Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

34 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

pochwalony

Lona!

Do Ciebie xD

..a tak poważnie - nie dziwię mu się - KAT miał w tym meczu 18 zbiórek z czego aż 7 na ofensywnej desce, a to była jedna z dwóch zbiórek Caruso w tym meczu (obie na bronionej desce). 

Nic Caruso nie ujmuje - bardzo dobrze, że zebrał piłkę na własnej tablicy - żeby nie było. 💪

Było przywoływanie serii, ktoś się chwalił 1 meczem, widzę wchodzimy na kolejny level i chwalimy / ganimy jedną akcją. 

Czekam na GM który pochwali się / lub zaatakuje oponenta jakimś szczegółem podczas jakiejś akcji. Start do piłki, ułożenie dłoni, fajny rozkrok. Surowe ostre spojrzenie. Cokolwiek. 

Godzinę temu, ignazz napisał(a):

Było przywoływanie serii, ktoś się chwalił 1 meczem, widzę wchodzimy na kolejny level i chwalimy / ganimy jedną akcją. 

serio?

na drugim biegunie Spurs, którzy mając gracza all-nba najchętniej by go gdzieś najlepiej schowali i wyciągnęli gdy będzie już "czysto"

37 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Warto też zauważyć beznadziejną pomoc KATa na obwodzie, po której niekryty Chet zdobywał łatwe punkty spod kosza. I tak kilka razy.

no w ogóle te dwa mecze ostatnie bardzo playoffowe o wysoką stawkę dla wszystkich drużyn to niestety Towns w swojej najgorszej wersji, ale Alonzo widocznie meczu nie widział lub co gorsza oglądał na skupieniu

i jak coś to wiem, że miał świetny moment w czwartej kwarcie, @elwariato mnie świadkiem (jehowym) i potwierdzi, że go chwaliłem wtedy bardzo, ale podkreślałem, że jeszcze sporo trzeba pograć, no i przyszedł MVP zgasił sam światło całym Knicks (dosłownie) i było po herbacie

z ang. after tea 

9 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

serio?

na drugim biegunie Spurs, którzy mając gracza all-nba najchętniej by go gdzieś najlepiej schowali i wyciągnęli gdy będzie już "czysto"

no w ogóle te dwa mecze ostatnie bardzo playoffowe o wysoką stawkę dla wszystkich drużyn to niestety Towns w swojej najgorszej wersji, ale Alonzo widocznie meczu nie widział lub co gorsza oglądał na skupieniu

i jak coś to wiem, że miał świetny moment w czwartej kwarcie, @elwariato mnie świadkiem (jehowym) i potwierdzi, że go chwaliłem wtedy bardzo, ale podkreślałem, że jeszcze sporo trzeba pograć, no i przyszedł MVP zgasił sam światło całym Knicks (dosłownie) i było po herbacie

z ang. after tea 

Tak bylo, potwierdzam, beka byla, cisnelismy z niego łacha ale jak zaczał robic te swoje pato sztuczki to był chwalony😋

wiadomo, że różnie między nami bywało Alonzo, wiadomo, że ja też często przesadzałem z czego dumny nie jestem, ale wbrew pozorom ci, którzy mnie znają wiedzą, że jestem ziomkiem dość empatycznym

dlatego w ramach starej znajomości, ale też ze zwykłej, ludzkiej troski podpowiem Ci pewien patent, na to jak wyjść z tego jeszcze z twarzą

napisz wszem i wobec, że na teraz Magic nie zasługują nawet na 3 seed, oczywiście wszystko w grze, po prostu na tu i teraz... masz szansę choć raz zachować się w porządku do wszystkich, którzy sobie tu uczciwie i bez różnych szpagatów swoje minionki ogarniają, gwarantuje Tobie, że zaplusujesz mocno, a ja ze swojej strony obiecuje, że już do końca sezonu regularnego będę pisał o Magic tylko dobrze (choć raczej po prostu wcale)

myślę, że to uczciwy deal, sam jestem trochę w szoku jak dobry on jest, czasem mi coś do tego pustego łba wpadnie

jaką masz alternatywę zresztą? nawet Rick Harrison by nie sprzedał Sheada na rozegraniu przez niemal dwa tygodnie, to się nie wydarzy, są pewne granicy hustlerki, nawet u nas

tzn ogólnie nie wygląda źle (w tym krótkim okresie), ale sam jest największym ceglarzem z całej drużyny* co raczej nie pomoże skoro nawet Champagnie jest w tym czasie 9/28 za trzy, Gordona nie ma w dwóch grach, a Stewarta i Quickleya nie ma wcale

przemyśl to na spokojnie i wybierz mądrze

pozdrawiam serdecznie

*tak naprawdę, to jest drugi najgorszy w całej lidze, z graczy grających przynajmniej 21 minut na mecz, nieznacznie wyprzedza go 19 letni Nolan Traore, nie wiem nawet kto to, ale sympatyczna mordka się wydaje

Shead w marcu gra na 30.9 %fg, Shaq w najgorszym sezonie na linii wolnych notował 42%

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

2 godziny temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

wiadomo, że różnie między nami bywało Alonzo, wiadomo, że ja też często przesadzałem z czego dumny nie jestem, ale wbrew pozorom ci, którzy mnie znają wiedzą, że jestem ziomkiem dość empatycznym

dlatego w ramach starej znajomości, ale też ze zwykłej, ludzkiej troski podpowiem Ci pewien patent, na to jak wyjść z tego jeszcze z twarzą

napisz wszem i wobec, że na teraz Magic nie zasługują nawet na 3 seed, oczywiście wszystko w grze, po prostu na tu i teraz... masz szansę choć raz zachować się w porządku do wszystkich, którzy sobie tu uczciwie i bez różnych szpagatów swoje minionki ogarniają, gwarantuje Tobie, że zaplusujesz mocno, a ja ze swojej strony obiecuje, że już do końca sezonu regularnego będę pisał o Magic tylko dobrze (choć raczej po prostu wcale)

myślę, że to uczciwy deal, sam jestem trochę w szoku jak dobry on jest, czasem mi coś do tego pustego łba wpadnie

jaką masz alternatywę zresztą? nawet Rick Harrison by nie sprzedał Sheada na rozegraniu przez niemal dwa tygodnie, to się nie wydarzy, są pewne granicy hustlerki, nawet u nas

tzn ogólnie nie wygląda źle (w tym krótkim okresie), ale sam jest największym ceglarzem z całej drużyny* co raczej nie pomoże skoro nawet Champagnie jest w tym czasie 9/28 za trzy, Gordona nie ma w dwóch grach, a Stewarta i Quickleya nie ma wcale

przemyśl to na spokojnie i wybierz mądrze

pozdrawiam serdecznie

*tak naprawdę, to jest drugi najgorszy w całej lidze, z graczy grających przynajmniej 21 minut na mecz, nieznacznie wyprzedza go 19 letni Nolan Traore, nie wiem nawet kto to, ale sympatyczna mordka się wydaje

Shead w marcu gra na 30.9 %fg, Shaq w najgorszym sezonie na linii wolnych notował 42%

LBS,

Widząc Twój post w BeGM byłem pewien, że będzie o moich Magic. 

Ogólnie boję się o stan Twojego psychicznego zdrowia - dlatego już nie usiłuję z Tobą rozmawiać (porozmawiamy zapewne w playoffs i  podczas opisów). Nie wiem, czy jest u nas ktoś poza naturalnie jednym GMem ze Wschodu, kto tą Twoją prywatną vendettę bierze na poważnie.

Akurat wczoraj rozpisałem sobie już rotację swoich do g75. Zdradzę Tobie tajemnicę, że na Wschodzie (bo mam juz wstępnie 10-11 najsłabszych drużyn w BeGM zrobionych) jest jeszcze jeden tanker, którego January nie ujął w swoim poprzednim opisie, a ta drużyna będzie raczej i tak w play inach. Sprawdziłem jeszcze jedną ciekawą rzecz - raczej przy Twojej misji przy Orlando będę musiał o tym pisać w dyskusji o bilansach - ale jak Ty, czy January się tak zakotłujecie w jadzie, że dla zaniżania Orlando jesteście gotowi przekonywać innych GMów do bicia historycznych osiągnięć NBA to pewnie nie będę miał wyboru i będę musiał to wywlekać. 

A Jamal Shead miał dziś 12 as. i był +5 przeciwko Pistons w 29min. 

Spokojnego Dnia mój Klingoński Przyjacielu :) 

Edytowane przez Alonzo

Jedno mnie w tym dialogu dwóch GM zastanawia. Po części rozumiem logikę obu zdań i zajętych stanowisk choć motywy jaśniejsze są po stronie Alonzo który w grze walczy o swoje. 
Patrząc jednak z dużo szerszej perspektywy martwi mnie coś innego. 

Obecnie patrząc na narrację wszyscy zagłosowaliśmy w tym sezonie T1 i T2 na Orlando Magic jako najlepszy zespol

RS podczas gdy najbardziej niezadowolonym z głosowań jest GM Orlando Magic. 
Co śmieszne może dziś ten klub z #1 wcale mimo wypadkowej głosów nie wydaje się ani dominujący ani pozbawiony wad. Sprzeczność odbioru głosowań ( czyli jak inni GM traktują GM OM) u Alonzo jest trudna do zrozumienia. 

W naszej zabawie pierwszy raz nie wiem jak podsumować powyższą sytuację. 

Prawda jest taka że w realnym świecie jakby Miami Heat miało skład Alonzo nijak bym oczekiwał sukcesów w PO o byciu zdecydowanym #1 nie marząc. A u nas tak jest. I jeszcze GM smutny i struty 

32 minuty temu, ignazz napisał(a):

Jedno mnie w tym dialogu dwóch GM zastanawia. Po części rozumiem logikę obu zdań i zajętych stanowisk choć motywy jaśniejsze są po stronie Alonzo który w grze walczy o swoje. 
Patrząc jednak z dużo szerszej perspektywy martwi mnie coś innego. 

Obecnie patrząc na narrację wszyscy zagłosowaliśmy w tym sezonie T1 i T2 na Orlando Magic jako najlepszy zespol

RS podczas gdy najbardziej niezadowolonym z głosowań jest GM Orlando Magic. 
Co śmieszne może dziś ten klub z #1 wcale mimo wypadkowej głosów nie wydaje się ani dominujący ani pozbawiony wad. Sprzeczność odbioru głosowań ( czyli jak inni GM traktują GM OM) u Alonzo jest trudna do zrozumienia. 

W naszej zabawie pierwszy raz nie wiem jak podsumować powyższą sytuację. 

Prawda jest taka że w realnym świecie jakby Miami Heat miało skład Alonzo nijak bym oczekiwał sukcesów w PO o byciu zdecydowanym #1 nie marząc. A u nas tak jest. I jeszcze GM smutny i struty 

Już tłumacze Iggy :)

Ponieważ budując team od 8 lat i tylko dodając pojedyncze elementy (czego LBS z jakiegoś powodu nie dostrzega) walczę wreszcie o 60W w sezonie dla Orlando i uważam, że to jest wreszcie ten sezon i na tych 60W się koncentruję a nie na 1 seedzie na Wschodzie (co mimo że jest z tym raczej nierozerwalnie związane, nie koncentruje mojej uwagi). Jak będzie taka potrzeba, to przy opisach chętnie podyskutuję o sytuacji z Celtics i Hawks.

Można patrzeć na to samo i widzieć zupełnie coś innego - chyba tak mamy z LBSem. Nie chcę tu wnikać w te - chyba najmocniejsze z jego strony (choć kulturalne mimo ostrej jazdy) ataki podczas sezonu regularnego, jednak w tym sezonie (mimo kontuzji Gordona, a wiadomo, że zawsze ktoś nam wypadnie) mam chyba najmocniejszy team odkąd gram. Zbawieniem jest dla mnie m.in. Julian Champagnie grający regularnie i dobrze w s5 Spurs pod nieobecność Gordona.

January, czy jeszcze jeden z GMów pisze, że ja wypłakuje tymi moimi postami 1/2 dodatkowe W (co jest bzdurą nawiasem mówiąc), ale pytanie ile hejtujący mnie z regularnością szwajcarskiego zegarka zrobili złego przekonując tym hejtem do dania mi niższego bilansu. Zobacz- nawet Ciebie, czy @Sylvinho.  i @MarcusCamby przekonali w poprzednich playoffs do  tego że jakaś drużyna na naszej Ziemi jest w stanie przejść morderczy sezon w 6 z Chrisem Paulem i w 7-meczowych bataliach dojść do Finału xD 

ja już mam w głowie szkic mojego opisu - będzie dość długi, ale jako że większość GMów wrzuca swoje w ostatniej chwili, to ja chce to zrobić na początku, bo może chociaż z nudów większa ilość naszych GMów przeczyta. :) 

Tak więc moim celem Iggy jest na teraz 60W. O playoffs (mimo, że oczywiście mam je gdzieś w tyle głowy) nie myślę jeszcze za bardzo. Uciekły mi z 1-2W w 1T - bo moi naprawdę weszli z kopa, ale liczę na to, że uda mi sie merytorycznie przekonać głosujących, że ta drużyna po prostu sama by się spięła mentalnie, żeby wreszcie mieć jakiś sezon na 60W. Mitchell miał taki poprzednio w rl - 64W a u mnie mimo Draya 2-3 wtedy w DPOTY , Mitchella i KATa w NBA Teamach zabrakło do 60W - ale to rozwinę już w opisie. 

@ignazz

Pomijając już jeden z najlepszych sezonów Mitchella (ofensywnie porównywalny z jego najlepszym 22/23 - czyli jego pierwszym w Cavs), trwa dyskusja czy 6th manem zostanie Twój Keldon Johnson, mój Jaime Jaquez (Josh Green - pamiętamy;) ), czy @LONGER01 Naz Reid. Aż prosiłoby się u mnie przy tylu informacjach w BeGM, żeby padło jakieś dobre słowo o Jaquezie - ale widzisz w przypadku pewnych osób w BeGM powiedzieć dobre słowo o Magic, to tak jakby w TVNie mieli Kaczafiego chwalić 🤣

18 minut temu, Alonzo napisał(a):

ale liczę na to, że uda mi sie merytorycznie przekonać głosujących, że ta drużyna po prostu sama by się spięła mentalnie, żeby wreszcie mieć jakiś sezon na 60W.

Ehh, Ty naprawdę chcesz sobie za 3T zaproponować 20+W??

3 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

wstałem dopiero

zgodził się?

Pogadamy przy opisach :) 

Teraz, january napisał(a):

Ehh, Ty naprawdę chcesz sobie za 3T zaproponować 20+W??

Naturalnie - i nie mam co do tego wątpliwości że Magic grają sezon na 60W.

Pogadamy przy opisach :) 

13 minut temu, Alonzo napisał(a):

@ignazz

Pomijając już jeden z najlepszych sezonów Mitchella (ofensywnie porównywalny z jego najlepszym 22/23 - czyli jego pierwszym w Cavs), trwa dyskusja czy 6th manem zostanie Twój Keldon Johnson, mój Jaime Jaquez (Josh Green - pamiętamy;) ), czy @LONGER01 Naz Reid. Aż prosiłoby się u mnie przy tylu informacjach w BeGM, żeby padło jakieś dobre słowo o Jaquezie - ale widzisz w przypadku pewnych osób w BeGM powiedzieć dobre słowo o Magic, to tak jakby w TVNie mieli Kaczafiego chwalić 🤣

Reed Sheppard może być czarnym koniem w wyścigu o nagrodę najlepszego rezerwowego, choć tak na prawdę zdecydowanie bardziej wolę by był/ został kimś jak Manu Ginobili, czyli niedoceniony jeśli chodzi o nagrody, a będące 3 półki wyżej od tych wszystkich hamerykanskich Crawfordow, LouWillow czy innych JR Smithow.

Skromny, choć złoty taki on już jest. Bardzo proszę geekow statystyk zaawansowanych o potwierdzenie mojej tezy, że wpływ młodego Shepparda jest większy niż jego cyferki (które też są bardzo dobre). Z góry dziękuję i jak coś to odwdzięczę się subem z Prime'a lub kuponami do Maca!

2 minuty temu, antek napisał(a):

Reed Sheppard może być czarnym koniem w wyścigu o nagrodę najlepszego rezerwowego, choć tak na prawdę zdecydowanie bardziej wolę by był/ został kimś jak Manu Ginobili, czyli niedoceniony jeśli chodzi o nagrody, a będące 3 półki wyżej od tych wszystkich hamerykanskich Crawfordow, LouWillow czy innych JR Smithow.

Skromny, choć złoty taki on już jest. Bardzo proszę geekow statystyk zaawansowanych o potwierdzenie mojej tezy, że wpływ młodego Shepparda jest większy niż jego cyferki (które też są bardzo dobre). Z góry dziękuję i jak coś to odwdzięczę się subem z Prime'a lub kuponami do Maca!

Bardzo lubię tego gracza Antek. 👍

Jednak jego nie wymieniałem jako kandydata do nagrody 6th mana, bo on trochę meczy rozegrał w s5 i chyba tu nie będzie przy tej nagrodzie liczony. 

Teraz, january napisał(a):

Niesamowite. Trymestr się jeszcze nie skończył, Twoi starterzy mają łącznie około 40 absencji już, Green jest koszmarny, a Ty celujesz w 20+ W. 

Jestem w szoku.

Pamiętaj że dzisiaj jest 1 kwietnia, nie wiem czy to coś zmienia, ale dziś już na Lubelszczyźnie odkryto największe złoża ropy!!!

1 minutę temu, Alonzo napisał(a):

Bardzo lubię tego gracza Antek. 👍

Jednak jego nie wymieniałem jako kandydata do nagrody 6th mana, bo on trochę meczy rozegrał w s5 i chyba tu nie będzie przy tej nagrodzie liczony. 

Właśnie, jestem stosunkowo nowy i już wcześniej chciałem zadać to pytanie na przykładzie właśnie Reeda, o ile w Real NBA gra ostatnio sporo w S5 to w naszej lidze, że względu na gigantyczny potencjał Celtów na obwodzie jest u mnie tylko i aż, luksusowym rezerwowym i chyba nie "zagrał" u Zielonych w tym sezonie ani jednego meczu w pierwszej piątce (nie pamiętam, czy jak Trey Murphy pauzował to kto go wtedy zastępował, przy sporządzaniu opisu będę miał to na uwadze), ale nawet jak wtedy Sheppard startował to było to 6 meczów (bo tyle wtedy bodaj pauzował Murphy).

20 minut temu, january napisał(a):

Niesamowite. Trymestr się jeszcze nie skończył, Twoi starterzy mają łącznie około 40 absencji już, Green jest koszmarny, a Ty celujesz w 20+ W. 

Jestem w szoku.

Ty zawsze jesteś w szoku przy Magic;) 

Nie wiem na ile manipulujesz, a na ile tak na poważnie myślisz (u LBSa jestem przekonany, że on uczciwie tak myśli), ale przez chwile byłeś na bandwagonie rl Heat za czasów Jimbo i to co pisze i robię w BeGM jest w 100% zgodne z mentalnością Heat, którzy po prostu znajdują odpowiednich graczy do swojego systemu robiąc z nich graczy lepszych niż byliby w innych klubach (w Lakers mieliście juz Nunna i Vincenta), więc troche jestem w szoku - z kolei teraz ja - że nie potrafisz tego naturalnego działania przełożyć na Orlando Magic. Moja narracja w BeGM od zawsze była bardzo spójna i zgodna z polityką i kulturą organizacji Miami Heat. Dwaj jedyni gracze, którzy nie wiadomo, czy by pasowali do schematu, to Karl-Anthony Towns i Kelly Oubre Jr. I możliwe, że jeszcze Malaki Branham - choć Tyler Herro (zachowując proporce) też nie pasował, a jednak Heat go "wychowali". Nawiasem mówiąc @Tecu - Ware poza oczywistym talentem koszykarskim, po prostu jest - mówiąc kolokwialnie tępy pod kątem uczenia się zagrywek - stąd się biorą problemy pomiędzy nim, a Spo z tego co wnioskuje obserwując mecze, słuchając podcastów i czytając art. beatwritterów Heat.  

18 minut temu, antek napisał(a):

Pamiętaj że dzisiaj jest 1 kwietnia, nie wiem czy to coś zmienia, ale dziś już na Lubelszczyźnie odkryto największe złoża ropy!!!

Tu akurat nie żartuję :) 

Wyjdzie Antek co wyjdzie - powiem uczciwie - liczę na fair bilanse. Jak moja argumentacja głosujących nie przekona - poddam się, trudno :) 

18 minut temu, antek napisał(a):

Właśnie, jestem stosunkowo nowy i już wcześniej chciałem zadać to pytanie na przykładzie właśnie Reeda, o ile w Real NBA gra ostatnio sporo w S5 to w naszej lidze, że względu na gigantyczny potencjał Celtów na obwodzie jest u mnie tylko i aż, luksusowym rezerwowym i chyba nie "zagrał" u Zielonych w tym sezonie ani jednego meczu w pierwszej piątce (nie pamiętam, czy jak Trey Murphy pauzował to kto go wtedy zastępował, przy sporządzaniu opisu będę miał to na uwadze), ale nawet jak wtedy Sheppard startował to było to 6 meczów (bo tyle wtedy bodaj pauzował Murphy).

Chyba nie działa to tak u nas - raczej odwzorowujemy rl. ja w swoim pierwszym sezonie miałem fenomenalnego młodego Kuzme na ławce (bo Oubre grał w s5 na sf) i nie pamiętam, żeby ktos mi to liczył tak. Jednak bliska jest mi Twoja filozofia :) 

Edytowane przez Alonzo