Skocz do zawarto艣ci

Memphis Grizz 2018/19

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

Niby s膮 w strasznej dupie, ale jednak graj膮 na poziomie. Imho Conley to za bystry gracz by rzuca膰 na takich % ca艂y czas. Jackson jak si臋 "oswoi" z system i lig膮 b臋dzie wymiata艂, a Gasol to Gasol. Nadal wa偶ny element uk艂adanki. Dodajmy 艢wi臋tego i Greena ( z艂amana szcz臋ka, nie kolano), kt贸ry jest ca艂kiem fajnym rolesem i a偶 takiej lipy u nich nie ma. Po prostu nie s膮 'fun to watch' bo to Grizzlies, ale ja bym ich tak szybko nie skre艣la艂. Powalcz膮 o PO. Ba, na przek贸r wszystkim do nich wejd膮. Nie, nie stawiam na nich, ale mog膮 to zrobi膰. Charakter jest. Najgorzej maj膮 z Dyzm膮 obecnej NBA czyli Parsonsem, ale jego kontrakt chyba spada po sezonie nie? Z drugiej strony co z tego, 偶e spadnie jak 偶aden czo艂owy grajek nie b臋dzie chcia艂 si臋 babra膰 ze zw艂okami Elvisa. Z trzeciej strony (nie czepia膰 si臋, s膮 cztery strony 艣wiata) lepiej za hajs z Dyzmy ogarn膮膰 dw贸ch dobrych roles贸w, kt贸rzy co艣 wnios膮 do dru偶yny. Mo偶e kt贸ra艣 z dziewczyn co "s膮 艂atwe", bo widz膮 tank skusi si臋 na pi臋knego Chandlera, kto wie? :smile: Niech buduj膮 roster na JJJ, ale tank im nie grozi. Szkoda Gasola i pana "fota na Nba.com m贸wi, 偶e zajaramy" Conley'a. Za dobrzy s膮 na to.聽

Edytowane przez eF.
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

W 2013, gdyby nie kontuzje mogli si臋gn膮膰 po mistrzostwo. Chyba mocni byli te偶 rok wcze艣nie, ale jako艣 wyj膮tkowo frajersko przegrali w pierwszej rundzie z Clippers. By艂y potem jeszcze momenty pi臋knej walki z Thunder, gdzie na G7 zawiasy dosta艂 Zach Randolph, ale to ju偶 by艂 gorszy zesp贸艂.

Og贸lnie w tej dekadzie to Grizzlies byli chyba moj膮 ulubion膮 dru偶yn膮 NBA. Ich Grit and Grind zapisze si臋 w anna艂ach ligi, mimo braku sukcesu i nie zostania niestety drugimi Detroit Pistons.

EDIT:

Ale pojeba艂em z tymi latami. Si臋gn膮膰 po mistrzostwo mogli w 2015 czyli pierwszy mistrzowski sezon Warriors. G艂upia pora偶ka z Clippers by艂a, a偶 trzy lata wcze艣niej. Ale og贸lnie sens zachowany :P

Edytowane przez MarcusCamby
Odno艣nik do komentarza

Oby byli zdrowi, bo mimo dzikiego zachodu akurat w Memphis powinni w tym sezonie atakowa膰 PO.

Dalej twierdz臋, 偶e na dystansie sezonu Memphis nie ma szans na PO na Zachodzie, w sumie utwierdzi艂em si臋 w tym przekonaniu, za ka偶dym razem jak ich ogl膮dam (no dobra, widzia艂em trzy mecze), to wygl膮dali mocno 艣rednio, ale rywale grali jak膮艣 ofensyw臋 na poziomie loterii na Wschodzie, ten mecz z Nuggets w og贸le poziom Knicks-Nets w lutym. Wiadomo, dobrze broni膮, ale pls, nie a偶 tak, przy trudniejszym terminarzu zaczn膮 przegrywa膰, zw艂aszcza jak te Utah i inne Lakersy zaczn膮 gra膰 na miar臋 potencja艂u..

Odno艣nik do komentarza

W 2013, gdyby nie kontuzje mogli si臋gn膮膰 po mistrzostwo. Chyba mocni byli te偶 rok wcze艣nie, ale jako艣 wyj膮tkowo frajersko przegrali w pierwszej rundzie z Clippers. By艂y potem jeszcze momenty pi臋knej walki z Thunder, gdzie na G7 zawiasy dosta艂 Zach Randolph, ale to ju偶 by艂 gorszy zesp贸艂.

Og贸lnie w tej dekadzie to Grizzlies byli chyba moj膮 ulubion膮 dru偶yn膮 NBA. Ich Grit and Grind zapisze si臋 w anna艂ach ligi, mimo braku sukcesu i nie zostania niestety drugimi Detroit Pistons.

Ja tylko chcia艂em si臋 odnie艣膰 do tej brudnej i brzydkiej gry (cho膰by Bulls-Jazz 98', fuj). Defensywny styl nie pasuje zjadaczom hot-dog贸w (nie tylko im), bo jest 'nudny". Tak jakby defensywa by艂a czym艣 z艂ym. Troch臋 to dziwne. Jak dla mnie gra obronna chocia偶by takiego Rodmana to by艂a sztuka. To by艂 geniusz btw. Zreszt膮 to istotny element tego sportu (defensywa), a chyba odchodzi do lamusa. A szkoda, bo przecie偶 mo偶na po艂膮czy膰 jedno i drugie jak cho膰by nieod偶a艂owani SuperSonics 96' i gra膰 o najwy偶sze cele. I mecze na tym zyskuj膮, bo takie 140-136 bez obrony to bardziej ASG. A kto chce teraz ogl膮da膰 ASG?聽 :onthego:

Odno艣nik do komentarza

Ja te偶 uwa偶am, 偶e nie wejd膮 do PO, ale akurat walczy膰 powinni z wielu wzgl臋d贸w kt贸re wy偶ej opisa艂em.

Dla mnie Grizzlies jak na standardy Zachodu s膮 troch臋 w dupie, wi臋c nie wiem czy powinni ''atakowa膰 PO'' czy nie, odnosi艂em si臋 do ich realnych szans na PO.

Ty z kolei sam sobie przeczysz, bo jak nie oddadz膮 teraz picku, to za rok maj膮 ledwie top6 protected, a za dwa lata unprotected, wi臋c nie ma 偶adnych szans na dwa lata tankowania po tym sezonie. To Twoje ''maj膮 tylko top8 protected'' te偶 w tym kontek艣cie nie wygl膮da 藕le, w sumie trac膮 rok na tankowanie teraz, bo jak oddadz膮 pick '21, to sezon p贸藕niej Jackson b臋dzie w CY. Przy czym nie wiem czy to powinni robi膰, mo偶e i nie powinni, jedynie poprawiam, 偶e zupe艂nie inaczej to wygl膮da je偶eli chodzi o sam draft.

Edytowane przez BMF
Odno艣nik do komentarza

W 2013, gdyby nie kontuzje, to by z pierwszej rundy nie wyszli. Najpierw kontuzja Griffina, potem Westbrooka i potem jak zagrali w ko艅cu ze zdrowym zespo艂em, to dostali sweepa.

Dru偶yna, kt贸ra wygrywa jako "contender" przez 5 lat 4 serie, z tego dwie w wyniku kontuzji kluczowych przeciwnik贸w, mog艂a si臋gn膮膰 po mistrzostwo tylko w kontek艣cie figury retorycznej. Memphis nigdy nie by艂o w艣r贸d 4-5 najlepszych zespo艂贸w w danym sezonie, je艣li mowa o zdrowych zespo艂ach. Dlatego zachodzi艂o, gdzie zachodzi艂o.聽

Ja tylko chcia艂em si臋 odnie艣膰 do tej brudnej i brzydkiej gry (cho膰by Bulls-Jazz 98', fuj). Defensywny styl nie pasuje zjadaczom hot-dog贸w (nie tylko im), bo jest 'nudny". Tak jakby defensywa by艂a czym艣 z艂ym. Troch臋 to dziwne. Jak dla mnie gra obronna chocia偶by takiego Rodmana to by艂a sztuka. To by艂 geniusz btw. Zreszt膮 to istotny element tego sportu (defensywa), a chyba odchodzi do lamusa. A szkoda, bo przecie偶 mo偶na po艂膮czy膰 jedno i drugie jak cho膰by nieod偶a艂owani SuperSonics 96' i gra膰 o najwy偶sze cele. I mecze na tym zyskuj膮, bo takie 140-136 bez obrony to bardziej ASG. A kto chce teraz ogl膮da膰 ASG?聽 :onthego:

Problemem nie jest defensywa, problemem jest brak umiej臋tno艣ci ofensywnych. Memphis nie jest nawet w pierwszej pi膮tce zespo艂贸w defensywnych i jako艣 Bostonowi, Spurs czy Warriors posiadanie znakomitej defensywy nie przeszkadza w zdobywaniu fan贸w i zape艂nianiu hali.聽

Odno艣nik do komentarza

W 2013, gdyby nie kontuzje, to by z pierwszej rundy nie wyszli. Najpierw kontuzja Griffina, potem Westbrooka i potem jak zagrali w ko艅cu ze zdrowym zespo艂em, to dostali sweepa.

Dru偶yna, kt贸ra wygrywa jako "contender" przez 5 lat 4 serie, z tego dwie w wyniku kontuzji kluczowych przeciwnik贸w, mog艂a si臋gn膮膰 po mistrzostwo tylko w kontek艣cie figury retorycznej. Memphis nigdy nie by艂o w艣r贸d 4-5 najlepszych zespo艂贸w w danym sezonie, je艣li mowa o zdrowych zespo艂ach. Dlatego zachodzi艂o, gdzie zachodzi艂o.

Chyba, 偶e艣 nie doczyta艂 mojej edycji.

A w 2015 to od pocz膮tku m贸wi艂em, 偶e widz臋 dw贸ch cichych faworyt贸w - Warriors i w艂a艣nie Grizzlies. Ci drudzy prowadzili 2-1 z przewag膮 HCA do czasu, gdy nie zacz臋艂y niszczy膰 ich kontuzje. To by艂y jeszcze czasy, gdy Tony Allen czy nawet Matthew Delladova potrafili stopowa膰 Curry'ego.

Tak, wi臋c w 2015 moim zdaniem byli powa偶n膮 si艂膮, a przez te kilka lat toczyli wspania艂e seri臋 w PO.

Odno艣nik do komentarza

Yep, Memphis, w przesz艂o艣ci, by艂o underrated, bo small market i w sumie nie dostawali hype'u na poziomie takich Clippers, a to by艂 sportowo podobny poziom - ale byli overrated jak kto艣 my艣la艂, 偶e kiedykolwiek mieli szanse na fina艂y. Nie, nie mieli, w ich najlepszym sezonie w S5 mieli Prince'a i Allena, czyli 艂膮cznie jakie艣 15ppg na 45%TS w playoffach, a za 6th mana robi艂 Jerryd Bayless. Gdyby mieli jaki艣 sensowny star power, to sz艂o by to obej艣膰, ale Memphis mia艂o trzech dobrych grajk贸w, gdzie ka偶dy mia艂 problem z przekroczeniem 50%TS w PO. To jest Zach贸d, nie wiem kiedy kto艣 taki zrobi艂 fina艂y tam ostatni raz.

Za to na Wschodzie mogliby w sumie jebn膮膰 Miami jak kontuzjowany by艂 Bosh/Wade odpowiednio w '12/'13.

Edytowane przez BMF
Odno艣nik do komentarza

Chyba, 偶e艣 nie doczyta艂 mojej edycji.

A w 2015 to od pocz膮tku m贸wi艂em, 偶e widz臋 dw贸ch cichych faworyt贸w - Warriors i w艂a艣nie Grizzlies. Ci drudzy prowadzili 2-1 z przewag膮 HCA do czasu, gdy nie zacz臋艂y niszczy膰 ich kontuzje. To by艂y jeszcze czasy, gdy Tony Allen czy nawet Matthew Delladova potrafili stopowa膰 Curry'ego.

Tak, wi臋c w 2015 moim zdaniem byli powa偶n膮 si艂膮, a przez te kilka lat toczyli wspania艂e seri臋 w PO.

S臋k w tym, 偶e nawet jakby przeszli Warriors, to wci膮偶 byli Cavs i Rockets, oba raczej silniejsze od nich.

Jako艣 nie widz臋 Conleya robi膮cego na Jasonie Terrym Curry'ego 36 ppg na 78% TS.

Za to na Wschodzie mogliby w sumie jebn膮膰 Miami jak kontuzjowany by艂 Bosh/Wade odpowiednio w '12/'13.

Indiana nie da艂a rady, a je艣li mia艂bym napisa膰 zesp贸艂, kt贸ry by艂 na poziomie tych Memphis, to jak dla mnie Indiana.聽

Odno艣nik do komentarza

http://www.e-nba.pl/topic/3504-washington-wizards-201415/page-4

Tu pami臋tna dyskusja, gdy w艂a艣nie wskazywa艂em na Warriors i Grizzlies.

Przecie偶 ten pierwszy wygrany mi艣 przez Warriors to nie by艂a 偶adna oczywisto艣膰. P艂acili na to @21

To teraz z perspektywy czasu Wam si臋 tak wydaje, ale wtedy Warriors - Grizzlies to dla mnie by艂 przedwczesny fina艂. Oczywi艣cie Cavs byli rozbici przez kontuzje, ale to co wykorzystali Warriors, mogli wykorzysta膰 te偶 Grizzlies.

S臋k w tym, 偶e nawet jakby przeszli Warriors, to wci膮偶 byli Cavs i Rockets, oba raczej silniejsze od nich.

Jako艣 nie widz臋 Conleya robi膮cego na Jasonie Terrym Curry'ego 36 ppg na 78% TS.

Wydaje mi si臋, 偶e Rockets wtedy raczej byli nisko stawiani. I chyba te偶 mieli kontuzje.

Odno艣nik do komentarza

Indiana nie da艂a rady, a je艣li mia艂bym napisa膰 zesp贸艂, kt贸ry by艂 na poziomie tych Memphis, to jak dla mnie Indiana.聽

Boston by艂 blisko, ale chyba w 2012 roku tam po艂ama艂 si臋 Randolph, wi臋c i tak nie ma tematu.

Dobra, january, teraz ogarn膮艂em sw贸j b艂膮d. :D

Edytowane przez BMF
Odno艣nik do komentarza

http://www.e-nba.pl/topic/3504-washington-wizards-201415/page-4

Tu pami臋tna dyskusja, gdy w艂a艣nie wskazywa艂em na Warriors i Grizzlies.

I rozumiem, 偶e wszystkie twoje proroctwa zawsze si臋 spe艂niaj膮, bym uzna艂 to za dow贸d absolutny tezy?

Przecie偶 ten pierwszy wygrany mi艣 przez Warriors to nie by艂a 偶adna oczywisto艣膰. P艂acili na to @21

To teraz z perspektywy czasu Wam si臋 tak wydaje,聽

Przed sezonem by艂a oczywista tr贸jka faworyt贸w - OKC, SAS i GSW - na forum. Po czym OKC si臋 po艂ama艂o, wi臋c o ile mi艣 dla GSW nie by艂 oczywisty, przy po艂amaniu si臋 OKC byli de facto g艂贸wnym faworytem.聽

Oczywi艣cie Cavs byli rozbici przez kontuzje, ale to co wykorzystali Warriors, mogli wykorzysta膰 te偶 Grizzlies.

S臋k w tym, 偶e Memphis byli jednak sporo s艂absi.聽

Wydaje mi si臋, 偶e Rockets wtedy raczej byli nisko stawiani. I chyba te偶 mieli kontuzje.

Tak, Berverly'ego przez Curry robi艂 jedn膮 z najbardziej chorych serii w historii na Jasonie Terry'm i Prigionim. Jednak Conley nie jest nawet por贸wnywalnym scorerem i nie by艂by tego w ten spos贸b wykorzysta膰, a Rockets mieli dobre match upy u star power z Memphis. Generalnie jak m贸wi艂em - od Memphis zawsze by艂o 4-5 lepszych zespo艂贸w, dlatego raz weszli do WCF, poniewa偶 wej艣cie do fina艂u/wygranie misia przy takiej pozycji wymaga za du偶o szcz臋艣cia przy drabince i kontuzjach(imho w 2015 od Memphis lepsi zdrowi byli SAS, OKC, LAC, HOU, GSW i CLE).聽

Ze zdrowych ekip oni raz przeszli SAS w mega upsecie i PTB. To nigdy nie by艂a mistrzostwa dru偶yna.

Yep, Memphis, w przesz艂o艣ci, by艂o underrated, bo small market i w sumie nie dostawali hype'u na poziomie takich Clippers, a to by艂 sportowo podobny poziom - ale byli overrated jak kto艣 my艣la艂, 偶e kiedykolwiek mieli szanse na fina艂y.聽

W艂a艣nie Memphis s膮 strasznie hypowani jako blue collar team na forum(okre艣lenie blue collar wobec go艣ci z 20 mln dolar贸w rocznie mnie dalej 艣mieszy), def, 80-like image etc. I jednak byli gorsi od LAC, z kt贸rymi przegrali w debiucie Griffina, kiedy trenowa艂 Del Negro(sic!). W 2014 i 2015 LAC byli sporo lepsi i naprawd臋 nie widz臋 ich przegrywaj膮cych w zdrowiu z MEM.聽

Odno艣nik do komentarza

Sas grali z Manu ze z艂amana r臋ka a kluczowy przegrany mecz u siebie bez niego.

Dodatkowo TD mia艂 co艣 z kolanem ale gra艂

Ale grizz zdominowali gr臋 w 艣rodku przez co Bonner i Tiago byli totalnie nieprzydatny a najlepszym graczem by艂 w spurs Parker.

To by艂o totalnie za ma艂o.

Seria zacz臋艂a si臋 od pora偶ki u siebie bez Manu a potem ka偶dy pilnowa艂 u siebie.

Decyduj膮cy mecz monster game zacha i dupa zbita.

Nie umniejszam grizz tylko zwracam na u偶yte s艂owo ZDROWY PRZECIWNIK

Odno艣nik do komentarza

Ja tylko chcia艂em si臋 odnie艣膰 do tej brudnej i brzydkiej gry (cho膰by Bulls-Jazz 98', fuj). Defensywny styl nie pasuje zjadaczom hot-dog贸w (nie tylko im), bo jest 'nudny". Tak jakby defensywa by艂a czym艣 z艂ym. Troch臋 to dziwne. Jak dla mnie gra obronna chocia偶by takiego Rodmana to by艂a sztuka. To by艂 geniusz btw. Zreszt膮 to istotny element tego sportu (defensywa), a chyba odchodzi do lamusa. A szkoda, bo przecie偶 mo偶na po艂膮czy膰 jedno i drugie jak cho膰by nieod偶a艂owani SuperSonics 96' i gra膰 o najwy偶sze cele. I mecze na tym zyskuj膮, bo takie 140-136 bez obrony to bardziej ASG. A kto chce teraz ogl膮da膰 ASG? :onthego:

Z艂e patrzycie na defensyw臋 i jej atrakcyjno艣膰.

NBA nie chodzi o tych co ogl膮daj膮 mecze bo gimbaza b臋dzie si臋 podnieca艂a tylko paczkami a koneserzy docenia kunszt defensywny

Tu chodzi o nag艂贸wki i przyci膮gniecie uwagi koszykarskim Januszom kt贸rzy w sport Center maja s艂ysze膰 ze Ros臋 rzuci艂 50 punkt贸w a kto艣 si臋 sz贸sty raz z rz臋du otar艂 o TD.

( Janusz i tak nie wie co to jest i kojarzy mu si臋 to z du偶ym hamburgerem gdzie s膮 3 mi臋sa i dwie bu艂ki)

NBA walczy o tv z innymi ligami.

Dodatkowo to u艂atwienie ofensywnych statystyk ma za zadanie pomoc w udawaniu ze dzisiejsze gwiazdy s膮 lepsze od tych historycznych i u艂atwiaj膮c pogo艅 za ofensywnymi rekordami mo偶na w headline wrzuci膰 jeszcze no艣ne nazwisko tego pobitego rekordu w stylu Majkel Jordan pobity. Jabbar zagro偶ony. Wi臋cej ni偶 Oscar Robertson. Najlepszy rookie od czas贸w Magica. Statystycznie ju偶 teraz jak Bird.

W czasach kr贸tkich przekaz贸w liczy si臋 jedna linijka wys艂ana w kosmos.

Lbj 40 Magic Johnson co艣 tam

Nowy rekord NBA. Klay 14 tr贸jek celnych

艢wietna pomoc koleg贸w by艂a.

Brzmi lepiej ni偶.

Kolejny raz Pistons zatrzymali przeciwnika na 86 punktach.

Nowy rekord fina艂贸w NBA. Starka 14 nietrafionych rzut贸w. 艢wietna obrona by艂a.

Mechanizmem rz膮dzi TV i cena za prawa transmisji.

Dlaczego sa艂ary wzros艂o?

Bo podpisano nowy lukratywny tv contract.

Je偶eli kto艣 z graczy b臋dzie marudzi艂 na taki obr贸t sprawy to mu si臋 w procentach to wyt艂umaczy.

Tyle do siary tyle Lipski.

Proste.

A wy si臋 podniecacie ogl膮daj膮c defensyw臋.

Gdyby NBA by艂o z polski to by jeszcze bardziej podrasowano przepisy aby kolejka zmie艣ci艂a si臋 w teleexpresie.

Gra by艂aby jeszcze szybsza ;)

Ostatnio to my艣la艂em ze NCAA ogl膮dam.

Od ko艅ca boiska do ko艅ca.

Pi艂ka tylko do przodu no chyba ze czasem odegranie za 3 do tylu. Jak na Sks. Kto ma pi艂k臋 ten jedzie do przodu. Jak da si臋 rad臋 to najlepiej rzucaj po 5 sekundach.

Odno艣nik do komentarza

Ale grizz zdominowali gr臋 w 艣rodku przez co Bonner i Tiago byli totalnie nieprzydatny a najlepszym graczem by艂 w spurs Parker.

To by艂o totalnie za ma艂o.

Tiago by艂 nieprzydatny bo nie dosta艂 szansy w tej serii, mimo i偶 by艂 idealnym obro艅c膮 na ZBO (co zreszt膮 p贸藕niej pokaza艂 艣wietnie broni膮c Dirka czy LMA).

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.