Skocz do zawartości

TENIS

mac

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
W dniu 30.06.2025 o 21:52, Kubbas napisał(a):

Majchrzak wyeliminował Berrettiniego

W ogóle co za sensacje u mężczyzn: Zverev, Medvedev, Rune, Musetti out, Alcaraz z ogromnymi problemami został, Tsitsipas, Hurkacz, Shapavalov, Bublik, Cerundolo, Michelsen, Popyrin, Humbert, Griekspoor i wspomniany Berrettini, czyli z grubsza prawie połowa rozstawionych a jeszcze 1 runda sie nie skończyła.

U kobiet może nawet bardzie sensacyjnie, ale w topce, bo z top 5 juz 3 nie ma: Gauff, Pegula, Zheng, Badosa i z rostawionych jeszcze Kustyuk, Frech i Linette może nie robią wrażenia. Może kuriozalnie to będzie dobry Wimbledon Igi?

29 minut temu, fluber napisał(a):

W mediach mówią:

https://przegladsportowy.onet.pl/tenis/wimbledon/syn-polskich-nauczycieli-zarobil-wlasnie-fortune-kulisy-sukcesu-majchrzaka/sc4d5kg

Btw. Rodzice pracowali na 5 etatów  - możliwe tylko u nauczycieli oczywiście 

Fajna historia, tenis to sport gdzie najwieksze talenty nawet nie docieraja do punktu startowego. 
i jeszcze ten powrot od zera po aferze

Oglądam teraz trochę Majchrzaka z Khachanovem i niestety tutaj nie ma talentu na wielkie zawojowanie czegokolwiek, ale niech się chłopakowi wiedzie w top 100, może top 50 przy dobrych wiatrach, w końcu nawet Linette i Fręch do top 20/30 weszły, więc czemu nie Majchrzak w top 50, po tym sukcesie na Wimblu ma szansę na lepsze rozstawienia przez najbliższy rok, także szansa jest. Szkoda tylko, że nie ma w jego tenisie czegoś przyciągającego uwagę.

1 minutę temu, fluber napisał(a):

Iga w QF to wynik lepszy niż ktokolwiek się spodziewał po losowaniu drabinki. Każda wygrana na tym etapie będzie już tylko bonusem 

Ale ten mecz z Tauson to była antyreklama tenisa żenskiego. Najpierw Iga siała podwójnymi błędami, potem Clara z jakąś jakby chorobą, bo wyglądała fatalnie, jakby miała problemy z oddychaniem + nie biegała do większości piłek. Ogólnie dramat to był. Still fajnie, że Iga w QF.

Dimitrow z urazem pachy, a tak pięknie z Sinnerem grał :( zapowiada się na krecz.

13 godzin temu, fluber napisał(a):

Iga w QF to wynik lepszy niż ktokolwiek się spodziewał po losowaniu drabinki. Każda wygrana na tym etapie będzie już tylko bonusem 

No ja wiem, że apetyt rośnie w miarę jedzenia, ale póki co Iga nie gra jakoś rewelacyjnie. Owszem, ma przebłyski, ale i dużo błędów. Natomiast każdy inny wynik niż wygrana z Samsonową będzie niespodzianką, bo ta gra solidnie, ale bez szału i z Iga ma 0-4 bilans. Tak więc ten 3 z rzędu półfinał szlema to powinna Iga osiągnąć, co już będzie największym sukcesem w Wimbledonie. 

Ja natomiast po cichu liczę, że Iga zaczyna grać coraz lepiej i bardzo bym chciał finału z Sabalenką, bo ta wcale nie jest w najwyższej formie i męczy się w ostatnich 3 meczach...

No dobra, rozmarzyłem sie ;)

7 minut temu, dannygd napisał(a):

No ja wiem, że apetyt rośnie w miarę jedzenia, ale póki co Iga nie gra jakoś rewelacyjnie. Owszem, ma przebłyski, ale i dużo błędów. Natomiast każdy inny wynik niż wygrana z Samsonową będzie niespodzianką, bo ta gra solidnie, ale bez szału i z Iga ma 0-4 bilans. Tak więc ten 3 z rzędu półfinał szlema to powinna Iga osiągnąć, co już będzie największym sukcesem w Wimbledonie. 

Ja natomiast po cichu liczę, że Iga zaczyna grać coraz lepiej i bardzo bym chciał finału z Sabalenką, bo ta wcale nie jest w najwyższej formie i męczy się w ostatnich 3 meczach...

No dobra, rozmarzyłem sie ;)

Ja szczerze będę zaskoczony jak wygra z Samsonową, która w pierwszych 3 rundach straciła łącznie 13 gemów i wygląda lepiej od Igi jak dotąd.

A Mirra to raczej w ogóle jest poza zasięgiem Igi na trawie.

Edytowane przez fluber

W dniu 6.07.2025 o 13:10, P_M napisał(a):

Oglądam teraz trochę Majchrzaka z Khachanovem i niestety tutaj nie ma talentu na wielkie zawojowanie czegokolwiek, ale niech się chłopakowi wiedzie w top 100, może top 50 przy dobrych wiatrach, w końcu nawet Linette i Fręch do top 20/30 weszły, więc czemu nie Majchrzak w top 50, po tym sukcesie na Wimblu ma szansę na lepsze rozstawienia przez najbliższy rok, także szansa jest. Szkoda tylko, że nie ma w jego tenisie czegoś przyciągającego uwagę.

Ja nie rozumiem jednego - jak Polacy są tak legendarnie c***owi w sporcie. Serio, ale to serio. Genetykę teoretycznie powinniśmy mieć dobrą - Rosjanie czy Jugosłowianie potrafią osiągać historyczne sukcesy.

Mamy dobrą bazę gospodarczą, dużą populację i jesteśmy pod względem ratio - gospodarka/populacja/wyniki najgorsi chyba na świecie?

W takim tenisie nasze talenty to liczymy, że może ktoś wejdzie do top 50 xD

W boksie Uzbecy, Ukraińcy, Rosjanie powoli dominują, a my mamy historycznie 3 mistrzów(plus Gołotę, który faktycznie powinien być 2 razy mistrzem) i jakieś z dupy interimy. 

W sportach motorowych jeden Kubica. Rocznie w samej F1 startuje ponad 20 kierowców, a my liczymy, że może ktoś się załapie do F3.

W piłce nożnej w sumie nieistotne, powinno się ją zdelegalizować.

W koszykówce Sochan - syn Polki i Amerykanina, mieszkający w USA, wychowany w UK - ten "nasz" koszykarz w NBA.

Na Hokeju się nie znam w ogóle, ale z tego co kojarzę, to też poziom okręgówki, a nie potęga(jak zdobyliśmy ostatnio jakieś medale na MŚ albo igrzyskach, proszę o poprawienie).

Jedyna siatkówka, w której faktycznie jesteśmy dobrzy i tyle ze sportów. 

Odkąd żyję, Świątek i Lewandowski, to jedyne postacie w sporcie na poziomie światowym. 

Godzinę temu, RappaR napisał(a):

Mamy dobrą bazę gospodarczą, dużą populację i jesteśmy pod względem ratio - gospodarka/populacja/wyniki najgorsi chyba na świecie?

Już to kiedyś tu pisałem - nie mamy sportowej kultury (uprawiania sportu), raczej jesteśmy pragmatykami, wysyłanie dziecka na ścieżkę kariery sportowej jest ryzykowne i tylko nielicznym przynosi bardzo dobre pieniądze. 

Godzinę temu, RappaR napisał(a):

W takim tenisie nasze talenty to liczymy, że może ktoś wejdzie do top 50 xD

W tenisie to my mamy 3 tenisistki w TOP 30.  Najlepsza Francuzka jest 66, Niemka 45, Brytyjka 40. Jak na potencjał to wymiatamy.

18 minut temu, fluber napisał(a):

W tenisie to my mamy 3 tenisistki w TOP 30.  Najlepsza Francuzka jest 66, Niemka 45, Brytyjka 40. Jak na potencjał to wymiatamy.

Ile z nich wygra z tenisistami z top200?

11 minut temu, jack napisał(a):

Wystarczy poczytać internet jak Polacy zniechęcają dziewczynki do uprawiania piłki nożnej. Robią to wszyscy włącznie z trenerami drużyn dziecięcych. 

Okej, to wiem dlaczego Polki są kiepskie w piłce nożnej. Dlaczego Polacy są kiepski w piłce nożnej(i wszystkim innym z wyjątkiem siatkówki)?