Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

35 minut temu, ignazz napisał(a):

RonnieArtestics jeżeli prowadzisz Indianę mam nadzieję, że zrobisz opis bo widzę tam potencjał chyba u nas na forum niedoceniany. Wróć proszę do grania bo nie wiem jaki ostatecznie jest satus.

Przecież wróciłem i pozyskałem Edeya, a playiny dla Pacers to bedzie czysta formalność, przy takiej formie Podziemskiego, Edeya i Nesmitha, powrocie FVV do gry i kręcenia wraz z jego powrotem zacnego bilansu przez Rockets to nie spodziewam się wypadu poza 10. Bridges i Tre Jones również mieli swoje piec minut w tym trymestrze, choć szkoda ze Bridges nie utrzymał tego poziomu ciut dłużej. O opis możesz być spokojny. 

32 minuty temu, RonnieArtestics napisał(a):

Przecież wróciłem i pozyskałem Edeya, a playiny dla Pacers to bedzie czysta formalność, przy takiej formie Podziemskiego, Edeya i Nesmitha, powrocie FVV do gry i kręcenia wraz z jego powrotem zacnego bilansu przez Rockets to nie spodziewam się wypadu poza 10. Bridges i Tre Jones również mieli swoje piec minut w tym trymestrze, choć szkoda ze Bridges nie utrzymał tego poziomu ciut dłużej. O opis możesz być spokojny. 

A rzeczywiście! No i widzę, że masz też drugiego Polaka w składzie który wygrywając dwa mecze rlWAS został usadzony i leczy kostkę będąc day to day co chwila 😉

Nie jest to moja zgryźliwość bo w sumie widziałem te dwie wygrane na wyjeździe i w nich wyglądał bardzo dobrze. Nie wiem, czy głosujący będą liczyć jego impakt bo wygląda jak zwykle na sadzanie na siłę ale to już poczekam do opisu. 

Ja w sytuacjach wykazania graczy z ekip tankujących będę rozpatrywał każdego z osobna.

Ogromna prośba do GM aby wyraźnie to zaznaczyli w opisie w osobnej może adnotacji bo w paru przypadkach widzę możliwość uznania obecności na parkiecie. Takie low back spasm wstawiane w protokoły jak u Sochana to czasem dosyć przymusowe działanie tankera. Gośc chodzi biega uśmiecha się po czym siada na ławce 

1 godzinę temu, ignazz napisał(a):

Czy u nas termin zwolnienia gracza aby mógł znaleźć klub na PO minął? Bo jeżeli nie to chętnie umożliwię zagrania jeszcze raz w PO Russellowi. Jeżeli będzie taka wola gracza i będzie chętny zespół na mocniejszą rotację znając wady i zalety RW0 nie widzę przeszkód .

Wszelkie tego rodzaju zwolnienia są u nas tylko do startu po FA w 3T, tak jak zrobił to nowy GM Hawks @24kobe8

Godzinę temu, Reikai napisał(a):

6. Boston Celtics 30-25 (17-10)

7. Cleveland Cavaliers 30-25 (14-13)

8. Philladelphia 76ers 27-28 (13-14)

9. Miami Heat 25-30 (10-17)

10. Indiana Pacers 24-31 (13-14)

11. Detroit Pistons 24-31 (11-16)

12. Chicago Bulls 24-31 (12-15)

Dobrze tu sie odpierdala.

Imo Cavs 6 seed, Celtics przez ta tragedie z kontuzjami spadna mocno, to samo Sixers.

6. Cavs

7. Heat - 5W straty do Celtics spokojnie powinni nadrobic przy tej formie

8. Celtics - powinni sie utrzymac, nadrobic 6W chyba bedzie ciezko grupie poscigowej

Ale kto bedzie 9 i 10 to nie mam pojecia, na pewno bedzie walka na noze.

Dokładnie  👍

Tu naprawdę wszystko jest bardzo blisko i zależy właśnie od interpretacji głosujących. Dlatego opisy i dobra argumentacja mogą mieć podwójne znaczenie.

1 godzinę temu, Tecu napisał(a):

76ers 

Oceniam sytuację jako bliźniaczą do real 76ers a Ci mają jak na razie 3-21 w tym trymestrze.

1 godzinę temu, Reikai napisał(a):

Ogolnie nie rozumiem czemu u nas sie nie pozwala na shutdowny.

Tacy Sixers u nas to faktycznie realne odbicie tych z RL, wiec zakladam ze Tecu sadza Maxeya bez kontuzji, tak jak zrobili to rl Sixers.

Właśnie Panowie u nas nie ma shut downów i wszelkie nieobecności musimy uzasadniać w opisach odpowiednio argumentując - a jak wiadomo, każdy później ocenia to po swojemu. M.in. u Was mnie też ciekawi sytuacja, gdzie z oczywistych względów macie odmienne spojrzenie na nieobecności niektórych graczy ) ze względu na odmienne cele odnośnie bilansów.

19 minut temu, Alonzo napisał(a):

Dokładnie  👍

Tu naprawdę wszystko jest bardzo blisko i zależy właśnie od interpretacji głosujących. Dlatego opisy i dobra argumentacja mogą mieć podwójne znaczenie.

Właśnie Panowie u nas nie ma shut downów i wszelkie nieobecności musimy uzasadniać w opisach odpowiednio argumentując - a jak wiadomo, każdy później ocenia to po swojemu. M.in. u Was mnie też ciekawi sytuacja, gdzie z oczywistych względów macie odmienne spojrzenie na nieobecności niektórych graczy ) ze względu na odmienne cele odnośnie bilansów.

Dlatego wlasnie nie rozumiem tej potrzeby tlumaczenia.

Przeciez od zawsze jest tak, ze jak druzyna gra o cos, to nie ma shutdownow, a gracze czesto graja z niezaleczonymi kontuzjami. Nie ma operacji konczacej sezon = zawodnik zaciska zeby i gra. Tak bylo, jest i bedzie w nba, w pilce noznej, czy w badmintonie.

Tacy Sixers u nas po operacji Embiida, ACL Kyriego robia dokladnie to co w RL - sadzaja wszystkich, ktorzy potrafia grac w kosza i nie rozumiem czemu mialoby u nas takiego shutdownu nie byc.

Edytowane przez Reikai

2 godziny temu, Alonzo napisał(a):

@LONGER01 czy mając naprawdę mocny team walczący o najlepszy bilans na Wschodzie zapewne z Magic uważasz, że pechowa strata Lillarda może zadecydować o rozstawieniu?

Dunn i Pippen grają bardzo dobrze, więc brak Lillarda przez połowę trymestru wpłynie zapewne na bilans, ale w mniejszym stopniu niż się początkowo wydawało. 

Myślę że tak się zakończy RS:

1. Magic 2. Raptors 3. Bucks którzy przez dziesięć meczów zostali tylko z Jayem Huffem na centrze 

3 minuty temu, LONGER01 napisał(a):

Dunn i Pippen grają bardzo dobrze, więc brak Lillarda przez połowę trymestru wpłynie zapewne na bilans, ale w mniejszym stopniu niż się początkowo wydawało. 

1. Magic 2. Raptors 3. Bucks którzy przez dziesięć meczów zostali tylko z Jayem Huffem na centrze 

Do zobaczenia w 1 rundzie przyjacielu!

27 minut temu, Alonzo napisał(a):

. u Was mnie też ciekawi sytuacja, gdzie z oczywistych względów macie odmienne spojrzenie na nieobecności niektórych graczy ) ze względu na odmienne cele odnośnie bilansów.

Pewnie podobnie jak w real NBA a mamy ją odwzorowywać.

4 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Temat shutdownów jest jasny od pierwszego sezonu gry. Dziwne, że teraz jest podnoszony, bo komuś się trafił gorszy sezon. 

Ale jaki jest powod, ze wbrew temu co sie dzieje w RL tacy Sixers maja do konca orac Maxeyem nie majac I tak szans na PO bez Kyriego i Embiida?

To, ze cos jest od poczatku nie znaczy, ze jest dobre.

15 minut temu, Reikai napisał(a):

Ale jaki jest powod, ze wbrew temu co sie dzieje w RL tacy Sixers maja do konca orac Maxeyem nie majac I tak szans na PO bez Kyriego i Embiida?

To, ze cos jest od poczatku nie znaczy, ze jest dobre.

Bo system draftowy został stworzony, by szanse na odbudowanie się miały zespoły położone w najgorszej sytuacji, a nie bo są cwani i sobie posadzą gwiazdy na ławce. 

W simce też kiedyś można było sobie posadzić na cały sezon Michaela Jordana na ławce i zgarnąć jedynkę w drafcie. To ma być ten realizm? 

W RL NBA masz presje właściciela, kibiców, ogólnie utratę marki. Tu tego nie ma. Zresztą kiedyś na przykładzie Sixers właśnie omawiałem kwestie ich frekwencji w lidze. Kiedy ostro tankowali mieli najgorszą, a kiedy tylko wyszli z dna i zaczęli o coś grać topową. To był czas, gdy Sam Hinkie na forum uchodził niemal za Boga. Assety z jego czasów Tecu odcina do dzisiaj. 

4 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Bo system draftowy został stworzony, by szanse na odbudowanie się miały zespoły położone w najgorszej sytuacji, a nie bo są cwani i sobie posadzą gwiazdy na ławce. 

W simce też kiedyś można było sobie posadzić na cały sezon Michaela Jordana na ławce i zgarnąć jedynkę w drafcie. To ma być ten realizm? 

W RL NBA masz presje właściciela, kibiców, ogólnie utratę marki. Tu tego nie ma. Zresztą kiedyś na przykładzie Sixers właśnie omawiałem kwestie ich frekwencji w lidze. Kiedy ostro tankowali mieli najgorszą, a kiedy tylko wyszli z dna i zaczęli o coś grać topową. To był czas, gdy Sam Hinkie na forum uchodził niemal za Boga. Assety z jego czasów Tecu odcina do dzisiaj. 

Ale Ty mowisz o idealnym swiecie, ktory nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia.

W RL wlasciciele maja to w dupie, bo moga zdobyc Coopera Flagga, a kibice modla sie o przegrane i o jak najlepszy pick. Polecam reddity fanow Sixers np. Ktorzy sa ostro wkurwieni po jakis wygranych, a po porazkach jest radosc. Tak, kibice przy przegranych sezonach chca porazek.

Imo nie ma co zakrywac oczu i udawac, ze shutdowny nie istnieja. Celowe przegrane czy shutdowny by przy przegranym sezonie zwiekszyc szanse na dobry pick to tez czesc NBA. Moze malo sportowa, ale to istnialo, istnieje i bedzie istniec.

Who cares about frekwencja. Na wiele wygrywajacych druzyn ludzie nie chodza, a synonimy srednosci jak Bulls od lat maja topowa.

Tzn mnie generalnie malo obchodzi, czy taki @Tecu bedzie mial 1, czy 10 pick, ale nie udawajmy ze tank,shutdowny czy celowe porazki za sprawa trenerow nie istnieja. Tak, to jest realizm. Moze I przykry, ale tak po prostu jest.

1 minutę temu, MarcusCamby napisał(a):

Kibice z reddita nie zostawiają rzeczywistych pieniędzy w hali, tylko pieprzą w internecie, więc ich gadanie nikogo nie obchodzi, a już na pewno właściciela i księgowych. 

Sixers sa w tym sezonie na 6 miejscu jesli chodzi o attendance. Takze chyba jednak z przyjemnoscia chodza na mecze i kupuja koszulki, pomimo fatalnego sezonu.

Godzinę temu, LONGER01 napisał(a):

ja bym tu jeszcze dodał Knicks - z szansami na wyprzedzenie Bucks, bo Knicks mają bardzo wysoko podłogę.  I nie wiem, czy Nets po prostu nie mają solidnego i pewnego 5 seedu.

Robiąc statsy Wschodu u nas w połowie 3T byłem pod wrażeniem jak dobrzy są Twoi gracze i nieobecność Powella nie miała tu wg mnie znaczenia. Jednak brak Lillarda - trochę jednak już ma wpływ. Natomiast Dunn i Pippen Jr. to bardzo solidny duet. Raptors są cholernie mocni - i do tego Kawhi wygląda na to, że jest w fantastycznej dyspozycji - nawet w b2b ostatnio zagrał.

1 minutę temu, Reikai napisał(a):

Sixers sa w tym sezonie na 6 miejscu jesli chodzi o attendance. Takze chyba jednak z przyjemnoscia chodza na mecze i kupuja koszulki, pomimo fatalnego sezonu.

Ok, to pokazuje jak jest tu ogromny potencjał który Hinkie w pewnym momencie zaprzepaścił. 

Swoją drogą nie wiem, która to już sytuacja gdy omawia się przewrócenie regulaminu do góry nogami, bo coś nie pasuje Tartuffe. 

Sixers są na górze kilka lat, bynajmniej nie przez geniusz ich BeGMowego odpowiednika. A jak wspominałem draft służy wyrównaniu szans. 

Oczywiście oceny shutdownów są jak zawsze indywidualne, ale kurva szanujmy się trochę. 

8 minut temu, Alonzo napisał(a):

ja bym tu jeszcze dodał Knicks - z szansami na wyprzedzenie Bucks, bo Knicks mają bardzo wysoko podłogę.  I nie wiem, czy Nets po prostu nie mają solidnego i pewnego 5 seedu.

Lamelo wlasnie przeszedl dwie operacje, a Jaylen Brown gra najgorszy sezon od wielu lat. Nie wiem skad ta teza, bo oni akurat w t3 wygladaja bardzo slabo.

* nawet zakladajac ze Lamelo zaciska zeby I gra, to w t3 wygladal miernie w c***.

Edytowane przez Reikai