Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, kuba2419 napisał(a):

Nowy rezerwowy wita się z drużyną ❤️

Gianis wychodzi na to, ze ma fetysz z kasztanami

rozumiecie ludzie?

zagłosowaliscie za pozostaniem w organizacji, ktora podnieca sie takimi sztos grajkami jak kolba dżonś i zair frajer williams.

brawo @MarcusCamby

Godzinę temu, człowiek...morza napisał(a):

Gianis wychodzi na to, ze ma fetysz z kasztanami

rozumiecie ludzie?

zagłosowaliscie za pozostaniem w organizacji, ktora podnieca sie takimi sztos grajkami jak kolba dżonś i zair frajer williams.

brawo @MarcusCamby

Sliskie extension Giannisa to najgorsza decyzja przy głosowaniach extensions w begm ever. Nie było żadnego uzasadnienia by to klepać 3 miesiące przed FA. Głosujący zapomnieli że maja się wcielać w rolę gracza, a nie GMa Grizzlies.

Przecież jak Memphis odpadną w 1R czy 2R, co obiektywnie jest bardzo prawdopodobne to Giannis rzuca trade request. A tu mógł być po prostu FA I mieć wybór co zrobić, a zamiast tego się uwiazal na lata z organizacją, ktorej nic nie zawdzięcza, która nie dała mu nawet sidekicka na poziomie top50 ligi i która nie ma żadnych assetow by jakoś wzmacniać roster. A głosujący w wyjatkowo śliski sposób przegłosowali Giannisa robiącego z siebie pozbawionego ambicji i pomyślunku lamusa 3 miesiace przed FA, gdzie miałby wybór co dalej i dodatkowo rezygnującego z walki o sukcesy chyba do końca swej kariery. Gdy przecież w RL żądał wzmocnień ledwie rok po zdobyciu tytułu w swoich macierzystych Bux, wymuszając trade po Lillarda (w domyśle grożąc odejściem). A tu wbrew jakiejkolwiek logice i wszystkim danym z RL zrobiono z niego pozbawionego jakichkolwiek ambicji typa, ktory zadowala się dwukrotnym odpadnięciem w 1R PO I grą z CJ McCollumem jako sidekickiem. 

Żadnego sensu w tym nie ma, taką samą ofertę Grizz rzuciliby mu przecież w lipcu i Grek nie miał żadnego interesu w tym by to klepać teraz.

Edytowane przez january

11 minut temu, january napisał(a):

Sliskie extension Giannisa to najgorsza decyzja przy głosowaniach extensions w begm ever. Nie było żadnego uzasadnienia by to klepać 3 miesiące przed FA. Głosujący zapomnieli że maja się wcielać w rolę gracza, a nie GMa Grizzlies.

Przecież jak Memphis odpadną w 1R czy 2R, co obiektywnie jest bardzo prawdopodobne to Giannis rzuca trade request. A tu mógł być po prostu FA I mieć wybór co zrobić, a zamiast tego się uwiazal na lata z organizacją, ktorej nic nie zawdzięcza, która nie dała mu nawet sidekicka na poziomie top50 ligi i która nie ma żadnych assetow by jakoś wzmacniać roster. A głosujący w wyjatkowo śliski sposób przegłosowali Giannisa robiącego z siebie pozbawionego ambicji i pomyślunku lamusa 3 miesiace przed FA, gdzie miałby wybór co dalej i dodatkowo rezygnującego z walki o sukcesy chyba do końca swej kariery. Gdy przecież w RL żądał wzmocnień ledwie rok po zdobyciu tytułu w swoich macierzystych Bux, wymuszając trade po Lillarda (w domyśle grożąc odejściem). A tu wbrew jakiejkolwiek logice i wszystkim danym z RL zrobiono z niego pozbawionego jakichkolwiek ambicji typa, ktory zadowala się dwukrotnym odpadnięciem w 1R PO I grą z CJ McCollumem jako sidekickiem. 

Żadnego sensu w tym nie ma, taką samą ofertę Grizz rzuciliby mu przecież w lipcu i Grek nie miał żadnego interesu w tym by to klepać teraz.

Hmm, A to nie Ty jesteś członkiem rady beclownów, która w śliski sposób odrzuciła zmianę głosu LBS-a ? 😀

Ja na podsumowanie powiem, że decydujący głos za extension oddał @kolader mimo posiadania picku Grizzlies. Szacunek do Niego. 

A dla Panów wyżej tylko jedno

Słychać wycie? 

Znakomicie! 

A tak swoją drogą @january to gorszego głosowania niż LeBron i Butler nie było. Coś pisałeś o ambicji. Gdzie była ambicja Butlera, który w każdym wywiadzie podkreślał że chce być liderem i mieć własny team, gdy klepnął umowę z Lakers jako przydupas LeBrona i Curry? :) było to o tyle haniebne, że wcześniej wygrałeś LeBrona powołując się na RL NBA. 

Dla Kuby szacunek, bo dużo zrobił by zatrzymać Giannisa i było nawet blisko sparowania go z LeBronem. 

Ja ostatnio przeglądałem sobie historię występów w PO swojego zespołu i tak się składa, że w 2022 Cavs odpadli z Bucks, gdzie odprawili nas z kwitkiem Giannis z pomagierami w postaci: Gabe'a Vincenta, Setha Curry'ego, Reggiego Bullocka i Maxi Klebera. Bucks w takim składzie pokonali Cavs z Halim, Smartem, DDR, Camem, Porzingisem. Nikt wtedy nie pisał o słabym składzie Bucks, ale o kosmicznym Greku i solidnych zadaniowcach /szuterach w składzie obok niego :D Trochę mi się to gryzie z dzisiejszą oceną składu Grizzlies proponowaną przez paru GMów. Dzisiaj w Memphis Giannis ma dużo lepsze wsparcie w każdej formacji, według mnie nawet lepsze niż w rl Bucks, także wybitnie trudno będzie sprzedać narrację o trade request. 

Edytowane przez ernie9005

Pisanie po głosowaniu na tak jakiś negatywnych komentarzy jest obrzydliwe.  Gość jest dosyć spokojnym i pozytywnie usposobionym profesjonalistom. Duże rynki kwiczą jak świnie bo kolejny towar uciekł a przecież by go chętnie kupili za grosze.  Dajcie spokój. Podpisał? Podpisał. Pogratulujcie i do domu. Piątek. Czas zająć się rodziną. 

Kuba gratulacje. Jako GM z tego samej dywizji wolałbym abyś się osłabił ale prze sekundę mi nie przeszła myśl zrobić to głosem na nie. 

21 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

A tak swoją drogą @january to gorszego głosowania niż LeBron i Butler nie było. Coś pisałeś o ambicji. Gdzie była ambicja Butlera, który w każdym wywiadzie podkreślał że chce być liderem i mieć własny team, gdy klepnął umowę z Lakers jako przydupas LeBrona i Curry? :) było to o tyle haniebne, że wcześniej wygrałeś LeBrona powołując się na RL NBA. 

Przecież to jest nieprawda, Jimmy odszedł z Bulls bo nie chcieli mu dać maxa, odszedł z Wolves bo nie chcieli mu dać maxa, odszedł z Sixers bo nie chcieli mu dać maxa I teraz zrobił szopkę w Heat, bo nie chcieli mu dać maxa.

2 minuty temu, ignazz napisał(a):

@kolader szacun że nie kalkulowałeś jak jakiś Jasiu 3 lata do przodu. 

Przecież ja mam big3 na przyszły sezon, więc nie byłbym graczem w walce o Giannisa tego lata, wręcz przeciwnie - jego extension to dla mnie potencjalnie ogromny prezent, bo latem '26 po jego spodziewanym trade request mam wszelkie assety i capspace by go przejąć. 

Nie wykluczam też że latem jakby oferta Grizz byłaby najlepsza to sam bym zagłosował na Memphis.

Ale klepnięcie tego extension teraz to idiotyzm i nie wiem czemu mam tego nie pisać, jak zwykle zbierają teksty, że niby pod siebie. Tak padają u nas dyskusje, bo ludzie wolą nic nie pisać, by nie zbierać hejtu.

23 minuty temu, ernie9005 napisał(a):

Dzisiaj w Memphis Giannis ma dużo lepsze wsparcie w każdej formacji

nie no bez jaj, w następnym sezonie Grizz będą płacić 98 baniek za trio OG, Myles, CJ, nie wiem czy da się uzbierać bardziej przeciętny support za takie siano,  dodając do tego brak assetów i jakiś mega perspektywicznej młodzieży, to nie wiem jak można tak zero-jedynkowo podchodzić, gdy mamy do czynienia z top graczem ostatnich x lat, który będzie powoli pewnie schodził z prime i chciałby pewnie przewertować rynek żeby chociaż przeanalizować możliwości, zrobiłem błąd, nie zmieniając głosu w terminie, to nie wina Rady, taki jest zapis regulaminu, że w razie dogrywki głosują tylko ci co nie zagłosowali, a pozostałe głosy są niezmienialne

Ale ja nie o tym. Fajnie by było jakby w naszej społeczności nie było takich agresywnych wpisów już po wyniku. Rozumiem w trakcie dyskusji walkę na noze i czasem nawet nieczysto ale jak są wyniki to po co jeszcze jątrzyć? To nie pomaga zostawać w grze. Cieszyć się nią. I grać dalej. Róbcie takie wpisy dalej to będzie. 8 GM chętnych. 4 z big markets i 4 co niczego nie czytają. Jest po głosowaniu. GM wygrał będąc w trudnej sytuacji gracza który akurat nie robi dram więc ciężko wam było tu sabotaż zrobić. Dajcie spokój. Bo gra to też pewien luz przyjemność i możliwość wykazania się wiedzą NBA. A tu idą kalumnie czasem jak w politycznym. Serio bez sensu. Wyniki znamy i gratulujemy jakby to było w rzeczywistości gdzie GM piją razem wódeczka. 

13 godzin temu, january napisał(a):

Przecież ja mam big3 na przyszły sezon, więc nie byłbym graczem w walce o Giannisa tego lata, wręcz przeciwnie - jego extension to dla mnie potencjalnie ogromny prezent, bo latem '26 po jego spodziewanym trade request mam wszelkie assety i capspace by go przejąć. 

Czyli Giannisowi będziesz mógł zaoferować podobne warunki jakie miał w Memphis które tak mocno krytykowałeś😉 banda rolsow i jakiś fajny rookie z picku SAS w tym roku, no może jeszcze któregos z emerytów.

2 godziny temu, Reikai napisał(a):

To jak jest niemilo, to ja bym chcial milo - publicznie oddac honor @Ashigaru. Krytykowalem ruch z Avdija, mowilem o przeplaconym kontrakcie, a tu chlop gra jakis kosmos.

Ja Avdiję chwaliłem wiele razy i pytałem nieraz ozzy o jego pozyskanie, ale nigdy nie udało się być blisko w negocjacjach, bo ozzy też go wysoko cenił. Jak Ashigaru rzucił ten ogromny kontrakt to cieszyłem się, że jednak w Niego nie zainwestowałem.

I też parę dni temu naszła mnie refleksja, że GM Blazers być może wcale nie przepłacił z tym kontraktem :)