Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. andy13 Opublikowano 4 Czerwca 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 (edytowane) Sezon za sezonem Brooklyn uprawia swoje koszykarskie poletko w mrokach beznadziei. Nie wiem, czy na horyzoncie w końcu widać światło, czy to tylko halucynacje z niedożywienia. Sprawdźmy jak jest. Brooklyn's Finest Sytuacja kadrowa na chwilę obecną wygląda wspaniale. Wszyscy chodzą szeroko uśmiechnięci. Pani Henia z księgowości największe przelewy robi na konto mega talentu Allena Crabbe’a. Koleś niesamowicie się rozwija - od jakichś groszy do ponad 19 milionów w następnym sezonie. Koks. Trzy miliony mniej dostanie Timofey „Ruski Niedźwiedź” Mozgov, najlepszy center w całym Leningradzie. Mój Boże, jaka okazja! DeMarre Carroll ma tylko niecałe 15, a człowiek-orkiestra (specjalista od grilla, public relations, garniturów, promo w Azji i wyborny asystent trenera) Jeremy Lin zarobi dwanaście z hakiem.Najpiękniejsze jest to, że chociaż Carroll i Lin są w ostatnim roku kontraktów, to całe szczęście Crabbe i Mozgov zostaną do 2020! W budżecie są także przyszły All Star D'Angelo Russell oraz duch Derona Williamsa, którzy zarabiają niecałe 6 mln. Ten drugi nawiedza DLO co wieczór i pokazuje mu kim się stanie, jak nie zabierze się do roboty. Coaching level 1000, warty każdego hajsu. Jest i nadzieja Nets, koleś o fryzurze Juliusa Ervinga i spojrzeniu Jimiego Hendrixa, Jarrett Allen,Rondae „umiem już rzucać” Hollis-Jefferson, Caris LeVert i oczywiście Spencer “król Skills Challenge” Dinwiddie. Co za paka! Zdecydowanie najlepsza ekipa w całym Brooklynie! Niejasny los jest takich tuzów basketu jak: Jahlil Okafor (podobno pojechał na truskawki do Holandii), Dante Cunningham, Quincy Acy i Joe Harris. Był jeszcze Nik Stauskas ale poszedł na ryby i zabłądził. Na moje warto powalczyć o Harrisa. Acy też może zostać, robi zabawne miny. Mają 99 problemów ale pick nie jest jednym z nich! W końcu, po latach spędzonych w koszykarskim limbo bez nadziei i perspektyw, Nets mają swój pick w 1 rundzie… po kolejnym sezonie Wydaje mi się, że mówienie o tankowaniu, o którym tu i tam czytałem, jest przesadą. Pewnie zobaczą jak im minie lato, jak będzie szło w sezonie i potem zostanie podjęta decyzja. Zmiany w zasadach losowania też nie zachęcają do przegrywania wszystkiego jak leci, więc nie spodziewam się tanku za wszelką cenę. Zresztą z taką paką mogą zrobić wszystko, bądźmy szczerzy. To liga powinna ich prosić, żeby zatankowali i dali innym pograć.Streets Is Talking Kilka ekip myśli, jak ściągnąć do siebie LeBrona, kolejne kilka zastanawia się pewnie, na ile realny byłby PG13. Nets nie maja takich zmartwień. Tu się debatuje o poważniejszych sprawach. Przede wszystkim Marks musi sobie odpowiedzieć na jedno zajebiście ważne pytanie: kogo zaszczycić zaproszeniem do gry na Brooklynie? Mówiąc poważnie, LeBron czy Durant to nie opcja dla Nets. Tylko by hamowali rozwój prawdziwych diamentów koszykówki. Co więc się wydarzy? Czy Marks znów, kolejny rok z rzędu, uderzy w zastrzeżonych wolnych agentów? Jeżeli tak, to kogo będzie chciał podpisać? Clinta Capelę? Jabariego Parkera? Marcusa Smarta? Na moje nieważne, wyjdzie z tego tyle co zawsze. A co wyjdzie? Coś zaskakującego, jak rok temu z Raptors. Może Denver w końcu opchnie Kennetha Farieda i przy jakichś sprzyjających okolicznościach (Spencer?) odda pick? A może drogą Crabbe’a podąży Otto Porter? Albo Brook Lopez wróci tam, gdzie cenią? (na moje – nie ma sensu). Czy J.J. Reddick, który zarobił już na emeryturę w Philli i w końcu pomieszka w swojej chacie na Brooklynie? Na moje wszystko możliwe. W Nets nie ma chyba nietykalnych graczy, podejrzewam, że nawet DLO, a może nawet i Mozgova mogliby oddać przy odpowiednio dobrej ofercie. Ciekawe czy Dinwiddie rozpocznie sezon w koszulce Nets? To już daję do ankiety, którą po zmienię jak pojawią się inne wielkie pytania. No Sleep till Brooklyn! Nadchodzący sezon będzie dla paru osób swoistym testem. To jest czas, żeby D’Angelo Russell pokazał, że potrafi być liderem. Również Crabbe miał dość czasu na otrząśnięcie się z szoku po sprawdzeniu konta, teraz pora pokazać na coś więcej na parkiecie. A taki Lin – czy jeszcze będzie pro koszykarzem, czy też zdrowie już wymusi inny scenariusz? No i mój ulubiony Okafor – ile koszyków truskawek zbierze przez godzinę? Czy więcej niż piłek w meczu? Podobne pytania nie omijają GMa. Seana Marksa do tej pory można było chwalić, ale umówmy się, to było lepienie babek z piasku. Teraz być może przed nim najtrudniejsze decyzje. Kenny Atkinson niedawno powiedział, że oczekuje, że młodzi wykonają teraz kolejny krok naprzód. Przy okazji dowiemy się czegoś o trenerze, np. czy on ogarnie rotację. Będzie ciekawie Edytowane 11 Czerwca 2018 przez andy13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Może Denver w końcu opchnie Kennetha Farieda i przy jakichś sprzyjających okolicznościach (Spencer?) odda pick? A może drogą Crabbe’a podąży Otto Porter? Albo Brook Lopez wróci tam, gdzie cenią? (na moje – nie ma sensu). Czy J.J. Reddick, który zarobił już na emeryturę w Philli i w końcu pomieszka w swojej chacie na Brooklynie? W Salt Lake była plotka, że Denver handluje wyborem nr 14 i dorzuca w promocji Farieda i Chandlera... Niestety , aż tyle przestrzeni Nets nie posiadają by wchłonąć obie umowy a samego Farieda nie opłaca się spuszczać kosztem wyboru Brooklyn nie ma coś szczęścia do tych wymian.. Okafor i Stauska nie są w rotacji Crabbe jest tragiczny , Russell przegrał rywalizację z Dinwiddlem a przecież wpakiecie poszedł Mozgov.. Brooklyn ma ok 16-17 mln do wydania latem bo w sumie jednego Harrisa warto przedłużyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy13 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Mogą handlować Carrollem, o czym są ploty tu i tam (o nim, RHJ i Dinwiddie). Ale te wszystkie ploty... gdzieś też czytałem, że Czarodzieje chętnie opchną Portera za Carrolla i pick Toronto. Osobiście nie spodziewam się żadnych fajerwerków. Jakbym miał typować, to wskazałbym J.J. Już rok temu mówił, ze chętnie by dołączył do Nets, ale wyskoczyli Sixers z propozycją nie do odrzucenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golden Glory Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Kibicuję Nets na wschodzie, dla równowagi. Bardzo chciałbym żeby Russell wypalił bo nie ogranicza go chyba głowa. Zdrowie to pech, ale do głowy mógłby mu w końcu trafić mocno trener, nakierować odpowiednio. Może na start tylko nabijać staty, ale żeby uwierzył w siebie. Nawet nabite 20-5-5 może pchnie go do większej pewności siebie i wyjdzie na prostą. Poza Russellem mocno wierzę cały czas w Hollis-Jeffersona i jego rozwój. Szkoda baryły Okafora, ale widać nie jest to nazwisko co może bez przeszkód działać mocno w lidze. Jest Allen na środku i będzie ok. Fajnie byłoby też żeby LaVert mógł pracować bez problemów ze zdrowiem. Reszta do mniejszego lub większego handlu. A ankiety to najgłupsza rzecz na tym forum i można byłoby je wyłączyć na stałe te opcję. Czasem myśli się że ktoś coś nowego napisał a to tylko kolejne głosy bez sensu i wkładu do tematu. Pozdrawiam i wracam do finałowych emocji, bo w pierwszym meczu było gorąco! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy13 Opublikowano 6 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Głos w ankiecie nie zaznacza tematu tak jak nowy post (a przynajmniej ja tego nie zauważyłem). DLO to ciekawy przypadek. Nie do końca wiadomo co gościa blokuje, bo wszyscy mówią, że gościu ma mega talent i podobno jest pierwszy na treningu i ostatni wychodzi. Psychika? Atkinson tak naprawdę od niego zaczyna ustawienie składu, więc może gościu czuje aż za dużą presję, a nie brak zaufania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Głos w ankiecie nie zaznacza tematu tak jak nowy post (a przynajmniej ja tego nie zauważyłem). Zaznacza jako nieprzeczytany nowy wpis - nie ma różnicy czy nowy wpis czy głos oddany w ankiecie Otto Portera Brooklyn mogliby otrzymać dopiero w połowie lipca - ale za Carolla i wybór to raczej mało realne zwłaszcza, że wtedy Brooklyn by wybrało gracza pod siebie a nie pod Wizards Wszystko jest realne ale chyba Nets trochę za dużo tego szrotu przejęło i musza to jakoś uporządkować najpierw No i przede wszystkim muszą się skupić na rozwoju Russella bo został im rok na podjęcie decyzji a na razie nie wygląda to najlepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMM2121 Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Russell moim zdaniem ma taki problem że mu brakuje boiskowego ogarnięcia. Warunki fizyczne fajne, tylko trochę za chudy. Można porównywać trochę do Hardena jeśli chodzi o wzrost i zasięg rąk, tylko jest między nimi jakieś 10 kg różnicy masy. I mimo tych fajnych warunków obrońca jest kiepskim. Na dodatek jego trójka jest bardzo nierówna. 0,324 z ostatniego sezonu szału nie robi. To ostatni rok rookie kontraktu więc pewnie wóz albo przewóz. Jeśli nie teraz ma pokazać swoje umiejętności to kiedy? Będzie walczył też o kontakt. Jeśli trener ogarnie go w obronie, a w ataku nabierze pewnej stalosci to dalej może być fajny grajek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dnc Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 i tak dadzą mu maksa, innej opcji nie widzę tam jest taki deficyt talentu że będą się łapali każdego jakiego tylko mogą Zaznacza jako nieprzeczytany nowy wpis - nie ma różnicy czy nowy wpis czy głos oddany w ankiecie Otto Portera Brooklyn mogliby otrzymać dopiero w połowie lipca - ale za Carolla i wybór to raczej mało realne zwłaszcza, że wtedy Brooklyn by wybrało gracza pod siebie a nie pod Wizards Wszystko jest realne ale chyba Nets trochę za dużo tego szrotu przejęło i musza to jakoś uporządkować najpierw No i przede wszystkim muszą się skupić na rozwoju Russella bo został im rok na podjęcie decyzji a na razie nie wygląda to najlepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowy86 Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Maksa? Że to Russell zgarnie? Nie wierzę, w to co przeczytałem Taki kasztan powinien dostać kopa w dupę na rozpęd i to szybko. Johnson, Hezonja, Mudiay, Russell, Okafor - draft z 2015r. obrodził w kasztanów, zdziwiłbym się, gdyby któryś z tych graczy zrobił karierę w NBA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Maksa? Że to Russell zgarnie? Nie wierzę, w to co przeczytałem Taki kasztan powinien dostać kopa w dupę na rozpęd i to szybko. Johnson, Hezonja, Mudiay, Russell, Okafor - draft z 2015r. obrodził w kasztanów, zdziwiłbym się, gdyby któryś z tych graczy zrobił karierę w NBA. mierną ale zrobią i swoje zarobią ale z tamtego draftu to kibicuje się takim graczom jak Holmes, Turner, Rozier czy inny Nance jr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy13 Opublikowano 11 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 (edytowane) "Niedźwiedź" Mozgov udzialał ostatnio paru wywiadów w rosyjskich mediach i jak na znakomitego zawodnika przystało, nie krył zdziwienia z powodu swojego miejsca w drużynie: I don’t know any reason why I first lost my place in the starting five and then not playing even a minute. But it’s the head coach’s decision and he is responsible for result. Allen już teraz jest od niego lepszy, ale spoko Poza tym młody to przyszłość. Timi zdradza swoje ambicje: I tried to speak to Atkinson but he was not able to give me answer. Anyway I'm confident. Just want to play for Brooklyn or any other NBA team. Czyli Anwil może zapomnieć. Whatever they decide, so be it. It would be nice if circumstances developed in such a way that I could play. In Brooklyn or for another NBA team. This is the only thing I need. Może zgodzi się na rozwiązanie kontraktu skoro jest taki pewny, że inne drużyny dadzą mu więcej pograć? Edytowane 11 Czerwca 2018 przez andy13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 11 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Pewnie Mozzy czeka na decyzje PapyBrona tak jak reszta ligi, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy13 Opublikowano 12 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 Oj tak, Mozzy + LBJ i GSW podkulają ogony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy13 Opublikowano 18 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 (edytowane) Agent Mozzy'ego twierdzi, że nie będzie ani żądania transferu ani buyoutu. Uff Wg plotek Marks będzie chciał mieć wyższy wybór w drafcie. Na handel mają iść RHJ, Dinwiddie i Carroll. Obecność RHJ w tej grupie trochę mnie zaskakuje, bo chłopak się ładnie rozwija, a jak odejdzie on i DeMarre to drużyna zostanie z prawie samymi obrońcami. Z drugiej strony po tym sezonie będzie mógł zmykać, więc jeżeli Nets nie chcą mu płacić więcej to teraz trzeba się rozstać. Kenneth Faried z pickiem? Trochę to zbyt oczywiste, będzie jakieś zaskoczenie. Edytowane 18 Czerwca 2018 przez andy13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peelle Opublikowano 18 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Nets co roku "wymieniają" RHJ także poczekamy zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy13 Opublikowano 18 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Jak teraz nie wymienią to za rok muszą mieć dla niego przewidziany grubszy hajs. Na moje nietykalni są tylko DLO i może Allen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy13 Opublikowano 19 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Ach, to czekanie Jedna z plotek jest o Marcinie Gortacie, którego podobno chcą zrzucić Wiz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peelle Opublikowano 20 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 (edytowane) Ja osobiście nie mam przekonania do Russella, nie wymieniałbym go już dzisiaj, ale jeśli znów będzie tak nierówny to starałbym się jakoś go pozbyć Edytowane 20 Czerwca 2018 przez Peelle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy13 Opublikowano 20 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Teraz nie ma sensu się go pozbywać ze względu na obowiązującą umowę. Za rok już tak. Jak dla mnie DLO ma wszystko żeby być zajebisty. Ten sezon to jego chwila prawdy, zobaczymy. Prawda też taka, że przed sezonem rok temu super wyglądała jego współpraca z Linem, a potem jak wiemy wszystko się posypało. Jestem ciekawy czy Marksowi uda się wejść wyżej w drabince draftu i nie przyjmować jakiegoś totalnego odpadu bez żadnej nadziei na chociażby przeciętne jutro. Bo co by nie mówić to nawet w kategorii odpadów są lepsi i gorsi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peelle Opublikowano 20 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Mam nadzieję, że poszukamy czegoś innego niż pick i Faried od Nuggets, bo gdyby razem na boisku zestawić Farieda I Allena to byłoby coś strasznego w ataku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi