Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

@fluber

Musiales oddac latem 2021 swojego najlepszego gracza Sabonisa za Torreya Craiga, Graysona Allena oraz 1st LAL 2022. Ja wiem, ze wynikalo to z jakiegos niezrozumienia naszych regula finansowych, ale jasne chyba bylo (przynajmniej dla mnie), ze wydawanie ponad 140 milionow na zespol na I runde moze dobrze sie nie skonczyc.

Gratuluje ci, ze wyrwales bardzo fajnych obecnie rolsow jak Konchar czy Alvarado, natomiast patrzysz ,,wasko”. A patrzac tylko na maly obszar dokonan swojej organizacji zawsze znajdziesz cos co uznasz za pozytyw. 

Straciles top pracownika, a masz teraz dobrych stazystow. 

Edytowane przez tangiers

2 minuty temu, Pablo81 napisał:

W temacie dyskisji brak argumentow, to piszemy o wszystkim innym (jak rzutuje moj opis czy moje wymiany na to o czym piszemy?). Nowe nie znalem. Dyskusja z Toba jest jak zawsze strata czasu.

Zarzucasz mi zawyzony epm gdzie mój epm jest niski w stosunku do raptora chociażby to o czym mam dyskutować? 

Teraz, fluber napisał:

Zarzucasz mi zawyzony epm gdzie mój epm jest niski w stosunku do raptora chociażby to o czym mam dyskutować? 

Pisze, ze EPM jest zawyzony w stosunku do realnej sily twojej druzyny. Nie napisalem nic o Raptorze, wiec po raz kolejny piszesz bez sensu. 

I typowy dla Ciebie poziom wymiany pogladow: nie mam argumentow, ale twoja ostatnia wymiana w mojej opinii byla slaba, wiec mam racje w dyskusji.

1 minutę temu, tangiers napisał:

@fluber

Musiales oddac latem 2021 swojego najlepszego gracza Sabonisa za Torreya Craiga, Graysona Allena oraz 1st LAL 2022. Ja wiem, ze wynikalo to z jakiegos niezrozumienia naszych regula finansowych, ale jasno chyba bylo przynajmniej dla mnie, ze wydawanie ponad 140 milionow na zespol na I runde moze dobrze sie nie skonczyc.

Gratuluje ci, ze wyrwales bardzo fajnych obecnie rolsow jak Konchar czy Alvarado, natomiast patrzysz ,,wasko”. A patrzac tylko na maly obszar dokonan swojej organizacji zawsze znajdziesz cos co uznasz za pozytyw. 

Straciles top pracownika, a masz teraz dobrych stazystow. 

Na pewno pamiętasz jak wyglądał zespół który przejąłem, więc nie patrz "wąsko" od 2021 tylko szerzej. 

Nawet jeśli chodzi o sabonisa, sprawdź jak trafił do mnie i za ile go podpisałem. On wtedy też był "stażystą".

Prawdę powiedziawszy jednak to wolę prowadzić zespół tak jak prowadzę niz się palowac z tankowaniem. Daje mi to więcej funu. 

Jak na to co zastałem, że prowadzę Charlotte Hornets i fakt ze nie jara mnie tankowanie, obiektywnie zrobiłem wynik ładnie ponad stan. 

Teraz, Pablo81 napisał:

Pisze, ze EPM jest zawyzony w stosunku do realnej sily twojej druzyny. Nie napisalem nic o Raptorze, wiec po raz kolejny piszesz bez sensu. 

I typowy dla Ciebie poziom wymiany pogladow: nie mam argumentow, ale twoja ostatnia wymiana w mojej opinii byla slaba, wiec mam racje w dyskusji.

A ja piszę że w epm wypadam najsłabiej że wszystkich wykorzystanych przez Jaśka statystyk, więc Twoje argumenty o tym że moj epm jest zawyzony są bez sensu

4 minuty temu, fluber napisał:

Na pewno pamiętasz jak wyglądał zespół który przejąłem, więc nie patrz "wąsko" od 2021 tylko szerzej. 

Nawet jeśli chodzi o sabonisa, sprawdź jak trafił do mnie i za ile go podpisałem. On wtedy też był "stażystą".

Prawdę powiedziawszy jednak to wolę prowadzić zespół tak jak prowadzę niz się palowac z tankowaniem. Daje mi to więcej funu. 

Jak na to co zastałem, że prowadzę Charlotte Hornets i fakt ze nie jara mnie tankowanie, obiektywnie zrobiłem wynik ładnie ponad stan. 

Jesli nie myle to w 2019 za OG dostales Sabonisa co bylo bardzo dobrym ruchem, ale Sabonis nie byl wtedy calkowitym no namem i zrobil rok wczesniej w Pacers 14/9/3 z lawki. 

Ja nie wiem czy masz tankowac, bo sa zespoly dla ktorych to bylo korzystne jak moj czy LAC, ale sa tez takie jak np. Knicks do ktorych czesto sie porownujesz, ktory zrobily to w inny sposob.

Straciles za darmo najlepszego gracza, wiec nie wiem czy taktyka ktora obrales byla ,,obiektywnie” najlepsza. Bottomline jest taki, ze osobiscie zrobilem wiele bledow operacyjnych( ktore okazalo sie zgodnie oczekiwanym rezultatem malo isotnych), ale strategicznych niewiele. Mysle, ze u Ciebie jest wiele dobrych ruchow operacyjnych, ale nie stragicznych. W zwiazku z tym kibicujac twojemu projektowi,  a ceniac szczegolnie niechec do multitradow watpliwej jakosci, sugeruje weryfikacje swoich dzialan.

1 minutę temu, tangiers napisał:

Jesli nie myle to w 2019 za OG dostales Sabonisa co bylo bardzo dobrym ruchem, ale Sabonis nie byl wtedy calkowitym no namem i zrobil rok wczesniej w Pacers 14/9/3 z lawki. 

W duzym skrócie ( pomijając wymiany pośrednie do rachunkow) Oddałem zhaire Smitha za kuzme i sabonisa. 

4 minuty temu, tangiers napisał:

ale sa tez takie jak np. Knicks do ktorych czesto sie porownujesz, ktory zrobily to w inny sposob.

Tez chciałbym żeby future hofs podpisywali że mną umowy na fa bo nazywam się Knicks. A potem wymieniał ich na Jordana poola czy Bena Simmonsa. 

Nie, w sumie bym nie chciał. 

6 minut temu, tangiers napisał:

Straciles za darmo najlepszego gracza, wiec nie wiem czy taktyka ktora obrales byla ,,obiektywnie” najlepsza. Bottomline jest taki, ze osobiscie zrobilem wiele bledow operacyjnych( ktore okazalo sie zgodnie oczekiwanym rezultatem malo isotnych), ale strategicznych niewiele. Mysle, ze u Ciebie jest wiele dobrych ruchow operacyjnych, ale nie stragicznych. W zwiazku z tym kibicujac twojemu projektowi,  a ceniac szczegolnie niechec do multitradow watpliwej jakosci, sugeruje weryfikacje swoich dzialan.

Koniec końców to jest kwestia tego do kiedy trzeba było zejść z salary i że wcześniej miałem błędne informacje, zdarza się, cóż mogę powiedzieć? 

Poza tym słusznie oceniasz jeśli chodzi o ruchy strategiczne, bo prawdę powiedziawszy tak prowadzę to Hornets od 2 lat bo nikt inny nie chce więc skupiam się na ruchach operacyjnych a nie strategicznych, żeby mój potencjalny następcą nie był związany moja strategią. Więc właściwie tej strategii nie ma. 

Nie no dodatni bilans dla Charlotte to bylaby duża przesada. Bardzo Fajni rolesi, ale ławeczka najgorsza i najkrótsza w lidze nie licząc tankerów, to nie jest case Utah Jazz z reala, bo tam jest conajmniej 10-11 solidnych chłopów do gry + fenomenalny Markkanen, osobiście bardzo lubie Kuzme ale to jednak nie ten poziom co Lauri, poza tym masz 7-8 graczy do gry w tym Landale którego chwaliłem na początku sezonu ale teraz gra ogony i wygryzł go ze składu freaking Biyombo. 

Edytowane przez RonnieArtestics

1 godzinę temu, ely3 napisał:

Trochę tych Cavs oglądam i jeszcze nikt w tym roku nie sprokurował im tylu problemów. Ben Simmons z mema stal się znowu lockdown obrońcą. To jak on dziś ograniczał Mitchella to było niewiarygodne. Świetna obrona. Do tego walczył o każdą zbiórkę ofensywną i zapewniał wiele zbiórek ofensywnych dla Nets a przynajmniej odcinał im możliwość kontr bo nawet jak przegrał walkę o zbiórkę to te kilka sekund upływało

oddajmy głos ekspertom jak powyżej ciąg dalszy.

a ogolnie no co tu kryć, Knicks jadą k**** na ostro aktualnie. Poole 30 oka, Simmons sikalafą. DiVincenzo rowniez wraca do bycia elite rolesem. Bridges, Walker, Morris i Collins robią swoje.

Za szybko zostałem pogrzebany.

Edytowane przez człowiek...morza

1 minutę temu, MarcusCamby napisał:

Pierwsze słyszę szczerze powiedziawszy. Czemu niby Hassan miałby nie grać?

No bo jest poza ligą

dlatego tez nie opisywałem Averego, mimo że rok temu grał całkiem nieźle i miałby defensywne zadania u mnie, no ale jest poza ligą 

chyba zawsze omijaliśmy zawodników, których nie ma w opisach

1 minutę temu, Szulim napisał:

No bo jest poza ligą

dlatego tez nie opisywałem Averego, mimo że rok temu grał całkiem nieźle i miałby defensywne zadania u mnie, no ale jest poza ligą 

chyba zawsze omijaliśmy zawodników, których nie ma w opisach

Rok temu opisywałem Biyombo i nikt nic nie mówił. cvbe się tylko śmiał, że Biyombo w RL NBA siedzi w tym czasie z drinkiem, a ja go do rotacji wystawiam. A minął potem miesiąc i wyglądał świetnie w Suns :)

Na podobny przypadek liczę z Hassanem :)

3 minuty temu, MarcusCamby napisał:

Pierwsze słyszę szczerze powiedziawszy. Czemu niby Hassan miałby nie grać?

Bo nie ma go w rl NBA. 

Tak jak w przeszłości nie liczyliśmy miroticow, Collisonow czy zawodników którzy mieli u nas kontrakty a w rl już przeszli na emeryturę itd.