dannygd Opublikowano 29 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2022 Ciekawa tabelka, choć oczywiście bez adj wynikających z kontuzji/nieobecności kluczowych graczy... Co zwraca uwagę na pierwszy rzut: - jak mocni są (byli?) Celtowie vs czołówka, szkoda RWIII choć nawet bez niego to top defensywa w lidze ;( - jak słabi są (byli?) Sixers i Bucks vs top 8 - jak koszmarni są (i będą...) Bulls vs top ekipy - że Nuggets maja spore problemy z PO teams (37% W/L) i nawet Superman Joker raczej nie wystarczy do przejścia 1 rundy. - jak (zaskakująco) dobrze radzą sobie młode ekipy CLE, MIN, TOR (i oczywiście MEM, ale to inna półka) vs top ekipy i mogą być bardzo niewygodnym przeciwnikiem dla contenderów/HCA teamów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 2 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRK Opublikowano 2 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 36 minut temu, dannygd napisał: MJ w tym przedziale czasowym na 8. Ale to z końca kariery. Są może takie same dane dla MJ od 1984 ? Czy nie prowadzili wtedy takich statsów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 2 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 (edytowane) 19 minut temu, DRK napisał: MJ w tym przedziale czasowym na 8. Ale to z końca kariery. Są może takie same dane dla MJ od 1984 ? Czy nie prowadzili wtedy takich statsów? długo później tez nie prowadzili, ktoś to musiał sam policzyć (pewnie on, bo on tylko siedzi i liczy) i zrobił to "jedynie" do 96/97 ps. Obczajcie ostatnie miejsce Edytowane 2 Października 2022 przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 2 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 27 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał: pewnie on, bo on tylko siedzi i liczy) i zrobił to "jedynie" do 96/97 Wcześniej miał pomoc z ESPN, od czasu jak sie rozstali - wielce prawdopodobne, że każda jego praca związana z RAPM jest tylko jego nakładem czasu. Swoją droga rozmawiałem z nim i będzie to rozwijał dalej, ale jak już nie robi tego zarobkowo, to czasu mniej poświęca na to... skąd my to znamy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 2 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 38 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał: ps. Obczajcie ostatnie miejsce Mi się podoba 42 miejsce Zawsze byłem jego fanem. Czy pokonała go diametralna zmiana stylu gry w NBA? Czy to jednak tylko błąd statystyczny wielkiego busta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 2 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 4 minuty temu, MarcusCamby napisał: Mi się podoba 42 miejsce mnie bardziej 475 ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 2 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 1 minutę temu, LeweBiodroSmoka napisał: mnie bardziej 475 ;] John Wall jeszcze niżej. Zakop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 2 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 Godzinę temu, DRK napisał: MJ w tym przedziale czasowym na 8. Ale to z końca kariery. Są może takie same dane dla MJ od 1984 ? Czy nie prowadzili wtedy takich statsów? w 80s to zdaje się jedynie 76ers prowadzili pbp. ale dla Jordana jest RAPM z dwóch ostatnich sezonów (tylko robione przez kogoś innego niż autor twita wyżej): YEAR TYPE PLAYER ORAPM RANK ORAPM DRAPM RANK DRAPM RAPM RANK RAPM 1997 NPI Michael Jordan 3.94 5 1.9 34 5.84 2 1998 NPI Michael Jordan 3.92 4 0.67 104 4.59 6 1998 PI Michael Jordan 4.43 5 1.72 46 6.15 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eF. Opublikowano 2 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 Trzeba być beta typem, żeby takie wyliczenia, gdzie Tatum to TOP 5, a Giannis jest 14, brać na poważnie. Beka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 2 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 57 minut temu, eF. napisał: Trzeba być beta typem, żeby takie wyliczenia, gdzie Tatum to TOP 5, a Giannis jest 14, brać na poważnie. Beka trzeba być typem by wyzywać od typów, typa, który tylko link innego typa wkleił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eF. Opublikowano 2 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 4 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał: trzeba być typem by wyzywać od typów, typa, który tylko link innego typa wkleił ładny Ty masz film xDDD jedynie stwierdziłem fakt, nikogo nie wyzywam lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 2 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 3 minuty temu, eF. napisał: jedynie stwierdziłem fakt, nikogo nie wyzywam lol jedynym faktem jest to, że nie rozumiesz umowności takich zestawień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eF. Opublikowano 2 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 (edytowane) 1 minutę temu, LeweBiodroSmoka napisał: jedynym faktem jest to, że nie rozumiesz umowności takich zestawień Rozumiem dlatego to wyśmiałem, daj spokój Czepiasz się z pizdy jak koń na białym człowieku, po co? Luz. Edytowane 2 Października 2022 przez eF. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 2 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 1 minutę temu, eF. napisał: Rozumiem dlatego to wyśmiałem, daj spokój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eF. Opublikowano 2 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 (edytowane) @LeweBiodroSmoka Jesteś jednym z tych dzbanów co obrzydzają innym koszykówkę, bo myślisz że to jakaś wiedza tajemna. Obliczenia tego typu (tutaj RAPM od 97 do 22), to nic innego jak czysta matematyka, a ta w koszykówce zależy od tego w jakim teamie grasz i jak dobry +/- robisz (między innymi), dlatego bawi mnie mocno Tatum w TOP5, bo ten trafił do dobrej drużyny i tyle. To praktycznie znaczy tyle co nic (w tym przypadku: ta statystka) w kwestii czegokolwiek. Dla mnie to jakby proste i to wyśmiałem. PS wrzucanie czegoś z KS to przypał, w ogóle oglądanie ich i nabijanie im kabzy, to patola. Zawsze. Ciumki Edytowane 2 Października 2022 przez eF. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 2 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 2 minuty temu, eF. napisał: Jesteś jednym z tych dzbanów co obrzydzają innym koszykówkę, bo myślisz że to jakaś wiedza tajemna. z fartem, nikt Cb tu nie trzyma, po co się brzydzić 3 minuty temu, eF. napisał: PS wrzucanie czegoś z KS to przypał, w ogóle oglądanie ich i nabijanie im kabzy, to patola. Zawsze. Ciumki no... wypromowałem ich jak c***, więc: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eF. Opublikowano 2 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 25 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał: no... wypromowałem ich jak c***, więc: śmigam więc, bo czasu szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 26 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2022 (edytowane) Teams allowing the highest FG% in restricted area so far this season: 1. Nuggets - 78.0% 2. Sixers - 73.0% (???) 3. Mavericks - 71.4% 4. Warriors - 71.2% (???) Edytowane 26 Października 2022 przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kcp78 Opublikowano 26 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2022 Godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał: Teams allowing the highest FG% in restricted area so far this season: 1. Nuggets - 78.0% 2. Sixers - 73.0% (???) 3. Mavericks - 71.4% 4. Warriors - 71.2% (???) tak cie to zaskoczylo?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi