Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, człowiek...morza napisał(a):

Zarówno przed w trakcie jak i po factum zasada jest jedna. Nie sprzedajemy gracza gdy jego wartość jest najniższa

Tylko że jaką wartość gracza jest najniższa wiesz po fakcie. Równocześnie mógł się Zion przy czekaniu GM złożyć na dobre i wtedy byłby on całkowicie nietrejdowalny. Po prostu ciężkie finanse wymusiły ruch. Że teraz gdy Zion biega fika skacze i tańczy łatwo powiedzieć trzeba było czekać. Te info które przez pół roku wiedzieliśmy bardzo źle rokowało. Gracz z nadwagą. Nie grał. Nic sobie nie robił. Dziś łatwo oceniać. 

1 godzinę temu, ignazz napisał(a):

Tylko że jaką wartość gracza jest najniższa wiesz po fakcie. Równocześnie mógł się Zion przy czekaniu GM złożyć na dobre i wtedy byłby on całkowicie nietrejdowalny. Po prostu ciężkie finanse wymusiły ruch. Że teraz gdy Zion biega fika skacze i tańczy łatwo powiedzieć trzeba było czekać. Te info które przez pół roku wiedzieliśmy bardzo źle rokowało. Gracz z nadwagą. Nie grał. Nic sobie nie robił. Dziś łatwo oceniać. 

rozumiem twoj punkt widzenia, ale to co dostali w zwrocie to jest i tak jeden wielki c***, wiec ryzyko zostania z zionem i potencjalna nagroda mialo duzo wiecej sensu (ktore de facto ryzykiem nie bylo z racji posiadania wlasnych pickow).

6 godzin temu, człowiek...morza napisał(a):

rozumiem twoj punkt widzenia, ale to co dostali w zwrocie to jest i tak jeden wielki c***, wiec ryzyko zostania z zionem i potencjalna nagroda mialo duzo wiecej sensu (ktore de facto ryzykiem nie bylo z racji posiadania wlasnych pickow).

Jakby nie było ograniczeń finansowych i przewidywanego hardcapu na następny sezon w wysokości ok. 160 mln to miałbyś 100 % racji. 

15 godzin temu, RonnieArtestics napisał(a):

@january widziałem highlighty lakers z ostatniej nocki, ale KD czemu nie grał? Kontuzja jakaś ? 

https://www.instagram.com/reel/DHISHFZB6o7/?igsh=dmdteXNmbnQ0N28x

Jak widać na załączonym filmie Curry i Lebron 100%fg, 100%3pt, ortg teamu 250, nawet KD może odpoczywać:)

https://x.com/TheHoopCentral/status/1901440140792442880

"James Harden over the last eight games:

21 PTS - 15 AST - 6 REB

50 PTS - 5 AST - 4 REB

27 PTS - 7 AST - 3 REB

29 PTS - 11 AST - 9 REB

25 PTS - 17 AST - 4 REB

24 PTS - 11 AST - 8 REB

25 PTS - 7 AST - 8 REB

31 PTS - 7 AST - 10 REB

Still one of the best players in the league. "

James Harden over his last 8 games: 29.0 PPG 6.5 RPG 10.0 APG 3.9 3PM 65.0% TS

Ukłony GOAT 🫡

W dniu 17.03.2025 o 04:50, kuba2419 napisał(a):

Fajny ten John Collins, rozegrał dwa spotkania i out do 28marca 😅 całe 3/13 rozegrane spotkania jak na razie 😉 ale przyznać trzeba że średnia 26.3/9.7 robi wrażenie 😉 

W dniu 13.03.2025 o 20:59, MarcusCamby napisał(a):

Z drugiej strony trochę nie rozumiem Jaśka. John Collins z jednej strony lepszy gracz, ale im bardziej przydałby się Biyombo. John Collins to nie jest zawodnik, który rozwiążę największe bolączki Lakers i wejdzie w buty Lively, by powalczyć pod koszem, postawić kilka zasłon i zająć się tą czarną robotą, która od lat albo nigdy nie zajmuje się jego trio. Legenda Pelicans by tu lepiej fitowała, a takie niuanse w PO mogą robić delikatną różnicę. Ja przynajmniej mam zamiar to punktować.

W dniu 13.03.2025 o 21:05, Reikai napisał(a):

O tym tez myslalem,  bo na potencjalna 1 runde z Nuggets znacznie bardziej przyda sie Biyombo na Jokicia, bo na Collinsie to tu bedzie BBQ chicken alert.

Szkoda z tym Johnem Collinsem, o ile pierwsza połowa trymestru to po prostu shutdowny ze strony ordynarnie tankujących Jazz, o tyle teraz jakieś 2-3 tyg. opuści ze względu na kostkę (tzn. dwa tygodnie ma opuścić, a potem Jazz już go nie wrzucą pewnie nawet na parkiet dalej hardtankując).

Niemniej posty o Biyombo jako lepszej opcji dla mnie bardzo mnie dziwią. Bo to negatywny kołek (coś jak mój Drummond) i żadna odpowiedź na Jokicia, postponujecie Joka takie coś sugerując:) Przeciw Jokiciowi najlepsze jest bronienie go całym teamem, dużą liczbą agresywnych defensorów, frontowanie, fajnie mieć size etc. Lakers mają taki zestaw graczy o ile będą zdrowi. Oczywiście liczę, że jednak skończy się niedocenianie moich Lakers, bo ten 7 seed zdrowego big3 to jednak trochę skandaloza. Zobaczymy na koniec 3T. Ale chyba w końcu będę musiał skończyć z lenistwem i założeniem, że wszyscy ogarniają rl NBA i napisać dłuższy opis.

Tak ogólnie to strasznie niedoceniany jest ten John Collins - nawet shutdownowany w tym trymestrze (dali mu grać tylko przeciw Celtom, Grizzlies i Wolves, więc ciężkie mecze dostał, niewpuszczany przeciw tankerom), kręci i box i impact, cały sezon ma kozacki. Ogólnie typ gracza, którego szukałem przez trade na ławkę (Reid, Post), a wpadł z buyoutu. Nie był wart oczywiście tych 25 mln za sezon, ale no c'mon za minimum to jest piękne wzmocnienie uzupełniające roster.

Owszem to nie jest defensywny roles, jednakże Lakers naprawdę w rosterze mają kim bronić (Cason, Clark, Payton, Bron, DDV, Lively), a jak ktoś będzie chciał bronić moich Lakers w PO to nie wiem:) I mimo, że mam całkiem dobrą defensywę to monster atak to największa zaleta mojej ekipy, a Collins dodaje tu ognia jako wysoki z ławki na pozycje PF/C i to rywale powinni się bać.

Zobaczymy co przyszłość przyniesie, większość tytułów i w RL i u nas jest skorelowana nie tylko z formą, ale i absencjami kluczowych graczy. Natomiast jaram się ściągnięciem Collinsa, bo mi uzupełnia potencjalną monster rotację na PO (Curry-Cason-Durant-LeBron-Lively + DiVincenzo, Clark, Payton, Collins), taki team może być faworytem z każdym. Zrobiłem co się dało, by dać Bronowi i Kurze szansę w tym sezonie na kolejny tytuł, a jak zdrowie/forma zawiedzie to trudno :P W końcu rok temu wszystko co się dało pod kątem urazów/słabszej formy rywali sprzyjało LAL. Teraz Lakers są znacznie silniejsi niż rok temu, ale może kto inny będzie miał w tym sezonie przychylność koszykarskich/begmowych bogów. Z czystym sumieniem - zrobiłem co się dało, efekt mega mi się podoba, a na zdrowie/jakieś odchylenia formy wpływu nie mam żadnego :) 

19 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

dajesz Jasiu te staty Bricka bez Joka :)

mocno dziś zacząłęm, żałować, że nie odwezwałem się po niego Iggy :(

Players OnSort table by Players On in descending order Players OffSort table by Players Off in descending order MinutesSort table by Minutes in descending order NetRtgSort table by NetRtg in ascending order OffRtgSort table by OffRtg in descending order DefRtgSort table by DefRtg in descending order 2pt FG%Sort table by 2pt FG% in descending order 3pt FG%Sort table by 3pt FG% in descending order Opp. 2pt FG%Sort table by Opp. 2pt FG% in descending order Opp. 3pt FG%Sort table by Opp. 3pt FG% in descending order
Russell Westbrook
Nikola Jokić
535
-13.93
103.75
117.69
49.92%
33.91%
52.48%
37.17%

Russell Westbrook, Nikola Jokić
539
0.53
108.16
107.64
53.60%
35.06%
51.16%
31.59%
Russell Westbrook, Nikola Jokić

1213
7.71
126.15
118.45
60.26%
40.38%
55.41%
38.42%
Nikola Jokić
Russell Westbrook
1050
13.41
128.99
115.57
59.36%
39.59%
53.62%
35.93%

Styknie:) ?

6 minut temu, january napisał(a):

Styknie:) ?

ja to dobrze znam, przecież na początku sezonu musiałem bronić Jamala, bo były głosy z obozu, że Wes ma lepszy start sezonu, a te cyfry bez Joka były wtedy jeszcze bardziej dramatycznie, przeraża trochę fakt, że Jok rozegrał niemal 200 minut więcej z Brickiem niż bez niego, ciężki jest ten sezon do śledzenia, ale jeszcze cięższa jest perspektywa playoffów, a jest on absolutnie kluczowy w beGM akurat

taka tylko szpileczka, bo Stefek był kompletnie bezradny w tym meczu, będąc oczywiście zajechanym, ale też to jak Kerr kompletnie nie potraf nic poradzić na taki skład rywala jest dość przezabawne mimo wszystko, ciężko to tłumaczyć zmęczeniem gwiazdy jedynie