Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz zobaczyłem @january propozycje bilansu 11:17 co @fluber jeszcze skopiował. 
Wyjątkowo pazerny jesteś. Rozumiem mieć mój pick i wrzucać staty korzystając ze moi gracze tułają się w klubach tankujących co na pewno PR nie pomaga ale tak mocno minusowych bilansów nie miałem jak tankowałem. ;) 

ok. Do zobaczenia w innych głosowaniach.  

@fluber możesz jeszcze zanim odejdziesz zobaczyć ten bilans? On moim zdaniem mocno odbiega od innych głosów. 

Poza Marcusem wyniki mam skromne ale 14/14. 

Wszystkie głosy 

Jeżeli ja w bardzo udanym i zdrowym trymestrze mam mieć takie wyniki to ciężko będzie grać przy kontuzji któregoś z kluczowych graczy. 

Gdzie mnie sporo graczy pozytywnie zaskoczyło. 

1 minutę temu, ignazz napisał:

korzystając ze moi gracze tułają się w klubach tankujących co na pewno PR nie pomaga ale tak mocno minusowych bilansów nie miałem jak tankowałem. ;) 

patrząc po bilansach zespół liderów Januarego nie sadze by tankowanie było tutaj powodem zaniżonego bilansu.

Butler 18:18

Curry 17:19

Lebron 14:20

ale begm Lakers 

28:0

klasyka gatunku

1 minutę temu, tangiers napisał:

@MarcusCamby

Jestem swiadomy, ze nie lubisz Doncica, ale taki Durant z wypadajacym na 9 meczow Irvingiem zrobil z Nets 16-12. Rozumiem, ze impact Doncica > Irving oceniasz na 1 win?

Luka&Durant graja na ~MVP level, opuszczaja lacznie 3 mecze, a dajesz mi 5 seed na wschodzie po 1T? 

Ech wiedziałem, że będę wzywany do tablicy w twojej sprawie za niższy bilans duetu Doncic - Durant na którym próbujesz zbudować całą potęgę.

Złożyło się na to kilka rzeczy, które oczywiście w swoim sprawnie opisanym opisie pominąłeś zupełnie:

- Po pierwsze sam na wstępie pisałeś, że skróciłeś swoją rotacje kosztem pozyskania Duranta i to mocno widać po głębi składu

- Z opisu to właściwie nie wynika, że Oladipo w tym trymestrze zagrał 3 spotkania, a Gary Harris 6. Oni są właściwie out of trymestr, więc twój pierwszy rzucający się w oczy depth chart to właściwie pełni tylko funkcje propagandową. Krótka rotacja plus sporo kontuzji zabijałaby ten zespół regularnie. Jak widać było po bilansach Nets i Mavs po pierwszym trymestrze w RL NBA oni sami bez wsparcia kręcą takie właśnie bilanse.

- Derrick Rose o którym przyzwoity GM, chcący być fair wobec współtowarzyszy czytający twoje uwagi napisałby to co ja o Dario Saricu. I nie, mój przyjacielu. Derrick Rose nie wchodzi tylko podczas foul trouble jak piszesz przy jego opisie. Jest codzienną częścią rosteru walczącego o wynik, co zresztą sam umieszczasz w swoim depth chart na dalszym planie. Derrick Rose to koszykarski szrot, co zresztą doskonale wiesz, bo regularnie szukasz na Niego frajera.

- Cedi Osman to piąty najlepszy gracz Miami Heat w rotacji. CEDI OSMAN. 

- Miami Heat nie bronią i nie zbierają. 

- A przepraszam, bo zapomniałem o ostatnim i może najważniejszym. Totalnie nie nabrałem się na uprawianą przez cały trymestr politykę propagandy, że Dyson Daniels to super zawodnik, dający impact wartościowego startera. 

Sorry przyjacielu, ale nikt, oprócz Ciebie nie dostaje grubych bilans za dwa nazwiska w rosterze. Sixers mają Embiid + Irving, ja mam Harden + Sabonis, Bulls Paul George + Kawhi Leonard, Wolves Booker + Tatum, Bucks Giannis + bardzo dobry w tym trymestrze Hield. I wszyscy dostają w moim mniemaniu sprawiedliwe bilanse. Tylko Heat upominają się o 20 zwycięstw. No fucking way.

Ty wystawiasz Duranta i Doncica i oczywiście próbujesz umniejszyć moje zdanie wystawiając na pierwszy plan Doncica. Bo łatwiej zdyskredytować oponenta rzucając nazwisko gracza z poziomu MVP niż porozmawiać o tym, że po za tą dwójką król jest nagi.

14 minut temu, ignazz napisał:

Poza Marcusem wyniki mam skromne ale 14/14. 

Sam sobie proponowałeś 14-14, więc 13-15 Cię nie krzywdzi w żaden sposób. Ogólnie to trochę za bardzo żyjesz draftowym hype, bo ani Duren, ani nawet Mathurin na przestrzeni całego trymetru to nie są zawodnicy z dodatnim impactem na zespół. A ty piszesz o zwiększaniu im minut na przestrzeni sezonu kosztem lepszych vetów.

1 godzinę temu, ignazz napisał:

Ja krytykę znoszę bez problemu. Jeżeli słuszna. 

No ale kim jest Jones w lidze poza faktem ze z musu dostał minuty jak mu zniknęło 3 szykowanych rozgrywających? Jeden sprzedany drugi z pala na wierzchu a trzeci kontuzja. On musi grać i moim zdaniem nie jest blisko abyś akurat nim latał swoje problemy. I on rzutowo jest jeszcze gorszy niż Fred. 

A spurs lubię i nie walczę o twój gorszy bilans mając twój pick. 

Po prostu uważam ze miałem lepszy trymestr niż IND mając może i gorsze nazwiska. 

I zaskoczyło mnie to ze GM dali gorsze wyniki. 

Sam chwaliłeś Jonesa przez cały zeszły sezon, teraz procz Keldona ma ofensywnie skład węgla i papy ale używasz w dyskusji ze mną argumentu że prowadzi słaba ofensywę ? Zlituj się… 

Czy to nie Ty pisałeś w zeszłym roku że Jones zgarnia same dobre noty i że Pop już mu szykuje większa rolę ? 

To może Napisz mi chociaż który rozgrywający z obecnie grających zrobiłby z obecnych Spurs dobrą ofensywę ? 

mnie zaskoczyło bardziej jak napisałeś że ani VanVleet ani Jones nie są zainteresowani kreowaniem innych, podczas gdy zwłaszcza Tre to typowy first-pass PG, przecież graczy o takim profilu w lidze zostało bardzo niewielu.. 

Edytowane przez RonnieArtestics

1 godzinę temu, january napisał:

To sprawdź najpierw jak ofensywę prowadzi Twój główny ballhandler Murray, bo bez Younga, a z Murrayem na parkiecie Hawks grają na 105 ortg (dla kontekstu - najgorsza ofensywa ligi w RL, notabene rozierowskie Hornets gra na 109 ortg...)

To jest dużo bardziej złożony temat, bo to nie jest wina Murraya, że ofensywa Hox tak siada, tylko raczej słabo ogarniającego trenera . Murray potrafił prowadzić przyzwoitą ofensywę w motion Spurs i niesprawiedliwe jest branie tutaj 1:1 indolencji ofensywnej McMillana, w normalnym systemie DJM jest w porządku i nie można go karać za nie jego winy, zwłaszcza, że mamy dowody na to, że w systemie Spurs się sprawdzał.

17 minut temu, MarcusCamby napisał:

Ech wiedziałem, że będę wzywany do tablicy w twojej sprawie za niższy bilans duetu Doncic - Durant na którym próbujesz zbudować całą potęgę.

Owszem, celem na ten sezon bylo zbudowanie contendera na bazie Doncica i Duranta. W związku z tym, ze sa swietnej formie bede to podkreslal. Stoje na stanowisku, ze to wlasnie wyzej wymieniona dwojka w najwiekszej mierze odpowiada za wyniki zespolu.

Nieuwzgledniajac Harrisa/Dipo to support w postaci Horforda/Portisa/Dragica/Strusa/Daniels/Osman to nie jest poziom przykladowych Whitesidow tej ligi tylko quality rolesi. Horford byl jeszcze w ostatnich PO czolowym C  w lidze, a jest przez Ciebie kompletnie pomijany. Portis jest od lat 6th manem w Bucks - rowniez pomijasz te kwestie. Strus byl strazakiem przez caly trymestr w real Heat - uwazasz, ze nie poradzi sobie jako zastepstwo Dipo/Harrisa? Nie przejmie open lookow Joe Harrisa? Bullocka? Nawet Tillman czy Biyombo dostaja minuty w dobrych teamach.

Ja nie musialem nigdy wypelniac minut twowayami bez doswiadczenia. Poswiecasz uwage Rosowi, ktory jest 3rd/4rd string PG i gra ogony wedle depth chartu.

Co do Harrisa i Dipo to zagrali lacznie w 10 spotkaniach, natomiast w zwiazku z tym, iz dbam o transparentność wyznaczylem rowniez rotacje bez w/w dwojki. Rose ma tam dostawac okolo 4 minut, a ty piszesz na jego temat akapit. 

Co do Danielsa to liczylem, ze kilka wstawek w odpowiednim temacie pozwoli zwrocic na jego temat wieksza uwage. Jesli nie widziales jak broni to polecam zobaczyc go w ktoryms meczu, zamiast od razy dyskredytowac. Na tyle dobrze do tej pory sie prezentowal, ze nawet wystapil kilka razy w S5 w obliczu kontuzji kolegow z zespolu. U mnie byl postawiony w podobnej sytuacji. Warto oceniac umiejetnosci gracza, a nie nazwisko i wiek.

W nawiazaniu do kwestii krotkich lawek stosujac porownanie do Raptors, ktorym dales lepszy bilans, liderzy zespolu tj. Siakam i Lillard wypadli na 22 spotkania (przypominam ze duet Luka&Durant wypadl na 3 spotkania), a lawka jest zdecydowanie krotsza. Nie wierze, ze A. Simmons jest dla Ciebie game changerem. 

Co do obrony to mozna miec uwagi do Luki, choc Mavs maja 13 defensywe w lidze. Durant z kolei gra dobry po tej stronie sezon. Horford od lat jest bardzo dobrym obronca. Zarzuty mozna czynic do Dragica oraz mooze Strusa, ale nie jest on czarna dziura jak Duncan Robinson.

Mimo wszystko ciesze, ze odpowiedziales. Mialem niesmak po zarzutach o hipokryzje w sprawie niegrajacych zawodnikow. Wniosek mam z tego taki, ze rownowazysz impact Duranta i Luki z problemami, ktore owszem wystapily w moim zespole. Przy czym oceniajac powyzej zespol wymieniles tylko i wylacznie wady zamiast rowniez wziac pod uwage zalety mojej druzyny. Wydaje mi sie, ze oceniajac zespol nalezy wziac pod uwage wszystkie czynniki i wazyc co jest istotniejsze pod katem koncowego wyniku. Ad vocem ogolnego konsensusu w glosowaniu pozostalych GMow(tzn. otrzymalem wyniki znacznie powyzej Twojego) wnosze o weryfikacje Twojego głosu. 

4 minuty temu, january napisał:

Tak, wiem - w RL Hawks to wszystko jest zawsze winą trenera

Proszę Cię nie idź tego typu narracją, bo sam masz mega problem w tym sezonie ze swoimi liderami będącymi w złym otoczeniu. U Ciebie oczywiście kontekst ma znaczenie, u innych nie. Zdążyliśmy się do tego przyzwyczaić :)

Nikt tutaj raczej nie chwali ofensywy naszych Spurs, ale podawanie suchego Ortg Hox bez Trae też jest wyrwane z kontekstu i nieadekwatne do sytuacji Murraya. Wyśmiewanie tego w kontekście sytuacji w real Dubs, Heat czy Lakers to kolejny januaryzm na Twoim koncie. Tu masz po prostu interes, żeby się przyjebać do Spurs, bo masz ich pick. Miej jaja i się przyznaj.

7 minut temu, tangiers napisał:

Ad vocem ogolnego konsensusu w glosowaniu pozostalych GMow(tzn. otrzymalem wyniki znacznie powyzej Twojego) wnosze o weryfikacje Twojego głosu. 

Ale ja jestem CambyGOATem. Tak czy nie? ;)

Będzie rozpatrzony twój wniosek, mimo że w Raptors zupełnie pomijasz takiego gracza jak Myles Turner, ich 7-8 gracz rotacji to poziom twojego 5.

Może uda się naciągnąć do 18 winów, chociaż musisz się zgodzić, że tak pomijając Duranta i Doncica to właściwie chyba każdy twój gracz gra gorzej niż przed rokiem :)

16 minut temu, MarcusCamby napisał:

Będzie rozpatrzony twój wniosek, mimo że w Raptors zupełnie pomijasz takiego gracza jak Myles Turner, ich 7-8 gracz rotacji to poziom twojego 5.

Nie pomijam, ale w obliczu kontuzji Lillarda czy Siakama, jego impact w ataku sie kurczy, bo nagle staje sie 2 opcja w ataku. W obronie wiadomo, ze jest swietny. Do moich Heat bylby idealny :D

7-8 gracz Raps to masz na myslie Achiuwe, Terrence Davisa? Nie wiem czy to jest temat warty dyskusji czy ktos jesy 185 czy 190 zawodnikiem w lidze.

Portis czesc rzeczy robi lepiej,  czesc gorzej. Jakkolwiek uwazam, ze sie pogorszyl, co wskazalem w opisie. Strus nie gra gorzej, choc % mu spadly, ale on w Heat robil 120% tego co powinien. Dragic gra bardzo dobrze. Osman jest przydatnym wingiem w mocnym zespole. Za ta kase nie moge narzekac. Hordord rok temu ceglil o tej porze z tego co pamietam, teraz trafia trojki na prawie 50%.

Nadal nie wiem dlaczego mialbym pomijac gre Duranta i Luki. Jak Irving wzial sie do roboty to BRK zaczeli wszystkich lac. Luka troche mi przypomina Kobego circa 2006, tylko jest lepszy. Jak doszedl Gasol to nagle zaczeto pisac, jak to Kobe pojal the secret i zespolowa gre. A on po prostu dostal prawdziwego all stara do gry zamiast borderline all (Wooda, Brunsona, Porzingisa etc.). Durant po kontuzji ma chyba projekcje ala Lebron i dlugo bedzie jeszcze TOP graczem w lidze. Jak doda sie Luke do Duranta to uwazam, ze czesc wad ktore wymienilas(btw. zgadzam sie z wieloma) bedzie miala mniejsza wage.

Edytowane przez tangiers

4 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał:

ale nazwisko Brunsona obok Woodów i Kristapsów tego świata trochę nie przystoi jednak, nie zapominajmy kto w dużej mierze wygrał Luce pierwszą rundę

Jest lepszy od KP/Wooda i dzieki jego pomocy Dallas dostali sie do WCF. Nadal jednak uwazam, ze Gasol byl lepszy.

@january masz prawo wyśmiewać atak spurs tylko tak się zastanawiam czy tak mocno argumentując wybiórczo Duncana Robinsona i Roziera którzy nigdy razem na parkiecie z powodów D nie będą mija się z celem. Dodatkowo DR mający mniej minut z powodu nie tylko gry ( u nas nie jestem jak rl Heat zakładnikiem jego kontraktu bo dużo tańszy to i nacisk ze musi grać minimalny) a którego przy moim składzie mając 14 graczy do gry mogę mimo wszystko ukryć. 
Znowu stosujesz podła propagandę opisując jakiegoś Duncana czy Roziera w każdym wpisie ignorując innych dużo lepszych i ważniejszych graczy. Duncana akurat ściągnąłem za assety z 76ers co pomogło mi zdobyć OG ( z picku gracz pozyskany poszedł dalej ) pełni raczej role podobna do DMc Bucketsa w rl spurs. Czasem grę rozciągnie nie dając obrony. Ważniejszy w szatni niż na parkiecie. Na końcowy rzut warto mieć mimo wszystko. Niekoniecznie aby ten rzut oddawał. A robisz co jakis czas go przywołując niby jakiegoś mojego negatywnego game changera. 
Uwaga cześć żartobliwa  😂

Ja się zastanawiam nad inna kwestia bo zapewne będziesz chciał skorzystać z dobrodziejstwa twoich gwiazd sumarycznie wiec taki fun fact. 

Ty oddasz w ogóle rzut po atakowanej stronie?

Bo spodziewam się maksymalizacji zysków sumarycznie gwiazd jeżeli chodzi o zalety i mocne strony a patrzę na twój skład i jakoś nie widzę ze oddasz w ataku rzut: 😂

Curry 3,1 straty 

LBJ 3,0

Jimmy 1,9

Clarkson 2,8

tak krytykowany i dosyć beztrosko obecnie grający Dejounte 2,5 Tre 0,8 ( w ponad 20 minut) Rozier 2,4 Mathurin 1,7 OG 2,5 Collins 1,3 Stew 1,3  Rui 1,3 JW 1,6 ( 27 minut) czyli ekipa która raczej mimo nieopierzania szanuje piłkę  

wskaźniki per 100 poss są jeszcze bardziej brutalne bo gwiazdy twoje PR.wkraczają 4 straty  

wiem ze jako główne konie pociągowe maja dużo z gry w poszczególnych ekipach wiec ciekaw jestem jak tu rozwiążesz powyższe problemy ze oni dużo piłek tracą. Oni mimo wszystko lubią wszyscy grać na piłce  

a wypominając obronę to raczej zajmij się LBJ i jego postawa w D  

i pisze w taki mocno uproszczony sposób żeby wykazać ze zebrałem mimo młodego wieku akurat dosyć szanujących piłkę graczy bez seryjnych strat podczas gdy twój zestaw generuje ich hurtem w 4 więcej niż wyśmiewane spurs 

i na koniec potwierdzam ze jestem realista i nijak mi porównywać mój zespół na dorobku do gwiazdorskich super teamów w beGM bo skład jeszcze na dużym dorobku  ale pozytywne przebłyski - zdrowie dosyć ciekawy zestaw obrońców oraz ekipa szanująca piłkę mnie cieszy

twoje lakers na spurs gdy zdrowi styka. Ale wiem ze mierzysz dużo dużo wyżej.  
i wiem ze wielcy tej ligi przez których przechodzi gra maja te straty  tylko Ty masz kolekcje dosyć pokaźnej kumulacji  strat  4 z topu  

trochę będzie ciężko to rozstrzygnąć  

wpis ma raczej wykazać ze mam dosyć rozsądny zestaw graczy jeżeli chodzi o straty niż argumentowanie czegoś niemożliwego do obrony ze możemy swoje zespoły porównywać jakby to była ta sama Polka  

stosujesz tanie chwyty  liderze strat zespołu  

W sumie to i Raptors i Heat nie mają ławki. W Miami same dziadki/kaleki a w Toronto nie ma nikogo legitnego oprócz DFSa i Achiuwy. W Miami w S5 jest duet, który razem zagrał 17 spotkań (VO i GH)

Jak Heat stać na 20 winów to czemu moich Pistons nie.

Kitajec żyje. 

Bez Beala a chłopaki robią 3W z rzędu. 
oraz przykład współpracy na linii Dejounte + John Collins 

Tu tez gra opierała się na bardziej zbliżonych do moich warunków założeniach bo bez Trae. 
Po prostu inaczej wtedy układa się hierarchia. 

mnie cieszą małe rzeczy 

Najbardziej ten młody. 

nie chodzi tylko o te 18 zbiórek ale o widzenie partnerów w tak młodym wieku. 

On powoli w tym bieganiu przypomina mi Big Bena. 

tak tak January, właśnie dlatego ze masz pick Spurs to im zawyżyli bilans lol.

Spurs są lepsi niż rok temu, od kilku lat już są prowadzeni ta polityka środka i takie zespoły jak ten Ignazza w tym roku w NBA radzą sobie zaskakująco dobrze stad ten bilans .50 jest do zaakceptowania.

To, ze brakuje tam kogoś kto by rzucał regularnie 25 punktów to jedno, ale wyrównana, jako tako, utalentowana kadra w tym momencie wystarcza na walkę o PO, bo taki mamy klimat, ze cały talent gry jest skupiony w 4-5 zespołach, a nie tak rozproszony jak w rl NBA.

Ignazz stworzył idealnego przeciętniaka, z bardzo niskim sufitem, ale solidna podłoga, wiec zamiast szukać teorii spiskowych i prowadzić jakaś krucjatę przeciwko Spurs to skup się na swoich efektywnych (co widać przecież po bilansach w r nba) graczach, bo jak zwykle starasz się odwrócić kota ogonem.

Pechowo dla Ciebie Szeryf wrócił by rozbić te śmieszna bańkę gdzie klakierzy robią ohy i ahy na Twoje pierdy, jednocześnie ciekawy jak bardzo będziesz się gimnastykował w PO jak się okaże ze Curry, Lebron i - co nie jest niemożliwe- Butler, nie zagrają w rl PO 🤓

3 godziny temu, january napisał:

Owszem mnie bardzo, ale to bardzo irytuje, że największą zaletą Spurs w walce o bilans jest argument, że mają mój pick, więc dostają od karpików tej ligi za to z marszu +3W, mimo dramatycznego zespołu ;) 

Zdajesz sobie sprawę, że obrażasz w tym momencie ponad 85% GMów? Nie wliczając moich i Twoich głosów, nasi Spurs mają obecnie średnio 13.5W, ja dałem 14W, Ty 11W. Sam se policz kogo bilans bardziej odstaje od średniej. Ja nie mam żadnego interesu w zawyżaniu bilansu Spurs, Ty masz interes, żeby im zaniżyć. Jest to po prostu żenujące.

3 godziny temu, january napisał:

Ale o czym Ty piszesz? Jest jak jest w RL, tylko taki Curry kręcił z Dubs ofensywę na +120 ortg, co my Ty porównujesz to ja nie wiem. Moi w box i adv jakoś wymiatają, nie muszę jakoś tworzyć jak co niektórzy wymówek, że wszystko spoko tylko coach zły

Wg adv stats masz w starting five tylko jednego dobrego obrońcę, więc nie szarżowałbym zbytnio. Dejounte to nie jest Curry i nie będzie robił 120+ Ortg, ale jednocześnie nie jest tak zły, że skoro robi jak lead ballhandler w Hawks 105 Ortg, to jest c***owy i tyle.