Alonzo Opublikowano 25 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2021 (edytowane) @człowiek...morza DJ Wilson cały czas u nas nie podpisał - pamiętam jak chciałeś za niego 2 1st picki - teraz masz spore szanse podpisać go za minimum. @MarcusCamby Allonzo Trier podobno ma szanse wrócić do NBA - nie chciałeś, żebym mu płacił ( w tym sezonie miałby u mnie nadal gwarantowane 2mln$) to daj mu BAE, żeby nie był stratny - masz szansę pokazać, że poza ostrymi słowami i notoryczną krytyką, stać Ciebie również na czyny. Edytowane 25 Września 2021 przez Alonzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 25 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2021 1 minutę temu, january napisał: Swoją drogą po cichutku jednym z wygranych 3rundy FA jest @RonnieArtestics Korkmaz, Jeff Green i Niang - i wszyscy za minimum to udany połów. ej, byłem przekonany ze jeffa greena przegrałem nice, czyli ja już zakończyłem off Season… A btw january jak aldridge podpisał to kiedy jest odliczenie jego kasy z mojego dead cap, na koniec sezonu tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 25 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2021 (edytowane) 3 minuty temu, january napisał: Yup, jak będę się bawił po trade deadline w odliczanie buyoutów, jakoś 550k rocznie przez te 3 lata w każdym sezonie Ci ubędzie dzięki mnie A jak nie zagra tych 20 meczy czy iluś to mi się odlicza cały ponoć? bo przygotowałem już laleczkę voodoo z jego twarzą jak coś ogolnie Edytowane 25 Września 2021 przez RonnieArtestics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 28 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2021 W dniu 17.05.2021 o 15:54, człowiek...morza napisał: jprdl naprawde nie chce mi sie mecz po meczu weryfikowac kiedy kennard nabijal minuty. ale odpowiedz nie bylaby dla Ciebie zadowalajaca. i zapomnialem o tym kasztanie jacksonie, a to jest de facto gracz ktory kennardowi mintuy zabiera (podobna charakterystyka). i to jest juz na maksa wymowne. To kennard jest 1 priorytetem, nieźle;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 28 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2021 Teraz, fluber napisał: To kennard jest 1 priorytetem, nieźle;) wiedzialem, ze wyjmiesz hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeS Opublikowano 28 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2021 31 minut temu, człowiek...morza napisał: 1.Carmelo Anthony Knicks min/1 Zawodnik odrzuca wszystkie oferty Głos: jestesmy slowni, symbol zostaje, gdzie jestes @eMeS? No Melo oczywiście odrzuca. Po takim sezonie na pewno liczy na to, że w V turze ktos mu wyjatek rzuci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 29 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 (edytowane) Toronto Raptors to dla mnie faworyt do nr 1 po RS na wschodzie. super robota @LONGER01 pytanei cyz kosztem picku nie powinienes zejsc z matthewsa i powella zeby utrzymac sie pod podatkiem, w ktory nieuchronnie wejdziesz w kolejnych latach Edytowane 29 Września 2021 przez człowiek...morza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szulim Opublikowano 29 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 Jak ktoś chce rozdawać picki to zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. RonnieArtestics Opublikowano 2 Października 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 2 Października 2021 Nie wiem czy to odpowiedni temat ale chciałem podsumować offseason w wykonaniu Indiana Pacers i zdać raport ze swojej pracy w to lato do prezesury klubu, w końcu dla mnie offseason już skończone poza two-way. 1. Słowem wstępu - plany, założenia, kontekst: Pacers sezon zakończyli powiedzmy delikatnie- lekkim rozczarowaniem, czyli porażką w ostatnim meczu play-in vs Hornets 126-124 po 2 dogrywkach . Chris Paul jako lider wziął winę za porażkę na siebie, i zapowiedział fanom Pacers tylko krótkie „zapewniam, że wrócimy silniejsi. Dla tej drużyny niebo to limit i już w przyszłym sezonie wam to udowodnimy.” W play-in zabrakło Mylesa Turnera, w kuluarach mówi się że ta kontuzja zaważyła na decyzji GM-a Rona Artesta o wytransferowaniu tego zawodnika. To było bez wątpienia burzliwe lato dla Pacers. Nie obyło się bez kontrowersji na liniach Pacers- liga , Pacers - Aldridge, Pacers - Thunder. Uważam ze pomimo niesprzyjających dość okoliczności ciągłego zamieszania wokół mnie wybrnąłem w to lato całkiem nieźle z tego wszystkiego. Przypomnę tylko że Pacers stanęli w sytuacji gdzie zwolnili zawodnika, który skończył karierę, jego salary nie bagatela 25 milionów miało zniknąć z salary, a po dwóch miesiącach okazało się że musi zostać zestretchowany. To był największy problem do podjęcia jako gm, gdyż w planach na offseason te pieniądze nie widniały już w kosztorysie. Stąd decyzja o stretchu kontraktu LMA. Nieładnie potraktował nas finalnie ten zawodnik gdyż skończył karierę, poczekał aż dostanie ten stretch i zaraz podpisał z największym contenderem i anulował koniec kariery i walczył sobie będzie o pierścienie. Życzymy mu powodzenia i dużo zdrowia ale ten zawodnik w naszym klubie już mile widziany generalnie nie jest. Od początku planem na to lato i ten sezon była dalsza walka o jak najwyższe cele,ale również wyczyszczenie kontraktów na przyszłe lata. Jest to ostatni sezon kontraktu Chrisa Paula, który bądź co bądź opiewa na gigantyczna kwotę. Ma on 36 lat, pozostali zawodnicy w składzie są raczej rozwojowi. Postanowiłem więc mojemu kapitanowi i liderowi zaproponować, żeby spróbował jeszcze jeden rok jako lider i kapitan zaprowadzić tą druzynę jak najdalej. Ten ostatni rok Paula i brak picku w tym roku wydaje się być idealną okazją żeby znów powalczyć. Chciałem mieć też morze gotówki w przyszłym sezonie, aby wybrać sobie nową gwiazdę podczas FA2022. A żeby taką gwiazdę przekonać do siebie to trzeba mieć już zespół conajmniej kompetetywny, więc tank nie wchodził w grę. 2. Zmiany, ruchy transferowe, Draft i FA: Nie pamiętam już do końca kolejnosci i niektóre deale były osobno robione w dwóch terminach, ale tak mniej więcej wyglądały moje ruchy transferowe w to lato : Trade #1 - #pick 11 w drafcie+ 2nd rounder CHa 2026 + Kelly Olynyk W zamian za #pick 14 w drafcie + 1st rounder 2024 Lakers + David Nwaba + Langston Galloway chcialem z 11 bardzo Mocno Mitchella i się udało. O nim później w osobnym akapicie. Za cenę trade up i kellyego olynyka oddałem 1st roundera, który bedzie pewnie w trzeciej dziesiątce ( nie widzę opcji żeby january w ciągu dwóch najbliższych lat spoeprzyl swoja obecna sytuacje kadrowa na tyle żeby wypaść z top10 ligi). W dealu tym oddałem tez dwóch wypełniaczy rotacji, dość solidnych wypełniaczy za odległy dosyć terminem second rounder od hornets. Kelly jest na przyjemnym kontrakcie, w dodatku jest to jego contract year, więc musi się starać jak chce kolejną dobrą umowę i myślę że całkiem małym kosztem zapewniłem sobie bardzo ciekawego stylem gry i solidnego 6th mana. trade #2 Fred VanVleet, Montrezl Harrell, 2nd LAL 2022, 2nd DAL 2022 w zamian za Myles Turner, Facundo Campazzo Jak wspomniałem wyżej - planem na ten sezon było utrzymanie kompetytywnego zespołu na ten sezon przy jednoczesnym uwolnieniu gotówki na przyszłe lata. Wyszedłem więc z założenia, że choć Myles Turner to świetny gracz w obronie, śmiało top3 w lidze w defensywie podkoszowej, to nie robi on postępów w ataku i jest po tej stronie dość przeciętny. Kończy mu się za rok kontrakt lub ma opcje zawodnika na kolejny sezon, ale pewnie bedzie chciał zarabiać conajmniej tyle ile do tej pory, więc doszedłem do wniosku że w lidze, która coraz bardziej zmierza do gry small-ball nie warto jest płacić 25 milionów rocznie na Centra który impact pozytywny ma głównie po jednej stronie parkietu. Na rynku widziałem dostępnych ciut gorszych, lecz wiele tańszych zastępców. Początkowo jak wszyscy wiemy planem A było rozmienianie go na Nurkica + dodatki poprzez trade z OKC. Do tego dealu nieszczęśliwie nie doszło. Czas na podjęcie przeze mnie decyzji się kończył, wiec postanowiłem diametralnie zmienić rozwiązanie problemu z Turnerem. Longer i jego Raptors zgłosili się z najbardziej pasująca mi pod plany ofertą, bo VanVleet jest na przyjemnym kontrakcie i to zawodnik kalibru top40-50 ligi wiec całkiem przyjemny jak za Turnera zwrot. Harrell dorzucimy został do dealu jako wyrównanie kontraktów FVV i Turnera, natomiast z bólem serca ale musiałem oddać również Campazzo w ramach oszczędności za dwa dość kiepskie picki 2nd round. Ten ruch był mi potrzebny aby wszystko dalej poszło zgodnie z moimi planami. VanVleet spokojnie bedzie robić w tym sezonie za piewszą-drugą opcje w ataku a jest to też przecież niezly jak na swoje średniawe warunki fizyczne obrońca. Miałem dwie inne propozycje za Turnera ale te dwa pozostałe kluby proponowały graczy starszych niż van vleet, a ja chciałem skład odmłodzić. Fred to ktoś kogo przez pozycje na której gra dużo chętniej niż Turner podpisze za te ~20+ baniek na rok w przyszłym roku. Więc z tego zwrotu za Mylesa, jak na sytuacje w której musiałem działać szybko, jestem dość zadowolony. trade #3 Tyus Jones 10+10+10 w zamian za Montrezl Harrell 13,5 + 13,5 w tej wymianie chodziło tylko i wyłącznie o oszczędności i zrobienie miejsca na mojego kandydata do wzmocnienia z free agents. Za okropny kontrakt harrella wziąłem jeszcze bardziej okropny Tyusa. Z tym ze dawał mi ten deal i jego kontrakt dokładnie tyle ile potrzebowałem, bez tych 3,5 miliona oszczędności nie byłoby Nurkica. Patrząc na moje kontrakty w sezonie 23/24 kiedy spada Jones, te 10 baniek to obciążenie na które mogę sobie pozwolić. Trzeci pg za 10 baniek rocznie się zapowiada, niezła burżuazja. Ale może się odbuduje w tym sezonie i ktoś jeszcze się po niego zgłosi? ;] Dobrze jest żyć marzeniami! Draft: #11 - Davion Mitchell PG/SG - 23 lata Mitchell był na moim oku od początku, to po niego robiłem trade up. Zdecydowalem że nie będzie to największy potencjał w drafcie, a gracz gotowy do gry na już teraz. Nie byle kto, bo swiezo upieczony mistrz NCAA ma już spore doświadczenie, a wyobraźcie sobie jak dobrze będzie wyglądał jego pierwszy rok gdy zagra u boku Chrisa Paula. CP3 udowodniał już przecież wielokrotnie, że potrafi być świetnym mentorem dla młodych. Ten duet zapowiada się swietnie. Planuje wychodzić jak narazie Davionem z ławki, ale jeśli spełni moje oczekiwania to docelowo wybrałem go po to, aby to on był w przyszłości tutaj podstawowym rozgrywającym gdy kariera Paula w Pacers dobiegnie kiedys końca… dlatego tu liczę,.że CP3 go świetnie do tej roli przygotuje. #52 - Juhann Begarin SG - 19 lat Francuski talent to raczej melodia przeszłości, to nie czas by ten wybór oceniać. Choć w realu zostal wybrany ciut wyżej w drafcie to kontraktu nie dostał. Podobnie ode mnie, leci na staż i niech się w tej Francji czy gdzie tam spokojnie rozwija… Free Agents : Plan był jeden. Rim protector do s5 + conajmniej utrzymanie większości mocnej zeszłosezonowej lawki rezerwowych, która dała mi świetny bilans w regular Season. Plan A to oczywiście Nurkic. Dalej Capela/brook Lopez z tym ze nie ludziłem się raczej, że na Capele będzie mnie stać. Jusuf Nurkic 55/3+1PO Jusuf zagrał fenomenalnie w bubble w sezonie 19/20. W końcu wyglądał tam na full-package two way centra. A potem zdarzył się ten covidowy sezon w którym zmarła mu kurde spora cześć najbliższej rodziny i nękały go kolejne urazy. Jest to gracz o bardzo bogatej historii urazów, lecz wciąż dość młody. 27lat, jeśli uporał się już z depresją i wreszcie bedzie zdrowszy to wchodzi dopiero w prime. Jeśli znów się poważnie połamie, to kosztuje mnie tylko około 13,5 mln rocznie i tyle byłem w stanie zaryzykować aby zyskać potencjalnie wciąż top5-10 centra w lidze. Justin Holiday Room MLE (~5+5PO) Utrzymanie go w składzie było drugim najważniejszym priorytetem. Wcześniej grał u mnie dwa lata za bae i się generalnie bardzo sprawdzał, stąd podwyżka o prawie 100%. Taka u nas jest kultura organizacji, jak jesteśmy zadowoleni z kogos to dostajesz mega podwyżkę. Gracz uniwersalny, zawsze był zdrowy i gotów do dowolnej ilości minut i dowolnej roli. Liczymy ze i ten kontrakt dogra do końca w Pacers. Jesli nie będzie zawodził formą, to na pewno może na to liczyć. Georges Niang vet min 1+1PO on również był w planach żeby go utrzymać od samego początku, dlatego bałem się trochę zrzucać jego prawa żeby zrobić miejsce na nurkica, bo myślałem ze jakiś zespół zaproponuje munchociaz cześć MLE albo jakieś BaE i ze wtedy na bank ucieknie. Udało się dogadac z nim na krotki kontrakt. Niang dostanie u nas szansę, a chyba swoją drogà pokazał się tez dobrze w play-in w zeszłym sezonie, skoro jedynym klubem który się po jego usługi zgłosił było Charlotte Hornets Boban Marjanovic vet minimum 1 rok on już standardowo dostaje od nas przedłużenie, świetny trzynasty zawodnik do rotacji i ostatni na ławkę, a w niektorych match upach coś więcej, jak udowodniło ostatnie play-in. Mysle ze skończy karierę jako legenda tego zespołu niczym udonis hasłem w orlando Magic, choć nie wiem czy porównywanie Bobana do tak marnego grajka jak udonis, to nie ujma. W tym sezonie stworzy duet balkan brothers z jusufem. Furkan Korkmaz vet min 1+1PO tu byłem dość mocno zszokowany ze nikt inny się po Noego nie zgłosił a Tecu z 76ers widząc nasza ofertę nie dorzucił mu nawet tego Player Option. Korkmaz grał już kiedys w Pacers, miał epizod roczny u nas kilka sezonów wstecz. Widocznie miło wspominał ten okres, skoro nam zaufał. Tutaj ten zawodnik nie miał obiecanych minut ale spokojnie może je sobie wywalczyć na treningach i wszystko zależy od formy z jaką się pokaże. Oceniam ten kontrakt jako potencjalny steal zdecydowanie. Kolejny shooter zawsze się przyda. Markus Howard vet min 1 rok Młodziutki gracz który nie miał u nas jeszcze kontaktu, w realu również ale postanowiłem dać mu gwarantowane minimum bo powinien dostać jakieś tam szanse na grę w realu w Nuggets. Za 925k warto było zaryzykowac, może coś z tego będzie. Jeff Green vet min 1+1PO Tutaj Green zadzwonił mi ze dostał lukratywna ofertę od Clippers ale Ci chyba w ostatnim momencie się rozmyślili i wybrali kogos innego, no cóż cieszy mnie bardzo, ze wraca do mojej drużyny. Miał bardzo dobry sezon i liczymy na powtóreczkę w tym roku. Za minimum taki veteran to skarb. wszystkie swoje założenia na free agents i cele wlasciwie spełniłem z łatwością, więc z tej części offseason jestem naprawdę mega zadowolony. Bilans zysków i strat: w składzie z zeszłego sezonu pozostali: C. Paul, K. Johnson, J. Holiday, J. Green, K. Martin jr, G. Niang, Tre Jones, Boban Marjanovic Łącznie ośmiu zawodników swoich utrzymałem. Chyba niezły wynik jak na warunki begm. Sześciu z nich grało regularne minuty w zeszłorocznej rotacji, Boban jako siódmy grał minuty w play-in. Odeszli: Tim Hardaway jr. Myles Turner Facundo Campazzo David Nwaba Lamarcus Aldridge Langston Galloway Kelan Martin Przybyli: Davion Mitchell (Draft) Fred VanVleet (deal) Tyus Jones (deal) Kelly Olynyk (deal) Jusuf Nurkic (fa) Markus Howard (fa) Furkan Korkmaz (fa) na pierwszy rzut oka to pogłębiłem sobie jeszcze bardziej opcje rotacji zawodnikami, mam jeszcze szerszy skład. Jesli chodzi o główne zmiany, czyli s5 to na sg Tima Hardaway jr zastąpi Fred VanVleet, a na Centrze zamiast Turnera mam choć słabszego, to o dziesięć milionów tańszego Nurkica. Zakladajac ze Olynyk przejmuje role po Aldridge, a Tyus Jones po Campazzo to taki Davion Mitchell i Korkmaz dodatkowi gracze z ławki zamiast Nwaby i Gallowaya można to uznać chyba za poważne wzmocnienie ławki. 3. Skład końcowy i finanse, budżet na ten sezon, perspektywy na przyszłe lata: Chris Paul PG 45,8mln Tyus Jones PG 10mln Tre Jones PG 2 mln Markus Howard PG/SG 1mln Davion Mitchell PG/SG 4mln Fred VanVleet SG/PG 10,3mln Furkan Korkmaz SG/SF 1,7mln Justin Holiday SG/SF/PF 5mln Keldon Johnson SF/PF 2,2mln Kenyon Martin jr. SF/PF 1,5mln Georges Niang SF/PF 1,7mln Kelly Olynyk PF/C 11,3mln Jeff Green PF/C 1,7mln Jusuf Nurkic C 12,8mln Boban Marjanovic 1,7mln pogrubieni to prawdopodobne s5 gdzie olynyk podobnie jak aldridge bedzie szybko schodził z boiska by później prowadzić 2nd unit jako Lider ataku. Choć tu jeszcze nie wiadomo jak to trener poukłada, bo dowolna liczba ustawień jest możliwa przy tylu zawodnikach na podobnym do siebie poziomie (Holiday, Niang, Green, Davion )! Mam podsumowując wiec już: skład za 121 mln dolarów, czyli za jakieś 108% salary cap. I to wliczając potężne ponad 8 baniek dead salary dla Aldridge. Każdy wynik w sezonie od awansu do play-in i lepszy daje mi conajmniej neutralny bilans finansowy w tym sezonie. Awans do PO przyniesie już całkiem ciekawe zyski. Uważam osobiście, ze tylko plaga kontuzji wyrzuci mnie poza play-in. A skład stać zdecydowanie na top5-6 bilans na wschodzie przy dobrych wiatrach. cel finansowy jestem wiec spokojny ze zostanie w tym roku zrobiony. jesli Chodzi o cel sportowy to razem z Chrisem Paulem Mierzymy wysoko, mamy podrażnione ambicje brakiem awansu do play offs w zeszłym sezonie tak więc: II runda play off to cel minimum a chcemy namieszać i zrobić więcej! Każdy wynik poniżej II rundy traktował będę jako niespełniony cel sportowy i oddam się do dyspozycji zarządu w razie braku takiego osiągnięcia i chęci zwolnienia mnie. jesli chodzi o perspektywy na przyszłe lata wygląda to dość obiecująco: za rok conajmniej 50 mln wolnej gotówki, a przy braku podjęcia jakichś tam Player option nawet i 60mln wolnej gotówki. Do przedłużenia z ważnych zawodnikow Chris Paul, Fred VanVleet i Kelly Olynyk, z tym ze wiadomo o checi przedłużenia jeszcze nie czas decydowac. Na sezon 22/23 będę miał jeszcze na rookie umowach Keldona Johnsona, Tre Jonesa, Kenyona Martina jr, oraz Daviona Mitchella. I ta czwórka to przyszłość pacers, zapowiada się wiec conajmniej obiecująco. Jeśli zdobędę w tym roku play offs, to z taką ilością wolnej gotówki i taką kulturą organizacji jaką prezentuje, powinienem stać się grubą rybą na rynku free agents. I taki jest właśnie plan…. PS. W 2k21 jest taka zakładka jak się jest gm-em że mecze specjalne czy coś, rivalry się to nazywa czy jakos tak. W tym sezonie prócz „lokalnych i historycznych pojedynków” typu Milwaukee czy Detroit Pistons za rivarly dla naszego klubu ustanowiłem jako GM oczywiście pojedynki przeciw Charlotte Hornets. Liczę tutaj, ze moje chłopaki zrewanżują się za ten jak wiadomo oczywiście fartowny mecz play-in i w tym roku w RS ich po prostu zesweepują 4:0. Życzymy Powodzenia przeciwnikom w nadchodzącym sezonie, bo szczęście będzie bardzo wam potrzebne w pojedynkach z Pacers w tym sezonie. I zdrowia przede wszystkim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 4 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2021 Pozwolę sobie również na krótkie podsumowanie: Planem na to FA było oczywiście utrzymanie składu na play-offs, mimo wiszącego HC. Wydaje mi się, że zrobiłem co się dało. Największe osłabienie to oczywiście oddanie Sabonisa. Natomiast udało się zachować pozostałych ważnych graczy rotacji, czyli Westbrooka, Kuzmę, Ibakę, czy Grahama. Udało się też oddać kompletnie bezproduktywnych na ten sezon Redicka i Bjelicę. Oddałem też coraz starszego Augustina oraz Kennarda , który, jak słusznie zauważył @człowiek...morza był w pewnym momencie poza rotacją w RL NBA i niestety Housa. W zeszłym sezonie krytykowano mnie głównie za obronę, więc głównym celem było poprawienie tego stanu rzeczy. W miejsce Augustina, Kennarda, Redicka i Bjelicy przybyli Jevon Carter, Pat Connaughton, Derrick Jones jr oraz Torrey Craig. Udało mi się dodać do składu także solidnych Cody'ego Zellera oraz Graysona Allena. Cieszy mnie fakt, że mam w składzie aż 4 zawodników drużyn, które grały w zeszłym roku w finałach, gdyż argument o tym, że moi gracze grali czesto w słabszych temach, często się tutaj pojawiał. No i na deser Jock Landale, który będzie mega stealem i za rok pewnie będę mu musiał zapłacić już znacznie więcej Ostatecznie skład wygląda następująco: Guards: Russell Westbrook Devonte Graham Jevon Carter, Pat Connaughton Grayson Allen John Konchar Forwards: Kyle Kuzma, Torrey Craig, Derrick Jones Jr, Josh Jackson Środkowi ( i PF/C) Serge Ibaka, Cody Zeller, Hassan Whiteside, Jock Landale, Santi Aldama. Wydaje się, że ze zdrowym Westbrookiem o play-in powinienem być spokojny. Bez niego jestem bez szans w walce o play-offs. 1 runda to jednak sufit tego zespołu, o ile nie wydarzy się nic niespodziewanego. W dniu 2.10.2021 o 19:42, RonnieArtestics napisał: Każdy wynik poniżej II rundy traktował będę jako niespełniony cel sportowy i oddam się do dyspozycji zarządu w razie braku takiego osiągnięcia i chęci zwolnienia mnie. Będziesz bardzo rozczarowany. To nie jest lepszy skład niż rok temu, a w drugi taki sezon Chrisa Paula po prostu nie wierzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 4 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2021 34 minuty temu, fluber napisał: Pozwolę sobie również na krótkie podsumowanie: Planem na to FA było oczywiście utrzymanie składu na play-offs, mimo wiszącego HC. Wydaje mi się, że zrobiłem co się dało. Największe osłabienie to oczywiście oddanie Sabonisa. Natomiast udało się zachować pozostałych ważnych graczy rotacji, czyli Westbrooka, Kuzmę, Ibakę, czy Grahama. Udało się też oddać kompletnie bezproduktywnych na ten sezon Redicka i Bjelicę. Oddałem też coraz starszego Augustina oraz Kennarda , który, jak słusznie zauważył @człowiek...morza był w pewnym momencie poza rotacją w RL NBA i niestety Housa. W zeszłym sezonie krytykowano mnie głównie za obronę, więc głównym celem było poprawienie tego stanu rzeczy. W miejsce Augustina, Kennarda, Redicka i Bjelicy przybyli Jevon Carter, Pat Connaughton, Derrick Jones jr oraz Torrey Craig. Udało mi się dodać do składu także solidnych Cody'ego Zellera oraz Graysona Allena. Cieszy mnie fakt, że mam w składzie aż 4 zawodników drużyn, które grały w zeszłym roku w finałach, gdyż argument o tym, że moi gracze grali czesto w słabszych temach, często się tutaj pojawiał. No i na deser Jock Landale, który będzie mega stealem i za rok pewnie będę mu musiał zapłacić już znacznie więcej Ostatecznie skład wygląda następująco: Guards: Russell Westbrook Devonte Graham Jevon Carter, Pat Connaughton Grayson Allen John Konchar Forwards: Kyle Kuzma, Torrey Craig, Derrick Jones Jr, Josh Jackson Środkowi ( i PF/C) Serge Ibaka, Cody Zeller, Hassan Whiteside, Jock Landale, Santi Aldama. Wydaje się, że ze zdrowym Westbrookiem o play-in powinienem być spokojny. Bez niego jestem bez szans w walce o play-offs. 1 runda to jednak sufit tego zespołu, o ile nie wydarzy się nic niespodziewanego. Będziesz bardzo rozczarowany. To nie jest lepszy skład niż rok temu, a w drugi taki sezon Chrisa Paula po prostu nie wierzę. Trzeba mierzyć wysoko, to jest po prostu wysoko postawiona poprzeczka ale taki jest cel. mam trzech młodych z bardzo dużym upside (Keldon, Mitchell, Kenyon Martin jr ) i mysle ze wszystko rozbije się o zdrowie bo jak zwykle na wschodzie jest po prostu najzwyczajniej w świecie bardzo ciasno. Bedzie ciężko to wiem, ale bez szans nie jestem. Ponadto ja się nie zgadzam ze to jest slabszy skład - o ile na pozycji centra można powiedzieć ze nieco jakości straciłem, to na SG VanVleet jest sporym upgrade, Olynyk jest moim zdaniem upgrade nad dziadkiem Aldridge oraz ławka na pierwszy rzut prezentuje się jeszcze lepiej niż rok temu (najwieksza różnice zrobić powinien Mitchell ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 4 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2021 Nurkic w zdrowiu jest lepszym graczem od Turnera Ale tak jak fluber pisze, male szanse na drugi taki sezon cp3. W normalnej sytuacji pacers bez szans na PO, ale wiadomo że ja czy sylvinho jestesmy na glinianych nogach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 4 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2021 16 minut temu, człowiek...morza napisał: Nurkic w zdrowiu jest lepszym graczem od Turnera Ale tak jak fluber pisze, male szanse na drugi taki sezon cp3. W normalnej sytuacji pacers bez szans na PO, ale wiadomo że ja czy sylvinho jestesmy na glinianych nogach Gdybym był zdrowy w III trymestrze(aldridge,Turner out) to rok temu kto wie czy nie wszedł bym bezpośrednio do PO z 6. Seed. Nie uważam żeby konkurencja na tych pozycjach się jakos wzmocniła w tym sezonie. Nadal jestem w przedziale drużyn 5-11 na wschodzie. Wszystko jest zatem otwarte. Nie bierzecie tez chyba pod uwagę prawdopodobnego progressu Keldona Johnsona. Jedna poważna kontuzja kogos z dwójki Harden/Durant Simmons/Davis sprawia ze macie bardzo trudna sytuacje. Ja mam 12 dość równych grajków, urazy mi nie aż tak straszne. Martw się jak sprzedasz impact bena Simmonsa bo jak odmawia gry w realu to ja go na 70% może będę traktował, nie gra to nie gra, nie może mieć 100% impactu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 4 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2021 Keldon Johnson przede wszystkim zyskał na IO Star bonusik. Uważnie patrzę w jego kierunku i tu niekoniecznie może być sportowy postęp. Raczej postrzeganie gracza tez przez sędziów. Ale zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 4 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2021 (edytowane) 21 minut temu, RonnieArtestics napisał: Jedna poważna kontuzja kogos z dwójki Harden/Durant Simmons/Davis sprawia ze macie bardzo trudna sytuacje. Ja mam 12 dość równych grajków, urazy mi nie aż tak straszne. *jedna powazna kontuzja kogos z dwojki cp3/van flett i masz bardzo trudna sytuacje *kazda druzyna w ktorej wypada ktos z najlepszej dwojki ma bardzo trudna sytuacje wzgledem stawianych celow Edytowane 4 Października 2021 przez człowiek...morza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 4 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2021 Btw Simmons u nas bedzie jako grajacy jesli bedzie siedzial na dupie w Philly i nie bedziemy mieli jakiejkolwiek jego próbki z tego sezonu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 4 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2021 4 minuty temu, Lucas napisał: Btw Simmons u nas bedzie jako grajacy jesli bedzie siedzial na dupie w Philly i nie bedziemy mieli jakiejkolwiek jego próbki z tego sezonu? primo dlaczego mialby nie grac? secundo 4 w miare podobne sezony, gdize byl jednym z lepszych motorów pociągowych jako jednostka w lidze Ci nie wystarczaja do oceny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 4 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2021 5 minut temu, człowiek...morza napisał: primo dlaczego mialby nie grac? secundo 4 w miare podobne sezony, gdize byl jednym z lepszych motorów pociągowych jako jednostka w lidze Ci nie wystarczaja do oceny? Jesli nie zagra w realu to ja go na pewno będę traktował jako zdrowego ale bez optymalnej formy, sorry ale nie może być nagradzany taki gracz, inni mogą się w tym czasie połamać a on bedzie cały sezon jako zdrowy traktowany jesli nie bedzie grał i miał okazji sie połamać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMM2121 Opublikowano 4 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2021 2 minuty temu, RonnieArtestics napisał: Jesli nie zagra w realu to ja go na pewno będę traktował jako zdrowego ale bez optymalnej formy, sorry ale nie może być nagradzany taki gracz, inni mogą się w tym czasie połamać a on bedzie cały sezon jako zdrowy traktowany jesli nie bedzie grał i miał okazji sie połamać. No ja myśle podobnie. Będę tez liczył, ze chociaż tych kilka gier na trymestr opuści, bo jakoś trzeba zbalansować ten atut, ze się nie połamie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 4 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2021 2 minuty temu, MMM2121 napisał: No ja myśle podobnie. Będę tez liczył, ze chociaż tych kilka gier na trymestr opuści, bo jakoś trzeba zbalansować ten atut, ze się nie połamie. proste, bierzesz średnią z liczby opuszczonych spotkań z 4 ostatnich sezonow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi