Skocz do zawarto艣ci

NBA History - nostalgia , pierwszy zapami臋tany moment z NBA.

Koelner

Rekomendowane odpowiedzi

Hej Hej tu NBA-ej. Szanowni userzy , Rudy Gobert postanowi艂 nam zrobi膰 przyspieszone wakacje od naszej ulubionej , ukochanej oraz wspania艂ej ligi , dlatego z tego powodu pewnie wiele z Was przegl膮da z pewno艣ci膮 YouTube czy inne stronki ze starymi meczami. Chcia艂bym aby艣my wszyscy poznali si臋 troch臋 bli偶ej聽聽;)聽dlatego wpad艂em na pomys艂 aby ka偶dy z Was je艣li ma ochot臋 wklei艂 z YouTube akcje lub mecz , kt贸ry kojarzy mu si臋 z pocz膮tkiem zainteresowania NBA. Pocz膮tek okre艣lam jako sytuacj臋 , kt贸ra rozdziewiczy艂a Was z NBA i do聽dzisiaj pami臋tacie ten moment odmieniaj膮cy Wasze 偶ycie , moment kt贸ry zdecydowa艂 偶e stali艣cie si臋 wariatami i marnujecie sw贸j cenny czas na ogl膮danie jak Murzyni biegaj膮 z pi艂ka :)聽U mnie ten moment by艂 jak mia艂em 5聽lat聽i m贸j starszy brat jara艂 si臋 聽Jordanem jak wszyscy w tamtym okresie , na kasecie VHS nagrywane by艂y w nocy mecze na Eurosporcie , wtedy EuroSport mieli Ci kt贸rzy kupili anten臋 na bazarze ( bazary to by艂y miejsca gdzie na rozk艂adanych 艂贸偶kach mo偶na by艂o kupi膰 wszystko ) nie pamietam sk膮d dok艂adnie oraz kto nagrywa艂 ale wtedy te kasety mieli艣my u siebie i odpalali艣my聽na magnetowidzie marki Sanyo - niezniszczalny typ. Fina艂 Bulls-Suns jest ten kt贸ry pami臋tam , pamietam pok贸j oraz TV gdzie to lecia艂o . Gm6 praktycznie do dzisiaj jestem w stanie sobie odtworzy膰 . To by艂 do艣膰 istotny moment dla koszyk贸wki oraz NBA poniewa偶 jak wiemy m贸g艂by to by膰 ostatni mecz MJ-a , po wakacjach jak og艂osi艂 koniec kariery to wiele os贸b w tym m贸j brat najzwyczajniej zrezygnowali z ogl膮dania NBA kosztem rodzimej koszyk贸wki kt贸ra zaczyna艂a nabiera膰 popularno艣ci .聽Sam聽przerzuci艂em si臋 z kibicowania Bulls na Magic oraz Spurs z Rodmanem kt贸ry wtedy robi艂 si臋 celebrytom. Wej艣cie MJ , tr贸jka Paxona , blok Granta na KJ to najstarsze wydarzenie kt贸re jest zawarte w mojej pami臋ci . Jak u Was zacz臋艂a si臋 przygoda z NBA ? Zapraszam do komentowania .

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Letnia kolonia Dubiecko. 1992 rok. Rodzice dali mi na czas dw贸ch tygodni 10 tys z艂otych kieszonkowego. W pierwszy dzie艅 dzieciaki od razu rzuci艂y si臋 na jedyny pobliski, ma艂y sklepik. Ja zaszala艂em I na dzie艅 dobry kupi艂em 10 gum do 偶ucia w cenie 1 tysi膮c z艂 za sztuk臋. Nie by艂y to zwyk艂e gumy. W 艣rodku by艂 papierek/naklejka z logiem klub贸w NBA. Pami臋tam, 偶e na pewno trafi艂em na Spurs, Wolves i Utah Jazz. Pewnie logo wbi艂o si臋 w pami臋膰 i trzy lata p贸藕niej zosta艂em fanem Jazz.聽

Odno艣nik do komentarza

Ja d艂ugo tej ligi nie ogl膮dam w takim wymiarze jak to ma teraz miejsce, ale z histori膮 i innymi pierdo艂ami si臋 do艣膰 dobrze zapozna艂em.Pierwsze ogl膮dane mecze to zapewne jaka艣 seria CAVS Pistons albo potem Lakers - Celtics jednak w tamtym okresie je偶eli obejrza艂em wi臋cej ni偶 10 spotka艅 na sezon to by艂 cud. Potem w liceum d艂ugi czas mia艂em problem z dw贸jkami, wi臋c w sumie z nud贸w ogl膮da艂em post臋py Processu a ju偶 4ty sezon w pe艂nym wymiarze leci i to kosztem pi艂ki no偶nej, kt贸rej kiedys tyle ogl膮da艂em, ale si臋 zrazi艂em i ogl膮dam tylko zespo艂y, kt贸rym kibicuj臋. NBA te偶 mnie zaczyna dra偶ni膰 a zw艂aszcza narracje w niej obecne, wi臋c pewnie jak si臋 znudz臋 to przestan臋 ogl膮da膰 (inna wersja g艂osi, 偶e jak wyjd臋 z piwnicy)

Jednak je艣li mia艂bym wybra膰 jaki艣 tak prze艂omowy moment to pewnie wygrana Dallas albo fina艂y z Gortatem

Odno艣nik do komentarza

1992, a mo偶e 1993. Generalnie w ciul dawno temu. Dosta艂em czarno-bia艂y telewizor 14 calowy do pokoju od Rodzic贸w bo oni sobie kupili Heliosa 21" kolorowego za moj膮 kas臋 z komunii. No i od tego si臋 zacz臋艂o. P贸藕niej przysz艂a zajawka na Paytona, 偶e zajebisty upierdliwiec. A no i pami臋tam jeszcze jak strasznie nienawidzi艂em Karla Malone.

Odno艣nik do komentarza

Pierwszy mecz jaki widzia艂em, to spotkanie nr 6 fina艂ow Jazz- Bulls z 1998 roku.聽 Musia艂a by膰 to retransmisja na drugi dzien, bo ogl膮da艂em to o chyba popoludniowej porze, albo z rana. chyba tvp to transmitowalo?聽

stare czasy.

do tego sprawdzanie wynik贸w na tvp1 na telegazecie? 265 numer? kto艣 pami臋ta?聽

jeszcze nie by艂o internetu u Mnie, to pami臋tam, 偶e po 10-tej na CNN czeka艂em na przegl膮d wiadomosci sportowych, zawsze co艣 tam z nba dawali.聽

i mecze 艣ci膮gane z davki.

ahh, a偶 si臋聽 艂ezka w oku kr臋ci.

Edytowane przez Vice-kontorezerwowe
Odno艣nik do komentarza

Ju偶 to kilka razy pisa艂em. Pierwszy kontakt to mecz Hawks-ZSRR bodaj偶e z 1987. Potem jakie艣 ogl膮danie na Hot Birdzie ameryka艅skich stacji i PO z 1988 i nawet 2 mecze fina艂owe Detroit-Lakers i do dzi艣 pamietam zaw贸d jak bardzo s臋dziowie or藕neli Detroit bo faulu na KAJu nie by艂o wida膰 nawet w telewizji a co dopiero na powt贸rkach . Trudno

Odno艣nik do komentarza

By艂 1996 rok, by艂em sobie szczylem i akurat tak si臋 z艂o偶y艂o, 偶e wpad艂em z rodzin膮 do kuzyna, kt贸ry by艂 kilka lat starszy (wi臋c kontakt z nim by艂 raczej 艣redni), i聽w艂a艣nie wtedy聽pu艣ci艂 fina艂y Sonics - Bulls, kt贸re mia艂 na nie艣miertelnych VHS'ach..Jak dobrze pami臋tam to ci臋偶ko by艂o wybra膰 komu kibicowa膰, cho膰 Sonics mieli zajebist膮 nazw臋. Ostatecznie pad艂o na Bulls, ale do Sonics zosta艂 sentyment do dzi艣 (Thunder to nie Sonics :P). Opr贸cz tego wiadomo - Telegazeta, skr贸ty mecz贸w, bodaj偶e DSF (ta pi臋kna niemiecka stacja)聽i tak dalej. No i Grant Hill sprawi艂, 偶e Pistons r贸wnie偶 si臋 pojawili w kr臋gu moich zainteresowa艅, ale wtedy daleko mi by艂o do ich fana. Nast臋pnie regularnie ogl膮dane NBA Action na TVN (cholera, uwielbia艂em t臋 seri臋), no i fina艂y Bulls - Jazz聽obejrzane w ca艂o艣ci. Rok p贸藕niej Spurs - Knicks, r贸wnie偶 obejrzane w ca艂o艣ci.聽Akurat te fina艂y by艂y troch臋 'm臋cz膮ce', heheszki. Dobra, nie ma co zanudza膰. Moja przygoda z koszyk贸wk膮 trwa ju偶 troch臋 czasu, cho膰 w miedzy czasie bywa艂y te偶聽przerwy i jedynie sprawdza艂em wyniki. Aha, w tamtych zamierzch艂ych czasach nie trawi艂em聽Kobe Bryanta (wybaczcie, ale taka prawda, hehe), za to uwielbia艂em takich graczy jak Payton, Mourning, Hill. Ps. Najlepsze czapeczki to te Hornets, wiadomo.

Swoj膮 drog膮 fina艂y Bulls - Sonics by艂y epickie i tylko szkoda, 偶e nie ma ich na YT w najlepszej jako艣ci.聽

a tutaj 艂apcie NBA Action, dobre czasy聽:D

Edytowane przez eF.
Odno艣nik do komentarza

Wspomnie艅 sporo z pierwszych lat.聽

1988/89 i przebitki wcze艣niejszego sezonu przed tym z emisja TVP gdzie kuzyn z Ostrowa Wlkp na kasecie VHS pokaza艂 mi Hawks z Wilkinsem.聽

spurs od razu na lata聽jako przeciwwaga bulls聽

sezon pierwszy mistrzowski Pistons rozmazany ale wpad艂 mi tshirt ex mistrz贸w z 1988 聽z podpisami Magica Coopera Worthiego ( nadruki nie orygina艂y) gdzie odczytywa艂em kto gdzie podpisa艂 聽

sezon 1989/90 fina艂y Pistons Portland juz wyra藕ne z podziwem dla T艂ok贸w w tym akcja Isiaha gdzie trafi艂 wypadaj膮c za boisko. #5

Podziw Pistons i kibicowanie spurs przez wszystkie lata poprzez: TVP Screensport Vox Sportitalia EuroSport DSF gdzie katowano Detlefa i jego spektakurelen aktion

o talentach draftu czyta艂o si臋 w Przegl膮dzie Sportowym聽

dodatki do gum plakaty i karty upperdeck聽

Odno艣nik do komentarza

U mnie zacz臋艂o si臋 od kart jako艣 miedzy sezonami 95/6 i 96/7 - kt贸re zrobi艂y si臋 mocno popularne w mojej klasie.

Poszed艂 wyb贸r klubu - Utah Jazz (wszyscy polecieli za Jordanem, ew. Sonics bo widowiskowi, wi臋c troch臋 z przekory). Tak si臋 z艂o偶y艂o 偶e w tym sezonie w kt贸rym ustali艂em, 偶e jestem fanem Jazz (lol) sta艂o si臋 to:

tak te偶 zosta艂em z Jazz - Malonem do 2004. Potem wkurwi艂em si臋 jak Karlowi nie uda艂o si臋 zdoby膰 tego pier艣cionka i na par臋 lat mia艂em przerw臋 (co艣 tam czasem poczyta艂em, ale nic wi臋cej). Potem jako艣 iskra wr贸ci艂a po finale Gortata i jako艣 ruszy艂o na nowo :)

Odno艣nik do komentarza

11 minut temu, julekstep napisa艂:

U mnie zacz臋艂o si臋 od kart jako艣 miedzy sezonami 95/6 i 96/7 - kt贸re zrobi艂y si臋 mocno popularne w mojej klasie.

Karty, gra NBA Live i Kosmiczny mecz to najbardziej pami臋tam z m艂odych lat jako bakcyl do zainteresowania NBA. Plus fakt, 偶e ojciec kolegi przywozi艂 p艂yty z meczami, bo w Polsce NBA nie lecia艂o. Sam nie wiem jaki mecz widzia艂em pierwszy, chyba fina艂y Knicks - Spurs.

A potem to tak powa偶ne zainteresowanie jako艣 na 2009 rok i regularne ogl膮danie. Prime Melo, Howarda, Wade, CP3, Dirk, Deron Williams. Dyskusje LeBron vs Durant na porz膮dku dziennym :P

Odno艣nik do komentarza

26 minut temu, julekstep napisa艂:

Poszed艂 wyb贸r klubu - Utah Jazz (wszyscy polecieli za Jordanem, ew. Sonics bo widowiskowi, wi臋c troch臋 z przekory). Tak si臋 z艂o偶y艂o 偶e w tym sezonie w kt贸rym ustali艂em, 偶e jestem fanem Jazz (lol) sta艂o si臋 to:

tak te偶 zosta艂em z Jazz - Malonem do 2004. Potem wkurwi艂em si臋 jak Karlowi nie uda艂o si臋 zdoby膰 tego pier艣cionka i na par臋 lat mia艂em przerw臋 (co艣 tam czasem poczyta艂em, ale nic wi臋cej). Potem jako艣 iskra wr贸ci艂a po finale Gortata i jako艣 ruszy艂o na nowo :)

WOW!!!! Julek by艂 kiedy艣 Jazzmanem. Przerzut! :)

Odno艣nik do komentarza

A zapomnia艂em o grach komputerowy h:

nba Jam z wielkimi g艂owami w grajbudzie gdzie mo偶na by艂o gra膰 spurs z Robinsonem i Elliott / pierwsza wektorowa gra z MJ/ oldschool z Earl Monroe i Birdem one on one chyba si臋 nazywa艂a no i epickie serie LIVE聽

A jak si臋 nazywa艂y gry konkurencyjne dla live z konsol?

Odno艣nik do komentarza

7 minut temu, ignazz napisa艂:

A zapomnia艂em o grach komputerowy h:

a propos gier, jako 偶e d艂ugo mia艂em s艂abiutkie 386 to moja pierwsza, g艂贸wna gra z NBA to by艂o to:

image.jpeg.70218ed620efdbed3f3343eb7ebfcda3.jpeg

gra艂 kto艣?

gameplay by艂 mocno drewniany, ale cz臋艣膰 statystyczna by艂a KOOOZAk

2 minuty temu, ignazz napisa艂:

Sezonowiec聽! ;)

zawsze! 鉂わ笍

Edytowane przez julekstep
Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.