Skocz do zawartości

Marcin Gortat - życie i twórczość

rw30

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, ignazz napisał(a):

Ponowię pytanie do Lewego tym razem. Obejrzałeś cały wywiad u Wojewódzkiego? 

nie, przesłuchałem

pisałem już, że jest on w dużej mierze kalką pozostałych:

- jak jestem znany w US i kogo to ja nie znam

- mecz Wojsko Polskie vs Gortat Team i kulisy + wspaniałe Ministerstwo Sportu

- ten plebs pisowski - geneza zgnilizny 

- Tata Janusz vs Ja i jaki on teraz dla mnie ważny

- moja nowa kobieta taka wspaniała, a ja taki głupi byłem

czasem też mówi jaki to ma zmysł do biznesu i jakie to deale nie zrobił, ale tu chyba tego było mniej coś

ogólnie pisałem, że wywiad dość nudny, bo wszystko już było, no, ale nie obyło się bez pewnych zgrzytów na tym jakże posągowym wizerunku

8 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

tyle pisania na około, a wystarczy powiedzieć, że zgadzasz się z tym co mówił Gorti w tych kwestiach społeczno-politycznych, na tym forum, to żadna wpadka, nie takie rzeczy przechodziły

nie, dla mnie nie powiedzial nic skandalicznego, na tyle ze nawet nie pamietam co dokladnie powiedzial

2 godziny temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

- niby miał 6'3 ale go zmierzyli i miał 6'1

- może w butach go mierzyli

- dwa cale w butach?

- zalezy jakie buty, może miał takie Kanye Westa

k****, 1.5h? i to bez feedbacku? ja to muszę chyba w asyście psychologa oglądać

10 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

czeka czyj Ty sugerujesz, ze powinniśmy traktować Gortiego na równi z Lewandowskim?

nah

ale Boniek dobrze gada, jeszcze nie moglem znalezc fragmentu ze Polacy lubia przecietniakow i szarakow, do takich person sie rownac, a jak ktos jest inny to c*** do dupy, do Gortata tez sie to troche odnosi

fajnie bardzo Gortat wypadl u tej ekipy z WK

16 minut temu, Kubbas napisał(a):

nah

To dobrze, bo nie zabierając Gortatowi tego jak się dostał do NBA i co tam osiągnał pomimo przeciwności, to jest to absolutnie drugi biegun

Lewy możliwe, że będzie grał jeszcze kilka lat na najwyższym poziomie

Gortat za to, nie chciał trenować trójek w wieku 32 lat, bo on wiedział co ma robić i rok, dwa później już go lidze nie było

Gdy zadzwonili Lakers żeby się stawił w LA na obóz, to był tak spasiony od jajek z majonezem, że ostatecznie w jego miejsce wszedł Howard, którego chłopaki z WK odbierali jako talent, który przepadł w Chinach, a Marcin ich niespecjalnie chciał z błędu wyprowadzić

Także słowa Bońka, które dobrze pasują do Lewego, tu nie mają zbytniego przełożenia, to dwie odrębne historie i osoby, zwłaszcza, że na teraz osiągnięcia Marcina przyćmiewa on sam orając resztki szacunku, którym darzyli go ludzie

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

4 minuty temu, Kubbas napisał(a):

nah

ale Boniek dobrze gada, jeszcze nie moglem znalezc fragmentu ze Polacy lubia przecietniakow i szarakow, do takich person sie rownac, a jak ktos jest inny to c*** do dupy, do Gortata tez sie to troche odnosi

Naah, jest odwrotnie - Gortat to jest w skali sportu kompletny random, u nas ma swoją niszę, bo kosz ma jakąś fanbazę/resume polskiego młota/nie mieliśmy nikogo lepszego w globalnym sporcie. Śledzenie jego kariery to była prowincjonalna atrakcja. 

Boniek ma rację co do Lewandowskiego, bo on ma jakąś niszę hejterów będąc w skali całego kraju ultimate przec***em, za 10-15 lat będzie miał lepszą 'reputację' aniżeli ma teraz. Na Gortata już wszyscy będą mieć wyjebane. 

https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=1165374095616027&id=100064303435019&rdid=1flYnGcl0O3mcJPq#

komentarze...

ale znalazl sie fajny kwiatek

Cytat

Ale tu nie chodzi o to że ma być Twoim, moim czy czymś autorytetem. Dla jednego będzie nim Papierz, drugiego Kaczor a trzeciego Gortat. Prawda jest taka, że on nikogo nie obraził. Każdy rozumie co chce, najczęściej to co mu jest wygodne. Ludzie którzy go zrozumieli jak chcieli a nie pomyśleli nad tym co miał na myśli. Teraz mają pretekst żeby po nim jechać. A 99,9% nigdy nie osiagnie tego co on i nie chodzi tu wcale o kasę.

W dniu 14.06.2025 o 23:36, BMeF napisał(a):

Naah, jest odwrotnie - Gortat to jest w skali sportu kompletny random, u nas ma swoją niszę, bo kosz ma jakąś fanbazę/resume polskiego młota/nie mieliśmy nikogo lepszego w globalnym sporcie. Śledzenie jego kariery to była prowincjonalna atrakcja. 

Takim kompletnym randomem to jednak nie był. Wśród kibiców NBA (z USA i ze świata) miał sporą rozpoznawalność, bo jednak był  charakterystyczny + miał dość długą i w miarę solidną karierę.

Na takim Reddicie był parę razy cytowany. Kilka przykładowych mądrośći Gortata, które się przebiły:

- w Phoenix Suns panuje kompletny burdel, to najgorsza organizacja w jakiej grałem (pomijając aspekt sportowy) - wątek ma 10K lajków i ponad 500 komentarzy

- Jokic to największy flopper w lidze

- Gortat says he is Black. Teammates agree.

- NBA powinna zezwolić na walki zawodników

- z Johnem Wallem się nie lubiliśmy, bo dwóch samców alfa w szatni to za dużo

- dałem Westbrookowi błogosławieństwo na noszenie mojego numeru w Wizards (jeden z komentarzy Reminds me of the time when Mario Chalmers gave LeBron the blessing to wear number 6 in Miami)

Na IG pod jakimś postem wrzucającym skład Orlando z 2009 roku, rzucił mi się w oczy komentarz. W sumie nie znałem tej historii 😀 Oczywiście nie ma co się przywalać, Janusz zrozumiał jak zrozumiał, wiadomo nie każdy od początku kmini slang 

IMG_20250617_004053.jpg

Edytowane przez Dunk8