Skocz do zawartości

TENIS

mac

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli nieobecność Igi wynikała z podejrzeń o doping. Grubo.

Ostatecznie okazało się że zanieczyszczony lek z melatoniną, ale smród się pewnie będzie ciągnął. No i ciekawe, że w tym przypadku (niewinna) i tak musiała dokończyć zawieszenie.

https://x.com/z_kortu/status/1862135913490284613

Edytowane przez Camelus

• 1 miesiąc temu...
W dniu 15.10.2023 o 16:42, Kubbas napisał(a):

wymeczyl to Hurkacz

ale nadal najlepszym podsumowaniem po 3 asach pod rzad jest to jak Rublev krzyczal "amazing tenis"

nawet on chcial sobie w tym meczu cos pograc

bo serwisu Hurkacz dalej nie istnieje to jest niesamowite tak malo potrafic grac, grac w tenisa bedac tak wysoko w rankingu

W dniu 9.07.2023 o 23:58, Kubbas napisał(a):

co ten Hurkacz ehhh

poza serwisem to z gry slabizna, juz by mogl sie pakowac gdyby nie serwis

a Iga z czego dzisiaj wyszla, takie momenty buduja, 2 meczowe obronione szacun

W dniu 11.07.2021 o 20:05, Kubbas napisał(a):

Przecież Federer był o mamba mentality Djokovica broniącego 2 piłki mistrzowskie od wygrania turnieju wtedy jak Nadal z nim odpadł.

Rozumiem co masz na myśli z tą drabinka ale na prawdę myślisz że Hurkacz jeszcze kiedyś będzie miał łatwiej niż teraz?

Bublik rly?

W dniu 11.07.2021 o 19:35, Kubbas napisał(a):

Hurkacz zmarnował szansę zagrania w finale która już się pewnie nie powtórzy dlatego że w 15 minut stracił 3 razy serwis i 2 sety

W dniu 11.07.2021 o 18:47, Kubbas napisał(a):

No wiadomo ale zawsze trafia się jakiś moment gdzie można wskoczyć jak Stan albo Thiem

Lepszej szansy niż ta pewnie Hurkacz mieć nie będzie

minely 4 lata i to co pisalem staje sie prawda

May be an image of 1 person, playing tennis and text

Hurkacz jedyna swoja szanse juz mial zeby cos osiagnac

lepiej nie bedzie

dalej zajebac serwisem i liczyc ze sie uda

W dniu 31.08.2023 o 20:03, P_M napisał(a):

Hubert Hurkacz to zawodnik takiego typu,który w tourze jest od zawsze i jego wcześniejszą wersją był Kevin Anderson, czyli taki gatekeeper dla ścisłej czołówki, który wygra parę pomniejszych turniejów, ale nigdy nie wygra Szlema.  Tak jak w boksie zawodowym są journeymani, którzy testują prospectów tak Hurkaczowi przypadnie podobna rola w trzymaniu spotu na poziomie top15-top30 w zależności od wahań formy. 

@Kubbas nie byłeś sam:)

1 godzinę temu, P_M napisał(a):

@Kubbas nie byłeś sam:)

nie wiem czemu, ale ten cytat P_M'a mi zapadl w pamiec i byl 100/100 w punkt.

szkoda, ze Hurkacz chyba jest juz teraz poza swoim "peak'iem" a kontuzja przyspieszy proces. do konca roku ~40-50 ATP, jesli utrzyma swoj elitarny serwis? We wczorajszym meczu strasznie sie go olgadalo jak widac ze stracil swoj "pierwszy krok", a to moim zdaniem jest poklosie kontuzji.

mial zyciowa szanse na Wimbledonie, to osral zbroje

wiadomo my sie nad tym spuszczamy

moze takiej Idze to zalezy bo placze po meczach itd co niektorzy sie z tego smieja, widac ze nie gra tylko dla hajsu

ale wiekszosc gra dla hajsu.

Ale pierdolicie głupoty Panowie

Top 10-20 w ATP to jest absolutna elita, o której polscy kibice tenisa nigdy nawet nie śnili. Cofnijcie się 20 lat i oglądajcie Kubotów (w deblu) i Janowicza (jeden sezon, a w zasadzie to jeden Wimbledon), może trochę wrócicie na ziemię z oczekiwaniami

Hurkacz porównywany do bokserskich journeymanów... nie wiem czy to większa ignorancja jeśli chodzi znajomość tenisa czy boksu

10 godzin temu, Zimny napisał(a):

Ale pierdolicie głupoty Panowie

Top 10-20 w ATP to jest absolutna elita, o której polscy kibice tenisa nigdy nawet nie śnili. Cofnijcie się 20 lat i oglądajcie Kubotów (w deblu) i Janowicza (jeden sezon, a w zasadzie to jeden Wimbledon), może trochę wrócicie na ziemię z oczekiwaniami

Hurkacz porównywany do bokserskich journeymanów... nie wiem czy to większa ignorancja jeśli chodzi znajomość tenisa czy boksu

ja bym powiedzial ze nawet top50 to jest hiper-elita. ludzie nie zdaja sobie sprawy jaki niesamowity poziom trzeba reprezentowac i ile wyrzeczen kosztuje krecenie sie 200-300 ATP.

Dla fanow tenisa to chyba az takiego wielkiego znaczenia nie maja poszczegolne osobowosci jako osoby z danego kraju pochodzenia, wiekszosc z gosci na tourze to nudziarze (razem z Hubim i Iga) z ktorymi bardzo ciezko sie utozsamiac, mimo ze bardzo sie teraz cala ta otoczka tenisowa stara zainteresowac tym "casuali". 

apropo Huberta, az jestem zaskoczony ze jego najwyzsza pozycja to byla "6-stka", myslalem ze w tym sezonie gdzie wygral Miami (2021) byl conajmniej 4-ty.

13 minut temu, fluber napisał(a):

Wiadomo, ze losowanie korzystne itd. (chociaż Raducanu przed AO wyglądała świetnie), ale i tak utrata 4 gemów w 3 ostatnich meczach to jest kosmiczny wynik. Iga póki co jedzie jak walec przez ten turniej.

Prawda, choć ciężko ze względu na poziom rywalek sensownie ocenić, to osobiście widziałem przebłyski formy z 2022 roku, ręką jakby szybsza, lżejsza z mniejszym napięciem, niż w ostatnim czasie. Zobaczymy co w tym AO się wydarzy, bo drabinka wyjątkowo korzystna dla Igi.

7 minut temu, fluber napisał(a):

Kojarzycie która kobieta wygrała turniej Wielkiego Szlema z trudniejszą drabinką niż Keys?

Wystarczy cofnąć się do peaku kobiecego tenisa.

Wrzuciłem 2005 rok i tam Serena robi po drodze takie nazwiska jak Nadia Petrova, Amelie Mauresmo, Maria Sharapova, Lindsay Davenport. Odpowiednio 11, 2, 4 i 1 rakiety świata.

Co nie zmienia faktu, że finał stał na świetnym poziomie i styl wygranej Keys robi bardzo duże wrażenie. 

11 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Wystarczy cofnąć się do peaku kobiecego tenisa.

Wrzuciłem 2005 rok i tam Serena robi po drodze takie nazwiska jak Nadia Petrova, Amelie Mauresmo, Maria Sharapova, Lindsay Davenport. Odpowiednio 11, 2, 4 i 1 rakiety świata.

Yyy, petrova bez tytułu wielkoszlemowego, mauresmo bez tytułu wielkoszlemowego, sharapova z jednym i Davenport która ostatniego GS wygrała 5 lat wcześniej vs pokonanie rybakiny, świątek i sabalenki czyli zwyciężczyń 8 z 11 ostatnich GS już nawet nie wspominając o finalistce sprzed 3 lat i byłej 3 rakiecie świata robiącej w tym roku najlepszy wynik w karierze na AO.

1 minutę temu, fluber napisał(a):

Yyy, petrova bez tytułu wielkoszlemowego, mauresmo bez tytułu wielkoszlemowego, sharapova z jednym i Davenport która ostatniego GS wygrała 5 lat wcześniej vs pokonanie rybakiny, świątek i sabalenki czyli zwyciężczyń 8 z 11 ostatnich GS już nawet nie wspominając o finalistce sprzed 3 lat i byłej 3 rakiecie świata robiącej w tym roku najlepszy wynik w karierze na AO.

Czy Boston Celtics i Los Angeles Lakers z lat 80 to najlepsze drużyny w historii NBA? Tak lub Nie.

I sprawdź jeszcze raz ilość zwycięstw wielkoszlemowych wyżej wspomnianych zawodniczek.

2 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Czy Boston Celtics i Los Angeles Lakers z lat 80 to najlepsze drużyny w historii NBA? Tak lub Nie.

I sprawdź jeszcze raz ilość zwycięstw wielkoszlemowych wyżej wspomnianych zawodniczek.

Mam im liczyć zwycięstwa z całej kariery i porównywać z wymieniona trójka, gdzie żadna nie ma więcej niż 26 lat?

4 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Koszykówka poszła do przodu a tenis do tyłu?

Wyliczanie ilości szlemów, gdy konkurencja jest mniejsza/słabsza to głupota. Dlatego podałem Ci przykład Boston i Lakers, ale nie załapałeś aluzji.

Kiedyś taka drabinka nie robiła wrażenia, bo co szlem czekały potężne przeszkody. Zadałeś pytanie, więc dostałeś odpowiedź. Przykro mi, że nie pasuje Ci do tezy :)