jack Opublikowano 30 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 Przypomniał mi się ciekawy artykuł na temat odczuwania smaków https://beerbaconliberty.com/2019/01/25/wiwisekcja/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karl Opublikowano 30 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 od jakiegoś czasu, najlepiej smakuje mi ta: https://dobrakawa.eu/pl/p/KAWA-ZIARNISTA-TUFI/52 mocno polecam. teraz mam fazę na czarną, ale jeśli ktoś pije z mlekiem i syropem, to z syropów tylko te: https://dobrakawa.eu/pl/c/Syropy/17 naturalne, nie to co Monin itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 30 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 (edytowane) 13 godzin temu, Eld napisał: Co Ty rozmawiasz człowieku?! Kup sobie Monin Gingerbread i dodaj parę kropel i Twój świat się zmieni. 2 godziny temu, Przemek_Orliński napisał: A później co? Sok do piwa? Rurki na nogach? Kibicowanie Lakers? Lubię smak czarnej, mocnej kawy. Espresso i jestem szczęśliwy. Kiedyś w pracy miałem takiego gościa w biurze, który kupował różne fikuśne, drogie aromaty i dosypywał sobie do puszki z kawą. "Mistyczny Kwiat Wiśni", "Słoneczna Kalifornia", "Mokre Skarpetki" i takie tam. Nie dość, że to śmierdziało, to jeszcze smakowało tak, jakbyś jadł lukrecję z przeceny. Ble... W skrócie: Wielbiciele kaw z dodatkami: wielbiciele kawy czarnej: Smacznego pysiaczki! Edytowane 30 Października 2019 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 30 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 6 minut temu, julekstep napisał: Smacznego pysiaczki! Preferujesz herbatkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 30 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 5 minut temu, jack napisał: Preferujesz herbatkę? nie gadam o preferencjach z "kawoszami" sorry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 30 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 3 minuty temu, julekstep napisał: nie gadam o preferencjach z "kawoszami" sorry nie jestem kawoszem więc możesz walić śmiało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 30 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 14 minut temu, julekstep napisał: W skrócie: Wielbiciele kaw z dodatkami: Ty ale ten z lewej z rogiem na łbie to z rysów twarzy nawet do Ciebie podobny jak Cię kojarzę ze zlotu. 2 godziny temu, Przemek_Orliński napisał: A później co? Sok do piwa? Rurki na nogach? Kibicowanie Lakers? Lubię smak czarnej, mocnej kawy. Espresso i jestem szczęśliwy. Kiedyś w pracy miałem takiego gościa w biurze, który kupował różne fikuśne, drogie aromaty i dosypywał sobie do puszki z kawą. "Mistyczny Kwiat Wiśni", "Słoneczna Kalifornia", "Mokre Skarpetki" i takie tam. Nie dość, że to śmierdziało, to jeszcze smakowało tak, jakbyś jadł lukrecję z przeceny. Ble... Żaden sok, żadne rurki. Facet ma być facetem. Kibicowanie Lakers? Bitch please. Czarne mocarne podówjne espresso bez dodatku czegokolwiek robi robię szczególnie rano, ale później to ja sobie lubię posączyć coś smakowego. A ten goś co dodaje jakiekolwiek owocowe smaki do kawy to powinien spłonąć na stosie. Pewnie jeszcze do rosołu ketchupu dodaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 30 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 Teraz, jack napisał: nie jestem kawoszem więc możesz walić śmiało ehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 30 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 1 minutę temu, julekstep napisał: ehe sorry ale nie rozumiem. Mocno słodzisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 30 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 5 minut temu, Eld napisał: Ty ale ten z lewej z rogiem na łbie to z rysów twarzy nawet do Ciebie podobny jak Cię kojarzę ze zlotu. Aż tak mi się przyglądałeś? No i lubisz kawę... Cringy af. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 30 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 1 godzinę temu, julekstep napisał: Smacznego pysiaczki! To Twoja ekipa w LOLa? Pewnie jesteś wyznawcą Yerba Mate? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 30 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 34 minuty temu, Przemek_Orliński napisał: Pewnie jesteś wyznawcą Yerba Mate? Możesz mnie nie obrażać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 30 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 14 minut temu, julekstep napisał: Możesz mnie nie obrażać? Proszę mnie zgłosić do moderacji! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 30 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 Teraz, Przemek_Orliński napisał: Proszę mnie zgłosić do moderacji! juz dawno poszlo lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 30 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 Teraz, julekstep napisał: juz dawno poszlo lol Znowu mi tagi usuną tematu Gorsze niż banicja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 30 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 47 minut temu, Przemek_Orliński napisał: Znowu mi tagi usuną tematu Gorsze niż banicja A spadek Knicks do G-League nie jest gorszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 30 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 Godzinę temu, Eld napisał: A spadek Knicks do G-League nie jest gorszy? Musieliby najpierw awansowac do NBA, zeby dalo sie odpowiedziec na to pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 30 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 1 godzinę temu, julekstep napisał: Musieliby najpierw awansowac do NBA, zeby dalo sie odpowiedziec na to pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 31 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 Byłbym zapomniał, polecam piwa z serii I'm Your Barista browaru Maltgarden. Do tej pory wyszło 6 piw, imperialnych stoutów z różnymi rodzajami kawy. Nie znam się na kawach ale różnice są znaczne więc dla kawoszy pewnie też ciekawe doświadczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 1 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 (edytowane) w pracy mielismy juz chyba wszystko z komercyjnych odmian - Keurig pody (bleh), dwa automaty (generalnie meh ale mieli np opcje gowno kawa+kakao i wchodzilo lol). O dziwo chamski Folgers(r) byl naprawde dobry jak sie posypalo grubo. Starbucks mielony tez byl w miare dobry, ale to wszystko zalezy od przyrzadu do parzenia a to bylo zawsze jakies biurowe urzedzenie-scierwo z papierowym filtrem - wiec wyzej pewnej granicy nie przeskoczysz. obecnie jestem zaskoczony nespresso (https://www.nespresso.com/) - naprawde jak na pody to polecam, dom czy biuro. Edytowane 1 Listopada 2019 przez memento1984 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi