Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

49 minut temu, RonnieArtestics napisał:

@ignazz tak mnie zaorałeś, żeby dać mi 14:14 ? Dziękuję, bo już spodziewałem się gorszej noty 

Przecież wyraźnie pisałem ze dziwi mnie ze masz u niektórych dużo lepszy bilans. Ja dałem po równo i nie było moja intencja zaniżanie komukolwiek a raczej walczę o podobne wyniki. U nas jest pare power housow gdzie ( widać to u mnie w głosowaniu wyraźnie) nagromadzenie talentów jest spore. Zobacz ze także lakers mimo tak jak myślałem grając jedna piłka GM będzie sobie sumował statystyki aby wykazać nierealny przecież wynik jak masz nagromadzonych praktycznie 4 grających na piłce graczy a dostali bardzo dobry bilans.  Nie dlatego ze podoba mi się moim zdaniem niepasujacy zestaw graczy o podobnych zaletach a brak porownujac klasę niskich zadaniowcow na wysokim poziomie. Dostali po konkurencja jest słabsza. 

No i lubię dyskusje bo trzymamy poziom ale nie stosuje przy oponentach gorących dyskusji taniego rewanżyzmu z zaniżeniem za karę bilansu. 

Mimo wszystko dałeś sobie +1 a mi -1. Szkoda. 

te głosy 11-17 dla knicks to niesmieszny zart. 

forma moze nienajlepsza graczy, ale mimo wszystko jest normalna rotacja zlozona z dobryc graczy ergo tak znaczny minusowy bilans jest po prostu oderwany od prawdopdoobnego stanu. a jak widze 15-12 dla takich pacers, gdzie cp3 nie ma pol trymestru (a jak jest to widac efekt starzeia), a vanfujara jest vanfujara do potegi, to mnie mdli

Edytowane przez człowiek...morza

6 minut temu, january napisał:

Oczywiście że masz, w Twoim interesie jest osłabienie a nie wzmacnianie Lakers

Tak, jaśku, cała liga się tak boi Twoich Lakers, że zawyża bilans Spurs. I tylko Ty jeden masz rację i nie masz interesu, żeby zaniżać bilans Spurs, po prostu jesteś uczciwy i nieskazitelny. 

11 minut temu, january napisał:

bo poza wpierdolami jakie zbierasz to jeszcze przecież za 2 lata Zion może odfrunac do lepszej i bardziej perspektywicznej organizacji typu Lakers;)

XD

Powodzenia @LAFGOAT w ambitnym projekcie jaki przed Tobą!

@fluber na pewno będzie doglądał jak Ci idzie :)

P.S. Swoją drogą mam nadzieję liga będzie obserwować trade na linii Hornets - Wolves, bo jak Alvarado, Kuzma czy Konchar za chwilę za frytki znajdą się u Wilków to ja rzucam tą farsę w cholerę.

Ogólnie trochę się obawiam, że powrót Qcina może zepsuć grę i spokój jaki nastał w BeGM wraz z jego odejściem.

14 minut temu, MarcusCamby napisał:

P.S. Swoją drogą mam nadzieję liga będzie obserwować trade na linii Hornets - Wolves, bo jak Alvarado, Kuzma czy Konchar za chwilę za frytki znajdą się u Wilków to ja rzucam tą farsę w cholerę.

Ogólnie trochę się obawiam, że powrót Qcina może zepsuć grę i spokój jaki nastał w BeGM wraz z jego odejściem.

mam ulubionego gracza Lafa w zespole ❤️ 

skoro przy wymianie Lonzo Balla Na Josha Giddeya nie było większej afery, to i chyba wartość Moora będzie tutaj miała dodatkowy ładunek emocjonalny ❤️ 

19 minut temu, MarcusCamby napisał:

moim skromnym zdaniem liga powinna zablokowac jakakolwiek mozliwosc transferow na linii wolves-hornets przez rok od dnia dzisiejszego

12 minut temu, człowiek...morza napisał:

moim skromnym zdaniem liga powinna zablokowac jakakolwiek mozliwosc transferow na linii wolves-hornets przez rok od dnia dzisiejszego

na podstawie czego? miałeś taki przypadek w rl NBA żeby liga zabroniła wymian bo ktoś zmienił prace?

Czemu Liga nie blokowała wymian u GMow którzy przychodzili z polecenia innych (mimo ze nikt inny ich nie znał) a miałaby blokować teraz? 

Czy to ja proponowałem Lafa na GMa Hornets? tez nie, on mial u nas ciepła posadkę przecież.

Z jednej strony tak tutak go chwalicie ze pora na własny zespół, a z drugiej traktujecie go jak dziecko co nie może samo decydować.

Jak chcieliście Lafa na GMa

Hornets to trzeba go brać ze wszystkimi zaletami i wadami, tak jak my go wzięliśmy do Minnesoty :) 

Ale takie wpisy tylko pokazują kto ma kulturę organizacji, a kto pianę w pysku :) 

pozdrawiamy

10 minut temu, człowiek...morza napisał:

nie trzeba

a klimat twojego postu sugeruje, że coś jest "na rzeczy".

chyba oczywiste jest ze negocjuje z każdym :) temat tych kasztanów z Hornets tez był już poruszany, ale priorytety Minnesoty są póki co inne :) 

Dalej, uważam ze blokowanie wymian O TAK O to jest pomysł z dupy, co przy Januarym by mnie nie dziwiło, ale przy osobie tak otwartej i zdystansowane na jaka się kreujesz jest niepokojące. 

3 godziny temu, RonnieArtestics napisał:

@ignazz sam sobie zaproponowales 14:14 w opisie, dałem ci jedno zwycięstwo mniej. 

sam sobie zaproponowałem 15:13, dałeś mi jedno zwycięstwo mniej. 

nie widzę w tym zadnego rewanżyzmu, ani podstaw by pisać komentarz typu „szkoda”, a Ty ? ;)

Ale ja nie pisałem w kontekście twoim tylko ze ja nie stosuje takiej taktyki głosowania. Jeżeli wpis sugerował coś innego to jest to nieporozumienie. 

I przepraszam bo nie miałem takich intencji 

3 godziny temu, Qcin_69 napisał:

na podstawie czego? miałeś taki przypadek w rl NBA żeby liga zabroniła wymian bo ktoś zmienił prace?

Czemu Liga nie blokowała wymian u GMow którzy przychodzili z polecenia innych (mimo ze nikt inny ich nie znał) a miałaby blokować teraz? 

Czy to ja proponowałem Lafa na GMa Hornets? tez nie, on mial u nas ciepła posadkę przecież.

Z jednej strony tak tutak go chwalicie ze pora na własny zespół, a z drugiej traktujecie go jak dziecko co nie może samo decydować.

Jak chcieliście Lafa na GMa

Hornets to trzeba go brać ze wszystkimi zaletami i wadami, tak jak my go wzięliśmy do Minnesoty :) 

Ale takie wpisy tylko pokazują kto ma kulturę organizacji, a kto pianę w pysku :) 

pozdrawiamy

CP3 i Lakers się nie zgadzają. 

Nie chciałbym w naszej grze wymiany typu Gasole. 

25 minut temu, ignazz napisał:

CP3 i Lakers się nie zgadzają. 

Nie chciałbym w naszej grze wymiany typu Gasole. 

ale porownujesz teraz sytuacje gdzie idzie superstar z jednej drużyny, do tego ze ja odgórnie nie mogę z kimś robić wymian, choćbym miał dać Bookera za przysłowiowego Konchara.

Przeciez to jest chore.

Laf słynie z nieoczywistych ruchów, ale jak wykonywał je pod szyldem Minnesoty to było wszystko ok dla forum (Reikai chyba potwierdzi), do tego składał setki absurdalnych propozycji wymian co chyba potwierdziłaby większość z Was, czemu wiec 28 drużyn mogłaby korzystać z wizjonerstwa Lafa, a ja miałbym się temu przyglądać z boku? 

BeGM to gra gdzie wszyscy zasiadają do jednego stołu- jak było dawniej- czy przez ten rok spokoju ode mnie porobiły się grupki i spółdzielnie, które mówią- tobie można a tobie nie- no nie wiem czy to zmiany na lepsze które tak wieścił tutaj pewien Pelikan.

Ocena poczynań LAFa nie ma tu nic do tego.  Byliście dosyć długo trzyosobowym gremium i moim zdaniem istnieje ryzyko ze nie wszystko może być przejrzyste. Pracowałeś dosyć długa na opinie ze lubisz zakulisowo działać. 

I w sumie nie wiem jak ten problem rozbroić. 

Wiem tylko tyle ze nie można udawać ze nie ma zagrożenia. 

Już sam powrót do gry tak z buta bez konsultacji i w sumie podania powodów dlaczego LAF odchodzi był dziwny. 

Teraz nagle ( wiem ze nie Ty rzuciłeś pomysłem ) LAF jednak wraca. 

To już jest dziwne. 

Zrozum po prostu nasze zaskoczenie i obawy. 

To jest punkt wyjścia a nie jakie ruchy robił LAF rok temu. 

2 minuty temu, ignazz napisał:

Ocena poczynań LAFa nie ma tu nic do tego.  Byliście dosyć długo trzyosobowym gremium i moim zdaniem istnieje ryzyko ze nie wszystko może być przejrzyste. Pracowałeś dosyć długa na opinie ze lubisz zakulisowo działać. 

I w sumie nie wiem jak ten problem rozbroić. 

a jak wyglądają działania nie zakulisowe w grze forumowej? 

Czy pisanie do kogoś na messengerze, whatssapie czy innym signalu jest nieetyczne? 

Jeśli przedsiębiorczość i umiejetność negocjacji używasz za negatywne cechy to ok, ale wystawiasz tym ocenę nie mi, a sobie.

18 minut temu, Qcin_69 napisał:

\ czemu wiec 28 drużyn mogłaby korzystać z wizjonerstwa Lafa, a ja miałbym się temu przyglądać z boku? 

odpowiedz jest prosta.

poniewaz tlyko wasza relacja nasuwa watpliwosci co do tego czym bedziecie kierowac sie przy wymianie

dla mnie temat oczywisty i do szybkiego zakonczenia.

Edytowane przez człowiek...morza

1 minutę temu, człowiek...morza napisał:

odpowiedz jest prosta.

poniewaz tlyko wasza relacja nasuwa watpliwosci co do tego czym bedziecie kierowac sie przy wymianie

dla mnie temat oczywisty i do szybkiego zakonczenia.

czemu zatem nie zabronić wszelkich wymian Lafowi przez najbliższy rok? 

Czy relacja Bucks i Jazz Ci przeszkadzała ze wnioskowałem o rok zakazu wymian między tymi zespołami? 

Tak samo jak moje relacje z LBSem czy Sylvinho są bardziej zażyłe zapewne, czemu wiec tutaj nie wnioskujesz o blokadę? 

Albo zasady dla wszystkich są jednakowe, albo są lepsi i gorsi, zakaz wymian z jednym zespołem uważam za mocne wypaczenie rozgrywki.

3 minuty temu, ernie9005 napisał:

Zakładanie z góry, że LAF będzie grał nie fair nie jest do końca w porządku.

Niech dostanie wolną rękę w działaniu jako w pełni samodzielny GM i po owocach go poznamy. 

A rada niech trzyma oko i ucho na pulsie...jak mawiał klasyk.

za młody jeszcze jesteś stażem by wiedzieć ze wszystko co złe w tej grze jest ściśle związane z moja osoba. 

Ae dobrze ze nawiązujesz do Słowa Bożego i dostrzegasz podobieństwo moje i Mesjasza.

Ament

9 godzin temu, człowiek...morza napisał:

nie chodzi o to, że LAF będzie grał nie fair tylko o to, że musi nauczyć się grać samodzielnie, wykaż trochę dobrej woli Qcin i odetnij pempowine