Skocz do zawartości

Lasy Amazonii i nie tylko - co możemy zrobić

Wujek Wójcik

Rekomendowane odpowiedzi

• 6 lat później...

Image

Widziałem też zdjęcia satelitarne Francji gdzie tereny zielone w tym roku to ok 1/3 tego co było 10 lat temu. Francja przechodzi chyba 3 falę upałów w temp ok 40 stopni. Brak deszczu . Większośc terenów zielonych jest wypalona tak naprawdę

Mozna powiedzieć ,że co nas obchodzi Francja ale u nas też nie jest różowo.Byłem na początku lipca na spływie kajakowym z córką po tej fali upełów i poziom rzeki był taki ,że w wielu miejscach to może było 2-3 cm wody i trzeba było ciągnąć kajak 

27 minut temu, ely3 napisał(a):

Widziałem też zdjęcia satelitarne Francji gdzie tereny zielone w tym roku to ok 1/3 tego co było 10 lat temu. Francja przechodzi chyba 3 falę upałów w temp ok 40 stopni. Brak deszczu . Większośc terenów zielonych jest wypalona tak naprawdę

Mozna powiedzieć ,że co nas obchodzi Francja ale u nas też nie jest różowo.Byłem na początku lipca na spływie kajakowym z córką po tej fali upełów i poziom rzeki był taki ,że w wielu miejscach to może było 2-3 cm wody i trzeba było ciągnąć kajak 

Po lekturze wątku lekarskiego odpowiem humorystyczne, że z mojego doświadczenia to wszystko nieprawda. W pomorskim trawa cały czas zielona, z resztą drugi rok z rzędu nie schnie latem bo ciągle pada. W zeszłym roku w lipcu było u nas zimniej niż w Norwegii a w sierpniu temperatura w ciągu dnia spadała poniżej 10stC. Niby w tym tygodniu nad Polskę nadciąga fala morderczych upałów ale prognoza dla Gdańsk pokazuje, że tylko w czwartek nie będzie deszczu i temperatura dobije do 30stC. Zimą był kataklizm i zwały śniegu, że trzeba było go na Kaszuby ciężarówkami wywozić. 

W dniu 28.07.2026 o 13:26, ely3 napisał(a):

Image

Świetny przykład trollingu. Autorytet naukowy - Jakub Wiech wkleja ten post u siebie na kontach po czym następuje rozpowszechnianie tej relacji ciągle przez te same osoby żyjące w nieciekawym uniwersum (osiem gwiazdek, Polacy to faszyści i antysemici, zachoruje 10 mln Polaków, slava UPA, planeta płonie). Przez cały lipiec Wiech i jego sekta cichutko se siedziała na piździe.

W dniu 28.07.2026 o 14:06, jack napisał(a):

tylko w czwartek nie będzie deszczu i temperatura dobije do 30stC. 

W tym roku to będzie chyba JUŻ trzeci dzień w Gdańsku z temperaturą powyżej 30 stopni. Jak tam w Gdańsku sobie poradzicie? Fluber już śledzi dane z tej swojej ulubionej stacji meteo. Tam znów padną rekordy dla Gdańska.

Edytowane przez DLT_Braddock

18 godzin temu, DLT_Braddock napisał(a):

W tym roku to będzie chyba JUŻ trzeci dzień w Gdańsku z temperaturą powyżej 30 stopni. Jak tam w Gdańsku sobie poradzicie? Fluber już śledzi dane z tej swojej ulubionej stacji meteo. Tam znów padną rekordy dla Gdańska.

tak se radzimy że kąpanie się latem podchodzi pod morsowanie