Krzemo Opublikowano 13 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 (edytowane) 7 minut temu, Kubbas napisał: widzisz, ciekawe masz podejscie, tak sie sklada ze jest gosc co na yt wszystko wyprzedzil i juz 47 dni przed cala sytuacja we wloszech mowil glosno o tym ze trzeba zaczac zamykac granice. Dokładnie. Wielu ekspertów na świecie czy nawet naszych wskazywało, że jedyna metoda ograniczenia rozrostu epidemii jest ograniczenie ruchu międzynarodowego i jego ścisła kontrola. To nie żadna wiedza tajemna. Stosowanie takich metod zapobiegawczych, gdy już wirusa tu wpuszczono to działanie spóźnione. Rząd próbuje kupić czas, bo nie jesteśmy przygotowani. Nie ma sprzętu w szpitalach, nie ma testów i laboratoriów. Dobrze że się wreszcie obudzili, ale tu nie ma też Co im być braw. Polecam sobie wugooglac jak Błaszczak kilka tygodniu temu rozjebał wojskowe laboratoria mikrobiologiczne. I jak one teraz (nie) funkcjonują. Edytowane 13 Marca 2020 przez Krzemo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 13 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 4 minuty temu, polskignom napisał: @ely3dr Lawler z us & a wg konserwatywnych szacunków przewiduje 480k zgonów. Dziwak. Pozyjemy zobaczymy. Już byli tu cytowani różni ,że niby we Włoszech to mutacja a wczoraj było info ,że ten wirus nie ma żadnej mutacji 1 minutę temu, fluber napisał: Hiszpania dzisiaj ponad 2k zarazen... Ale 2000 nowych zachorowań a nie zgonów.. Więc nie bardzo wiem jak się to ma pół miliona zgonów prognozowanych przez polskiegognoma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 13 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Teraz, fluber napisał: Hiszpania dzisiaj ponad 2k zarazen... Dziś generalnie był drugi najgorszy dzień jeśli patrzymy na liczbę zarażeń. Poprzedni był równy miesiąc temu 13 Lutego kiedy Chiny się wyspowiadały ile tego mają. Tylko dziś na świecie 9.100 nowych przypadków, przy raptem 1.500 ozdrowiałych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polskignom Opublikowano 13 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 I 450 prawie zgonów...rośnie niesamowicie geometrycznie. A ciekawe czy takie Włochy chociaż osiągnęły już szczyt... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 13 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 2 minuty temu, ely3 napisał: Ale 2000 nowych zachorowań a nie zgonów.. Więc nie bardzo wiem jak się to ma pół miliona zgonów prognozowanych przez polskiegognoma xD uwielbiam manipulacje ely3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 13 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 1 minutę temu, julekstep napisał: xD uwielbiam manipulacje ely3 No cóż temat nieważny - wiadomo ,ze nawet jednego zdania na temat nie napiszesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polskignom Opublikowano 13 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 4 minuty temu, ely3 napisał: Pozyjemy zobaczymy. Już byli tu cytowani różni ,że niby we Włoszech to mutacja a wczoraj było info ,że ten wirus nie ma żadnej mutacji Ale 2000 nowych zachorowań a nie zgonów.. Więc nie bardzo wiem jak się to ma pół miliona zgonów prognozowanych przez polskiegognoma Lol. Ja mówiłem o 100k, przytaczam tylko kolejnych doktorków, którzy szacują o wiele więcej niż ja. A Ty mi teraz mówisz, ze mówię o pół mln. I tak swoją droga to brawo. 2000 zachorowań zamieni się pewnie na jakieś 200-250 trupów. Bo gros chorych jest niezbadanych, wiec raczej słabo to idzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeltaCenter (zablokowane) Opublikowano 13 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 14 minut temu, Kubbas napisał: widzisz, ciekawe masz podejscie, tak sie sklada ze jest gosc co na yt wszystko wyprzedzil i juz 47 dni przed cala sytuacja we wloszech mowil glosno o tym ze trzeba zaczac zamykac granice. to jest podejscie typu, co ty sie znasz na koszykowce lepiej niz Mike Budenholzer, gosc siedzi w polsce przed laptopem i by zrobil lepsze adjustments niz trener w nba no tak moze by zrobil Na youtubie możesz wszystko sobie mówić, jak nie bierzesz odpowiedzialności za nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spabloo Opublikowano 13 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 4 minuty temu, polskignom napisał: I 450 prawie zgonów...rośnie niesamowicie geometrycznie. A ciekawe czy takie Włochy chociaż osiągnęły już szczyt... Cały czas rośnie im liczba ciężkich przypadków więc jeśli chodzi o zgony to nie jest to szczyt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 13 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 27 minut temu, fluber napisał: Szczerze to na mysl o tym ze na czele kraju moglaby stac teraz ewa kopacz albo malgorzata kidawa blonska robi mi sie slabo... a co powiesz na takiego meza stanu? https://www.google.com/amp/s/www.tokfm.pl/Tokfm/7,103085,25778823,warszawa-prezydent-trzaskowski-na-l4-ratusz-to-nie-koronawirus.amp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 13 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 13 minut temu, polskignom napisał: @ely3dr Lawler z us & a wg konserwatywnych szacunków przewiduje 480k zgonów. Dziwak. Przecież tu napisałeś o pół miliona zgonów. A Fluber cytował Ciebie z info ,że w samej Hiszpanii dziś ponad 2000 więc nie bardzo wiem gdzie ja tu manipulowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polskignom Opublikowano 13 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Napisałem o projekcji niejakiego doktorka. Ja od początku pisałem o 100k. Z reszta nie chce mi się tego ciągnąć. Strasznie ciężko się z Tobą dyskutuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 13 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Włosi to w ogóle przypadek szczególny bo oni przecież od razu odpalili 4 czerwone strefy gdzie zamknęli 4 ogniska choroby. W dwóch przypadkach udało im się zdusić chorobę a w dwoch choroba im weszła do szpitali na onkologie i domów opieki społecznej i teraz mają w pierścieniu wokół Lodi strefę śmierci. Poza tym obszar mają ogólnie spokój ale w Lodi i wokół Mediolanu jest źle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 13 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Moja kumpela usłyszała dzisiaj rozmowę w autobusie jakiejś kobiety co pracuje w Orange Polska. Podobno w przyszłym tygodniu mają wyłączyć internet na terenie całego kraju żeby zapobiec rozprzestrzenianiu się zarzutki którą właśnie piszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 13 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 1 minutę temu, polskignom napisał: Napisałem o projekcji niejakiego doktorka. Ja od początku pisałem o 100k. Z reszta nie chce mi się tego ciągnąć. Strasznie ciężko się z Tobą dyskutuje. Szybko poszlo. Tylko 7 lat od rejestracji ely3 na forum xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 13 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 27 minut temu, RappaR napisał: Moja kumpela usłyszała dzisiaj rozmowę w autobusie jakiejś kobiety co pracuje w Orange Polska. Podobno w przyszłym tygodniu mają wyłączyć internet na terenie całego kraju żeby zapobiec rozprzestrzenianiu się zarzutki którą właśnie piszę. Chyba nie. Na razie Orange wprowadziła akcje 10G za darmo extra do końca marca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 13 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 @RappaR legitne to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 13 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Teraz, Reikai napisał: @RappaR legitne to? Na poziomie mojego ostatniego postu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 13 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Cały wieczór biłem się z myślami, czy przeczekać epidemię w Niemczech, czy wrócić do Polski. Z jednej strony dużo mniejsza liczba zakażeń, z drugiej nieporównywalnie lepsza służba zdrowia... Jednak lepiej zapobiegać niż leczyć. Urlop last minute rozpisany i na ostatnią chwilę, bez kwarantanny, zabunkrować się w PL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzich Opublikowano 13 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 1 minutę temu, Pablo81 napisał: Urlop last minute rozpisany i na ostatnią chwilę, bez kwarantanny, zabunkrować się w PL. A skąd wiesz, że nie przywieziesz tego syfu tutaj? Po to są te granice zamykane i jest kwarantanna, by tacy jak Ty nie dobijali państwa i ludzi kolejnymi zarażonymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi