Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, MarcusCamby napisał:

"Sabonis nie broni" :)

Broni fajnie pod dziurą, świetnie się ustawia i popełnia niewiele błędów, ale to wciąż "specyficzny" obrońca potrzebujący dobrych defensywnych wings, którzy nie pozwolą na eksponowanie jego wolnych nóg na obwodzie. Na pewno się zaczął Tobie spłacać, bo dodatkowo jego rzut wygląda chyba najlepiej w karierze. Po tym jak Harden wrócił, to Pelikany znów pną się w górę, szkoda tylko kontuzji Greena.

5 minut temu, człowiek...morza napisał:

jak wspominałem w lato.

fatalna decyzja @Reikai

Dalej nie mam przekonania, tzn fajnie jakby Covington za 16 baniek dostawal wiecej minut, fajnie ze Sabonis sie rozwinal w D, ale to dawaloby mi w 24/25 75 mln na duet Lavine - Sabonis, obaj mocno unproven w PO, brak jakiegokolwiek flexibility finansowego i generalnie nie zaprowadziloby mni to nigdzie. A tak, wciaz moge polowac na kogos ciekawszego niz Sabonis, gdy cap pojdzie do gory ;) 

Ale wiadomo, lepiej byloby go miec albo chociaz nie stracic za darmo ;)

@Alonzo miałeś spokojnie szanse na wygranie Lowrego, bo głosowanie było na remis w momencie jak odszedłeś :P takze możesz mieć też pretensje do siebie. Ale ogólnie dobrze ze jestes, nie potrzeba nam pustych teamów ;)

Superstarzy w prime raczej nie dają tez paycutow, tak co do Townsa. Przynajmniej ja nie pamiętam.

Nie jest moja intencja wzmacniać rywala zza między ( DAŁ) ale Vassel jest bardzo dobrym obrońca. On w systemie rl spurs przesunięty sztucznie według potrzeb na druga strzelbę z automatu odpuścił D. Mając graczy typu ZION on byłby wybitnym obrońca co pokazywał wcześniej. Owszem można go zaorać dziś statystykami ale to nadal idealna 4 opcja z głównymi zadaniami w D. To ze w rl spurs spełnia dziś inne zadania to trudno. To profil gracza ultra defensywnego. 

A branie plusów minusów u rl dpurs to już kryminał 

Czy jakieś diff

W dniu 18.12.2022 o 16:45, january napisał:

@karpik ponowię swoje pytanie sprzed jakiegoś czasu, skąd pomysł, że Vassell to dobry obrońca :P

Tak, znam te jego statsy w tym roku. Tyle, że on gra w najgorszym tankerze i ma rolę 1-2. opcji w Spurs, Pop też często daje swoim graczom niekoniecznie optymalne zadania w tym sezonie, pewnie chodzi o to, żeby się sprawdzali w nowych rolach i uczyli nowych rzeczy. To, że Vassell dobrze broni opieram na moim eye teście oraz poprzednich sezonach, kiedy po pierwsze Spurs byli normalnym zespołem, a dwa Devin nie miał takiej roli w ataku. W tegorocznych Spurs cały zespół poza Tre Jonesem wygląda dramatycznie w statsach D. A ja np nie mam wątpliwości, że taki Poeltl jeśli gdzieś zostanie wymieniony, to będzie dobrym obrońcą w nowej drużynie. Ot, uroki grania w tankerze, jak ktoś tego nie kupuje, to trudno, ale jest różnica w graniu w najbardziej ohydnym tankerze, a ścisłym contenderze zwłaszcza, że Devin u mnie ma prawie o połowę mniejszą rolę w ataku.

Ja to się generalnie już powoli przygotowuję do tego, że Spurs Vasselowi wymyślą w marcu kontuzję, mam nadzieję, że będzie na tyle absurdalna, że będzie się dało go u nas wrócić na PO. To jest mój największy problem z Vassellem :)

A tak przy okazji już żonglujesz advanced statsami po 20+ meczach (samo w sobie jest absurdalnie głupie ze względu na małą dawkę), to miło byłoby, gdybyś wyjaśnił skąd bierzesz to, że Clarkson akurat w tym sezonie zaczął bronić :) Jego dRaptor jest na poziomie Vassella, najniższe w karierze, tyle, że JC ma długą historię bycia słabym w obronie, a Devin, jak napisali koledzy wyżej, był znany z dobrej obrony, więc gorsze numerki można tłumaczyć większą rolą, której u mnie nie ma oraz sytuacją w Spurs.

A i jeszcze jedno, w S5 masz tylko jednego gracza z dodatnim dRaptor :) Także uważaj z tymi zbiorczymi statsami po 1/3 sezonu ;)

32 minuty temu, karpik napisał:

A i jeszcze jedno, w S5 masz tylko jednego gracza z dodatnim dRaptor :) Także uważaj z tymi zbiorczymi statsami po 1/3 sezonu ;)

Hornets mają 3 graczy w s5 z draptor w top 30 nba ( minimum 350 rozegranych minut). Zobaczymy czy defensywa zostanie doceniona w bilansach

1 godzinę temu, january napisał:

Jazz z Clarksonem i bez niego bronią tak samo, a kiedy nie ma za plecami defensywnego cancera Olynyka

dRaptor Clarksona -2.2, dRaptor Olynyka 0. dEPM Clarksona -0.9, dEPM Olynyka +0.3. Świat według januarego - Clarkson broni, a Olynyk to cancer. Dobrze wiedzieć, że u Ciebie po staremu ;)

3 minuty temu, karpik napisał:

dRaptor Clarksona -2.2, dRaptor Olynyka 0. dEPM Clarksona -0.9, dEPM Olynyka +0.3. Świat według januarego - Clarkson broni, a Olynyk to cancer. Dobrze wiedzieć, że u Ciebie po staremu ;)

nie mogę się zgodzić, Januarego opinia o Olynyka mocno się zmienila od kiedy nie gra w begm Lakers 

W dniu 4.12.2019 o 13:48, january napisał:

. Olynyk jak zwykle daje kozacki impact (w przeciwieństwie do tych Nunnów i Duncanów, którzy jedynie żerują na pozycjach wypracowanych przez wielkiego Butlera) po obu stronach parkietu, idealny roles.

@Braveheart22 ''Najslabszy Vucevic od lat'' nie odnosilo sie nawet do samego Vucevicia i jego formy, ktorego lubie ogladac i szanuje, a do tego jebanego kasztana Donovana, ktory kolejny sezon w karierze nie ma nic do zaoferowania jesli chodzi o out of timeouts plays, HCO, czy poprawne rotacje. Moze powinienem napisac ''najslabiej wykorzystywany''.

A poprawa Lavina w D to zwykly eye test czy depm, mam wrazenie ze czesciej byl mijany w poprzednich latach, a teraz ma jakis wiekszy effort i swoje ceglenie probuje nadrobic jakimkolwiek effortem w D, ale nie bede tu przekonywal nikogo ze jest niezlymobronca, bo nie jest, ale chociaz probuje ta reke wlozyc miedzy pilke i ja wybic :] - choc na pewno daleko mu do bottom D jak Wiseman czy inny Sharpe.

Edytowane przez Reikai