Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

Slaby bilans, bo gracze lapia kontuzje i waska kadra. Brak ruchow = kolejny taki trymestr i wyjazd z PO. Wymieniam graczy na takich w formie i przede wszystkim zdrowych, grajacych od dechy do dechy. Poszerzam kadre. I zewszad sapania. Skoro stare jest zle to jak niwe moze tez byc zle? (w tym konkretnym przypadku).

@karpik

14 minut temu, Pablo81 napisał:

Slaby bilans, bo gracze lapia kontuzje i waska kadra. Brak ruchow = kolejny taki trymestr i wyjazd z PO. Wymieniam graczy na takich w formie i przede wszystkim zdrowych, grajacych od dechy do dechy. Poszerzam kadre. I zewszad sapania. Skoro stare jest zle to jak niwe moze tez byc zle? (w tym konkretnym przypadku).

@karpik

Kupujesz sobie zabawkę, wyciągasz z opakowania, nie czytając instrukcji próbujesz ją złożyć w całość, ale Ci nie wychodzi, więc po 15-minutowej walce stwierdzasz, że nie działa i odsyłasz z powrotem do sklepu.

Pamiętam jak oddawałeś Mobleya, a potem LaMelo, żeby dostać Kawhi i George. Stwierdziłeś, że Mobley i LaMelo nie gwarantują Ci walki o mistrzostwo. Teraz Kawhi i George są źli. Ja to widzę inaczej. Nie da się zbudować dobrej drużyny, gdy co chwila wymieniasz w niej silnik.

2 minuty temu, karpik napisał:

Kupujesz sobie zabawkę, wyciągasz z opakowania, nie czytając instrukcji próbujesz ją złożyć w całość, ale Ci nie wychodzi, więc po 15-minutowej walce stwierdzasz, że nie działa i odsyłasz z powrotem do sklepu.

Pamiętam jak oddawałeś Mobleya, a potem LaMelo, żeby dostać Kawhi i George. Stwierdziłeś, że Mobley i LaMelo nie gwarantują Ci walki o mistrzostwo. Teraz Kawhi i George są źli. Ja to widzę inaczej. Nie da się zbudować dobrej drużyny, gdy co chwila wymieniasz w niej silnik.

Pierwszy raz wymieniam silnik. Nie co chwile.

2 minuty temu, Pablo81 napisał:

Pierwszy raz wymieniam silnik. Nie co chwile.

Drugi, bo Mobley z LaMelo też byli silnikami. A ten chciałeś wymienić w pierwszym możliwym momencie. Przecież nie jest ważne jak wygląda Kawhi w grudniu, jego przygotowują do gry na wiosnę. Zresztą po Kawhi trejdowałeś w momencie, gdy był kontuzjowany, a teraz zachowujesz się tak, jakbyś nie rozumiał, że potrzeba dać mu czas, żeby dojść do siebie. 

Teraz, karpik napisał:

Drugi, bo Mobley z LaMelo też byli silnikami. A ten chciałeś wymienić w pierwszym możliwym momencie. Przecież nie jest ważne jak wygląda Kawhi w grudniu, jego przygotowują do gry na wiosnę. Zresztą po Kawhi trejdowałeś w momencie, gdy był kontuzjowany, a teraz zachowujesz się tak, jakbyś nie rozumiał, że potrzeba dać mu czas, żeby dojść do siebie. 

Ale wiosny (PO) moze nie byc w obecnym skladzie, wiec o czym wlasciwie piszesz?

7 minut temu, Pablo81 napisał:

Ale wiosny (PO) moze nie byc w obecnym skladzie, wiec o czym wlasciwie piszesz?

To nie znaczy, że trzeba od razu wymieniać najlepszego gracza :)

Zobacz jak są real Clippers zbudowani, Tobie też wystarczy poszerzyć rotację, zdobyć kilku wartościowych rolesów i poczekać na powrót Kawhi do formy.

Ogólnie to miałeś potencjalnie najlepsze młode duo w lidze Mobley-LaMelo plus wysoki pick w drafcie. Postanowiłeś to wszystko jednak oddać, żeby walczyć o tytuł już, teraz. Pół roku później chcesz oddać potencjalnie najlepszego gracza, który miał Cię po ten tytuł zaprowadzić, po to, żeby teraz dostać się do PO, ale dostając trio DeRozan, Randle, Porzingis jednocześnie wypisujesz się z walki o tytuł. To brzmi jak najgorsze rozmienienie dwóch franchise playerów ever.

