Skocz do zawartości

WCSF: Lakers (1) - Jazz (4)

Van

kto wygra?  

43 użytkowników zagłosowało

1. 1. kto wygra?

Rekomendowane odpowiedzi

Tez jestem za przywroceniej bardziej agresywnej gry jak bylo w latach 80/90 takie cos bylo by normalnym faulem a nie wykluczeniem. Ale przepisy sa takie jakie sa, czy nawet to co zrobil Horry na Nashu jakis czas temu w playoffach. Tez niby nic nie bylo. Po prostu sedziowie sa na to wyczuleni. Ja bym mial wieksze pretensje do tego,ze zagwizdali faul na Vujaciciu kiedy zablokowal Williamsa, pod koniec pierwszej polowy. Przeiwnalem sobie te akcje kilkakrotnie i naprawde mozna sie klocic czy byl tam jakikolwiek kontakt. On ma cala dlon na pilce i moze lekko dtknal, lewego palca Williamsa, reki nierzucajacej, czyli nawt nie utrudnil rzutu. Ale oni widzieli kontakt wiec okey.

Ps. Boozer 2 punkty, lol 1-7 na drodze do 20/20 zreszta podobnie jak Okur 3 pkt 1-5

no ja myslalem ze Phil Ronny'ego sadza tylko. jak zobaczylem ze schodzi do szatni to :lol: ale racje ma tutaj i Van mowiac ze w tym wzgledzie ta liga zmienia sie w jakies rozgrywki dla mamisynkow i Jmy ktory slusznie zauwazyl ze sedziowie poniekad w ten sposob 'zablokowali' jazzmenom odwet.

inna sprawa ze gdyby price juz PO gwizdku nie chcial az tak szponcic i nie wyskakiwal tak ostro w gore to sprawy inaczej by sie potoczyly. bo ten kontakt ze strony turiafa moze i byl znaczacy ale wygladalo to tak jak wygladalo dlatego ze wlasnie price strasznie mocno poszedl w gore. faul nie byl brutalny (tak jak chocby faul haywooda na jamesie), po prostu byl twardy, ale na pewno nie nastawiony na skrzywdzenie goscia.

w ogole to sedziowie nie tylko tym zachowaniem pokazali ze sa dzisiaj skorzy do zartow. pozwalanie na 'fizyczna' gre jazz pod ich koszem i z drugiej strony gwizdanie jakichs chorych rzeczy po drugiej stronie to niezla kpina ('faul' na deronie sashy albo lamara na okurze).

co do meczu, to nie gramy rewelacji, ba, w ogole malo co gramy a jest remis. to jakis fenomen. jesli 3q bedzie taka jak zwykla byc w wykonaniu lakers po kiszkach w pierwszej polowie, to bedzie 3-1.

i pytanie wieczoru po co to tu wrzuciłeś?

bez kitu to samo mi przyszlo do glowy. zapychac temat o serii jazz-lakers na polowe strony koszulkami sixers. kogo to interesuje reka w gore ;-)

bez kitu to samo mi przyszlo do glowy. zapychac temat o serii jazz-lakers na polowe strony koszulkami sixers. kogo to interesuje reka w gore

kiedys rozmawialismy z bb2 o zalozeniu tematu o tych rzeczch moze nawet istnieje wiec mozna te posty do takiego tematu przenisc, bo tam sie to w zasadzie powinno znajdowac bez wzgledu czy jest to seria jazz, lakers czy nie wiadomo jaka.

Jmy tak samo mogła się odbic po, w której nie byłoby w ogóle nawet faulu już bez przesady :? tu nie było nic celowego, żadnego nadmiernego czy intencjonalnego kontaktu jak widzęcośtakiego odechciewa mi się oglądać tej ligi i tu naprawdę nie ma żadnego znnaczenia to, że to gracz Lakers wyrzucili go z meczu bez żadnych podstaw, flagrant to już byłoby dużo, ale wyrzucenie z meczu

nie wierzę Van co czytam :shock: faul był nie dość, że brutalny, to zupełnie Turiafa nie interesowała piłka...jakby to zamiast Price'a był AK to pewnie wylądowałby w szpitalu ze złamanymi rekami (jak kiedyś po faulu Kwame) i wstrząsem mózgu...jak za takie faule mają nie wywalać z meczu to za jakie?? naprawdę niebezpieczne to było dla Price'a jak tak przywalił głową w parkiet...to nie są kurde Van żarty...niech sobie Turiaf odpocznie i ochłonie, bo jego zagranie nie miało z koszykówką nic wspólnego :? dobrze że go w GM5 nie zobaczymy, bo jeśli się nie mylę flagrant type 2 to automatycznie wykluczenie z następnego meczu

przeciez turiaf lecial na blok :roll: to price sie pechowo odbil nie ma co zwalac na turiafa. nawet flagrant to imo duzo, a ejection? :mrgreen:

Bez przesady. Sam pisałem wczesniej, ze rzeczywiście leciał na blok, ale dalszy jego ruch był zbędny i że "pechowo" się odbił to jest niepoważne.

Kobe jakis uraz, troche lipa dla Lakers, zobaczymy jak to będzie rzutowac na jego gre w decydującej kwarcie.

No to mają Lakersi troche pozamiatane z tymi faulami. Uratować ich chyba może tylko "Kobe time".

No to mają Lakersi troche pozamiatane z tymi faulami. Uratować ich chyba może tylko "Kobe time".

A co da Kobe time bez dobrej defensywy :?: To samo bylo w ostatnim meczu... tak nie mozna... Jazz znowu nie graja nic specjalnego a Lakers jeszcze gorzej... mogliby te FT przynajmniej trafiac i byloby lepiej. ech jednak mozna zagrac 2 slabe mecze w obronie. wkoncu ona jest najwazniejsza.

kobe chyba ma sie nienajgorzej.

EDIT:

Luke stal sie posmiewiskiem :lol:

Jezeli teraz nie wygramy kiedy LO trafia 3 to mnie szlak trafi...

edit: moje przeczucie mowi mi ze mnie szlak trafi. kto nam wygra mecz? :?

edit2: lamar uffff.... defens blagam Cie Boze...

emocje jak cholera ale niech to lakers wygraja... ech a pomyslec gdyby te 8-9 ft wiecej i moglobyc normalnie... akurat dzis..

Kobe jednak jakas kontuzja, dotkliwa... :? swoja droga blok fisher'a swietny w koncowce wogole on uratowal ten mecz. co bedzie dalej nie wiem ale gratulacje dla derek'a. te trojki niesamowite. lepsze niz wtedy jazz vs warriors rok temu.

kto nam wygra mecz?

Fisher i Odom...

I Luke Waltoooon :D

EDIT:

Blok Fishera nas uratwal (tak jak mowiles Fisher i Odom wygraja ten mecz - Ofensywna zbiora i dobitka Odoma i blok Fisha)

Wygramy to!~

EDIT2:

trzeba powiedziec, ze Kirlenko wykonal niesamowita robote na Kobe, Korver nie dawal mu rady, a zdawaloby sie duzo wolniejszy Andrei robil co chce z Kobe. 2+1 w zasadzie mecz przesadzony...

EDIT3: 115;123 kicha troche. Kobe z bolem plecow konczy jeszcze air-ballem.

Troche mnie rozsmieszyla sytuacja z 4 ostatnich sekund, jak Vujacic przebiegl cale boisko, zeby sobie rzucic za 3 i nie trafil i machnal reka :D wyłbym ze smiechu, jakby jeszcze technika dostal :D

2:2 w serii, teraz trzeba pocisnac do 4:2, co najwazniejsze wyleczyc Kobasa.

Czego by tu nie powiedziec, kontuzja plecow Bryanta miala ogromny wplyw na jego gre i 2-12 w czwartej kwarcie i dogrywce a skonczyl z 13-33 Jeden z ciekawszych meczy w tych playoffs jesli chodzi o koncowke. Teraz sia sie przenosi do LAL, jak zwykle cala lawka i role playerzy Lakers zagraja dobrze w przeciwienstwie do tych dwoch meczy w Utah, a lawka Utah i ich role playerzy odwrotnie. Znowu bylo blisko.

No mogli Lakers ewidentnie dać pograć w końcówce takiemu Odomowi, bo Kobe mimo wszystko nie był w stanie tego pociągnąć z siekniętymi plecami ... A później jeszcze się tam zaczepił o AK i z palcem zaczął mieć problemy ... No ale nie ma co szukać wymówek, Jazz wygrali i chwała im za to, zobaczymy teraz co się będzie działo w g5 ;) W końcu na Zachodzie PO nabierają jakiegoś porządnego rozpędu ;)

Jedno muszę powiedzieć. Jestem pełen podziwu dla Kobego za grę z tą kontuzją. Było widać jak bardzo go to osłabia a mimo to pozostał na parkiecie. Teraz na myśl przychodzi mi tylko jedno pyhtanie, czy osoba ktora często jest porównywana z Kobem też by się tak zachowała, czy może jak zwykle poszła by na ławkę :P Taki dżołk. ;P

Szkoda, że przegraliśmy TAKI mecz. Byłbyum niej przygnębiony po porażce w regulaminowym czasie gry :?

na co my graliśmy tą dogrywke na Bryanta? on sie ledwo ruszał a już to siłowanie 3ek zupełnie bezsensowne, trzeba było dogrywać zamiast na siłe rzucać. szkoda straszna bo mogliśmy ich ograć i już w czwartek rano mieć awans a tak się będziemy meczyć. Jazz w Staples popłyną skoro tutaj tak słabo rzutowo gramy a mimo to ich trzymamy do samego końca, jedyna szansa Jazz to jest ta kontuzja Bryanta ale miejmy nadzieje ze cos z tym zrobią bo gdyby miał się posypać w najważniejszym momencie sezonu to aż wrr..

Jazz nie wygraja tej serii nie ma na to szans, maja za malo atutów gubia sie okrutnie w waznych momentach (tu brawo Okur w dogrywce) Tak naprawdę najlepszy zawodnik sezonu MVP i przenajzajebistszy killer w NBA powinien ten mecz skonczyc w regulaminowym czasie ale 4 kwarta i dogrywka w jego wykonaniu ZENADA. Gubi go to jego ego oj gubi. Fisher mogl wykonczyc Utah, sam w zasadzie zniwelowal te 10 punktow ale coz pewnych spraw w zespole sie nie przeskoczy.

Podsumowując Lakers w 6 albo w 7 alle napewno Lakers.

P.s. Do wszystkich ktorzy usprawiedliwiaja Bryanta, chce przypomniec ze kiedys ktos w SLC zrobil "flu game" i pognebil najlepsza druzyne w historii Utah przeciez dzis musialo byc jakies "backache game" czy inne "left ankle game" coz mam osobista satysfakcje z tego że mu się nie udalo a próbujac na sile pognebil wysilek kolegow i spowodowal ze lepsza druzyna przegrala.

Oczywiscie życze mu powrotu do pelni sil zarowno fizycznych jak i mentalnych.

game4 to ten który z reguły wygrywa ta slabasza drużyna, wiec pewien wynik zaskoczeniem dla nikogo nie jest, mam nadzieje ze z Kobe'im bedzie dobrze. szczacunek dla niego ze sie w dogrywce jeszcze ruszal. ESA where Metallica in breaks happen! yeaah!

Jedno muszę powiedzieć. Jestem pełen podziwu dla Kobego za grę z tą kontuzją. Było widać jak bardzo go to osłabia a mimo to pozostał na parkiecie.

Możesz podziwiać do woli, ale prawda jest taka, że dla Lakers lepiej by było, jakby sobie w 4 kwarcie odpuścił i dał pograć zespołowi bez niego i jego 2/12.

BTW czekam na obwinianie sędziów.