Sebastian Opublikowano 19 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 4 minuty temu, Kubbas napisał: Wierzę że Rappar jakby bardzo chciał to by wyleczył służbę zdrowia A już na pewno jakby nie lajkowal takich postów Żenada Wybacz ale nie zrozumiałem Twojego postu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 19 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 38 minut temu, Sebastian napisał: Szczerze mówiąc nie rozumiem tego typu dowcipów przy takich liczbach. To jest tragedia wynikająca z zapaści służby zdrowia wynikającej ze złego sposobu walki z Covidem - polegającego na oddaniu polach walki w wszystkimi innymi chorobami. Nie wiem co w tym śmiesznego. I jeszcze Rappar - niby lekarz - to lajkuje. Ja pierdolę co za żenada. Sporo rzeczy nie rozumiesz :) Nie jest to efekt zapaści, co pandemii, ale cóż https://pl.wikipedia.org/wiki/Efekt_Dunninga-Krugera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 19 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 39 minut temu, Sebastian napisał:I jeszcze Rappar - niby lekarz - to lajkuje. Ja pierdolę co za żenada. Wciąż mam nadzieję, że „niby” :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 19 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 30 minut temu, RappaR napisał: Sporo rzeczy nie rozumiesz :) Nie jest to efekt zapaści, co pandemii, ale cóż https://pl.wikipedia.org/wiki/Efekt_Dunninga-Krugera Doskonale wiem, że wielu rzeczy nie rozumiem. Wciąż jednak rozumiem więcej od Ciebie. Na przykład w odróżnieniu od Ciebie rozumiem matematykę (oczywiście do pewnego poziomu, jednak grupy zainteresowań naukowych to była dla mnie ciut za duża półka) co pozwala mi lepiej niż Tobie rozumieć liczby pojawiające się w trakcie pandemii. Wiem też, że choroby ciężko jest diagnozować w normalnych warunkach a co dopiero wtedy gdy system robi wszystko by te diagnozowanie opóźnić. Teleporady, odłożone lekkie zabiegi, pozamykane gabinety. To wystarczyło aby doprowadzić do tego co mamy. To przyjęty model walki z chorobą jest winny. Żadna przychodnia nie powinna być zamknięta - testy 15 minutowe przy wejściu i tyle. Istnieje duże prawdopodobieństwo, że dzięki temu do szpitali trafiałoby też mniej cieżkich przypadków Covidu bo diagnoza byłaby wcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 19 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 1 minutę temu, Sebastian napisał: Doskonale wiem, że wielu rzeczy nie rozumiem. Wciąż jednak rozumiem więcej od Ciebie. Na przykład w odróżnieniu od Ciebie rozumiem matematykę (oczywiście do pewnego poziomu, jednak grupy zainteresowań naukowych to była dla mnie ciut za duża półka) co pozwala mi lepiej niż Tobie rozumieć liczby pojawiające się w trakcie pandemii. Wiem też, że choroby ciężko jest diagnozować w normalnych warunkach a co dopiero wtedy gdy system robi wszystko by te diagnozowanie opóźnić. Teleporady, odłożone lekkie zabiegi, pozamykane gabinety. To wystarczyło aby doprowadzić do tego co mamy. To przyjęty model walki z chorobą jest winny. Żadna przychodnia nie powinna być zamknięta - testy 15 minutowe przy wejściu i tyle. Istnieje duże prawdopodobieństwo, że dzięki temu do szpitali trafiałoby też mniej cieżkich przypadków Covidu bo diagnoza byłaby wcześniej. Wydaje Ci się, że rozumiesz matematykę Kolejna kwestia w której występuje u Ciebie https://pl.wikipedia.org/wiki/Efekt_Dunninga-Krugera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 19 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 Teraz, RappaR napisał: Wydaje Ci się, że rozumiesz matematykę Kolejna kwestia w której występuje u Ciebie https://pl.wikipedia.org/wiki/Efekt_Dunninga-Krugera Cieszy mnie Twoje naukowe podejście do tematu, rozsądne argumenty, burzące w proch i w pył moją argumentację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 19 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 1 minutę temu, Sebastian napisał: Cieszy mnie Twoje naukowe podejście do tematu, rozsądne argumenty, burzące w proch i w pył moją argumentację. Ale co mam pisać? Że odroczenie lekkich zabiegów o kilka miesięcy nie powodu zgonu u pacjenta? Z tym mam dyskutować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 19 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 Dzial inne forum e-nba to wyjatkowe w skali swiata miejsce gdzie kazdy jest lepszy od wszystkich innych loffciam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 19 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 1 godzinę temu, Sebastian napisał: Szczerze mówiąc nie rozumiem tego typu dowcipów przy takich liczbach. To jest tragedia wynikająca z zapaści służby zdrowia wynikającej ze złego sposobu walki z Covidem - polegającego na oddaniu polach walki w wszystkimi innymi chorobami. Nie wiem co w tym śmiesznego. I jeszcze Rappar - niby lekarz - to lajkuje. Ja pierdolę co za żenada. Za grudzień dane w excess deaths zapowiadają się koszmarnie tak patrząc na moje okolice. Na tablicy nekrologów w sąsiedniej dzielnicy nie ma miejsc. Dziś mój proboszcz w ogłoszeniach mówił że średnio w roku odprawia u nas około 60 pogrzebów w parafii. Do wczoraj w grudniu miał ich 15. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 19 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 8 minut temu, julekstep napisał: kazdy jest lepszy od wszystkich innych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 19 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 2 minuty temu, Pepis21 napisał: I na tym zakończymy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 19 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 3 minuty temu, Pepis21 napisał: jebani - myślą chyba że są wybrańcami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 19 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 (edytowane) 5 godzin temu, Sebastian napisał: Szczerze mówiąc nie rozumiem tego typu dowcipów przy takich liczbach. To jest tragedia wynikająca z zapaści służby zdrowia wynikającej ze złego sposobu walki z Covidem - polegającego na oddaniu polach walki w wszystkimi innymi chorobami. Nie wiem co w tym śmiesznego. I jeszcze Rappar - niby lekarz - to lajkuje. Ja pierdolę co za żenada. Mnie to wcale nie śmieszy. Taki stan rzeczy jest wypadkową nieudolności w zarządzaniu walką z pandemią i postępowaniem debili negujących istnienie wirusa i bojkotukacych maseczki i szczepionkę. Ja nie mam sobie nic do zarzucenia ani nie jestem wyborcą obecnie nam panujących ani nie prowadzę foliarskiej krucjaty. Oburzony na nadmiarowe domowe zgony Deltuś dołożył się do nich na obu frontach a teraz zgrywa oburzonego i to jeszcze teleporadami. Litości, ludzie w stanie zagrażającym życiu mimo wszystko trafiają do szpitali, o ile takiej pomocy szukają. Edytowane 19 Grudnia 2021 przez jack Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 19 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 W dniu 17.12.2021 o 09:55, Deltuś napisał: I dalej takie przypadki : www.wprost.pl/amp/10574128/rybnik-32-latka-zmarla-w-karetce-wczesniej-przez-8-godzin-czekala-na-sor-ze-na-wynik-testu-na-koronawirusa.html Akurat ze szpitala, w którym dyżuruję, to mogę dodać szczegóły od lekarza, który się tym zajmował. Pacjentka obciążona silnie genetycznie od dziecka, rozwarstwił się jej tętniak aorty w trakcie transportu(na SORze nie doszło do tego jeszcze). W zasadzie nic się nie dało zrobić, jedynie czekała na PCR 8 godzin i tyle, byłby wcześniej, umarła by już w szpitalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 19 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 3 godziny temu, RappaR napisał: Akurat ze szpitala, w którym dyżuruję, to mogę dodać szczegóły od lekarza, który się tym zajmował. Pacjentka obciążona silnie genetycznie od dziecka, rozwarstwił się jej tętniak aorty w trakcie transportu(na SORze nie doszło do tego jeszcze). W zasadzie nic się nie dało zrobić, jedynie czekała na PCR 8 godzin i tyle, byłby wcześniej, umarła by już w szpitalu A czyli wszystko ok i nie ma problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 20 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 https://ithardware.pl/aktualnosci/korea_pld_wprowadza_sledzenie_obywateli_i_kamery_z_rozpoznawaniem_twarzy_do_walki_z_covid-19069.html To uczucie, kiedy wysmiewane szury znowu miały rację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 20 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 Wygląda na to, że Omikron jeńców nie bierze. https://meteologix.com/pl/corona-virus/europe/covid19-cases-7-days-per-100k-gl/20211219-0000z.html#obs-detail-United_Kingdom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 20 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 1 minutę temu, starYfaN napisał: Wygląda na to, że Omikron jeńców nie bierze. https://meteologix.com/pl/corona-virus/europe/covid19-cases-7-days-per-100k-gl/20211219-0000z.html#obs-detail-United_Kingdom Dodaj, że hospitalizacje i śmierć stoi, a większość jest bezobjawowa, bo pachnie paniką rodem z tvnu, kiedy mamy obecnie wirusa przeziębienia, przed którym są zamykane granicę i wprowadzane lockdowny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 20 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 2 minuty temu, Reikai napisał: Dodaj, że hospitalizacje i śmierć stoi, a większość jest bezobjawowa, bo pachnie paniką rodem z tvnu, kiedy mamy obecnie wirusa przeziębienia, przed którym są zamykane granicę i wprowadzane lockdowny. Piszę to tutaj po raz 10, jakkolwiek to zabrzmi, krzywa zgonów jest odsunięta o 3 tyg. względem krzywej zakażeń. A w GB (Londyn wrzuciłem) pikuje od 12-15 - XII. Wrzucałem też mniejsze powinowactwo z płucami, więc jest nadzieja, że będziemy leczyć zapalenie oskrzeli nie płuc. Ale to in vitro, mądrzejsi będziemy za 2-3 tyg. Oczywiście chciałbym aby tak było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polskignom Opublikowano 20 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 Na razie jedyne co mamy, to dane z RPA, które wskazują, ze to w końcu ta Deltusiowa grypka, ale chwile trzeba zaczekać jak się będzie zachowywał w starszej populacji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi