Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, RonnieArtestics napisał:

Odpowiesz wreszcie na moje pytanie, czy będziesz zawsze sobie pisał „ spokojnie zrobie 16:11 bo tak se wymyslilem i tak ma być „ 

Mitchell miał trymestr gorszy niż nawet krytykowany dość mocno Lavine, w realu zrobił 16:11 z duuuzo lepszym supportem, iść ponawiam pytanie, czy support Mitchella w Magic bez KAT-a chcesz zrównać z supportem w realu? Odpowiedz proszę. 

1 minutę temu, Reikai napisał:

Nie podoba mi sie ten Grant Williams na C full time, tu powinno byc swiniobicie straszne pod koszem przez to, zbiorka obrywa strasznie po mordzie, do tego bardzo sredni Mitchell w tym T2(w porownaniu do T1). 

16-11 to jest bilans na poziomie Celtics, ktorzy zaliczyli bardzo fajny, ZDROWY trymestr. Nie mam pojecia jak ocenic team @Alonzo

Poprawilem :D 

Wszystko jest w moim opisie :)

W dniu 22.02.2023 o 09:38, RonnieArtestics napisał:

@Alonzo donovan Mitchell z dwa razy lepszym supportem w realu osiągnął 16-11 w tym trymestrze, rozumiem ze ty chcesz stawiać swoj obecny zespół z II trymestru na równi z Cavs w realu?

*no i ten dużo lepszy support z rl Cavs  bez Donovana zrobił 2-4,  to Ile zrobi takie s5: Beverley-Quickley- Mann-Gordon-Grant Will? 

Trzeba przyznać jedno, masz słabiutka i krótsza w porownaniu z poprzednimi latami rotacje w Magic, wiec jak dla mnie taki sredniawy zespół bez top2 gracza przez cały trymestr nie zasługuje na pewno na powyżej 60% zwyciestw. Raczej coś koło .500.

Tu tylko, napisze raz, żeby ktoś nie pomyślał, że się z Tobą zgadzam w tych kwestiach :)

1. Naturalnie rl Cavs nie mają dwa razy lepszego supportu od moich Magic - mają lepszych od moich trio Garland/Mobley/Allen - gdzie tylko Gordon jest na ich poziomie. Dalej ja mam rotację głębszą i lepszą od reszty (kłaniają sie problemy Cavs na sf, gdzie ja mam jedną z największych głębi tutaj w całym BeGM)

2. ja robię 2-4 lub 3-3 bez Mitchella (wygrywam mecze z Wizards i Bulls na bank - inny wynik w tych meczach to niespodzianka, a przy usrednianiu jak tu załozysz gdzieś łina np Bulls, to ja poproszę dla zrównoważenia tez łina dla Magic z jakimś teoretycznym faworytem).

3. Ten bilans o którym piszesz masz rację tylko przy zwykłym uśrednianiu bez brania rotacji innych teamów oraz terminarza. Przy dokładnej analizie meczy i rotacji - w 12 meczach jestem absolutnym faworytem, a przy pozostałych 15 potrzebuję tylko 4W i dlatego, że mam dokładne statsy napisałem Tobie wczoraj (zreszta opisując problemy innych, że 4W robię tam spokojnie).

4. Grant Williams na centrze w pełnym wymiarze to uproszczenie, żeby nie rozpisywać sie przy i tak zbyt długim opisie. Smallballowego centra może też grać Gordon, a do tego mam Bouchera, który u mnie tu gra oraz przeciwko tym prawdziwym centrom wchodzi jako mięso armatnie Birch, który jest dobrym defensorem. Mam dokłądne rotacje z kim i w jakich składach gram (jbc chętnie Tobie napisze na Priv). Moi podkoszowi z Grantem Williamsem tak naprawdę wymagających wysokich mają przeciwko sobie w maxymalnie połowie meczy.

Zwracam uwagę głosujących, że jak wyszukuje sie tak drobiazgowo jak przeciwko moim Magic zawsze minusy, to warto zwrócić też uwagę przeciwko komu i w jakich składach gram. :)

Przy uczciwej analizie właśnie bilans 16-11 jest wg mnie najbardziej fair, ale oczywiście niech każdy da jaki uważa za stosowny (oczywiście wszelkie odchyły +/- 2W/L są naturalne, ale dlaczego zawsze u mnie to 2L ? :) ).

My Ronnie widzimy się wieczorem na Priv :) ja na forum nie zamierzam już nikomu robić przy głosowaniu czarnego piaru. Wole merytoryczne dyskusje na Priv. Chciałem tylko podkreślić stanowczo że nie zgadzam się z tradycyjnym szukaniem u mnie dziury w całym. Zauważam za to pewna prawidłowość w tej grze, że nieobecności moich graczy mi bardziej zaniżają bilanse niż ich obecności podnoszą. :) Bawi mnie tez, ze moja jedna z najgłębszych rotacji jest krytykowana, a teamy, które często muszą grać połową graczy, bo więcej nie mają, albo mają jakies garbage playerowe no namey nie są tu krytykowane.  Argument o słabszej i krótszej rotacji niż we wcześniejszych latach też jest zabawny, gdyz ja akurat cały czas przy swojej stabilizacji rozwijam większości tych samych graczy i oni przecież z sezonu na sezon i z trymestru na trymest grają lepiej - co powinno własnie mi dawać coraz wyższe bilanse a tak nie jest.. A skład mam tak krótki, że nawet nie mam kogo zwolnić, żeby przeconvertować kontrakt Highsmitha.

Chciałbym tylko, by wzięto to pod uwagę przy ocenie mojej drużyny. Pozdrawiam wszystkich i życzę owocnego i jak najmerytoryczniejszego głosowania. Zacytowałem Ciebie Ronnie dlatego, że poruszasz kwestie, które tu widzę często sie przewijały i często z kilkoma osobami poruszałem je wczoraj i dziś na Priv.

Edytowane przez Alonzo

8 minut temu, kuba2419 napisał:

Właśnie mi to wyskoczyło w proponowanych stronach😅 nie mam czasu aby tak fachowe stronki odwiedzać xD

no dostałeś spersonalizowane reklamy do swoich zainteresowań xd 

Czekam teraz na analizę wyższości Browna nad Tatumem (tak, padały tutaj takie głosy ekspertów xd) z Bravo Sport i będziemy mieć begmowe bingo!

8 minut temu, Qcin_69 napisał:

no dostałeś spersonalizowane reklamy do swoich zainteresowań xd 

Czekam teraz na analizę wyższości Browna nad Tatumem (tak, padały tutaj takie głosy ekspertów xd) z Bravo Sport i będziemy mieć begmowe bingo!

Wyższość w tym trymestrze jest taka że Brown miał zdrowa rotację a Tatum miał szpital, oczywistym jest że przy zdrowym rosterze to Wolves z Tatumem robią lepszy wynik ale kontuzje to kontuzje.

9 minut temu, kuba2419 napisał:

Wyższość w tym trymestrze jest taka że Brown miał zdrowa rotację a Tatum miał szpital, oczywistym jest że przy zdrowym rosterze to Wolves z Tatumem robią lepszy wynik ale kontuzje to kontuzje.

wyższość jest taka ze Minnesota mająca w składzie Tatuma, Lamelo, Roberta Williamsa czy Middletona (mimo ze cześć z nich nie grała wszystkich spotkan) dostaje bilanse na poziomie drużyny złożonej z Rudyego Goberta i Joe Harrisa xd 

2 godziny temu, Braveheart22 napisał:

Grizzlies uważam, że powinni być zadowoleni. Ant wskoczył półkę wyżej, dołożyli Tyusa, który trochę uporządkuje grę. Zastanawiałem się nawet czy nie dać 15W, ale jednak też mieli troszkę absencji. 

Co do absencji to myślę że nie wyszło wcale o wiele gorzej, za Mitcha jest rewelacyjny Kessler któremu koniec końców zrobiłem miejsce aby mógł się spokojnie rozwijać a myślę że rotacja pod koszem jakoś mocno nie ucierpiała tym ruchem, sporo ludzi do gry typu Sochana, Woody, Kessler, Bruno wrócił po kontuzji i spokojnie może grać po te 5-8min z fajnym efektem.

@ignazz

W dniu 5.01.2023 o 11:59, ignazz napisał:

Ogólnie zweryfikowałem swój pogląd co do moich głosów i rzeczywiście w oczywisty sposób moje głosy w T1 pokrzywdziły Clippers. Kwestie CC w taki sposób mi zadziałały ze dałem mocno zaniżony bilans. Przyznaje się ze mi się bilans rozjechał i tu krytycy maja sporo racji. Na moje wytłumaczenie mogę tylko wspomnieć ze pierwotna przymiarka to był nawet bilans dodatni ( wielu tak głosowało) tylko ogłoszenie SE u CC sprawiło ze w dalszej części T1 obniżyłem noty. Za ostro. 

Jezeli Rada pozwoli postaram się naprawić błąd przez dodanie zwycięstw w T2 celem wyrównania. Zrobię adnotacje aby podwyższony bilans nie sugerował komuś lepsza niż realna siła zespołu. 

@Braveheart22 za niski bilans przepraszam bo teraz patrząc na notatki było trochę inaczej niż weszło. 

nie zmienia to mojej niskiej oceny części zawodzącym graczy bo myśle ze wielu się zgodzi co do rozczarowania Gogi czy Juniora ale mocno niedoszacowaniem Garlanda i Wigginsa. Cdn w T2. Postaram się naprawić błąd. 

Co tu sie odjebawszy ze strona od EPM? Teraz jest platna gdy wpisuje jakiegos gracza i wymaga subskrypcji. Trzeba szukac po liscie po kolei?

*pi****le glupoty, zmienili troche design. Wyszukuje sie po prostu tam po lewej stronie, nie na gorze jakby ktos mial podobny problem.

Edytowane przez Reikai

"Walker Kessler miał dzisiaj tyle samo punktów, co bloków (7). Jego linia to ostatecznie 7 punktów, 18 zbiórek (4 ofensywne), 1 asysta i właśnie 7 bloków. Kessler ma w tym sezonie już 124 bloki (3 mecze z 7 blokami i nikt poza nim nie ma więcej niż 1 takiego meczu), najwięcej wśród rookasów. Kolejny za nim Jabari Smith ma... 53."

I akcja na dogrywkę❤️

Czy tak mocno Grizz odczują wymianę Mitcha przy tak grającym Kesslerze?hmm?

Edytowane przez kuba2419