airmax Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 8 minut temu, Eryko napisał: ryzykując open-looki nawet dla Greena Green po restarcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryko Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 2 godziny temu, airmax napisał: Green po restarcie I co? Zwykły slump, który mógł się skończyć dzisiaj. To w końcu Danny Green i nigdy nie wiesz kiedy zacznie mu wpadać (na tym w końcu polega urok świetnych strzelców - mogą mieć okropne okresy, ale tak czy siak każdy boi się ich zostawiać) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airmax Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 5 godzin temu, Eryko napisał: I co? I to, że jak masz "świetnego strzelca" który po kilku miesiącach bez grania robi w 3 pierwszych meczach 2/13 zza łuku to masz wszelkie podstawy żeby go odpuścić, a zmienić taktykę z "odpuszczamy gościa" na "pilnujemy go" jest łatwiej niż wymyślać jak zatrzymać Lakers pod koszem bez odpuszczania za 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryko Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Ale OKC i tak by podobnie broniła, bo cała ich defensywa opiera się na zacieśnianiu pomalowanego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryko Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Może ktoś powiedzieć jak tam dzisiaj grali? Widzę, że Darius bardzo fajna gra i chyba jutro obejrzę spotkanie tylko dla niego, reszte skipnę, więc warto byłoby wiedzieć coś więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryko Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Okej, jednak nie mam zamiaru oglądać spotkania z Wizards choć zmuszałem się wszystkimi siłami. Odpaliłem sobie highlightsy Bazleya, żeby chociaż zobaczyć jak ten scoring u niego wyglądał i jestem naprawdę miło zaskoczony. Oprócz tych spot-up trójek (swoją drogą wydaje się mieć bardzo dobrą formę rzutu [tak, widziałem to już wcześniej]), 2 razy kończy z gorszej ręki. Umiejętnie atakuje close-outy co jest mega pozytywnym znakiem. Przy takich gabarytach i dynamice nie raz będzie to jedno z głównych źródeł punktów Dariusa (jeśli faktycznie poprawi rzut i będzie trzeba go respektować). Przyjemny step-back czyli to o czym pisałem już rok temu - bardzo bogaty skillset jak na wówczas 19-latka o takim wzroście. Pokazywał już nie raz fajne kombinacje z piłką w rękach. Zawsze ma jakieś kontry, tu spin move, tu step-back, tu szybkie przejście do low-posta. Generalnie od dawna wiedzieliśmy jak ogromny ma potencjał w ofensywie i chyba powoli zaczyna go realizować. Pierwsze miesiące były ciężkie, ale rookie wall u surowego prospecta okazał się nie do przejścia. Teraz widać w końcu pewność w grze i inicjatywę. Jeśli dołożymy do tego jego playmaking i upside w defensywie (7"0 wingspan, 6"10 wzrost i fantastyczne warunki fizyczne - szybki, skoczny, dobrze pracujący rękami i szybki na nogach) kreuje nam się obraz strasznie ciekawego zawodnika. k**** Presti, kocham Cię Aha, żeby nie było za kolorowo, to tak, Darius obecnie jest minusowym zawodnikiem po obu stronach boiska. Ma ogromny problem z masą mięśniową (mniejszy skutek ma to gdy broni niższych wingów i wysokich, ale gdy tylko pojawia się ktoś widocznie silniejszy, Darius nie ma żadnych szans. A na razie sam staff Oklahomy chyba nie do końca wie w którą stronę jego kariera ma iść. Na moje idealna nowoczesna 4 z potencjałem ofensywnym 18/19 Griffina, ale to też fantastyczny mismatch na SF'ie) i bądź co bądź musi nad tym pracować jeśli chce się ciągle rozwijać, bo momentami wręcz odbija się od centrów atakując pomalowane, nie mówiąc już o defensywie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi