SlaKB Opublikowano 18 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 9 minut temu, Sylvinho. napisał: Czy doświadczenie ma jakiś wpływ na zawodników ? W sensie czy zawodnik X z rozegranymi 10 sezonami będzie miał większy wpływ na drużynę od gracza Y z 3 rozegranymi sezonami ? Zakładam oczywiście, że skille tych zawodników są na podobnym poziomie. Na pierwszy rzut oka raczej tego nie widać, ale to trzeba by było dokładne badania przeprowadzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylvinho. Opublikowano 18 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Teraz, SlaKB napisał: Na pierwszy rzut oka raczej tego nie widać, ale to trzeba by było dokładne badania przeprowadzić. Wy coś pewnie wiecie Ogólnie w pewnym managerze piłkarskim silnik działał w takim systemie, że młodsi zawodnicy z mniejszym doświadczeniem grający wokół graczy z wyższym doświadczenirm podczas meczów zyskiwali od nich pewną sumę punktów expa przez co ich wpływ na grę był wyższy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaKB Opublikowano 18 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 1 minutę temu, Sylvinho. napisał: Wy coś pewnie wiecie Ogólnie w pewnym managerze piłkarskim silnik działał w takim systemie, że młodsi zawodnicy z mniejszym doświadczeniem grający wokół graczy z wyższym doświadczenirm podczas meczów zyskiwali od nich pewną sumę punktów expa przez co ich wpływ na grę był wyższy. To tu raczej takiej zależności nie ma, szybciej jak już to doszukiwalbym się po prostu tego, że w PO Ci bardziej doświadczeni sobie lepiej radzą. Pamiętam chociażby taką historię z początków kariery Hilla, że Nets po RS byli na 7 miejscu i doszli do ECF gdzie prowadzili z Sixers 3:1 i byli o krok od finału, a po RS nikt ich nie brał na poważnie. Tak pierwsze skrzypce grali 37letni Mayo i chyba 35 Belinelli, a młodziutki Hill był 3 opcją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzemo Opublikowano 18 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 15 minut temu, SlaKB napisał: Na pierwszy rzut oka raczej tego nie widać, ale to trzeba by było dokładne badania przeprowadzić. Nie widać tego, jeśli jest jakiś bonus, który wynika z samego exp, to niewielki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaKB Opublikowano 18 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Teraz, Krzemo napisał: Nie widać tego, jeśli jest jakiś bonus, który wynika z samego exp, to niewielki. Ale były przypadki, że gracze dobrzy w RS zaliczali regularne obsranko w PO. Nie wiem z czego to wynikało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzemo Opublikowano 18 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Czynnik losowy, matchupy? Pamiętam jak Howard Thimpkins mi się w G7 finałów z Bulls zesrał, ile to było 1/21 z gry? A to był doświadczony zwodnik w szczycie prime. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaKB Opublikowano 18 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 (edytowane) 4 minuty temu, Krzemo napisał: Czynnik losowy, matchupy? Pamiętam jak Howard Thimpkins mi się w G7 finałów z Bulls zesrał, ile to było 1/21 z gry? A to był doświadczony zwodnik w szczycie prime. Chodzi mi o to że niektórzy w PO co roku dużo słabiej wyglądali, może to ich skillset nie pasował do PO. Edytowane 18 Marca 2020 przez SlaKB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzemo Opublikowano 18 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 4 minuty temu, SlaKB napisał: Chodzi mi o to że niektórzy w PO co roku dużo słabiej wyglądali, może to ich skillset nie pasował do PO. Coś w tym jest. Niektórzy za to zawsze wyglądali lepiej, a inni podobnie jak w RS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaKB Opublikowano 18 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Teraz, Krzemo napisał: Coś w tym jest. Niektórzy za to zawsze wyglądali lepiej, a inni podobnie jak w RS Dokładnie tak, w PO gra może bardziej premiuje dane skille Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 18 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Czy jak zawodnik gra duże minuty, to jest bardziej podatny na kontuzje? (W FM zmęczony zawodnik częściej się kontuzjował). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 18 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Teraz, Pablo81 napisał: Czy jak zawodnik gra duże minuty, to jest bardziej podatny na kontuzje? (W FM zmęczony zawodnik częściej się kontuzjował). Może nie ma na to wpływu 'zmęczenie', ale z wiadomych przyczyn zwiększając minuty zwiększasz ryzyko kontuzji (ale imho tak samo się to zwiększa jeśli gracz gra 15->20 min jak wtedy kiedy gra 35-40 min) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 19 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 Jakie są zasady wymian. Chodzi mi o zgodność z CBA różnic w kontrakcie i możliwości oddania dopiero co pozyskanego gracza w pakiecie. Czy tu można wymieniać dowolnie czy tak jak w beGM gdy musisz połączyć to w multiwaya @Krzemo @julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 19 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 4 minuty temu, ignazz napisał: Jakie są zasady wymian. Chodzi mi o zgodność z CBA różnic w kontrakcie i możliwości oddania dopiero co pozyskanego gracza w pakiecie. Czy tu można wymieniać dowolnie czy tak jak w beGM gdy musisz połączyć to w multiwaya @Krzemo @julekstep 10% różnicy jakoś przechodzi. Graczy dopiero co pozyskanych można oddawać (nie można ich z kolei cutować - to dopiero po 30 dniach) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 19 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 Gdzie można dyskretnie podejrzeć aktualna listę FA? Spurs oddali 4 graczy a wzięli 2. Warto brać jakieś mięso pod kosz. Wystarczy ze będzie szybki jak Exel silny jak Shaq i punktował jak AI. Więcej życzeń brak no może poza tym ze za minimum Oczywiście cały czas mowa o defensywnym centrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaKB Opublikowano 19 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 Teraz, ignazz napisał: Gdzie można dyskretnie podejrzeć aktualna listę FA? Spurs oddali 4 graczy a wzięli 2. Warto brać jakieś mięso pod kosz. Wystarczy ze będzie szybki jak Exel silny jak Shaq i punktował jak AI. Więcej życzeń brak no może poza tym ze za minimum http://simbasket.pl/html/ Season -> Free Agents Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 19 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 1 minutę temu, SlaKB napisał: http://simbasket.pl/html/ Season -> Free Agents Jemu chodzi chyba o obecnych free agents, a nie tych którym kończy się kontrakt. To chyba tylko w arkuszu można sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 19 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 Tych co teraz mogę brać a nie w lato. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaKB Opublikowano 19 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 1 minutę temu, MarcusCamby napisał: Jemu chodzi chyba o obecnych free agents, a nie tych którym kończy się kontrakt. To chyba tylko w arkuszu można sprawdzić. Na stronie są obecni FA (nazwa teamu to ostatni team danego gracza) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 19 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 Teraz, SlaKB napisał: Na stronie są obecni FA (nazwa teamu to ostatni team danego gracza) Dasz radę ręcznie zmienić Staty Podkolzinovi. Wezmę go pod warunkiem ze mu zmienisz liczby na te o których wspominaliscie. Nie grałem wcześniej z Wami i nie miałem szans go widzieć w akcji w roli mvp. Dajta popatrzeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaKB Opublikowano 19 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 Teraz, ignazz napisał: Dasz radę ręcznie zmienić Staty Podkolzinovi. Wezmę go pod warunkiem ze mu zmienisz liczby na te o których wspominaliscie. Nie grałem wcześniej z Wami i nie miałem szans go widzieć w akcji w roli mvp. Dajta popatrzeć Dogadamy się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi