Julius Opublikowano 13 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 45 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał: myślę, że to znak czasów, Jok z czwartym winning blokiem w sezonie, a @lorak wsad Embiida wkleja ale fajna paczka, fajna Embiid takich bloków też parę w karierze ma, właściwie od poczatku kariery w cluch zamykał nie jednego tuza. Niemniej, to miło że Jokić po tylu latach dodał ten aspekt do swojej gry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 13 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 10 minut temu, Julius napisał: Embiid takich bloków też parę w karierze ma, właściwie od poczatku kariery w cluch zamykał nie jednego tuza. Niemniej, to miło że Jokić po tylu latach dodał ten aspekt do swojej gry bardzo miło, zwłaszcza, że ma wybitny impact na defensywe, w szczególności po tym, co widzieliśmy w serii z Suns jeśli sezon skończyłby sie dzisiaj, Jok w 2nd all-def byłby szokiem tylko dla ignorantów, zresztą pisałem to już w pierwszej części rs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julius Opublikowano 13 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 Szkoda, ze Nuggs są połamani, a wschód tak nadźgany. Finały Sixers-Nuggets i batalia wysokich to byłoby coś, czego liga nie widziała od dekad. Zdrowie słowo klucz.Giannis-Embiid. Nets-Sixers też zapowiada się palce lizać jeśli chodzi o ładunek emocjonalny. Rozwój Jokicia, ale też Joela pokazuje że jednak jest przepaść pomiędzy gwiazda 23-24 lata, a gościem w drugiej połowie trzydziestki. Wydawało się, że jak swój sposob grania są obaj kompletni, tymczasem Embiid bez Simmonsa stał się totalnym full package w ataku, poprawił płynność, passing, gra dużo mądrzej, z kolei Jokić, który był w obronie kołkiem zaczyna mieć po tej stronie mocny impact. Teraz ważne, żeby jak najwiecej sezonów i gier na tym poziomie uciągnąć. BTW mam takie poczucie, że nieco wolniejszy pace Sixers (eyetest) też pomaga Biidowi - nie biega od obreczy do obreczy. Dużo wiecej akcji zaczyna wysoko, gra bardziej swoim tempem niż próbując nadążyć za Simmonsem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 13 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 (edytowane) "Some good news coming from #Nuggets President of Basketball Operations Tim Connelly, on @AltitudeSR, on the status of both Jamal Murray and Michael Porter Jr., saying he thinks they will physically cleared to return “hopefully in the not too distant future.” nie wiem czy słyszałeś @Julius, ciężko nie być pozytywnie nastawionym do takiej dekleracji, przebieg sezonu Nuggets świadczy poniekąd, że roster był odpowiednio skomponowany, niestety kontuzje MPJ a potem Doziera skomplikowały sprawę do maksimum, jeśli rzeczywiście mogą wrócić to... no nie wiem chciałbym to zobaczyć po prostu 40 minut temu, Julius napisał: Rozwój Jokicia, ale też Joela pokazuje że jednak jest przepaść pomiędzy gwiazda 23-24 lata, a gościem w drugiej połowie trzydziestki. bardziej bym docenił to, że to ta konkretna dwójka rozwija się na poziomie niedostępnym dla reszty, jeszcze Morant wygląda na kogoś z równie szybkim progresowaniem, wcześniej był to oczywiście Antek Joel nie miał na dobrą sprawę wiele do poprawy więc postanowił zboostosować ofensywę, no i efekty są porażające, jego gra 1:1 to wielodcinkowy spektakl ruchów, nie oglądam go za dużo, bo mnie denerwuje, że aż tak dobry się zrobił niski pace pomagą też Jokowi w czytaniu obrony, to bardzo dużo rzeczy ułatwia, natomiast co do Biida, to mam wrażenie, że on świadomie się ogranicza w obronie, nie contestuje w pierwsze tempo stąd wszelkie jumpery czy floatery często przepuszcza, stąd nierzadko wysokie procenty jego meczapów, lecz gdy uda mu się w dobrej kondycji dotrwać do PO, to powinien niszczyć po obu stronach dość swobodnie Edytowane 13 Lutego 2022 przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 13 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 5 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał: bardzo miło, zwłaszcza, że ma wybitny impact na defensywe, w szczególności po tym, co widzieliśmy w serii z Suns jeśli sezon skończyłby sie dzisiaj, Jok w 2nd all-def byłby szokiem tylko dla ignorantów, zresztą pisałem to już w pierwszej części rs a ja pisałem, że Jokic jest niedoceniany w D jeszcze zanim to było modne, bo już w jego rookie sezonie ; ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 13 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 3 minuty temu, lorak napisał: a ja pisałem, że Jokic jest niedoceniany w D jeszcze zanim to było modne, bo już w jego rookie sezonie ; ] ja to pisałem jak grał jeszcze w Mega Basket, więc pls Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 13 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 Jokić dobrze bronił nawet zanim się urodził Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 13 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 16 minut temu, julekstep napisał: ja to pisałem jak grał jeszcze w Mega Basket, więc pls to się nie liczy. to jest forum o NBA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 13 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 3 minuty temu, lorak napisał: to się nie liczy. to jest forum o NBA. dlatego pisałem to w podforum PLK/FIBA bęc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 13 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 41 minut temu, julekstep napisał: dlatego pisałem to w podforum PLK/FIBA bęc! to po co się tutaj chwalisz? konsystencji ci brakuje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 13 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 (edytowane) 1 minutę temu, lorak napisał: to po co się tutaj chwalisz? konsystencji ci brakuje! bo przekraczam granice różnych podforów Edytowane 13 Lutego 2022 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcreativo Opublikowano 14 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 23 godziny temu, LeweBiodroSmoka napisał: niski pace pomagą też Jokowi w czytaniu obrony, to bardzo dużo rzeczy ułatwia, natomiast co do Biida, to mam wrażenie, że on świadomie się ogranicza w obronie, nie contestuje w pierwsze tempo stąd wszelkie jumpery czy floatery często przepuszcza, stąd nierzadko wysokie procenty jego meczapów, lecz gdy uda mu się w dobrej kondycji dotrwać do PO, to powinien niszczyć po obu stronach dość swobodnie Myślę, że to się zacznie już dziać teraz jak przyjdzie Harden. Joel zacznie przesuwać akcenty bardziej na defensywę gdy Harden odciąży go w ofensywie. Jedyną przesłanką, żeby tak nie było jest to, że Joel dalej będzie chciał walczyć o MVP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 14 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 MVP: DPOTY: COTY: Z tego miejsca pozdrawiam fanów drugiego najlepszego centra w lidze! Pozdro @lorak @BMF i reszta wariatów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 13 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 Dobrze wychowany młody człowiek. W poniedziałek pojedynek, mam nadzieję, ale pewnie któregoś coś rozboli (Joel b2b) bo jakoś nie mają szczęścia do pojedynków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 13 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 Kiedyś to było. Nie wiem ale w złotej erze centrów nie pamietam aby tsk b2b odpuszczać. Ale zakochany w nba mogłem tego nie ogarnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 13 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 (edytowane) Godzinę temu, Tecu napisał: Dobrze wychowany młody człowiek. W poniedziałek pojedynek, mam nadzieję, ale pewnie któregoś coś rozboli (Joel b2b) bo jakoś nie mają szczęścia do pojedynków. yup, to prawie 3 lata, od ostatniego spotkania, obaj są w mini (?) kryzasach, bez wątpienia z uwagi na narracje, to mecz sezonu bez kontuzji i... dzwfp Edytowane 13 Marca 2022 przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raven2156 Opublikowano 15 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2022 Najprawdopodobniej się to nie zdarzy (musiałby to być Finał) jednak tak bardzo chciałbym zobaczyć Playoffową serię pomiędzy tymi dwoma Panami… Po dzisiejszym meczu wiem, że to byłoby coś pięknego i nie przychodzi mi do głowy żadna inna bardziej emocjonująca seria która mogłaby w tym roku mieć miejsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 15 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2022 bardzo dobry mecz i mimo porażki Embiid wypadł lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 15 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2022 (edytowane) 5 minut temu, lorak napisał: bardzo dobry mecz i mimo porażki Embiid wypadł lepiej. zwłaszcza jak go Boogie do kieszeni schował dobrze, że gość jest bardziej ogarnięty niż niektórzy jego klakierzy Edytowane 15 Marca 2022 przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 15 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2022 obejrzyj mecz raz jeszcze na spokojnie i przeanalizuj co się stało zamiast tak się emocjonować: jak grali przeciw sobie, gdy obydwaj przebywali na parkiecie oraz że o wyniku zadecydował Hyland w 4Q, gdy Jokic siedział na ławce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi