Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

To ja zauwaze poteznego Ryana Rollinsa, podpisanego przezemnie na 1y min czego sladem poszli RL Bucks, ktory po wypadnieciu Lillarda zostal starterem i last 5 games robi 16 ppg na 81 ts% i trafia 2.8 trojki na 70% dokladajac do tego bardzo dobra obrone.

A u mnie dziś trochę łezka w oku za Bubem Carringtonem:) Ale czasem trzeba ciężkie decyzje podejmować, bo kto wie ile miesięcy (już nie lat) zostało Lebronowi i Kurze na tym poziomie co obecnie miażdżą:p

I trza było zrobić wszystko by im najlepsze możliwe wsparcie na ten sezon ogarnąć.

50 minut temu, Reikai napisał(a):

To ja zauwaze poteznego Ryana Rollinsa, podpisanego przezemnie na 1y min czego sladem poszli RL Bucks, ktory po wypadnieciu Lillarda zostal starterem i last 5 games robi 16 ppg na 81 ts% i trafia 2.8 trojki na 70% dokladajac do tego bardzo dobra obrone.

Raczej było odwrotnie.

Ryan Rollins robił kosmiczne per36 podczas swoich małych minut w Bucks, kiedy u Nas było po za ligą, więc BeGM Warriors w środku sezonu zaoferowali mu kontrakt.

Coś tu za mocno poczarowałeś z przyczyną i skutkiem :P

Godzinę temu, MarcusCamby napisał(a):

Raczej było odwrotnie.

Ryan Rollins robił kosmiczne per36 podczas swoich małych minut w Bucks, kiedy u Nas było po za ligą, więc BeGM Warriors w środku sezonu zaoferowali mu kontrakt.

Coś tu za mocno poczarowałeś z przyczyną i skutkiem :P

Mam na mysli to, ze dostal troche w ciemno na podstawie eye testu, bo cyferek nie widzialem, standardowy kontrakt, pomimo tego w rl bujal sie na two wayu.

Potem Bucks, juz jako drudzy dali mu gwarantowany kontrakt :P

T3 w spurs ( czyli w lakers) zanosi się na bardzo obiecujący bilans w kontekście niestety wyboru draftu

Sochan (day to day( w dalszym ciągu otrzymuje wolne, lub zmniejszane są jego minuty 

Coulibaly ( OTS?) został odesłany przez rl Wizz na rehabilitację i obstawiam, że już nie wróci

W rlKnicks w dalszym ciągu trener woli ujeżdżać S5 więc minuty Achiuvy są okrojone

Spodziewam się w najbliższym czasie wygaszanie przez rlSpurs Keldona Johnsona

po fajnym występie w S5 16/6/1/2 Ousmane DIeng też został schowany z powodu lepszych graczy rlOKC 

to samo Okoro 

co gorsza uraz od 3 spotkan leczy Mathurin

czyli podstawą bilansu spurs będzie zestaw o żelaznym zdrowiu RW0 (16/6/6,5 34,5% za trzy vs 30% kariery!) /Duren/Big Stew ( 2 mecze zawieszenia) oraz grający zaskakująco dobrze koniec sezonu Zachire Risacher 15,4/4 50,5%/37,4% za trzy 

z takim składem i taką postawą poza grą z tankerami nie widzę niestety ani jednej niespodzianki w meczach o stawkę muszę uczciwie przyznać

trymestr spodziewam się korzystny dla lakers choć Zacchire Potrafi pocisnąć i gra nawet ekonomicznie 

ps. zapomniałem dodać, że spurs nie grają w końcówkach Russelem. Uważam to za niestosowne

kalendarz:

z gier w zasięgu 

PHI WAS ATL CHAR x2 SAC HOU PHO x2

9 spotkań pozostałe moim zdaniem trudne do wygrania

Niestety łachudry (bez urazy) z Hawks i Kings ostro zatankowały, więc skończy się chyba "tylko" 5 seedem przed loterią z tego picku. Trochę szkoda, bo to będzie w RL pick odpowiadający Sixers, a tam nie chcę by Flagg trafił, takie rozdarcie psychiczne ;] @Tecu jak ostro tam przytankowałeś z Suns, jest szansa, że będę #6 seedem, odpowiadającym Nets :P ?

Curry zrobił w lidze bilans 20-2 od momentu, gdy dostał drugiego legit zawodnika obok w ataku i już nie można bezkarnie całej uwagi defensywy w każdej sekundzie tylko na niego poświęcać... Ehhh, tak ciężko było to ludziom ogarnąć, jakby to wyglądało, że ja tu mając takie big3 do playin z pace na niecałe 50W zrzucony zostałem? ;] 

Obrzydliwy jest ten tank w tym sezonie w RL.

Zawsze byly shutdowny, ale teraz to jest jakis skandal jak ostry jest tank. Billups dzis celowo polozyl koncowke, tacy Sixers posadzili wszystkich, jednoczesnie zmieniajac po czasie "kontuzje" na inne, zeby jakos sie kryc, Grimes ktory gral za dobrze tez zostal posadzony, lol.

W Jazz Walker Kessler ma zielone swiatlo na rzucanie trojek w marcu i ma jakies 3/26 lol.

Ja od razu mowie ze jak ktos nie ma urwanej nogi, to imo gra. Skandal po prostu I hanba tym druzynom w rl.

Edytowane przez Reikai

2 minuty temu, RonnieArtestics napisał(a):

Te trójki z gry 1on1, jab stepy są trochę inne ale przypominają island game Luki. Porównanie do Luki rok temu może jednak było trafne? 👀

https://www.statmuse.com/nba/ask/brandin-podziemski-stats-in-his-last-9-games

3,8 trójki na 51%, niezły fluke streak ale to daje naprawdę nadzieje na przyszłość. Być może Warriors znaleźli następcę dla Curry. 

gość zaczął grę w kosza bardzo późno i droga jaką przeszedł w ostatnie pięć lat, to jakie robi postępy to naprawdę doooobry prognostyk. 

Ktoś tu non stop pierdoli o braku talentu w Pacers, hmm, Podziemski + Edey to może być fajny duet.  

Kończy nam się po woli sezon regularny i przed nami już walka o rozstawienie w playoffs, walka o play iny i rozstawienie w nich oraz o rozstawienie w drafcie wśród drużyn tankujących i po prostu tych słabych.

Kilka takich luźnych pytań do każdego w celu zainicjowania jakiejś dyskusji przed opisami 3T:

@Principe czy Boston będzie walczył o pozostanie w top6 czy znów po tych pechowych kontuzjach, będziesz próbował utrzymać się w play inach by być na końcu w playoffs?

@kolader jak widzisz swoje szanse w tych playoffs - gdyz miejsce w top5 na Wschodzie masz raczej pewne?

@człowiek...morza czy zaszczycisz nas tym razem opisem i geniuszem GOATa w budowaniu nieplayinowego, ale playoffowego teamu?

@Tecu jak oceniasz sytuację z kontuzjami / shut downami swoich graczy? Jak ocenisz swoje szanse uniknięcia play inów? (oczywiscie nie chodzi o znalezienie się w top6)

@LONGER01 czy mając naprawdę mocny team walczący o najlepszy bilans na Wschodzie zapewne z Magic uważasz, że pechowa strata Lillarda może zadecydować o rozstawieniu?

@Pablo81 czy podejmiesz próbę walki w play inach, w których Twoi Bulls najprawdopodobniej się znajdą?

@ernie9005 jak oceniasz swoje szanse po świetnej grze Haliego na ostateczne wyprzedzenie Celtics zmagających sie z kontuzjami?

@ozzy110 czy znajdziesz w sobie energię, by powalczyć o awans do playoffs przez play iny , gdyz młodzież daje sporo optymizmu, a u Markkanena shut downy powinny być w dużym stopniu do wybronienia?

Czy GM Indiany widzi szansę, by jego waleczni gracze spróbowali powalczyć faktycznie o play iny?

@evitacre czy podejmiesz walkę w playoffs? Głębi może i nie ma, ale jest naprawdę mocny core.

@24kobe8 jak oceniasz swoje szanse na korzystne rozstawienie w odwróconej tabeli przed losowaniem loterii draftu?

@LAF o co walczą Charlotte w tym sezonie?

@Reikai czy nasi Heat będa rycerzami wiosny w 3T na Wschodzie?

Jak oceniacie Magic, którzy wreszcie mieli możliwość grać więcej w pełnym składzie?

@Sylvinho. czy gra Amena jest w stanie zepsuć szansę na wyprzedzenia Houston w wiadomej tabeli, bo tego dzika trzeba łańcuchami wiązać żeby nie gwałcił koni, zarzynał kobiet i nie wbijał dzieci na pal (czy jakoś tak :P ) ?

@ernie9005 czy Mavs powalczą jednak w play inach?

@Regis czy wejdziesz na forum w trakcie opisów i głosowań? 

@kuba2419 czy Memphis będą spokojnie wśród drużyn rozstawionych w I rundzie play offs? 

@MarcusCamby jakie miejsce będzie adekwatne w top6 dla Wielkich Pels przed playoffami?

@ignazz czy kibice Spurs nie maja poczucia, że oddają do Lakers w drafcie gracza, który mógłby być fundamentem Spurs? 

@LeweBiodroSmoka w jak dużym stopniu brak Brunsona w części trymestru wpłynie na walkę z Wolves i Thunder o ostateczny bilans i ile serce Harta jest w stanie to  zbilansować? 

Czy Minnesota po GOATowskich decyzjach @LAF zakończy sezon regularny na 1 seedzie?

@bogans2 czy Oklahoma to nowy contender, który ma szanse już w tym sezonie zagrozić Wielkim Zachodu? 

@Ashigaru jak rozwiążesz problem braku pg żeby wejść do playoffs mając świetne trio Green/Avdija/Holmgren?

@Szulim czy głębia Jazz jest w stanie oprzeć się atakowi innych chętnych na 7-8 seed w jednomeczowej batalii? 

@Reikai czy Warriors mają realne szanse nawiązać walkę w play inach, by wydrzeć ostatni premiowany awansem do playoffs 8 seed? 

@january jak Lakers rozwiązuja problem centra w 3T i czy 3 HOF koncentrują się na walce o jak najlepszy wynik w regularze, czy zdrowie i forme w playoffs? 

@Braveheart22 czy uda się być w top 6 i uniknąć play in i czy nie żałujesz obserwując grę rl Warriors braku extension dla Butlera? 

@Tecu jak oceniasz rozwój młodzieży Suns i jakie to może dać miejsce przed loteria draftową? 

Czy przebudowa Kings zmierza we właściwym kierunku? 

Zachęcam do własnych opinii i przemyśleń - a mozliwe, że zainspiruje to konkretnych GMów do szerszego rozwinięcia w opisach interesujących nas kwestii. 

Pozdrawiam serdecznie :) 

Edytowane przez Alonzo

Drodzy GM.

Odpowiedź GM spurs:

Witam serdecznie!

Eh co dodać? niestety kibice spurs już nie pamiętają za co oddany był ten  niekorzystny swap. Kalkulacje były zapewne takie, że liderzy lakers szybciej dopadnie dziadek czas i gdyby taki LBJ i Curry się złożyli zgodnie z normalnym rozkładem jazdy  to taki swap byłby martwy. Liderzy zespołu okazali się długowieczni i kalkulacja okazała się błędna. Ale czy z ręką na sercu parę lat temu ktoś by stawiał na dziadka aż tak bardzo? Raczej mega zaskoczenie i to w skali all time. Raz na milion. I mnie to spotkało. 

Cofa mnie to w kolejce o 20 pozycji co przy bardzo ciekawym drafcie i posiadaniu jeszcze jednego wyboru w pierwszej rundzie nie robi tragedii gdy z #20 i powiedzmy #24 wyborem w drafcie poszukam kolejne perełki. Niestety gorszym aspektem, że zamiast trzymania kciuków za #1 i ewentualny mocno prawdopodobny wybór z powiedzmy #7. 

Nie mam mentalności psa ogrodnika, więc nie naginając rzeczywistości na złość lakers @january życzę szczęścia w loterii i w razie sukcesu będę pierwszy z gratulacjami. Wtedy będę dopiero mimo, że realnie ocena wymiany nie powinna się zmienić jechany za coś dodatkowego - ślepy los który da gracza Duke do Lakers.  No ale nałoży się na to tyle nieprzewidywalnych i nieprawdopodobnych wydarzeń jak 7 w totka 😉

Obecnie sezon jest wygaszany i w mniejszym stopniu korzystam z młodych nadziei spurs mimo braku urazów bo po prostu rl ekipy tankują i im nie w smak grac Sochanami tej ligi.

Czy u nas termin zwolnienia gracza aby mógł znaleźć klub na PO minął? Bo jeżeli nie to chętnie umożliwię zagrania jeszcze raz w PO Russellowi. Jeżeli będzie taka wola gracza i będzie chętny zespół na mocniejszą rotację znając wady i zalety RW0 nie widzę przeszkód .

RW to fantastyczny gracz na 3Q meczu o stawkę należy tylko pamiętać aby nie wystawiać go jak już "jest zmęczony" w 4Q pod koniec regulaminowego czasu gry bo może spudłować prosty wydawało się rzut. 😉

czy będzie dostępny zależy od naszych przepisów i woli gracza i GM który chciałby go w składzie. Można nawet pisać kto by chciał bo taki sygnał od pierwszego klubu może sprawić, że ( w głosowaniu) gracz przychylnym okiem spojrzy na ofertę

ja osobiście zagłosuję na pierwszego kontendera co wyśle fax. 

Zarowno dla Heat i Warriors T3 wyglada pieknie poki co, oprocz tych obrzydliwych shutdownow ktorych u nas by nie bylo.

Heat maja jakis kosmos w skutecznosci za 3, a poza Luka w zespole sa sami zajebisci obroncy lub dobrzy jak Bogdanovic - tak, on gra fajnie w D w Clippers, potwierdzaja to epmy I inne staty dla nerdow ale takze reddity I opinie fanow Clippers. Sam Luka tez raz broni zajebiscie, raz w ogole, ale usredniajac na pewno zadna dziura nie jest.

Luka po opuszczeniu calego t2 wrocil do gry na poziomie i w t3 robi 28/8/8, a rolesi trafiaja za 3 jak szaleni.

Kcp gra swoj najlepszy trymestr w tym sezonie i rzuca trojki na 46%.

Bogdanovic 44% za 3, tez najlepszy trymestr.

Brook Lopez 15/6/2/1.7  39% za 3.

Dwa steale grajace spore minuty w RL w mocnych zespolach Rollins i Goodwin odpowiednio 50% I 42.7 % za 3.

Claxton 11/7/3

Oubre wygladal poteznie, PG13 tez duzo lepiej w t3 dopoki Sixers nie wrocili do swojej strefy komfortu po shutdownowie Embiida tankujac I sadzajac kazdego, kto potrafi kozlowac.

Kurla nawet Adem Bona pokazuje piekny potencjal teraz w tych obrzydliwych Sixers.

Szkoda tego t2 przez kontuzje Luki, ale w t3 powinno pojsc tu piekne odbicie w bilansie.

Warriors prowadza duet Coby White i Zion, wspomagani super DFS(pieknie odmienil oblicze Lakers, jeszcze przed tradem Luki), ktory rzuca na 40% za 3, najlepszym okresie w tym sezonie Bruce Browna, kolejny grajek ktory rzuca 39% za 3, najlepszy Klay w tym sezonie, kolejne 40% za 3 I to przy 3 celnych trojkach.

Mark Williams zrzucil do tego latke beznadziejnego obroncy i ma bardzo fajne staty w D post asb.

Zion otoczony shooterami w takiej formie i tak wybitnej dyspozycji Cobiego powinni dac tez piekny bilans, a licze tez ze bedziecie mi liczyc powrót Ingrama w ktoryms momencie.

Nie dam sobie wmowic, ze gdy cwel Dort podlozyl mu noge na poczatku grudnia I skrecil kostke, gdyby Raptors nie tankowali ,nie wrocilby do gry o wiele wczesniej niz w kwietniu.

Najdluzseze skrecenie kostki ever.

Rotacja na playiny w Warriors jest mocna i ten 8 seed jest spokojnie do zgarniecia.

PG: Coby/Brown

SG: Klay/Christie

SF: Ingram/Kuminga/Dunn

PF: Zion/DFS/Kuminga

C : Williams/ DFS do smallballu/Biyombo

Podsumowujac, chlopaki bronia szczelnie, rzucaja celnie. Jest moc w obu druzynach.

Edytowane przez Reikai

46 minut temu, Alonzo napisał(a):

jak oceniasz sytuację z kontuzjami / shut downami swoich graczy? Jak ocenisz swoje szanse uniknięcia play inów? (oczywiscie nie chodzi o znalezienie się w top6

76ers 

Oceniam sytuację jako bliźniaczą do real 76ers a Ci mają jak na razie 3-21 w tym trymestrze.

2 minuty temu, Tecu napisał(a):

76ers 

Oceniam sytuację jako bliźniaczą do real 76ers a Ci mają jak na razie 3-21 w tym trymestrze.

Ogolnie nie rozumiem czemu u nas sie nie pozwala na shutdowny.

Tacy Sixers u nas to faktycznie realne odbicie tych z RL, wiec zakladam ze Tecu sadza Maxeya bez kontuzji, tak jak zrobili to rl Sixers.

i jeszcze jedno bo zapomniałem przeprosić parę osób u nas więc korzystając z okazji przesyłam teraz przeprosiny do:

GM @kolader który zbudował bardzo mocny a w obliczu urazów innych bardzo mocny bo zdrowy skład, którego nie doceniłem mimo że doceniam i Senguna i Brooksa co sprawia, że nie mam wytłumaczenia;

@RonnieArtestics jeżeli prowadzisz Indianę mam nadzieję, że zrobisz opis bo widzę tam potencjał chyba u nas na forum niedoceniany. Wróć proszę do grania bo nie wiem jaki ostatecznie jest satus.

@MarcusCamby bo totalnie nie wierzyłem w Hardena i muszę przyznać że miałeś rację a ja się myliłem

@Braveheart22 gdzie wygląda, że też bilanse były niższe niż powinny być

największy zgryz będzie z oceną Pistons i Jazz @ozzy110 @Szulim

10 minut temu, Tecu napisał(a):

76ers 

złote usta.

mimo wszystko w odróżnieniu od rl 76ers kontuzja Kyrie zabiera Tobie więcej wartości w salary więc będę surowszy niestety w bilansie

gracz do obserwowania Clingan bo mało się czyta ale czy to nie on obok Camary @człowiek...morza pozdrawiam odmienił obronę rl PTB?

no i na koniec w związku, że w tematach inne ludzie oczekują, że będę przepraszał za rzeczy na które za bardzo nie miałem wpływu ( wykształcenie moich rodziców) przepraszam @Tecu , ze miałeś w tym sezonie aż tyle kontuzji. Przepraszam!

Decyzja ATL o wciśnięciu czerwonego przycisku po T2 w związku z koszmarnym końcem sezonu dla VW i JI była oczywista z perspektywy dobra organizacji.

Następnym krokiem było oddanie reszty wartościowych graczy w zamian za picki, których udalo się uzyskać na prawdę sporo, w tym kilka bdb 2nd.

W efekcie tego, ATL została najsłabszym teamem w T3 w mojej ocenie.

6. Boston Celtics 30-25 (17-10)

7. Cleveland Cavaliers 30-25 (14-13)

8. Philladelphia 76ers 27-28 (13-14)

9. Miami Heat 25-30 (10-17)

10. Indiana Pacers 24-31 (13-14)

11. Detroit Pistons 24-31 (11-16)

12. Chicago Bulls 24-31 (12-15)

Dobrze tu sie odpierdala.

Imo Cavs 6 seed, Celtics przez ta tragedie z kontuzjami spadna mocno, to samo Sixers.

6. Cavs

7. Heat - 5W straty do Celtics spokojnie powinni nadrobic przy tej formie

8. Celtics - powinni sie utrzymac, nadrobic 6W chyba bedzie ciezko grupie poscigowej

Ale kto bedzie 9 i 10 to nie mam pojecia, na pewno bedzie walka na noze.