Raven2156 Opublikowano 3 Lipca 2019 Udost臋pnij Opublikowano 3 Lipca 2019 Historia hokeja na lodzie jest d艂u偶sza ni偶 kt贸rykolwiek z obecnie 偶yj膮cych na ziemi ludzi. Z pasji kanadyjczyk贸w i amerykan贸w do tego emocjonuj膮cego i bardzo szybkiego sportu w 1917 roku zrodzi艂a si臋 liga NHL kt贸ra jest najlepsz膮 hokejow膮 lig膮 艣wiata. Na 艣wiecie istnieje wiele trofe贸w zwi膮zanych z hokejem na lodzie jednak 偶adne z nich nie jest tak bardzo po偶膮dane jak Puchar Stanleya. Zawodnicy wylewaj膮c pot, krew i 艂zy walcz膮 zaciekle o te trofeum ju偶 od 1893 roku a z ka偶dym rokiem rywalizacja staje si臋 jeszcze bardziej zaciek艂a. W tym temacie wa偶nym jest aby kultywowa膰 histori臋 NHL i wrzuca膰 wszystko co jest z ni膮 zwi膮zane. Pocz膮wszy od r贸偶nego rodzaju film贸w dokumentalnych, poprzez artyku艂y zwi膮zane z przesz艂o艣ci膮 hokeja, na faktach historycznych ko艅cz膮c. Na sam pocz膮tek chcia艂bym wam przybli偶y膰 histori臋 hokeja zebran膮 w jednym filmie dokumentalnym zrealizowanym przez NHL. Ca艂o艣膰 jest dost臋pna niestety tylko w j臋zyku angielskim ale dla os贸b kt贸re cho膰 troch臋 go znaj膮 uwa偶am, 偶e pozycja obowi膮zkowa. Przed pa艅stwem "Names on the Cup"! 聽 Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
Braveheart22 Opublikowano 26 Listopada 2019 Udost臋pnij Opublikowano 26 Listopada 2019 https://m.youtube.com/channel/UC6mzhwI59v61cE7YNi9YKtQ/videos?view=0&sort=dd&flow=list 艁apcie link do kana艂u, na kt贸rym jaki艣 go艣膰 wrzuca archiwalne mecze NHL, M艢, IO. Strasznie du偶o tego. Pojawiaj膮 si臋 spotkania nawet z lat 70, 80, 90 XX wieku. W akcji mo偶na zobaczy膰 dru偶yny czy zawodnik贸w, kt贸rych dawno ju偶 w tej lidze nie ma (np. swoich idoli ). Na pewno, w wolnym czasie warto co nieco sobie zobaczy膰. Mi艂ego ogl膮dania .聽 聽 Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
Braveheart22 Opublikowano 30 Listopada 2020 Udost臋pnij Opublikowano 30 Listopada 2020 (edytowane) Jak ju偶 @Paolo_聽w innym temacie dobrze zauwa偶y艂, podlinkowa艂em artyku艂 jakiego艣 nieznanego polskiego portalu, dotycz膮cego NHL. Trafi艂em na niego kilka dni temu, przegl膮daj膮c twittera. Zajrza艂em i stwierdzi艂em, 偶e ciekawie pisz膮. Fajnie i oby si臋 utrzymali i pisali dalej聽 Ale do rzeczy. Ciekawy tekst o historii hokeja: https://hockey-magazine.pl/skad-tak-naprawde-wzial-sie-hokej-na-lodzie/ A tu o "meczu, kt贸ry zmieni艂 hokej na zawsze": https://hockey-magazine.pl/mecz-ktory-zmienil-hokej-na-zawsze/ Edytowane 30 Listopada 2020 przez Braveheart22 Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
J. Lo Opublikowano 1 Grudnia 2020 Udost臋pnij Opublikowano 1 Grudnia 2020 (edytowane) Ciekawe artyku艂y. Przy okazji przejrza艂em sobie to i owo na temat Roya i rekordu Bouchera (no, no, szczerze przyznam, 偶e nie wiedzia艂em;聽kto by pomy艣la艂, 偶e akurat Brian)... Szkoda, 偶e projekt zdaje si臋 by膰 jednoosobowy, bo je艣li drugi cz艂onek redakcji ostatnio pope艂ni艂 co艣 rok temu... Szkoda r贸wnie偶, 偶e le偶y korekta tekst贸w, bo takie np. NIE WA呕NE w tytule skutecznie odstrasza od klikni臋cia w ten偶e tytu艂, a kilka byczk贸w (polszczyzna naprawd臋 lubi odmian臋, r贸wnie偶 nazwisk cudzoziemskich) nieco zepsu艂o mi smak beczki miodu, jak膮 jest artyku艂 o pami臋tnej wojence Patrick Roy vs Mario Nieomylny-Tremblay. (Cholera, s艂yszeli艣cie kiedy艣, 偶eby ktokolwiek powiedzia艂, 偶e to Mario mia艂 wtedy racj臋? Bo ja chyba nie 聽). Tak, wiem, mog艂em to wszystko napisa膰 na tamtej stronie, a nie tutaj, bo wygl膮da, jakbym komu艣 obrabia艂 ty艂ek za plecami. Naprawd臋 ch臋tnie bym tak zrobi艂. Ch臋tnie bym r贸wnie偶 spr贸bowa艂 podyskutowa膰 na temat zasadno艣ci gry o Dzbanek w ba艅ce. W og贸le to i owo ch臋tnie bym tam napisa艂, bo ruch w komentarzach zwykle daje autorowi motywacj臋 do pisania (wiem, co m贸wi臋)... gdybym tylko znalaz艂 opcj臋 KOMENTUJ, a nie same odno艣niki do fejsa i t艂ytera.聽 Pewnie powiecie, 偶e lepiej pisa膰 o hokeju z b艂臋dami, ni偶 nie pisa膰 w og贸le, i pewnie b臋dziecie mieli racj臋. Dlatego te偶 偶ycz臋 Panu Grzegorzowi powodzenia (bo czemu nie?), cho膰聽bez specjalnego entuzjazmu. Ch艂opie, je艣li to kiedy艣 przeczytasz, to naprawd臋, od艂贸偶 czasami tekst do nast臋pnego dnia, a owego nast臋pnego dnia si膮d藕 nam nim na聽t臋 godzink臋 czy nawet mniej. Bo wida膰, 偶e do powiedzenia masz i sporo, i z sensem (cho膰 nadal uwa偶am, 偶e r贸偶nica mi臋dzy PO a PO w ba艅ce jest mniej wi臋cej taka, jak mi臋dzy Izb膮 Lord贸w a izb膮 wytrze藕wie艅聽聽). Edytowane 1 Grudnia 2020 przez J. Lo Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
Grzegorz Kociuba Opublikowano 4 Grudnia 2020 Udost臋pnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 (edytowane) W dniu 1.12.2020 o 08:21, J. Lo napisa艂: Ciekawe artyku艂y. Przy okazji przejrza艂em sobie to i owo na temat Roya i rekordu Bouchera (no, no, szczerze przyznam, 偶e nie wiedzia艂em;聽kto by pomy艣la艂, 偶e akurat Brian)... Szkoda, 偶e projekt zdaje si臋 by膰 jednoosobowy, bo je艣li drugi cz艂onek redakcji ostatnio pope艂ni艂 co艣 rok temu... Szkoda r贸wnie偶, 偶e le偶y korekta tekst贸w, bo takie np. NIE WA呕NE w tytule skutecznie odstrasza od klikni臋cia w ten偶e tytu艂, a kilka byczk贸w (polszczyzna naprawd臋 lubi odmian臋, r贸wnie偶 nazwisk cudzoziemskich) nieco zepsu艂o mi smak beczki miodu, jak膮 jest artyku艂 o pami臋tnej wojence Patrick Roy vs Mario Nieomylny-Tremblay. (Cholera, s艂yszeli艣cie kiedy艣, 偶eby ktokolwiek powiedzia艂, 偶e to Mario mia艂 wtedy racj臋? Bo ja chyba nie 聽). Tak, wiem, mog艂em to wszystko napisa膰 na tamtej stronie, a nie tutaj, bo wygl膮da, jakbym komu艣 obrabia艂 ty艂ek za plecami. Naprawd臋 ch臋tnie bym tak zrobi艂. Ch臋tnie bym r贸wnie偶 spr贸bowa艂 podyskutowa膰 na temat zasadno艣ci gry o Dzbanek w ba艅ce. W og贸le to i owo ch臋tnie bym tam napisa艂, bo ruch w komentarzach zwykle daje autorowi motywacj臋 do pisania (wiem, co m贸wi臋)... gdybym tylko znalaz艂 opcj臋 KOMENTUJ, a nie same odno艣niki do fejsa i t艂ytera.聽 Pewnie powiecie, 偶e lepiej pisa膰 o hokeju z b艂臋dami, ni偶 nie pisa膰 w og贸le, i pewnie b臋dziecie mieli racj臋. Dlatego te偶 偶ycz臋 Panu Grzegorzowi powodzenia (bo czemu nie?), cho膰聽bez specjalnego entuzjazmu. Ch艂opie, je艣li to kiedy艣 przeczytasz, to naprawd臋, od艂贸偶 czasami tekst do nast臋pnego dnia, a owego nast臋pnego dnia si膮d藕 nam nim na聽t臋 godzink臋 czy nawet mniej. Bo wida膰, 偶e do powiedzenia masz i sporo, i z sensem (cho膰 nadal uwa偶am, 偶e r贸偶nica mi臋dzy PO a PO w ba艅ce jest mniej wi臋cej taka, jak mi臋dzy Izb膮 Lord贸w a izb膮 wytrze藕wie艅聽聽). Dzie艅 dobry, cze艣膰 i czo艂em Google Analytics ma to do siebie, 偶e mog臋 wygrzeba膰 sk膮d mam klikni臋cia, tak i te偶 trafi艂em na Tw贸j wpis.聽 Dzi臋ki za konstruktywn膮 krytyk臋, ka偶da uwaga jest dla mnie niezwykle wa偶na, szczeg贸lnie 偶e,聽 jak zauwa偶y艂e艣, aktualnie prowadz臋 stron臋 sam. Kolega Andrzej po prostu ma obecnie inne priorytety w 偶yciu, ale i tak jestem mu wdzi臋czny za pomoc na pocz膮tku. Bo i od pocz膮tku mia艂em z portalem ma艂e problemy. Kto艣 偶yczliwy doni贸s艂 do dzia艂u prawnego NHL, 偶e rzekomo wykorzystuj臋 bezprawnie zdj臋cia, przez co dosta艂em papiery DHL'em prosto z Nowego Jorku o zaniechanie publikacji i udokumentowanie 藕r贸de艂. Donosiciel w celowo艣ci swego dzia艂ania nie zrobi艂 im screen贸w dolnej cz臋艣ci artyku艂贸w, gdzie wszystko oczywi艣cie by艂o. Aktualnie wszystko jest legalnie i APPROVED by NHL Odno艣nie braku opcji KOMENTUJ - jest to chwilowy i celowy zabieg. Przez modu艂 komentarzy w czasie za艂atwiania formalno艣ci prawnych mia艂em w艂am na stron臋, przez co zrobi艂 si臋 ma艂y 艣mietnik na serwerze. Do tego doczepi艂 si臋 spam linkowy, przez co mam jakie艣 300 link贸w ze stron z seks ofertami. Na szcz臋艣cie udaje si臋 to regularnie czy艣ci膰. Opcja komentowania wr贸ci niebawem 聽Ciesz臋 si臋, 偶e jest ch臋膰 w narodzie, by pod artyku艂ami rozmawia膰.聽 Ch臋ci i entuzjazmu raczej mi nie zabraknie - siedz臋 w hokeju od 1998 roku, swego czasu pisa艂em聽 dla pierwszego nhl.pl, potem nhl.com.pl, a przez chwil臋 nawet i dla nhlw.pl. Jednak偶e polityka pay-walla "nie jest dla mnie". Chcia艂bym, aby informacje i wiedza o hokeju w naszym kraju by艂a dost臋pna dla ka偶dego za darmo. Bo i jak inaczej zach臋cimy kolejne osoby do zainteresowania si臋 tym sportem, je艣li nie swobodnym dost臋pem do istotnych spraw? Co do odk艂adania tekst贸w na kolejny dzie艅 - wiem, i tu masz racj臋. Mam 艣wiadomo艣膰 swoich brak贸w, aczkolwiek planuj臋 nad tym intensywnie popracowa膰. Czasem po prostu brakuje czasu i poprawiam tekst chwil臋 po napisaniu. Czasem chcia艂bym aby jaki艣 gor膮cy news, np. jak ten dzisiejszy o graniu na otwartej przestrzeni (https://hockey-magazine.pl/pandemia-grajmy-na-stadionach/) trafi艂 do czytelnik贸w od razu. Ci臋偶ko te偶 prowadzi si臋 portal w pojedynk臋, a niestety nie sta膰 mnie obecnie, by op艂aci膰 kolejn膮 osob臋 do pisania.聽 My艣l臋 tak偶e o tym, by przej艣膰 do pracy nad portalem na pe艂en etat. Czyli rzucam wszystko i zajmuj臋 si臋 tylko i wy艂膮cznie tym. W贸wczas m贸g艂bym zaproponowa膰 od 3 do 5 artyku艂贸w dziennie. Podsumowania dnia, zapowiedzi meczy, tak偶e dla tych graj膮cych u buka, wi臋cej historii, wi臋cej bie偶膮cych news贸w. Chcia艂bym, aby pojawia艂o si臋 co艣 o KHL, ciekawostki z lig europejskich, a tak偶e i z naszego PHL.聽Wszystko jednak rozbija si臋 o $$$. Aktualnie jestem w trakcie kalkulacji, czy wystarcz膮 same reklamy, kt贸re obecnie testuj臋, czy mo偶e p贸j艣膰 w Patronite z pro艣b膮聽 o postawienie piwa w postaci 5 z艂 miesi臋cznie?聽 Daj臋 sobie jeszcze czas na podj臋cie ostatecznej decyzji. Tak czy owak - dzi臋kuj臋 raz jeszcze za krytyk臋聽 聽 Edytowane 4 Grudnia 2020 przez Grzegorz Kociuba Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
Szabla Opublikowano 4 Grudnia 2020 Udost臋pnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Napisz臋 kr贸tko. Szacun. Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
J. Lo Opublikowano 5 Grudnia 2020 Udost臋pnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 (edytowane) @Grzegorz Kociuba聽Dzi臋ki za odpowied藕. Ciesz臋 si臋, 偶e nie odebra艂e艣 moich uwag jako jakiego艣 ataku na Ciebie i zechcia艂e艣 si臋 jako艣 do nich ustosunkowa膰. W odpowiedzi i wykroczy艂em troch臋 poza hokej, i dane kontaktowe poda艂em, wi臋c pozwoli艂em sobie wys艂a膰 j膮 jako PW. Z innych poruszonych przez Ciebie spraw: 1. Nie wiem, czy 3 do 5 dziennie to jednak nie za du偶o, chyba 偶e zak艂adasz, 偶e po prostu ka偶dy wybierze sobie z tego jeden czy dwa teksty, kt贸re b臋d膮 go interesowa艂y. Ale to Twoja strona i Twoja wizja. A 偶e ambitna, to podobnie jak Szabla napisz臋 tylko: szacuneczek na dzielnicy. Jak mawia pewien m贸j znajomy, trzeba zak艂ada膰, 偶e zrobimy du偶o, bo nawet jak zrealizujemy 1/10 z tego, to co艣 nam wyjdzie! 2. Mam nadziej臋, 偶e komentarze kiedy艣 wr贸c膮, bowiem dla autora tekst bez odzewu na niego jest jak seks bez orgazmu 聽 3. P艂atne strony? Sorry, ale nie. Nie chodzi mi o 偶a艂owanie paru zeta, ale tak jak napisa艂e艣: Wtedy zamiast popularyzowania hokeja robi si臋 dyskusja (?) w cokolwiek zamkni臋tym uk艂adzie. Kolega A m贸wi, 偶e kolega B ma racj臋, a kolega B m贸wi, 偶e kolega A ma racj臋, m贸wi膮c, 偶e kolega B ma racj臋. Sorry panowie, ale jak chcecie si臋 poklepa膰 po plerach, to id藕cie na browar, a serwis powinien by膰 od tego, 偶eby poci膮gn膮膰 z tym alfabetem troch臋 dalej 聽 聽 Edytowane 5 Grudnia 2020 przez J. Lo Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj si臋Zaloguj si臋
Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.
Zaloguj si臋