Edytowane przez karpik

4 minuty temu, karpik napisał:

To nie znaczy, że trzeba od razu wymieniać najlepszego gracza :)

Zobacz jak są real Clippers zbudowani, Tobie też wystarczy poszerzyć rotację, zdobyć kilku wartościowych rolesów i poczekać na powrót Kawhi do formy.

Ogólnie to miałeś potencjalnie najlepsze młode duo w lidze Mobley-LaMelo plus wysoki pick w drafcie. Postanowiłeś to wszystko jednak oddać, żeby walczyć o tytuł już, teraz. Pół roku później chcesz oddać potencjalnie najlepszego gracza, który miał Cię po ten tytuł zaprowadzić, po to, żeby teraz dostać się do PO, ale dostając trio DeRozan, Randle, Porzingis jednocześnie wypisujesz się z walki o tytuł. To brzmi jak najgorsze rozmienienie dwóch franchise playerów ever.

Wiesz co mnie wkurwia w tej grze? Te szczucie i marudzenie. Takie skrajne eksperckie opinie. Masz wehikul czasu? Wiesz czy KLlub PG beda zdrowi? Dajesz mi bilans 12-16 i piszesz jak to rozmontowalem potege. Zarzucasz okreslone bledy - robie cos odwrotnego, tez zle. 

Wypisuje sie z walki o tytul? A moze wpisuje sie w walke o PO?

Ale i tak przyjdzie nowe FA i wszyscy fajni rolesi pojda za min do kumatych. Tych elitarnych GMow.

jak dla mnie trzeba by zadać sobie pytanie - czy KL to wciąż najlepszy zawodnik danego teamu? 

wg mnie spadł już z tej pozycji dwa lata temu - teraz owszem, ma przebłyski, ale jednak jego kontuzjogenny load jest zbyt duży - akurat ruch Pablo nie jest zły w kontekście walki o PO i wygraną - lepszy szerszy zespół i zawodnicy którzy grają niż mieć wąską kołderkę 

mamy bardzo widoczny przykład z RL Lakers - gdzie oparcie na superstarach zabijających ruchy pod capem i load kontuzji AD i starości w tym przypadku LBJ daje co daje - walkę o play-in w maxie

@karpik teoche zastanawia mnie aż taka dysproporcja między Pelicans a Timberwolves u Ciebie.

Faktycznie rotacja Minnesoty była koszmarna w tym trymestrze i nie będę tutaj przekonywał ze Moore to jakiś legitny grajek, ale mimo to pełen mvp trymestr Tatuma, bdb trymestr Bookera, kilka spotkan od Lamelo, Roberta i Khrisa, no i ławka mem vs rotacja Pelicans pozbawiona przez polowe trymestru Hardena, uzupełniona graczami których poza Pelicans cenić mógłby tylko Alonzo - choć byli oni ładnie, poetycko, opisani przez Marcusa, to dalej są to gracze z pogranicza NBA- a wrzucanie Hassana do rotacji jako rezerwowego centra niejako to podkreśla.

24 minuty temu, Pablo81 napisał:

Wiesz co mnie wkurwia w tej grze? Te szczucie i marudzenie. Takie skrajne eksperckie opinie. 

Ta gra polega na wymianie opinii, przedstawiłem Ci swoją, masz pełne prawo się z nią nie zgadzać, ale jeśli uważasz, że przedstawianie swojego zdania poparte argumentacją to "szczucie i marudzenie" oraz "eksperckie opinie" (napisane w pogardliwym tonie), to może zamknijmy tematy służące do dyskusji i ograniczmy w tym dziale aktywność do głosowań. Na pewno poprawi to Twoje samopoczucie.

24 minuty temu, Pablo81 napisał:

Masz wehikul czasu? Wiesz czy KLlub PG beda zdrowi?

W sumie to mam. Znalazłem, co pisałem w marcu :)

W dniu 6.03.2022 o 12:57, karpik napisał:

Jeszcze pół roku temu Bulls byli moim głównym faworytem do zdominowania wschodu na lata z core LaMelo + Mobley, wysokim pickiem 22 i cap space. 

W międzyczasie jednak Pablo postanowił zmienić chłopaków na połamane gwiazdy po 30-ce plus Aytona, którego i tak mogli mieć z FA i iść all-in, co zostało również podkreślone świetną wymianą Camerona Johnsona za Jacka Laymana. I tak z najlepiej zapowiadającego się zespołu, Bulls zostali takimi nowymi beGMowymi Wizards, oby chociaż do PO weszli.

W dniu 6.03.2022 o 13:21, Pablo81 napisał:

Dość ostro :)

1. Skąd masz pewność, czy Lamelo/Mobley osiągną poziom PG/KL.

2. Lamelo gra lepiej jako sofomor niż jako rookas?  Hornets grają z nim lepiej niż bez niego? 

3. W jakim momencie oddawalem Cama? Po fakcie łatwo być mądrym. To nie od Ciebie kupiłem Allena?

W dniu 6.03.2022 o 14:01, karpik napisał:

1. Nikt nie ma tu szklanej kuli, ale LaMelo jest w wieku 20 lat dużo lepszy od PG, kiedy ten miał 20 lat, a Mobley to elite prospect. Ja bym na Twoim miejscu zadał se pytanie skąd pewność, że PG i KL w 2023 osiągną poziom z 2019? ;)

2. Jako sophomore, i tak, LaMelo jest plusowym graczem jeśli to masz na myśli pytając czy Hornets z nim lepiej grają czy nie :) Jednocześnie na pewno nie jest póki co na poziomie all-star, ale ma wszystko, żeby nim zaraz zostać (mowa o impakcie).

3. No oddałeś dobrego młodego shootera na rookie contract akurat jak był w slumpie :) Allen był ode mnie i w sumie go rozmieniłeś na late 1st, a on jest graczem podobnej klasy do Aytona, za którego oddałeś więcej i latem mu jeszcze więcej zapłacisz. To nie są dobre ruchy, wystarczyło trochę cierpliwości i byśmy się widzieli co roku w finałach za jakiś czas :)

Generalnie kolejny raz Ci piszę, że brak Ci cierpliwości i kilka gorszych tygodni sprawia, że chcesz burzyć to, co budowałeś przez rok. Poprzeczkę z gry o tytuł obniżasz sobie sam na walkę o PO, po prostu reagujesz zbyt nerwowo, jak Cię moja opinia wkurwia, to ją zignoruj.

1 minutę temu, Qcin_69 napisał:

@karpik teoche zastanawia mnie aż taka dysproporcja między Pelicans a Timberwolves u Ciebie.

Faktycznie rotacja Minnesoty była koszmarna w tym trymestrze i nie będę tutaj przekonywał ze Moore to jakiś legitny grajek, ale mimo to pełen mvp trymestr Tatuma, bdb trymestr Bookera, kilka spotkan od Lamelo, Roberta i Khrisa, no i ławka mem vs rotacja Pelicans pozbawiona przez polowe trymestru Hardena, uzupełniona graczami których poza Pelicans cenić mógłby tylko Alonzo - choć byli oni ładnie, poetycko, opisani przez Marcusa, to dalej są to gracze z pogranicza NBA- a wrzucanie Hassana do rotacji jako rezerwowego centra niejako to podkreśla.

Mógłbyś mi przypomnieć w jakich meczach wystąpił Robert? Khris póki co to raczej ciągnie w dół nawet naszych Wolves. 

Ale chyba faktycznie zbyt duża jest ta dysproporcja, choć ławka Pels jest lepsza od tej z Wolves, to jednak star power lepsze w Socie. Pozmieniam w takim razie.

ok racja, Robert dopiero od drugiego trymestru gra :) 

Na szczęście już teraz rotacja zostanie poszerzona o Tj McConella, Wesa Matthewsa a także tajemniczego gracza X, który powinien być gamechangerem.

Tak czy siak, widzimy sie Karpik w przedwczesnym finale w tym roku po usprawnieniach, oby los nas skojarzył jak najpóźniej, bo szkoda byłoby Ci psuć tak dobry sezon już w 1 rundzie, a i ja wole dołożyć kolejny skalp zJanuarym, niż sie z Tobą wykrwawiac.

28 minut temu, karpik napisał:

Ta gra polega na wymianie opinii, przedstawiłem Ci swoją, masz pełne prawo się z nią nie zgadzać, ale jeśli uważasz, że przedstawianie swojego zdania poparte argumentacją to "szczucie i marudzenie" oraz "eksperckie opinie" (napisane w pogardliwym tonie), to może zamknijmy tematy służące do dyskusji i ograniczmy w tym dziale aktywność do głosowań. Na pewno poprawi to Twoje samopoczucie.

W sumie to mam. Znalazłem, co pisałem w marcu :)

Generalnie kolejny raz Ci piszę, że brak Ci cierpliwości i kilka gorszych tygodni sprawia, że chcesz burzyć to, co budowałeś przez rok. Poprzeczkę z gry o tytuł obniżasz sobie sam na walkę o PO, po prostu reagujesz zbyt nerwowo, jak Cię moja opinia wkurwia, to ją zignoruj.

Mógłbyś mi przypomnieć w jakich meczach wystąpił Robert? Khris póki co to raczej ciągnie w dół nawet naszych Wolves. 

Ale chyba faktycznie zbyt duża jest ta dysproporcja, choć ławka Pels jest lepsza od tej z Wolves, to jednak star power lepsze w Socie. Pozmieniam w takim razie.

Poglady mozna wymieniac na rozny sposob. Mozesz napisac: "W mojej opinii moze byc tak i tak", mozna napisac tez: "zbiszczyles, rozwaliles". 

Sprobuj sie tak kontaktowac, jak robisz to tutaj w zyciu codziennym (praca, rodzina) i napisz jak ludzie to odbieraja, ok? :)

2 minuty temu, Pablo81 napisał:

Poglady mozna wymieniac na rozny sposob. Mozesz napisac: "W mojej opinii moze byc tak i tak", mozna napisac tez: "zbiszczyles, rozwaliles". 

Sprobuj sie tak kontaktowac, jak robisz to tutaj w zyciu codziennym (praca, rodzina) i napisz jak ludzie to odbieraja, ok? :)

Nigdzie nie napisałem "zniszczyłeś, rozwaliłeś". Naprawdę trudno mi dyskutować z tym jak odbierasz moje słowa, zwłaszcza, że czytasz je w taki sposób, że docierają do Ciebie w innej postaci, niż ja je wypuszczam :)

4 minuty temu, karpik napisał:

Nigdzie nie napisałem "zniszczyłeś, rozwaliłeś". Naprawdę trudno mi dyskutować z tym jak odbierasz moje słowa, zwłaszcza, że czytasz je w taki sposób, że docierają do Ciebie w innej postaci, niż ja je wypuszczam :)

Godzinę temu, karpik napisał:

To brzmi jak najgorsze rozmienienie dwóch franchise playerów ever.

9 godzin temu, ernie9005 napisał:

Celtics

15

13

Nets

14

14

Knicks

11

17

Sixers

17

11

Raptors

13

15

Bulls

12

16

Cavaliers

17

11

Pistons

18

10

Pacers

13

15

Bucks

12

16

Hawks

8

20

Hornets

11

17

Heat

19

9

Magic

19

9

Wizards

4

24

Mavericks

21

7

Rockets

21

7

Grizzlies

14

14

Pelicans

12

16

Spurs

14

14

Nuggets

21

7

Wolves

6

22

Blazers

8

20

Jazz

14

14

Thunder

20

8

Warriors

14

14

Lakers

21

7

Clippers

16

12

Suns

7

21

Kings

8

20

Że dostanę gorszy bilans od Nets, którzy nawet opisu nie dali to się nie spodziewałem 😄

59 minut temu, LONGER01 napisał:

Że dostanę gorszy bilans od Nets, którzy nawet opisu nie dali to się nie spodziewałem 😄

Wziąłem pod uwagę absencję Lillarda w 12 meczach i Siakama w 10 oraz brak solidnych zastępców. No i początek sezonu bez Turnera. Poza tym 4 L w b2b na Miami, Chicago, Indianie i Orlando i tak mi wyszło. 

Edytowane przez ernie9005