starYfaN Opublikowano 12 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 Teraz, fluber napisał: Dlatego ze na ulotce napisali ze rzadziej niż co dziesiąty szczepiony może mieć 38 stopni gorączki, a ja jestem z natury pesymista. O Lakers pisali, że zrobili OF życia (nie wiem dlaczego), a dzisiaj wymieniliby wszystko poza germanem. Polska ma słabe doświadczenia populacyjne w szczepionkach, więc reakcje też wyolbrzymione. Jak w USA szczepi się 100 mln ludzi to są przyzwyczajeni. Chociaż we Wrocławiu za komuny w 70 w miesiąc zaszczepili ponad 4 mln na ospę prawdziwą, ale wiadomo, nikt nie narzekał. Chętnie się zamienię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 12 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 2 minuty temu, starYfaN napisał: O Lakers pisali, że zrobili OF życia (nie wiem dlaczego), a dzisiaj wymieniliby wszystko poza germanem. Polska ma słabe doświadczenia populacyjne w szczepionkach, więc reakcje też wyolbrzymione. Jak w USA szczepi się 100 mln ludzi to są przyzwyczajeni. Chociaż we Wrocławiu za komuny w 70 w miesiąc zaszczepili ponad 4 mln na ospę prawdziwą, ale wiadomo, nikt nie narzekał. Chętnie się zamienię. Cała moja najbliższą rodziną stwierdziła że się nie zaszczepi po tym jak mnie poskladalo i wszystkich znajomych z pracy. I to nawet nie chodzi o to jak ja zareagowalem a o to że w ulotce są kłamstwa o częstotliwości skutków ubocznych, a w mediach piszą kompletne bzdury o tym że nop ma 1 na 1000, a lekarze piszą o łagodnych objawach grypy raz na 10 przypadków. To jak wierzyć w prawdziwość procentów skuteczności ulotki? Nigdzie na świecie nie słyszałem o szczepionce przez która ludzie przez dwa dni nie są w stanie iść do pracy . Szanse na to że gorzej przeszedlbym covid są praktycznie zerowe. Zanim dojdzie do Twojej kolejki to te szczepionkę już wycofają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 12 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 2 minuty temu, fluber napisał: Zanim dojdzie do Twojej kolejki to te szczepionkę już wycofają. Wcześniej często wiedziałeś co myślę, ale skąd do ch...y, znasz moje miejsce w kolejce? Sam nie mam bladego pojęcia. To zła nowina, bo opchnęliśmy mRNA Niemcom, opierając większość na AZ. Nie dość, że szczepią Angoli, to jeszcze marną jakością. Cóż wiadomo było, że mRNA jest lepsze, można szybciej dostosować do mutacji, błąd, ale otworzenie w lutym galerii, hoteli itd, to wielbłąd. mRNA też daje czadu, w pierwszym dniu podobno nie ma różnicy (małżeństwo - mąż mRNA, żona AZ). Obydwoje w zasadzie to samo co u Ciebie. Tak, że ten. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 12 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 2 minuty temu, starYfaN napisał: Wcześniej często wiedziałeś co myślę, ale skąd do ch...y, znasz moje miejsce w kolejce? Sam nie mam bladego pojęcia. No skoro chcesz się zamienić to chyba trochę jeszcze poczekasz:) 3 minuty temu, starYfaN napisał: Cóż wiadomo było, że mRNA jest lepsze, można szybciej dostosować do mutacji, błąd, ale otworzenie w lutym galerii, hoteli itd, to wielbłąd Mnie najbardziej niepokoją wyniki z johanesburga gdzie RPA nie wzięło tej szczepionki bo im wyszło że nie działa. 5 minut temu, starYfaN napisał: mRNA też daje czadu, w pierwszym dniu podobno nie ma różnicy (małżeństwo - mąż mRNA, żona AZ). Obydwoje w zasadzie to samo co u Ciebie. Tak, że ten. Czyli znasz więcej osób z takimi objawami niż jest na liście ministerstwa z ostatnich 2 miesięcy:) jak to ma budować zaufanie do szczepionek? W sprawie nop po szczepionkach zachowują się jak kościół w sprawie pedofilii i spodziewają się innego efektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 12 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 8 minut temu, fluber napisał: No W sprawie nop po szczepionkach zachowują się jak kościół w sprawie pedofilii i spodziewają się innego efektu. Wiesz, jak Minister Z, mając 40 % wzrost tydzień do tygodnia, rekomenduje nic nie robienie przez 14 dni, to jak się buduje zaufanie. Ciekawostka jak Niemcy i Polska radzą sobie z pandemią. Oni testują wszystkich, my objawowych. https://meteologix.com/pl/corona-virus/europe/covid19-cases-7-days-per-100k-gl/20210311-0000z.html#obs-detail-Germany https://meteologix.com/pl/corona-virus/europe/covid19-cases-7-days-per-100k-gl/20210311-0000z.html#obs-detail-Poland Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 12 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 32 minuty temu, fluber napisał: niż jest na liście ministerstwa z ostatnich 2 miesięcy:) jak to ma budować zaufanie do szczepionek? Jak ma to budować zaufanie do ministerstwa, chciałeś chyba napisać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 12 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 3 minuty temu, Tecu napisał: Jak ma to budować zaufanie do ministerstwa, chciałeś chyba napisać? To nie ministerstwo napisało ulotkę do szczepionki. Ale do ministerstwa zaufania to też nie zbuduje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 12 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 Teraz, fluber napisał: To nie ministerstwo napisało ulotkę do szczepionki. 38 minut temu, fluber napisał: Czyli znasz więcej osób z takimi objawami niż jest na liście ministerstwa z ostatnich 2 miesięcy:) jak to ma budować zaufanie do szczepionek? W sprawie nop po szczepionkach zachowują się jak kościół w sprawie pedofilii i spodziewają się innego efektu. Piszesz o liście ministerstwa, że nie budzi zaufania, więc to do ministerstwa nie masz zaufania i piszesz, że zachowują się jak kościół. Twoje słowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 12 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 3 minuty temu, Tecu napisał: Piszesz o liście ministerstwa, że nie budzi zaufania, więc to do ministerstwa nie masz zaufania i piszesz, że zachowują się jak kościół. Twoje słowa. Nom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 12 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 Teraz, fluber napisał: Nom Cieszę się, że już lepiej. Ta astra to ta, której nie dają seniorom a tylko nauczycielom? To może i dobrze, bo tych 70+ jeszcze sporo czeka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 12 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 5 minut temu, Tecu napisał: Cieszę się, że już lepiej. Ta astra to ta, której nie dają seniorom a tylko nauczycielom? To może i dobrze, bo tych 70+ jeszcze sporo czeka. Zgadza się. Teraz mają ja dostawać 69 latkowie chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 12 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 W 2 kwartale ma trafić do Polski 15 mln dawek z czego najwięcej 6,7 mln Astry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 13 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 17 godzin temu, fluber napisał: podwojenia obwodu bicepsa Pewnie nie można wybrać miejsca podania szczepionki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 13 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 34 minuty temu, jack napisał: Pewnie nie można wybrać miejsca podania szczepionki? Nie, ale jako ciekawostkę dodam, że lekarz podczas wizyty przed szczepionką notuje, czy jesteś prawo, czy leworęczny i od tego zależy, w którą rękę dostajesz szczepionke ( w tę słabszą) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 13 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 36 minut temu, fluber napisał: Nie, ale jako ciekawostkę dodam, że lekarz podczas wizyty przed szczepionką notuje, czy jesteś prawo, czy leworęczny i od tego zależy, w którą rękę dostajesz szczepionke ( w tę słabszą) Dostajesz w którą chcesz. Pyta, bo teoretycznie bardziej sprawną ręką, masz większe szanse rozpiąć rozporek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 13 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 50 minut temu, starYfaN napisał: Dostajesz w którą chcesz. Pyta, bo teoretycznie bardziej sprawną ręką, masz większe szanse rozpiąć rozporek. Wcale nie miałem ręki na myśli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvbe Opublikowano 13 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 Może było to gdzieś pisane, ale czy jest możliwość odmowy szczepienia Astrą i zaczekania na szczepienie którąś z dwóch pozostałych? Bo po Modernie, moja Babcia staruszka czuje się znakomicie a po Astrze moja 24-letnia szwagierka następnego dnia czuła się dramatycznie i zasłabła na uczelni. Mała próbka, ale Rodziców wolałbym w razie czego wysłać jednak na tą Modernę/Pfizera... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 13 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 2 minuty temu, cvbe napisał: Może było to gdzieś pisane, ale czy jest możliwość odmowy szczepienia Astrą i zaczekania na szczepienie którąś z dwóch pozostałych? Bo po Modernie, moja Babcia staruszka czuje się znakomicie a po Astrze moja 24-letnia szwagierka następnego dnia czuła się dramatycznie i zasłabła na uczelni. Mała próbka, ale Rodziców wolałbym w razie czego wysłać jednak na tą Modernę/Pfizera... Tego co będzie jak już przejdzie cała kolejka to nikt nie wie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roger Opublikowano 15 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 Rzesza wstrzymała szczepienia astrązenka, więc lada dzień i u nas wstrzymaja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polskignom Opublikowano 15 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 Ciekawe o co kaman z ta astra. Jakoś nie wydaje mi się, żeby cała Europa wstrzymała szczepionki z powodu badań, które nic nie wykazały... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi