Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, Alonzo napisał(a):

Właśnie dlatego nie chce mi się z Tobą dyskutować, bo 90% tegorocznego hejtu w BeGM jest na Magic bo to już sekciarstwem zalatuje Stary xD 

oj tam sekciarstwem od razu, zwracam uwagę na jeden z elementów Twojego kluczowego problemu, czyli absolutny brak dobrej trójki, w zasadzie to historycznie słaby % rzutów za trzy całych Magic

jak myślisz - ile drużyn w ostatnich dwóch dekadach zrobiło 60W nie posiadając w składzie żadnego gracza rzucającego +40% za trzy? a mając tylko jednego rzucającego +39% tj. Gordona nieobecnego połowę sezonu potrafisz je wymienić?

48 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

Nie głosuje już od FA chyba i nie będę głosował. Nie zamierzam się narażać na jakieś wściekłe PM-y od MarcusCamby czy innych osobników 😆

Mało głosujących mamy, głosujcie, bo bez glosowan gra jednak padnie.

5 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

oj tam sekciarstwem od razu, zwracam uwagę na jeden z elementów Twojego kluczowego problemu, czyli absolutny brak dobrej trójki, w zasadzie to historycznie słaby % rzutów za trzy całych Magic

jak myślisz - ile drużyn w ostatnich dwóch dekadach zrobiło 60W nie posiadając w składzie żadnego gracza rzucającego +40% za trzy? a mając tylko jednego rzucającego +39% tj. Gordona nieobecnego połowę sezonu potrafisz je wymienić?

Yyyyyy.. tegoroczni Spurs?

..ale obaj wiemy, że moje odpowiedzi Ciebie nie interesują;) 

a 3P mam bardzo dobrą, ale zaraz padnie kolejny atak, a później kolejny i kolejny.. - to bez sensu LBS, bo wszyscy doskonale wiedzą, że jak bym napisał, że KAT jest lepszym rim protectorem od Trae Younga, to zaraz by tu wleciały Twoje adv. stats wychwalające pod koszem Younga ;) - pewien skrót myślowy, ale wiadomo o co chodzi. 

5 godzin temu, człowiek...morza napisał(a):

spokojnie

jest genialny kreator jamal shit (37 % z gry, 30 %za 3), może uda się dobić do 0.500

Tylko z tego trymestru:

A ostatnio przeciwko moim Heat 11as. i +27  to z nim Raptors zrobili ten run na Heat. 

Jamal Shead jest u mnie 9 graczem w kolejności w rosterze jak wszyscy grają. A kto jest u Ciebie 9? Podpowiem - w sumie jak Tobie liczyć Looneya, to masz 10 grywalnych graczy (łącznie z Patrickiem Williamsem) xD 

1 godzinę temu, Alonzo napisał(a):

Yyyyyy.. tegoroczni Spurs?

a 3P mam bardzo dobrą

no jasne, jeśli założymy, że Magic mają kogoś pokroju Wembiego by robić post asg zaledwie trzy porażki

Spurs mają post ASG 38% za trzy co jest trzecim wynikiem w lidze, stąd się chyba w dużej mierze biorą się te zwycięstwa, pre ASG mieli 34,7% i 16 porażek

jak to Tobie to przez klawe przechodzi, jaki to jest proces, powiedz? później wpiszesz w statsy te 31% Mitchella, 32% Greena i tych Jaquezów i innych Sheadów, te wszystkie absencje, gdzie od początku sezonu liczyłeś każdemu, który Ci śmiał podskoczyć każdą minutkę w danej rotacji, zresztą tak jak powyżej Knicks już zaczynasz powoli i co, nie będzie Ci głupio?

1 godzinę temu, Alonzo napisał(a):

Tylko z tego trymestru:

Raptors tak go cenią, że podczas absencji Quickleya dali mu zagrać w s5 cztery razy w tym dwa razy z tankerami, ale w jednym muszę zwrócić honor, to, że Shead nie poprawi sytuacji Magic ze spacingiem w T3 to jedno, bo to przy jego rzucie jest oczywiste raczej dla każdego, ale muszę przyznać, że jest naprawdę dobrym kreatorem, no, przynajmniej na tle Quickleya

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

8 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

no jasne, jeśli założymy, że Magic mają kogoś pokroju Wembiego by robić post asg zaledwie trzy porażki

Spurs mają post ASG 38% za trzy co jest trzecim wynikiem w lidze, stąd się chyba w dużej mierze biorą się te zwycięstwa, pre ASG mieli 34,7% i 16 porażek

jak to Tobie to przez klawe przechodzi, jaki to jest proces, powiedz? później wpiszesz w statsy te 31% Mitchella, 32% Greena i tych Jaquezów i innych Sheadów, te wszystkie absencje, gdzie od początku sezonu liczyłeś każdemu, który Ci śmiał podskoczyć każdą minutkę w danej rotacji, zresztą tak jak powyżej Knicks już zaczynasz powoli i co, nie będzie Ci głupio?

Raptors tak go cenią, że podczas absencji Quickleya dali mu zagrać w s5 cztery razy w tym dwa razy z tankerami, ale w jednym muszę zwrócić honor, to, że Shead nie poprawi sytuacji Magic ze spacingiem w T3 to jedno, bo to przy jego rzucie jest oczywiste raczej dla każdego, ale muszę przyznać, że jest naprawdę dobrym kreatorem, no, przynajmniej na tle Quickleya

Nie było to trudne do przewidzenia, że odpowiedź - Spurs Ciebie nie zadowoli (a nie trzeba było przecież daleko szukać :) ). 

Jak nie będę miał 60W w tym sezonie u nas, to możesz spokojnie wpisać sobie to do BeGMowej CVki jako Twój sukces. - choć nie wiem, czy aż tak stronnicze umniejszanie może nosić jakieś pozytywne znamiona. 

Ogólnie cenię konstruktywną krytykę - bo widać wtedy jakie drużyna może mieć słabe strony z innego punktu widzenia, ale warto to jednak robić obiektywnie, a u Ciebie tego brakuje, bo za wszelka cenę będąc na misji chcesz umniejszyć moim Magic. Przeprowadź tak konstruktywną krytykę w stosunku do innych contenderów, bo atakując bez tego porównania moich zwyczajnie odwołujesz się do próżni.. Nie wygrają - bo nie. - taki masz argument. 

Prawda jest taka, że mam jedną z najlepszych 3P w naszej grze, mam bardzo głęboki skład i nie trzeba u mnie dodawać jakichs wirtualnych meczy graczy, którzy niby by niewiadomo jak dobrze grali - bo oni po prostu grają. I to poza Missim i Mannem w playoffowych i playinowych teamach.

Od poniedziałku mamy opisy. ja swój będę chciał wrzucić jak najszybciej się da (tym razem Sacto robię jako drugi). Jestem otwarty na Twoją krytykę - ale zastosuj te same kryteria nie tylko wobec moich Magic, ale również swoich Nuggets i pozostałych 28 drużyn, bo inaczej to tylko zwyczajnie hejt - jak w przypadku obrony Knicks, którzy faktycznie mają problemy z rotacją. 

@RonnieArtestics głosuj, bo o to m.in. w BeGM chodzi. Najważniejsze jednak, żeby faktycznie głosować fair wg siebie, a nie po złości komuś, komu z jakiegoś powodu chcemy dopiec - bo wtedy to faktycznie bez sensu. 

2 godziny temu, Alonzo napisał(a):

Ogólnie cenię konstruktywną krytykę

Ty naprawdę nie masz wstydu

co do Nuggets, to nie ma nawet co gadać, napisałem w tym sezonie sporo gorzkich słów o Brunsonie i Joku na forum ogólnym, Tobie w analogicznym przypadku trzeba by było założyć kilkadziesiąt szwów na tylną część pleców, tak krytykę właśnie przyjmujesz

dlaczego nie piszę nic takiego na inne drużyny? bo nie mam powodu, bo nie mam problemu z ich postrzeganiem własnych drużyn, a przynajmniej mieści się to w normie

przypomniał mi się dobry tekst z jednego z roustów dobrze odzwierciedlajacy Twój oszołomizm

"Wiesz czemu nikt nie mówi do ciebie, że kulejesz? Bo k**** nie kulejesz!"

🥱

Rozłóż tak jak Magic dowolnego contendera u nas - używając dokładnie tych samych argumentów, może wtedy pojawia się Tobie jakieś przebłyski jakie Ty bzdury wypisujesz.. chociaż Ty się chyba tak w tym hejcie zakotłowałeś, że wierzysz w to co piszesz.. 

edit. A tak serio, to ja w ogóle nie wiem co mam Tobie napisać - takie bzdury wypisujesz. Wiem, że ciężko jest śledzić ligę na bieżąco i część GMów tego nie robi, ale olewasz moje opisy, olewasz rotację, olewasz plan na drużynę, olewasz też to że jako jeden z nielicznych nie mam problemu z rotacja i mam racjonalnie zbudowany team od lat.  I wyszukujesz jakieś z d.. problemy, podczas gdy inni mają faktycznie problemy - i tego jakoś nie widzisz i beztrosko wszystko usprawiedliwiasz. 

Magic grają właśnie swój najlepszy sezon w BeGM i trzeba mieć naprawdę oczy w d.. żeby tyle żółci z siebie wylewać.

Mam nadzieję, że w tym roku uda się wreszcie spacyfikować Twoja i Jaśka hegemonię w BeGM. Miej godność człowieku i doceń przeciwnika, zamiast na siłe zakłamywać rzeczywistość - tyle ode mnie;)

Edytowane przez Alonzo

50 minut temu, Alonzo napisał(a):

Magic grają właśnie swój najlepszy sezon w BeGM

myślę, że to jest wystarczające podsumowanie, zważywszy na fakt, że nie masz Gordona pół sezonu, a tylko przy Mitchellu (i Champagnie - edit)nie można się doszukać jakiś większych mankamentów

to, że piszesz, że nie masz problemu z rotacją jest już naprawdę bezczelne i serio wymaga chyba jednak leczenia, bo co jak co, ale tu są jednak dorośli ludzie, którzy dodatkowo znają temat i pisanie tego na okrągło jest po prostu jedną wielką perfidią i zwyczajną chamówą, powoli trzeba zacząć rzeczy nazywać po imieniu, bo jest coraz gorzej jednak

wrzucaj, wrzucaj ten opis jak najszybciej, będzie co analizować, pokaże też na przykładzie innych opisów gdzie widzę różnicę i będę jakieś totalne farmazony także wytykał, ale nie sądzę by było ich dużo u innych

50 minut temu, Alonzo napisał(a):

am nadzieję, że w tym roku uda się wreszcie spacyfikować Twoja i Jaśka hegemonię w BeGM.

no zobaczymy, Hawks wyglądają dość mocno, a Jasia szkoda jeśli nie będzie Donka, to będzie mu bardzo ciężko powalczyć

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

11 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

myślę, że to jest wystarczające podsumowanie, zważywszy na fakt, że nie masz Gordona pół sezonu, a tylko przy Mitchellu (i Champagnie - edit)nie można się doszukać jakiś większych mankamentów

to, że piszesz, że nie masz problemu z rotacją jest już naprawdę bezczelne i serio wymaga chyba jednak leczenia, bo co jak co, ale tu są jednak dorośli ludzie, którzy dodatkowo znają temat i pisanie tego na okrągło jest po prostu jedną wielką perfidią i zwyczajną chamówą, powoli trzeba zacząć rzeczy nazywać po imieniu, bo jest coraz gorzej jednak

wrzucaj, wrzucaj ten opis jak najszybciej, będzie co analizować, pokaże też na przykładzie innych opisów gdzie widzę różnicę i będę jakieś totalne farmazony także wytykał, ale nie sądzę by było ich dużo u innych

no zobaczymy, Hawks wyglądają dość mocno, a Jasia szkoda jeśli nie będzie Donka, to będzie mu bardzo ciężko powalczyć

O tym Gordonie cały czas piszesz.. 

No ja też czekam na opisy itp i wtedy będzie można obaczyć kto jest gdzie.

Natomiast co do tego leczenia - to nie uważasz, że GMowi, który 90% swoich wpisów w BeGM w tym sezonie poświęca na zajadłe ataki drużyny nawet nie z jego Konferencji nie wypada takich rzeczy pisać? Serio LBS - proponuje trochę dystansu. 

Miłego dnia

10 minut temu, Alonzo napisał(a):

O tym Gordonie cały czas piszesz.. 

no k**** szokujące to jest, pewnie on też mnie zupełnie nie dotyczy co?

https://www.pbpstats.com/wowy-combos/nba?TeamId=1610612743&Season=2025-26&SeasonType=Regular%2BSeason&PlayerIds=203932,203999

taki tam Gordon, Jaquez z Greenem to łatają z nawiązką, right?

xd

a moze niech ktos zajmie sie wyscigiem pacers/heat/nets? 

u mnie to wyglada tak: 6. heat (pomimo absencji na koniec doncicia, ale no zdazyl zrobic mocny bilans plus george tera w dobrej formie, lopez i rollins w bdb formie caly trymestr), 7. nets 8. pacers, 

ale roznice sa minimalne 

Edytowane przez człowiek...morza

2 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Nets nie mają Brooksa przez cały trymestr, może rzeczywiście niech ktoś inny się tym zajmie :V

i murraya wiec moze byc ciezko jednak z tym 7

ale no sengun zlapal forme w tym trymestrze 

przy powrocie brooksa nets pewnie z 8 jebna pacers z 7 w 1 rundzie play-in

46 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

no k**** szokujące to jest, pewnie on też mnie zupełnie nie dotyczy co?

https://www.pbpstats.com/wowy-combos/nba?TeamId=1610612743&Season=2025-26&SeasonType=Regular%2BSeason&PlayerIds=203932,203999

taki tam Gordon, Jaquez z Greenem to łatają z nawiązką, right?

.. ogólnie jedziesz na czuja i nie łączysz faktów - co widać po Twoim poście poniżej cytowanego, gdzie zauważasz np brak Brooksa w Nets - tzn. problemy innych nie mają wpływu na ch##watość Magic w Twoim świecie.  

Odnośnie samych graczy i rotacji - nie ma sensu, żebym powielał to co będzie w opisie (to w ogóle niewiarygodne do jakiego stopnia potrafisz ignorować rzeczywistość i rotację w moich opisach, gdzie jest jak wół, że nie mam dla wszystkich minut i je zaniżam regularnie), jednak odpowiadając Tobie też na poziomie "na czuja" - połowę meczy mam z 11 najsłabszymi drużynami które głównie tankują (tu można założyć np jakąś jedną wpadkę lub dzień konia kogoś), a z reszty (drużyny playoffowe i play in) wystarczy wygrać nieco ponad połowę i wychodzi akurat 20-21W (ja potrzebuję 21W bodajże do 60W na koniec regulara). 

ja tak naprawdę spokojnie robię 60+ W przy fair bilansach, ale wiadomo.. Mitchell, który w poprzednim sezonie wygrał 64W w Twoim świecie nie ma prawa wygrać tej magicznej BeGMowej liczby w regularze (walić rzeczywistość), a Jokic, który w rl wygrał max 57W ma już dwa sezonu na 60W u nas + sezon na 58W i 59W. 

..tyle odnośnie Twojej galaktyki, gdzie pamiętajmy Ty nie masz obok Joka gracza pokroju Gordona.

xD

33 minuty temu, człowiek...morza napisał(a):

xd

a moze niech ktos zajmie sie wyscigiem pacers/heat/nets? 

u mnie to wyglada tak: 6. heat (pomimo absencji na koniec doncicia, ale no zdazyl zrobic mocny bilans plus george tera w dobrej formie, lopez i rollins w bdb formie caly trymestr), 7. nets 8. pacers, 

ale roznice sa minimalne 

Nie no, daj spokój - pogadajmy o  Magic 🤣

W tym sezonie LBS zmonopolizował niewiarygodnie BeGM tym hejtem na Orlando.;) a szkoda, bo jednak naprawdę trochę ciekawego się u nas dzieje poza Orlando.;) 

Edytowane przez Alonzo

1 minutę temu, Alonzo napisał(a):

Nie no, daj spokój - pogadajmy o  Magic 🤣

W tym sezonie LBS zmonopolizował niewiarygodnie BeGM tym hejtem na Orlando.;) a szkoda, bo jednak naprawdę trochę ciekawego się u nas dzieje poza Orlando.;) 

to czemu w tym sam poscie oswieciles 4/4 wpisu magic, a podanem tematowi nic?

Godzinę temu, Alonzo napisał(a):

połowę meczy mam z 11 najsłabszymi drużynami które głównie tankują (tu można założyć np jakąś jedną wpadkę lub dzień konia kogoś)

sprawdźmy na szybko więc

LAC, LAL x2, Rox, Wolves x 2, Bux, Cavs x2, Heat, Hawks x2, OKC, Pacers, Raptors, Pels, Bulls, Celtics

zostają

Wizz x2 , Pistons x2, Mavs x2, Suns, Hornets, Kings - 9 spotkań, 6 drużyn

możliwe, że się gdzieś machnąłem, ale to nie zmieni obrazu całości, zresztą, tutaj się trzeba już naprawdę mocno doszukiwać żeby coś prawdziwego w tym steku bzdur znaleźć