Skocz do zawarto艣ci

Og贸rkowy zapychacz, czyli kto na miszcza w 2020?

Jendras

Rekomendowane odpowiedzi

Boston kompletnie pomini臋ty przez autora tematu.

A moim zdaniem mog膮 by膰 czarnym koniem na wschodzie.聽

Co do zachodu, to jestem 艣wiecie przekonany, 偶e Denver znowu nie przejd膮 drugiej rundy, a Jazz trafi膮 kolejny raz na Rockets, i b臋d膮 dla nich workiem treningowym w pierwszej rundzie na rozgrzewke.

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

8 minut temu, Vice-kontorezerwowe napisa艂:

Boston kompletnie pomini臋ty przez autora tematu.

A moim zdaniem mog膮 by膰 czarnym koniem na wschodzie.聽

Boston ma jednego all-stara i dziur臋 pod koszem. Wed艂ug mnie nie 艂apie si臋 nawet do grupy "one trade away".聽

Edytowane przez Jendras
Odno艣nik do komentarza

Mnie dziwi pomini臋cie takiego zespo艂u jak Indiana Pacers. Je艣li b臋d膮 zdrowi, to mog膮 sporo namiesza膰 w tym sezonie. Na papierze to silniejsza ekipa od chocia偶by PTB, kt贸rzy zostali tu uwzgl臋dnieni. Turner > Whiteside, Sabonis > Collins, Warren > Bazemore, Oladipo (je艣li b臋dzie w formie) > McCollum, Brogdon < Lillard. Trenerzy na podobnym poziomie, cho膰 troch臋 wy偶ej ceni臋 Stottsa. Wprawdzie nieco lepsz膮 艂awk臋 maj膮 PTB, ale patrz膮c tylko na roster, to Pacers s膮 mocniejsi. A je艣li rookie Bitadze odpali? Inna sprawa, 偶e od Lakers wy偶ej powinni by膰 Bucks, kt贸rzy opr贸cz tego, 偶e s膮 艣wietnie zgrani i maj膮 trzon w postaci Giannisa, B.Lopeza (underrated), Bledsoe i Middletona,聽posiadaj膮 tak偶e聽bardzo solidn膮 艂awk臋 (Hill, Conaughton, Ilyasova, S. Brown, DiVincenzo, mo偶e R.Lopez si臋 przebudzi...). No i Budenholzer to zdecydowanie wy偶sza p贸艂ka ni偶 Vogel. A tak w og贸le to szacunek dla autora, 偶e mu si臋 chcia艂o. Sezon og贸rkowy w pe艂ni, wi臋c mi艂o poczyta膰 czyj膮艣 opini臋 na temat zbli偶aj膮cego si臋 sezonu. Szczeg贸lnie kiedy nic si臋 nie dzieje. Dobrze, 偶e wystartowa艂a ju偶 Serie A, hehe.聽

Odno艣nik do komentarza

48 minut temu, Vice-kontorezerwowe napisa艂:

Co do zachodu, to jestem 艣wiecie przekonany, 偶e Denver znowu nie przejd膮 drugiej rundy, a Jazz trafi膮 kolejny raz na Rockets, i b臋d膮 dla nich workiem treningowym w pierwszej rundzie na rozgrzewke.

Je艣li Houston zastosuj膮 swoja obrone z ostatnich dw贸ch PO z odpuszczaniem sobie zawodnik贸w Jazz w rogu to im wsp贸艂czuje bo tym razem zamiast pary Rubio/Crowder lub Rubio /Favors b臋dzie Bojan/Conley.. Niekt贸rzy zatrzymuj膮 si臋 na latach 90 a niekt贸rzy na roku 2019 i nie widz膮 r贸偶nic

Jazz rok temu zatrzyma艂o Hardena na najni偶szych TS od 6 lat w pojedynczej serii PO ale nikt nie trafai艂 na obwodzie. Jazz przegra艂o przez to, 偶e na obwodzie ka偶dy pud艂owa艂 niemi艂osiernie. Plus Russell wje偶d偶aj膮cy pod kosz聽vs Gobert to brzmi kiepsko dla Rockets ( vide PO sprzed dw贸ch lat)

Teraz Jazz ma o wiele strzelc贸w kt贸rzy na dodatek sami sobie kreuj膮 pozycje.

Problemem Jazz jest brak solidnego obro艅cy 1 na 1 na gracza z obwodu pokroju Le Bron/ Davis ( Jazz fatalnie si臋 bilansuje z Lakers. Ci pierwsi nie maja kim broni膰 gwiazd. ci drudzy nie maj膮 kim broni膰 penetracji

Godzin臋 temu, ptak napisa艂:

呕e niby Lakers i Clipppers to ta sama p贸艂ka? Po por贸wnaniu obu zespo艂贸w z LA odpu艣ci艂em sobie dalsz膮 cz臋艣膰. Tym bardziej 偶e widzia艂em wysoka pozycj臋 Sixers.

76ers ma najlepsz膮 s5 w lidze. I tu nie mam w膮tpliwo艣ci. Problemem b臋dzie zaci臋ta ko艅c贸wka w trakcie PO. No chyba ,偶e Ben nauczy si臋 rzutu. Bo je艣li tak to wtedy kl臋kajcie narody. OSobi艣cie Bucks mam wyzej ni偶 76ers bo jednak Filadelfia mo偶e mie膰 ten problem co Jazz w ostatnie lata. Jak si臋 im upakuje pomalowane to nie b臋dzie mia艂 kto trafia膰 seriami na obwodzie. Przeciez tam najlepszym strzelcem na obwodzie b臋dzie Horford

Ja osobi艣cie w T1 mam tr贸jk臋 Golden-Clippers-Bucks , a聽

Lakers stopie艅 ni偶ej bo jednak nie za bardzo wiem jakich strzelc贸w Jendras masz na mysli? Green w Po pud艂owa艂 wszystko. KCP raczej te偶 nie jestem mistrzem zza 艂uku.. Oczywi艣cie jest lepiej ni偶 by艂o ale moim zdaniem Lakers nie ma wielu strzelc贸w na obwodzie.聽

Jazz mam na tej samej p贸艂ce co Houston i Lakers聽tylko ciut ni偶ej bo jednak trudno sobie wyobrazi膰 ich fina艂y bez skokowego progresu Mitchella do TOP 10 tej ligi.

Odno艣nik do komentarza

Ja to mam w膮tpliwo艣ci czy Pacers w og贸le wejd膮 do PO. Tam zosta艂 zmieniony ca艂y sk艂ad, zmiennicy wydaj膮 si臋 s艂absi, a zgra膰 si臋 trzeba na nowo.聽Wsp贸艂praca Sabonis-Turner by艂a daleka od idea艂u, stanowi kiepski fit, ale Pacers nie maj膮 wyj艣cia i musz膮 w to inwestowa膰.

mam spore w膮tpliwo艣ci czy Brogdon nie utonie jako ballhog. To bardziej typ Jrue Holidaya i tu jako g艂贸wny kreator systemu ofensywnego moim zdaniem nie podo艂a. Znakomity zawodnik, ale 藕le wykorzystany mo偶e straci膰 impact.

Do tego dochodz膮 problemy zdrowotne Oladipo i forma w jakiej wr贸ci. Sporo tego jak na zesp贸艂 z do艣膰 przeci臋tnym talentem.

A co do tekstu Jendrasa to wci膮偶 uwa偶am, 偶e Rockets s膮 niedoceniani. Oni byli tylko p贸艂 kroku za Warriors przy ich pe艂nej dominacji, gdy ca艂a liga traci艂a dwie d艂ugo艣ci.

Oni s膮 teraz moim numerem dwa, troch臋 wy偶ej stawiam Clippers.

Lakers tak wysoko to typowo zyczeniowa sprawa 偶e strony serca kibica.

Odno艣nik do komentarza

Co do Horforda w Sixers, to te偶 mam mieszane uczucia, ale on ma 艣wietn膮 reputacj臋 w Filadelfii - najwa偶niejszy gracz Bostonu przy tych wszystkich ich wygranych nad Sixers, allstar, bardzo lubiany przez samego Embiida i zawodnik贸w,聽do tego dochodzi os艂abienie Bostonu. Dlatego kompletnie nie zdziwi艂em si臋, 偶e ju偶 w czerwcu na dwa tygodnie przed pocz膮tkiem FA by艂 dogadany.

No i przede wszystkim - Sixers nie b臋d膮 raczej mieli tego problemu jak przez dwa ostatnie lata, 偶e w kluczowej serii w playoffach naprzeciw Joela stoi jeden z najlepszych obro艅c贸w w lidze: zar贸wno Horford jak i Gasol to top3 obro艅c贸w na Embiida, teraz niby jest jeszcze ten Marc, ale Raptors nie b臋d膮 si臋 liczy膰: Jordan, Lopez czy Kanter (xD) to zdecydowanie nie ta p贸艂ka, z Pacers - Embiid te偶 gra艂 sumarycznie raczej bardzo dobrze.

To IMHO du偶y factor dla szans Sixers za rok w kwietniu i maju, ew. w samych fina艂ach, bo Lakers i Clippers nie maj膮 rosteru do bronienia takich zawodnik贸w, przynajmniej na razie.

Odno艣nik do komentarza

49 minut temu, ely3 napisa艂:

Lakers stopie艅 ni偶ej bo jednak nie za bardzo wiem jakich strzelc贸w Jendras masz na mysli? Green w Po pud艂owa艂 wszystko. KCP raczej te偶 nie jestem mistrzem zza 艂uku.. Oczywi艣cie jest lepiej ni偶 by艂o ale moim zdaniem Lakers nie ma wielu strzelc贸w na obwodzie.聽

Lakers pozyskali dw贸ch z czterech najlepszych catch & shoot tr贸jkowicz贸w w osobach Greena i Cooka. Maj膮 te偶 kilku go艣ci bardzo gro藕nych z wide open (KCP, Daniels, Dudley, Caruso, ale tu ma艂a pr贸bka). Bradley jest ok, zw艂aszcza z catch & shoot.聽Ale tu du偶o zale偶y, czy Kuzma odzyska skuteczno艣膰 z debiutanckiego sezonu.

Bucks, kt贸rych masz wy偶ej, trafiali w play-off 33,6% z dystansu.

46 minut temu, MarcusCamby napisa艂:

Lakers tak wysoko to typowo zyczeniowa sprawa 偶e strony serca kibica.

Uzasadni艂em szczeg贸艂owo ich pozycj臋 w moim zestawieniu. Je艣li masz inne zdanie, to napisz dlaczego, a nie zarzucaj mi my艣lenia 偶yczeniowego.

Edytowane przez Jendras
Odno艣nik do komentarza

Ustawi艂bym Bary艂y znacznie wy偶ej. W艂a艣ciwie to ostatnie PO zweryfikowa艂y wszystkie w膮tpliwo艣ci cd. Nuggets. Czy Jokic jest w stanie ci膮gn膮膰 ekip臋, czy Murray potrafi przej膮膰 spotkanie etc. Dodali Jeramiego Granta kt贸ry jest perfekcyjnym fitem nie tylko obok Nikoli, ale tak偶e wzgl臋dem ca艂ego zespo艂u. W艂a艣ciwie to impactowo mo偶e przerosn膮膰 Sapa. Gary Harris w ko艅cu (mam nadziej臋) b臋dzie zdrowy, a pokazywa艂 nie raz potencja艂 na klasowego zawodnika (Brogdon Bary艂ek?). By艂y spore obawy o ich defensyw臋 - pokazali, 偶e potrafi膮 by膰 po tej stronie parkietu mocni. M艂ody zesp贸艂, kandydat do MVP, 艣wietna druga opcja, g艂臋boki sk艂ad i genialni zadaniowcy. Trzymam kciuki.

Mam te偶 pewne w膮tpliwo艣ci wzgl臋dem Utah. Bardzo mocny zesp贸艂, ale jest par臋 znak贸w zapytania. Czy Donovan wskoczy na p贸艂k臋 wy偶ej? Czy wszyscy rolesi podo艂aj膮 oczekiwaniom? Czy kontuzje omin膮 Goberta i Mike'a? Zesp贸艂 z wysokim potencja艂em zar贸wno w ofensywie jak i w defensywie. Ale by膰 mo偶e Mitchell jeszcze nie jest w stanie ci膮gn膮膰 tej ekipy. Ma on swoje mankamenty, chocia偶 wszyscy wiemy na jak wysokim poziomie potrafi gra膰. Na dobr膮 spraw臋 jest ju偶 bardzo do艣wiadczony w Play-offach. Dwa lata temu eliminowa艂 OKC (genialna 3 kwarta w Game 6, co艣 co zostaje w pami臋ci na d艂ugie lata, dla przypomnienia dam link), a ostatnio dosta艂 srogi 艂omot. R贸wnie偶 na nich licz臋.

Odno艣nik do komentarza

18 godzin temu, eF. napisa艂:

Mnie dziwi pomini臋cie takiego zespo艂u jak Indiana Pacers. Je艣li b臋d膮 zdrowi, to mog膮 sporo namiesza膰 w tym sezonie. Na papierze to silniejsza ekipa od chocia偶by PTB, kt贸rzy zostali tu uwzgl臋dnieni. Turner > Whiteside, Sabonis > Collins, Warren > Bazemore, Oladipo (je艣li b臋dzie w formie) > McCollum, Brogdon < Lillard. Trenerzy na podobnym poziomie, cho膰 troch臋 wy偶ej ceni臋 Stottsa. Wprawdzie nieco lepsz膮 艂awk臋 maj膮 PTB, ale patrz膮c tylko na roster, to Pacers s膮 mocniejsi.

Oooo Pani, co tam Portland! Pacers s膮 najlepsi w lidze!

Turner > McGee, Sabonis <聽Davis, Warren <聽LBJ , Oladipo (je艣li b臋dzie w formie) > KCP, Brogdon > Rondo

Turner > Harrell, Sabonis <聽Leonard, Warren <聽George, Oladipo (je艣li b臋dzie w formie) > Shamet, Brogdon > Beverley

馃ぃ馃ぃ馃ぃ

Nie widz臋 podstaw by w nadchodz膮cym sezonie stawia膰 Nets ponad Nuggets, Blazers i Jazz. W poprzednim sezonie byli niespodziank膮 z bilansem 42-40. Wymiana Russella na Irvinga i Eda Davisa na DAJa nie daje kopa 2 czy 3 poziomy wy偶ej. Mo偶e czego艣 nie widz臋 ale bez Duranta to oni mog膮 walczy膰 o PO do ostatniego meczu.

Edytowane przez jack
Odno艣nik do komentarza

21 godzin temu, ptak napisa艂:

呕e niby Lakers i Clipppers to ta sama p贸艂ka? Po por贸wnaniu obu zespo艂贸w z LA odpu艣ci艂em sobie dalsz膮 cz臋艣膰. Tym bardziej 偶e widzia艂em wysoka pozycj臋 Sixers.

29 minut temu, ptak napisa艂:

No co Ty, LAL zjedz膮 ca艂膮 lig臋 bez popijania. nic do tego zespo艂u nie mam (podobno to dziwne w przypadku sympatyka Celtics) ale pr臋dzej nie wejd膮 do PO ni偶 awansuj膮 do WCF.

Je艣li chodzi o mnie, to mo偶esz sobie uwa偶a膰 Lakers nawet za zesp贸艂 na poziomie G-league, ale jak ju偶 si臋 wypowiadasz, to napisz jakie艣 uzasadnienie, do kt贸rego mo偶na by si臋 w jakikolwiek spos贸b odnie艣膰. W ten spos贸b tylko za艣miecasz w膮tek.聽

Odno艣nik do komentarza

5 godzin temu, jack napisa艂:

Oooo Pani, co tam Portland! Pacers s膮 najlepsi w lidze!

Turner > McGee, Sabonis <聽Davis, Warren <聽LBJ , Oladipo (je艣li b臋dzie w formie) > KCP, Brogdon > Rondo

Turner > Harrell, Sabonis <聽Leonard, Warren <聽George, Oladipo (je艣li b臋dzie w formie) > Shamet, Brogdon > Beverley

馃ぃ馃ぃ馃ぃ

No patrz膮c na potencja艂 dru偶yny i roster, to Pacers s膮 ewidentnie niedoceniani. Oka偶e si臋 w sezonie jak b臋dzie. A tak w og贸le to bezbek. :D

Odno艣nik do komentarza

2 minuty temu, eF. napisa艂:

No patrz膮c na potencja艂 dru偶yny i roster, to Pacers s膮 ewidentnie niedoceniani. Oka偶e si臋 w sezonie jak b臋dzie. A tak w og贸le to bezbek. :D

Dobrze, 偶e tradycyjnie doceniasz Blazers. Tymczasem Pacers dostaj膮 od nich regularny 艂omot聽czy Oladipo gra czy nie gra.聽

Odno艣nik do komentarza

6 minut temu, jack napisa艂:

Dobrze, 偶e tradycyjnie doceniasz Blazers. Tymczasem Pacers dostaj膮 od nich regularny 艂omot聽czy Oladipo gra czy nie gra.聽

Czy ja napisa艂em, 偶e nie doceniam PTB? Sam sobie dopisa艂e艣 co艣 czego nie by艂o. Blazers to fajna dru偶yna, ale bez szans na tytu艂. Na Zachodzie jest kilka mocniejszych ekip od nich. Przynajmniej na papierze, wi臋c nie s膮dz臋 aby powt贸rzyli sukces z poprzedniego sezonu, a WCF to dla tej dru偶yny sukces. A co do Pacers... nie napisa艂em, 偶e to lepszy team od PTB, tylko 偶e na papierze wydaj膮 si臋 'troch臋' silniejsi (s5, bo 艂awka po stronie Blazers)聽i jak zwykle niedoceniani, a聽 przecie偶 mog膮 by膰 wy偶ej po RS od cho膰by Nets. Oczywi艣cie, to nie dru偶yna na fina艂y, ale um贸wmy si臋, Portland to te偶 nie jest dru偶yna na fina艂y. No stress.

Odno艣nik do komentarza

1 minut臋 temu, jack napisa艂:

Blazers zrobi艂o dziwn膮 przebudow臋 bo kto艣 wpad艂 na idiotyczny pomys艂 ,偶e lepiej odda膰 Harklessa by bra膰 Hassana. Wten spos贸b Blazers odda艂o swoich jedynych obro艅c贸w na obwodzie.

Hassan jak tylko wr贸ci Nurki膰 to wyl膮duje na 艂awce gdzie ze swoim stylem gry w ataku b臋dzie zb臋dny a wr臋cz ujemny. Z Lillardem i Mc Collumem mo偶e to b臋dzie dzia艂a膰 ale realistycznie facet im zabije flow w ataku a w obronie nie maj膮 nikogo by zatrzyma膰 rywali

Dla ,mnie Blazers si臋 fatalnie os艂abili聽

22 godziny temu, Jendras napisa艂:

Lakers pozyskali dw贸ch z czterech najlepszych catch & shoot tr贸jkowicz贸w w osobach Greena i Cooka

O ile Green zgoda o tyle ten Cook to raczej specyficzny wytw贸r Golden. Moim zdaniem Cook nie b臋dzie mia艂 tyle swobody w Lakers co mia艂 graj膮c ze Stephenem i Klayem i cyferki mu spadn膮. A ,偶e jest fatalnym obro艅c膮 to dla mnie to akurat by艂o s艂abe wzmocnienie Lakers.

Poza tym Davis ma chorobliw膮 wr臋cz niech臋c do grania jako center w obronie wi臋c raczej nie da sie gra膰 non stop w uk艂adzie LBJ+AD + 3 strzelc贸w. O ile sama para Davis-LBJ to najlepszy duet lider贸w o tyle jednak rotacja 3-8 jest ju偶 poni偶ej przeci臋tnej dla Zachodu. Lakers nie maj膮 obro艅c贸w na szybkich rozgrywaj膮cyh. Nie wiem kto tam ma bronic duet Lillard-Mc Collum czy np Hardena albo Stephena.. To jest du偶a s艂abo艣膰 Lakers. Rzek艂bym ,偶e ten roster ma wi臋ksze dziury i znaki zapytania ni偶 sk艂ad 76ers

Odno艣nik do komentarza

31 minut temu, rw30 napisa艂:

Lakersy Hardenow i Lillardow tego swiata beda bronili Greenem, co nie zmienia faktu ze caly ten ich roster jest mocno podejrzany... nie jest tez zly, bo Kuzma czy Green to fajni rolsi, ale kto poza nimi?

Lakersom to jest potrzebne do szcz臋艣cia powr贸t do formy sprzed paru lat Bradleya i KCP z czas贸w Pistons. O Bradleya 偶e od偶yje jako艣 dziwnie spokojny jestem, bo zdaje si臋 mie膰 idealnego trenera dla siebie. KCP te偶 powinien spi膮膰 po艣lady mocniej bo ma PO na przysz艂y rok a kasy b臋dzie morze. Poza tym Lakersi ju偶 chyba maj膮 do niego full birdy. Green to niech broni ile wlezie, zakaza膰 mu koz艂owania i niech macha tr贸je.

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.