Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Raven2156 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 (edytowane) Witam wszystkich bardzo serdecznie! Kolejny sezon regularny za nami. Przez ostatnie kilka miesięcy mogliśmy obserwować zacięte boje 30 drużyn zza oceanu, które walczyły o to by znaleźć się w najlepszych 8'miu drużynach zarówno na wschodzie jak i zachodzie. Tegoroczne emocje sięgały zenitu i do samego końca nie byliśmy pewni jakie drużyny ujrzymy w NBA Playoffs. W tym roku każda z drużyn rozegrała 82 mecze co daje nam łącznie aż 1230 meczy, a to przekłada się na ponad 59 tysięcy minut wielkich koszykarskich emocji (przy uprzednim wyłączeniu dogrywek)! Mieliśmy szczęście obserwować na żywo wiele niespodzianek zarówno tych pozytywnych jak i negatywnych. Widzieliśmy wielkie upadki jak i wzloty zawodników których byśmy o to nie podejrzewali jeszcze rok temu. Jedno jest pewne... Sezon NBA 2018/19 zostanie zapisany na kartach historii jako jeden z najbardziej zaciętych i emocjonujących i jestem pewien, że będzie bardzo dobrze zapamiętany nie tylko przez nas ale i dobrze rozpoznawalny przez przyszłe pokolenia oglądające go z odtworzenia. No ale... Chyba nie myśleliście, że zostawię was w tym roku bez Playoffowego Typera? Nic z tych rzeczy! Wiem, że moja obecność na forum podczas tego sezonu była nikła i nasilała się w niektórych okresach ale miało to związek z niektórymi wydarzeniami w moim życiu, które mocno ograniczały mój wolny czas. Ale nie martwcie się - robiłem co mogłem by śledzić forum i czytać wasze ciekawe wypowiedzi mimo, że nie brałem w nich czynnego udziału. Nigdy nie zostawię tego forum, bo to miejsce z którego można dowiedzieć się wielu bardzo ciekawych informacji, podyskutować z ludźmi którzy żyją koszykówką i mają wiele cennych uwag. Wiem, że z roku na rok popularność rosła a wielu użytkowników wypytywało o Typer więc liczę na to, że uda mi się uszczęśliwić choć kilka osób również tegorocznym. A więc... Przechodząc do sedna. Pewnie większość z was świetnie pamięta poprzednie edycje Typera i tym nie muszę tłumaczyć zasad, ponieważ nie uległy one zmianie. Nowych użytkowników forum zachęcam jednak do uważnego przeczytania regulaminu. Typer jest to możliwość rywalizowania ze wszystkimi ludźmi z forum poprzez typowanie wyników poszczególnych rywalizacji w PO. Głosy oddawane są po kolei na kolejne rundy aż do wielkiego finału. Wyniki dwóch pierwszych rund (tj. First Round & Second Round) są liczone osobno, natomiast runda Finałów Konferencji, oraz Finał są sumowane co daje nam łącznie 3 osobne rankingi, które będę na bieżąco publikował wraz ze statystykami i aktualną punktacją. Najważniejszy jest jednak wynik końcowy, który powstaje poprzez zsumowanie wszystkich zdobytych przez was punktów w trakcie wszystkich rund. Dzięki temu poznamy zwycięzce Typera! Gorąco zapraszam wszystkich do brania udziału we wszystkich rundach, ponieważ opuszczenie jakiejkolwiek znacząco obniża wasze szanse na wygraną (z racji mniejszej łącznej ilości punktów możliwych do uzyskania). Kolejną bardzo ważną kwestią jest to, że Typer był, jest i zawsze będzie darmowy. Nie każdy może sobie pozwolić by postawić prawdziwe pieniądze na tego typu zakłady lub po prostu nie chce tracić/ryzykować cięzko zaoszczędzonych pieniędzy i dla właśnie takich ludzi jest ten Typer - lubiących się dobrze bawić i ceniących sobie rywalizacje na sprawiedliwych warunkach! Przechodząc do krótkich zasad oceniania. Otrzymać będzie można zarówno punkty dodatnie jak i ujemne według poniższego schematu: ⦁ Idealnie trafiony wynik: +4 Punkty. ⦁ Wynik omylny o 1 (np. typowaliśmy 4-2, a skończyło się ostatecznie 4-1): +2 Punkty. ⦁ Nietrafiony wynik jednak drużyna na którą głosowaliśmy wygrywa: +1 Punkt. Tak jak już wspominałem istnieją również punkty ujemne. Działają one na zasadzie +/- 0,5pkt za jedno błędnie trafione oczko. Poniżej dokładna rozpiska jak wygląda ocenianie przy źle trafionej serii. Głosujemy, że drużyna A zwycięży 4:0. Ostatecznie seria kończy się: ⦁ 0:4: -4pkt ⦁ 1:4: -3,5pkt ⦁ 2:4: -3pkt ⦁ 3:4: -2,5pkt Głosujemy, że drużyna A zwycięży 4:1. Ostatecznie seria kończy się: ⦁ 0:4: -3,5pkt ⦁ 1:4: -3pkt ⦁ 2:4: -2,5pkt ⦁ 3:4: -2pkt Głosujemy, że drużyna A zwycięży 4:2. Ostatecznie seria kończy się: ⦁ 0:4: -3pkt ⦁ 1:4: -2,5pkt ⦁ 2:4: -2pkt ⦁ 3:4: -1,5pkt Głosujemy, że drużyna A zwycięży 4:3. Ostatecznie seria kończy się: ⦁ 0:4: -2,5pkt ⦁ 1:4: -2pkt ⦁ 2:4: -1,5pkt ⦁ 3:4: -1pkt Dzięki głosowaniu które odbyło się w trakcie 2 edycji Typera wszelkie głosy są jawne i zostaną opublikowane w tym temacie zaraz po zakończeniu głosowania na daną rundę celem podkręcenia rywalizacji pomiędzy użytkownikami na forum! Każdy z nas będzie miał możliwość sprawdzenia kto jak typował i dowiedzieć się czy nasze głosy wypadną lepiej niż znajomego. Wszystkie wyniki poszczególnych rund będę starał się opracowywać i wrzucać na forum najszybciej jak będę tylko mógł także proszę o cierpliwość i wyrozumiałość. Data i godzina do której można oddawać swoje głosy będzie wyraźnie zaznaczona na początku każdej kolejnej rundy wraz z linkiem do ankiety gdzie możecie oddać swój głos. Czas niestety nas nagli ze względu na napięty grafik Playoffs dlatego proszę o możliwe jak najszybsze oddawanie głosów, bo po upływie zaznaczonego czasu głosy nie będą niestety już przyjmowane. Warto również przypomnieć wszystkim "medalistów" poprzednich edycji Typera wraz z ich wynikami, bo wykonali oni kawał dobrej roboty: ⦁ #1 NBA Playoffs For Fun Typer 15/16: 3rd montana (26pkt), 2nd vero1897 (31pkt), 1st kao chen (32pkt) ⦁ #2 NBA Playoffs For Fun Typer 16/17: 3rd Ledley (37 pkt), 2nd Spinaker (37,25pkt), 1st Tomek9248 (42,5pkt) ⦁ #3 NBA Playoffs For Fun Typer 17/18: 3rd Tecu & karl (Ex aequo 26,5 pkt), 2nd Regis (27pkt), 1st mSala (28pkt) A przechodząc już do sedna: Informuję, że termin składania swoich "typów" na pierwszą rundę upływa w Sobotę, 13 Kwietnia o godzinie 20:30 czasu polskiego, ponieważ wtedy rozpoczyna się pierwszy mecz tegorocznych Playoffs! Z roku na rok popularność Typera rośnie i więcej użytkowników bierze w nim czynny udział więc liczę, że w tym roku będzie jeszcze lepiej! Zapraszam do głosowania: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeSCC2PgM-nk74Sy9lIDdR4bG3NicG8sIpuCSJAQdmlQGaXow/viewform?usp=sf_link A mnie nie pozostaje nic innego jak życzyć wam wszystkim powodzenia i dobrej zabawy! Edytowane 11 Kwietnia 2019 przez Raven2156 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eF. Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 1st round obstawione, zobaczymy jak mi pójdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raven2156 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 (edytowane) Na chwile obecną udział w Typerze wzięło zaledwie 26 osób co przy rokrocznym rosnącym zadowoleniu i 78 osobach które zagłosowały na pierwszą rundę rok temu wynikiem raczej poniżej oczekiwań haha.Wierzę, że na forum jest jeszcze bardzo dużo ludzi którzy czekają do ostatniej chwili by być pewni swoich wyborów! Nie zapomnijcie tylko zagłosować przed Sobotą, 13 Kwietnia, Godzina 20:30 czasu polskiego, ponieważ wtedy formularz zostanie zamknięty (z racji rozpoczęcia pierwszego meczu Playoffs).Oddawać swoje głosy możecie tutaj: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeSCC2PgM-nk74Sy9lIDdR4bG3NicG8sIpuCSJAQdmlQGaXow/viewform Edytowane 12 Kwietnia 2019 przez Raven2156 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raven2156 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Przypominam, że do końca głosowania na pierwszą rundę tegorocznych Playoffs zostały niecałe 2 godziny więc jeżeli nie oddaliście jeszcze swoich głosów to jest to ostatnia szansa. Z doświadczenia wiem, że nie wzięcie udziału w którejkolwiek z rund (a tym bardziej pierwszej w której do zdobycia jest najwięcej punktów) uniemożliwia końcowe zwycięstwo. W chwili obecnej jest was aż 65 co jest bardzo dobrym wynikiem! Osoby które jeszcze nie głosowały mogą swój głos oddać tutaj: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeSCC2PgM-nk74Sy9lIDdR4bG3NicG8sIpuCSJAQdmlQGaXow/viewform Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raven2156 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Oficjalnie głosowanie na pierwszą rundę tegorocznych Playoffs zostało zakończone. W tym roku zagłosowało aż 77 osób! Dzięki wielkie za zainteresowanie Typerem. Im nas więcej tym lepsza jest rywalizacja i lepsza zabawa! Liczę, że tak wysoka liczba uczestników utrzyma się również w kolejnych rundach. Jutro wrzucę głosy wszystkich forumowiczów celem jeszcze większej rywalizacji pomiędzy poszczególnymi użytkownikami. Dzięki wielkie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raven2156 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 (edytowane) Zgodnie z obietnicą podsyłam głosy użytkowników forum na pierwszą rundę Playoffs. Znajdziecie je tutaj: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1w7ydoRPgsAaDhtFeAkaPsgaEY2yy4_gaerrbAee8hm4/edit?usp=sharing Edytowane 14 Kwietnia 2019 przez Raven2156 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Ponoć jako jedyny machnąłem awans Nets. Co tak mało odważnie ziomeczki ? jeden kolezka dal wszystkie serie 4-0 dla druzun bez HCA, wiec teges Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 jeden kolezka dal wszystkie serie 4-0 dla druzun bez HCA, wiec teges trolla człowieka morza nikt nie traktuje poważnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 trolla człowieka morza nikt nie traktuje poważnie drugi rok z rzędu ktoś wali ściemę i oczernia mój pseudonim... obstawiam Przemysława Orlińskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 niewiele typów na spurs ale to 0:4 może wejść ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raven2156 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Stosunkowo niewiele typów innych niż 4:0 na GSW vs LAC także... Robi się ciekawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 drugi rok z rzędu ktoś wali ściemę i oczernia mój pseudonim... obstawiam Przemysława Orlińskiego. I jak wódkę z Tobą piłem? Prawnicy już piszą pozew :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eliasz Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Kiedy druga runda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lashley Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Po skończeniu na pewno całej 1 rundy bo przecież nie skończyła się seria Denver i GSW jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 W dniu 14.04.2019 o 18:55, january napisał: Ponoć jako jedyny machnąłem awans Nets. Co tak mało odważnie ziomeczki ? A co powiesz na 4 głosy za wygraną Blazers? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 14 minut temu, jack napisał: A co powiesz na 6 głosy za wygraną Blazers? Poprawiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eliasz Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 (edytowane) 11 godzin temu, Lashley napisał: Po skończeniu na pewno całej 1 rundy bo przecież nie skończyła się seria Denver i GSW jeszcze Tylko, że druga runda zacznie się szybciej niż 1 skończy, to chyba oczywiste Gdy seria trwa 7 meczy, a inne pierwszorundowe pary grały po 4-5 meczy Edytowane 25 Kwietnia 2019 przez Eliasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 27-go pierwszy mecz 2 rundy, więc spokojnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raven2156 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 (edytowane) Wybaczcie, że post pisany z lekkim opóźnieniem ale no nie jestem obecnie w domu więc piszę z laptopa. Z racji, że rozpoczęcie pierwszego meczu drugiej rundy (a tym samym całej rundy) jest nam znane zatem nie mamy już zbytnio czasu i musimy rozpocząć głosowanie na kolejną rundę. Zdaje sobie sprawę, że poprzednia nie zakończyła się jeszcze w całości stąd głosowanie będzie obejmowało wszystkie możliwe rozwiązania (proszę żadnego nie pomijać) a w ostatecznym rozrachunku będę zliczał punkty jedynie z prawidłowych serii. Wiem również, że czasu jest mało dlatego proszę o sprawne oddawanie głosów, ponieważ termin składania swoich "typów" na drugą rundę upływa w nocy z Soboty na Niedzielę, 27/28 Kwietnia o godzinie 01:30 czasu polskiego, ponieważ wtedy rozpoczyna się pierwszy mecz drugiej rundy pomiędzy Philadelphia 76ers vs Toronto Raptors. Do końca głosowania zostało zatem jedynie nieco ponad 30 godzin dlatego zapraszam do głosowania już teraz! Oddawać swoje głosy możecie tutaj: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf0KBF49VYTDsjkD1p2f5RTTWAvKuRY_8KSJdw2ufFxh0ypzA/viewform?usp=sf_link P.S. Wyniki pierwszej rundy pojawią się po jej zakończeniu tak szybko jak uda mi się je opracować. Zrobię co w mojej mocy by było to jak najszybciej. Tymczasem życzę powodzenia i dobrej zabawy! Edytowane 13 Maja 2019 przez Raven2156 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raven2156 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 (edytowane) Dzięki uprzejmości użytkownika ptak udało nam się podpiąć ten temat (za sprawą forumowej administracji) tak by zawsze był łatwy w znalezieniu (widoczny u góry forum). Wielkie dzięki! P.S. Do końca głosowania na drugą rundę tegorocznych NBA Playoffs pozostało niecałe 7 godzin, bo już dzisiejszej nocy o godzinie 1:30 czasu polskiego zmierzą się Philadelphia 76ers i Toronto Raptors. Na chwilę obecną otrzymałem jedynie 42 głosy a wiem, że na pierwszą rundę było ich dużo więcej także wszystkich zainteresowanych udziałem, którzy jeszcze nie oddali swoich głosów zapraszam do wzięcia udziału w zabawie już teraz, bo czasu jest naprawdę mało. Swoje głosy możecie oddawać tutaj: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf0KBF49VYTDsjkD1p2f5RTTWAvKuRY_8KSJdw2ufFxh0ypzA/viewform Edytowane 27 Kwietnia 2019 przez Raven2156 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi