Cardi Opublikowano 14 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 3 minuty temu, Reikai napisał: Dobrze, że Max sie ostatnio mu odwdzięczył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 14 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 Godzinę temu, Cardi napisał: Nie będzie. Dyzma spowoduje, że Ferrari bedzie jeszcze śmieszniejsze. Szczerze? Może naiwnie ale liczyłem, że wezmą Budkowskiego, który wydaje mi się byłby lepszym wyborem niż Fred a i dodatkowo miał już okazję pracować w Ferrari. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 14 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 2 minuty temu, Pepis21 napisał: Szczerze? Może naiwnie ale liczyłem, że wezmą Budkowskiego, który wydaje mi się byłby lepszym wyborem niż Fred a i dodatkowo miał już okazję pracować w Ferrari. Też na to liczyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 14 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 W ogóle ciekawie co się z nim dzieje teraz, bo po tym jak odszedł z Alpine to zniknął trochę z radarów medialnych. Był niedawno w ddtvn ale mówił głównie o F1 nie o sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 27 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2023 Kubica oficjalnie zakończył karierę w F1 i skupi się na WEC a Orlen za to przeszedł z Alfa Romeo (które w ich miejsce podpisali firmę zajmująca się crypto czyli Stake'a) do AlphaTauri. Możliwe iż będą któregoś z Polskich juniorów wcisnąć do akademii Red Bulla tym ruchem. Ciekawe też czy umowa z AT to też nie są jakieś podwaliny pod wejście w RBR. Grubo by było gdyby tak się stało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vero1897 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 17 godzin temu, Pepis21 napisał: Możliwe iż będą któregoś z Polskich juniorów wcisnąć do akademii Red Bulla tym ruchem. Mamy wogóle kogoś o kim można myśleć realnie, że się przebije na zaplecze, powiedzmy w okolice kierowcy nr 3 i z jakimiś tam szansami na start kiedykolwiek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 28 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 34 minuty temu, vero1897 napisał: Mamy wogóle kogoś o kim można myśleć realnie, że się przebije na zaplecze, powiedzmy w okolice kierowcy nr 3 i z jakimiś tam szansami na start kiedykolwiek? Talent-wise nazwiska są, ale problemem są pieniądze, z potężnym budżetem trzeba wejść do F3, a co dopiero wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 9 godzin temu, vero1897 napisał: Mamy wogóle kogoś o kim można myśleć realnie, że się przebije na zaplecze, powiedzmy w okolice kierowcy nr 3 i z jakimiś tam szansami na start kiedykolwiek? Kacper Sztuka i Tymek Kucharczyk. Sztuka sezon temu jeździł we włoskiej F4 i zajął 6 miejsce w generalce wygrywając dwa wyścigi a Kucharczyk jeździł w hiszpańskiej F4 i zajął 3 miejsce w generalce wygrywając jeden wyścig. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Ciągle mówimy o tym, jak to NBA zrobiła się soft, a tymczasem to chyba trend wszystkich sportów, nawet F1: https://www.instagram.com/reel/Cv72rjOLOcd/?igshid=MTc4MmM1YmI2Ng== Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2023 6 minut temu, dannygd napisał(a): Ciągle mówimy o tym, jak to NBA zrobiła się soft, a tymczasem to chyba trend wszystkich sportów, nawet F1: https://www.instagram.com/reel/Cv72rjOLOcd/?igshid=MTc4MmM1YmI2Ng== Yup, ale tu glownie chodzi o opony Pirelli ktore sa fatalne. Swietnie odprowadzaja wode, ale tworza potezna chmure deszczu tak, ze nie widac absolutnie nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 15 Czerwca 2025 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2025 Nie znam się. To co wygrał Kubica to prawdziwy Le Mans, który oglądałem w Le Mans 66' czy też jakiś Le Mans intertoto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 15 Czerwca 2025 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2025 2 minuty temu, RappaR napisał(a): Nie znam się. To co wygrał Kubica to prawdziwy Le Mans, który oglądałem w Le Mans 66' czy też jakiś Le Mans intertoto? Prawdziwy tym razem w intertoto jakiś czas temu był 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 15 Czerwca 2025 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2025 To ładnie. W sumie jedno z największych? osiągnięć ogółem polskiego sportu i największe osiągnięcie w motoryzacyjnych chyba bezdyskusyjnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 15 Czerwca 2025 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2025 1 minutę temu, RappaR napisał(a): To ładnie. W sumie jedno z największych? osiągnięć ogółem polskiego sportu i największe osiągnięcie w motoryzacyjnych chyba bezdyskusyjnie? Może tak być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 15 Czerwca 2025 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2025 2 minuty temu, RappaR napisał(a): To ładnie. W sumie jedno z największych? osiągnięć ogółem polskiego sportu i największe osiągnięcie w motoryzacyjnych chyba bezdyskusyjnie? Zwycięstwo w pojedynczym wyścigu F1 jest warte 10 razy tyle co takie le mans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 15 Czerwca 2025 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2025 4 minuty temu, RappaR napisał(a): To ładnie. W sumie jedno z największych? osiągnięć ogółem polskiego sportu i największe osiągnięcie w motoryzacyjnych chyba bezdyskusyjnie? Dla mnie to jest win GP w F1, zupełnie inny poziom rywalizacji plus nie miał tam topowego auta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 15 Czerwca 2025 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2025 4 minuty temu, agresywnychomik napisał(a): Dla mnie to jest win GP w F1, zupełnie inny poziom rywalizacji plus nie miał tam topowego auta. Tu chyba też fabryczne Ferrari przyjechały na 3 i 4 miejscu. No i tu masz 1 wyścig rocznie. Kubica opierdolił ich jedną ręką. Ehh, że też musiał się wtedy wysypać na rajdzie. Dziś byłby pewnie wśród najlepszych w historii f1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 15 Czerwca 2025 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2025 2 minuty temu, jack napisał(a): Tu chyba też fabryczne Ferrari przyjechały na 3 i 4 miejscu. No i tu masz 1 wyścig rocznie. Kubica opierdolił ich jedną ręką. Ehh, że też musiał się wtedy wysypać na rajdzie. Dziś byłby pewnie wśród najlepszych w historii f1 Ale w tym jednym wyścigu nie startuje nikt z top 20 kierowców świata, więc jak to w ogóle porównać z sukcesami w F1? Kubica z jedną ręką jest ewidentnie gorszy niż Kubica z dwiema rękami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 15 Czerwca 2025 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2025 24 minuty temu, fluber napisał(a): Kubica z jedną ręką jest ewidentnie gorszy niż Kubica z dwiema rękami. Argument ciężki do obalenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunk8 Opublikowano 15 Czerwca 2025 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2025 (edytowane) Nie no zwycięstwo w Le Mans do tego w najwyższej klasie to jest mega duża rzecz, być może większa niż win w pojedynczym wyścigu F1, których w kalendarzu jest ponad 20 rocznie. Mimo, że w WEC też w sezonie jest kilka różnych wyścigów to jednak Le Mans ma swój prestiż a do tego to zwycięstwo jest odniesione nie w fabrycznym zespole, co zdarza się bardzo rzadko bo jednak fabryczne ekipy dominują. Trochę szczęścia w tym wyścigu dał spin jednego fabrycznego Ferrari i dzięki temu Porsche się wcisnęło między "prywatne" Ferrari Kubicy a dwa fabryczne teoretycznie priorytetowe auta. Gdyby nie było Porsche to mogłyby lecieć polityczne gierki i team albo bardziej manufacturer orders a tak mamy historyczny win. Dla fanów wyścigów to mega sprawa, należało się Robertowi jak nie wiem za te wszystkie lata walki po wypadku Edytowane 15 Czerwca 2025 przez Dunk8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi