Skocz do zawartości

Los Angeles Lakers 2018/19

january

Rekomendowane odpowiedzi

Z rozważań akademickich :

Możecie wymienić Ingrama za Davisa lub LeBrona za Davisa.

Co robicie i jak z związku z tym poradzi sobie Bron w Pels?

Żartuję oczywiście, ale Magic prawie wymienił wszystko na LJ+Davis+ledwie 25 mln capspace latem.

Bez sensu, Lebron przez swój status legendy, jest niewymienialny, więc to strata czasu.

Lepiej się zastanowić, czy ostatnie dobre występy Ingrama są w stanie w taki sposób wpłynąć na procesy poznawcze Magica, by ten nie wymieniał go latem celem zebrania triady all-starów :)

Najgorsze w tym wszystkim jest to, że sądząc po tym co nasz Prezydent odstawił podczas TD jest on w stanie oddać Brandona za jakiegoś zwykłego, niemającego już wielkiego pola do poprawy allstara (kogoś w rodzaju Kemby czy Derozana sprzed roku lub dwóch) bez jednoczesnej gwarancji, że któryś z wolnych agentów takich jak Durant, Leonard czy Irving dołączą do drużyny.

Ja nie mam pewności czy "Russel,Randle,Zubac,Bryant,Nance czy nawet Clarkson" by grali na takim poziomie jakby zostali w Lakers.?     Na przykład taki Lopez gra mocny sezon w Nets idzie do Lakers gra piach, idzie do Bucks i znowu gra przyzwoicie.,A nawet w tym słabym sezonie bodaj najlepszy występ Lopeza w "purpurze i złocie" to mecz w Barclays Center ,czyli Brookowi wystarczyło ,że patrzył na niego trener z prawdziwego zdarzenia żeby grał to co potrafi

Mi przyszła dziś do głowy inna 'akademicka dyskusja' - Lakers do samego końca sezonu grają w kratkę, mnóstwo głupio przegranych 4Q i ostatecznie 9 miejsce na zachodzie. Jak myślicie, czy gdyby LeBron podpisał klasycznie 1+1 zamiast aktualnego uwiązywania się, to uciekłby gdzieś indziej twierdząc 'Panie tu się nie da, ja próbowałem, ale nie było z kim' biorąc zapewne potężną falę hejtu i wielki kamyk do ogródka kariery, czy mimo wszystko zrobił extension i próbujemy jeszcze raz, panowie?

Ja nie mam pewności czy "Russel,Randle,Zubac,Bryant,Nance czy nawet Clarkson" by grali na takim poziomie jakby zostali w Lakers.? Na przykład taki Lopez gra mocny sezon w Nets idzie do Lakers gra piach, idzie do Bucks i znowu gra przyzwoicie.,A nawet w tym słabym sezonie bodaj najlepszy występ Lopeza w "purpurze i złocie" to mecz w Barclays Center ,czyli Brookowi wystarczyło ,że patrzył na niego trener z prawdziwego zdarzenia żeby grał to co potrafi

Nie wiem czy taka wielka roznica byla w poziomie gry Lopeza w tych ostatnich trzech sezonach poza zdefiniowana rola. Najbardziej skutecznosc z wolnych sie rzuca w oczy. W lakers mial troche naprawde dobrych meczów.

Anyway mnie chodzi bardziej o scenariusz gdzie młodzi moga sie spokojnie rozwijać, bez plotek za kogo to nie zostana wymienieni gdyby lakers poszli w tym kierunku,trust the process itp

Podobnie Walton jako trener tu było jasne, ze on sam bedzie musial dojrzewac z zespołem a zarząd mu nie ulatwiał brakiem jasnego kierunku, utrzymywanie stanu braku pewnosci wśród graczy,a potem jeszcze wrzucili mu Lebrona na głowę.

Nie wiem czy taka wielka roznica byla w poziomie gry Lopeza w tych ostatnich trzech sezonach poza zdefiniowana rola. Najbardziej skutecznosc z wolnych sie rzuca w oczy. W lakers mial troche naprawde dobrych meczów.

Anyway mnie chodzi bardziej o scenariusz gdzie młodzi moga sie spokojnie rozwijać, bez plotek za kogo to nie zostana wymienieni gdyby lakers poszli w tym kierunku,trust the process itp

Podobnie Walton jako trener tu było jasne, ze on sam bedzie musial dojrzewac z zespołem a zarząd mu nie ulatwiał brakiem jasnego kierunku, utrzymywanie stanu braku pewnosci wśród graczy,a potem jeszcze wrzucili mu Lebrona na głowę.

A niby kto miałby tych młodych w LAL spokojnie rozwijać?

A niby kto miałby tych młodych w LAL spokojnie rozwijać?

Wiem, ze masz uczulenie na Waltona i winisz go za wszystkk, ale to nie znaczy, ze masz rację. Nie wiesz jak wyglądałby Luke jako trener, któremu zarząd stwarza normalne warunki, podobnie jak wygladalby gdyby miał troche wsparcia moze nawet narzuconego biorac pod uwagę jego brak doświadczenia.

Russell, Randle, Zubac, Bryant, Nance czy nawet Clarkson... naprawdę mimo, ze nie lubie w życiu zastanawiać sie "co by było gdyby" tak oglądając obecny zespół nie moge jakos przestac myśleć ile mialbym przyjemności z oglądania ich razem z tymi młodymi, ktorzy pozostali a i o lepszy bilans niz obecnie tez raczej trudno by nie bylo.

czyli Russell, Mozgov, Deng, Randle, Ball, Ingram, Zubac, Bryant, Kuzma, Nance, Lopez, Clarkson, Wagner, Svi robia w napakowanym sezonie ~0.500 po 60 spotkaniach.

Niezla paka z tego DARa, Nancea, Clarksona, Lopeza, Zubaca, Bryanta, Mozgova i Denga.

Pls, przeciez Lakers majac Lebrona maja HCO  jakby tam mieli do tego 5x Ben Simmons, a Ty piszesz ze on ma złe warunki

zresztą, zobacz sobie chociaz jak on się wypowiada. "Przegralismy bo trafilismy 2 rzuty za mało" albo "bylo zbyt mało pasji" czy inne takie pierdy potwierdzające tylko że gość jest po prostu słabym coachem bez żadnej ciekawej wizji basketu. 

Tzn za to jak funkcjonuje ofens Lakers pewnie odpowiada ktos inny, ale tak czy siak jedyne co jest pewne za co odpowiada HC [oprócz ATO] czyli rotacje w trakcie gry ma na słabiutkim poziomie, więc po prostu jest mierny.

czyli Russell, Mozgov, Deng, Randle, Ball, Ingram, Zubac, Bryant, Kuzma, Nance, Lopez, Clarkson, Wagner, Svi robia w napakowanym sezonie ~0.500 po 60 spotkaniach.

Niezla paka z tego DARa, Nancea, Clarksona, Lopeza, Zubaca, Bryanta, Mozgova i Denga.

U Budholzera zrobiliby pewnie ze 40 W, u Waltona 30 :D

Edytowane przez dapunk20

zresztą, zobacz sobie chociaz jak on się wypowiada. "Przegralismy bo trafilismy 2 rzuty za mało" albo "bylo zbyt mało pasji" czy inne takie pierdy potwierdzające tylko że gość jest po prostu słabym coachem bez żadnej ciekawej wizji basketu.

Wiesz co mam dużo większy problem z tym jak Lebron jako lider tej drużyny się wypowiadał po ostatnich porażkach niż to jak wypowiadał sie Walton, a samego Waltona wielokrotnie w trakcie jego kariery trenerskiej krytykowałem.

BB Breakdown to szrot, ale tu akurat w miare trafne punkty. Nie wypowiadam sie czy skrzywdzili rakiety czy nie bo oni sami dostali strasznej zapaści rzutowej, ale jednak kilka decyzji fostera było bardzo dziwnych [typu gwizdanie off foulu będąc ustawionym od tyłu, zdecydowanie gorzej od reszty która miała na to dobry podgląd] i dodając do tego g7 mozna jednak tutaj nieco jego role w ich meczach podwazyc

Wiadomo od lat ludzie w studiach TV to światowe i niepodważalne autorytety w każdej dziedzinie!

Racja Shaq ,Barkley i Smith gówno o koszykówce wiedzą bo nigdy nie grali na konsoli, ani nie znają się na zaawansowanych statsach.,Powinni lepiej prowadzić w TV jakiś przyrodniczy program "Z kamerą wśród zwierząt" albo "Zrób to sam" dla majsterkowiczów   

Teraz z ciekawości  - jakie pomysły na poprawę sytuacji, poza przeniesieniem Kuzmy na ławkę, czekaniem na C z FA i powrotem Lonzo?

Szczerze to z tym rosterem niewiele można wykombinować, ale wydaje mi się, że do pierwszego składu powinien natychmiast wskoczyć ktoś z dwójki Hart/Rondo (raczej ten pierwszy). Poza tym tak jak wspomniałeś przesunięcie Kuzmy celem wzmocnienia ławki w ataku i tyle. Ewentualnie gdyby LeBron zmobilizował się do gry w obronie, to na niektóre zespoły można spróbować wychodzić z Muscalą, tylko wtedy pierwsza piątka miałaby spory problem na desce, bo w tym aspekcie Mike raczej nie błyszczy. Oprócz tego tak jak wspomniałeś pozostaje czekać na centra i powrót Balla, bo kiepsko to bez niego wygląda.

Racja Shaq ,Barkley i Smith gówno o koszykówce wiedzą bo nigdy nie grali na konsoli, ani nie znają się na zaawansowanych statsach.,Powinni lepiej prowadzić w TV jakiś przyrodniczy program "Z kamerą wśród zwierząt" albo "Zrób to sam" dla majsterkowiczów   

Przestań manipulować faktami gościu. Prócz bóldupiącego przy każdym temacie związanym z Lakers Barkley'a nikt nic nie mówił, a Kenny czy Shaq wręcz przeciwnie 2.40 w filmiku. 

Szczerze to z tym rosterem niewiele można wykombinować, ale wydaje mi się, że do pierwszego składu powinien natychmiast wskoczyć ktoś z dwójki Hart/Rondo (raczej ten pierwszy). Poza tym tak jak wspomniałeś przesunięcie Kuzmy celem wzmocnienia ławki w ataku i tyle. Ewentualnie gdyby LeBron zmobilizował się do gry w obronie, to na niektóre zespoły można spróbować wychodzić z Muscalą, tylko wtedy pierwsza piątka miałaby spory problem na desce, bo w tym aspekcie Mike raczej nie błyszczy. Oprócz tego tak jak wspomniałeś pozostaje czekać na centra i powrót Balla, bo kiepsko to bez niego wygląda.

A ten Hart w s5 to za co?Gosc jest beznadziejny od dawna, od stycznia ma szalone 20% za 3.

Przestań manipulować faktami gościu. Prócz bóldupiącego przy każdym temacie związanym z Lakers Barkley'a nikt nic nie mówił, a Kenny czy Shaq wręcz przeciwnie 2.40 w filmiku. 

Obejrzałeś sześciominutowy filmik na Youtube i się mądrujesz bo., wszystko wiesz i jeszcze pewnie 100% rozumiesz.,Ja oglądałem w czwartek cały program NBA on TNT od 8P do 1A , ale pewnie ja mam language difficulties a Ty i tak lepiej rozumiesz kto co mówił Pajacu 

Racja Shaq ,Barkley i Smith gówno o koszykówce wiedzą bo nigdy nie grali na konsoli, ani nie znają się na zaawansowanych statsach

Obawiam się że na konsoli grali więcej niż studiowali przepisy NBA. Szczególnie obecne :)

Przykład profesjonalnych dyskusji byłych gwiazd:

https://twitter.com/FlyByKnite/status/1100488856736911360?s=19

• matek zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.