Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, fluber napisał:

Bo nie ma go w rl NBA. 

Tak jak w przeszłości nie liczyliśmy miroticow, Collisonow czy zawodników którzy mieli u nas kontrakty a w rl już przeszli na emeryturę itd. 

Często kluby z krótkimi rotacjami wystawiały nazwiska, których nie było w lidze.

Takie przypadki jak obecne Clippers się zdarzały już chociażby kiedyś z Wizards.

Dla mnie to kwestia, gdzie każdy podejmuje decyzje indywidualnie.

4 minuty temu, fluber napisał:

To kto skreśla graczy spoza ligi w arkuszu i po co? 

Ja jestem zdania, że możesz opisywać gości spoza ligi. Kwestią jest czy inni po prostu nie biorą tego pod uwagę 

Edytowane przez ozzy110

5 minut temu, Szulim napisał:

nie pamiętam zeszłorocznego przypadku Biyombo ;) 

ale raczej w większości przypadków unikaliśmy opisów graczy poza NBA - nie mówimy o graczach poza rotacją, tylko bez kontraktów ;) 

Krisa Dunna też nie pamiętasz?

Był po za ligą, a w rywalizacji PO uchodził za potencjalnego x-factora ze względu na swoją defensywę.

Mi się wydaje, że nawet McKinnie co go Alonzo wrzucał na Leonarda też był wtedy po za ligą i Alonzo powoływał się na finały z zeszłego roku.

Ogólnie przypadków było setki i pierwszy raz słyszę, by nazwisk nie można było wrzucić do rotacji. Twoja pamięć nie ma tu nic do rzeczy.

@january kontuzje w tym roku nie będą podliczane? :(

9 minut temu, tangiers napisał:

U mnie jak ktos nie gra w realu to nie gra w BeGM i tego sie trzymam od poczatku w tej grze. Po to jest 15 roster spotow, zeby zabezpieczyc sie w takiej sytuacji.

Pachnie trochę hipokryzją biorąc pod uwagę, chociażby ubiegłoroczne gimnastyki do Satoransky czy Dragica. Ale twoja decyzja :)

13 minut temu, MarcusCamby napisał:

@january kontuzje w tym roku nie będą podliczane? :(

Pachnie trochę hipokryzją biorąc pod uwagę, chociażby ubiegłoroczne gimnastyki do Satoransky czy Dragica. Ale twoja decyzja :)

W zadnym opisie nie ujmowalem graczy, ktorzy nie graja w realu. Podobnje walczylem w sprawie Irvinga czy Simmonsa, ktorych czesc GMow liczylo. Dragica akurat to czesc osob mi liczylo, w przeciwienstwie do mnie. 

Tak pisalem o Dragicu w 1T rok temu:

,,

Dragic nie chce grac w real Toronto i pomimo tego, ze stworzyl swego czasu zabojczy duet z Luką u mnie gral tyle co w Raps. Nie zamierzam tutaj blagac zeby traktowac go jakby normalnie funkcjonowal w Heat. Nie gra i tyle. Sato nie zagral kilka meczow raczej nie dlatego, ze byl  za slaby tylko Pels to jest taka dysfunkcyjna organizacja, ze nie byli w stanie zlozyc normalnej rotacji na poczatku sezonu. 

Kluczowe absencje:

Doncić     7
 Dillon Brooks     14
 Middleton     8
 Crowder     0
 Horford     4
Satoransky    5
Dragic     23”

A tak pisalem w opisie w 2T:

,,

Cześć graczy nie występowała z powodu decyzji trenerskich, sytuacji w klubie, a nie kontuzji. Mam tu szczególnie na myśli Satoranskiego, który jest dla mnie ważnym zawodnikiem już 4ty sezon. Nie podoba mi się zachowanie Dragica względem real Raps i zapewne w BeGM by grał u boku Doncica w Miami, ale nie bede skomlał o głosy i brał pod uwagę gościa, który po prostu nie gra. Nie gra w realu to nie gra tez u mnie.„

A ty piszesz o mojej hipokryzji :D

Edytowane przez tangiers

24 minuty temu, tangiers napisał:

U mnie jak ktos nie gra w realu to nie gra w BeGM i tego sie trzymam od poczatku w tej grze. Po to jest 15 roster spotow, zeby zabezpieczyc sie w takiej sytuacji.

dziwne, zwazywszy, że ta gra w znacznej czesci opiera sie na wyobrazni.

no ale widocznie wykracza to poza twoje zdolnosci.

3 minuty temu, człowiek...morza napisał:

GM musi miec rowniez wyobraznie, ze kontuzje/leszczesawaivowani zdarzaja sie i warto zbudowac szeroka rotacje 

2 minuty temu, człowiek...morza napisał:

To co w takim wypadku z Bridgesem. Nie ma go w nba i nawet nie dostal u nas kontraktu czyli wszystko gra. Jakby mial kontrakt to bylby uwzgledniany w rotacji? Naciagane to troche.

6 minut temu, tangiers napisał:

GM musi miec rowniez wyobraznie, ze kontuzje/leszczesawaivowani zdarzaja sie i warto zbudowac szeroka rotacje 

jedno nie wyklucza drugiego.

ale takie myslenie jasno na rece pokazuje dlaczego nie zdobyles mistrza. i nie zdobedizesz.

oczy ci sie zamykaja, gdzie prawdziwym mistrzom otwieraja

slusznie napisales "GM". Dorozumianie przecietny gm

Edytowane przez człowiek...morza

11 minut temu, człowiek...morza napisał:

jedno nie wyklucza drugiego.

ale takie myslenie jasno na rece pokazuje dlaczego nie zdobyles mistrza. i nie zdobedizesz.

oczy ci sie zamykaja, gdzie prawdziwym mistrzom otwieraja

slusznie napisales "GM". Dorozumianie przecietny gm

Wlasnie dlatego ty jestes mistrzem Play in. Za to masz ode mnie zawsze szacunek ;)

Edytowane przez tangiers