Skocz do zawarto艣ci

Playoffs 2018 - ECSF (1) Raptors vs (4) Cavaliers

BMF

42 u偶ytkownik贸w zag艂osowa艂o

1. 1. Hm?

• Cavs w 4
      4
    • Cavs w 5
      1
    • Cavs w 6
      14
    • Cavs w 7
      6
    • Raptors w 4
      0
    • Raptors w 5
      1
    • Raptors w 6
      9
    • Raptors w 7
      7

Rekomendowane odpowiedzi

Wnioski po serii Raptors:

- s膮 lepsi ni偶 byli wcze艣niej w playoffach, i ju偶 teraz to wida膰

- o ile 艂awka nie da im scoringu w ka偶dym meczu o tyle od czasu do czasu b臋dzie chyba聽du偶ym atutem

- Lowry bardzo zyska(艂) w playoffach聽gdy jego rola ogranicza si臋 do rozgrywania w HCO, bronienia聽i rzucania tr贸jek - najlepszy gracz tej pierwszorundowej serii

- dalej聽kompletnie nie mam zaufania do DeRozana, bo wprawdzie 26-3-4 na 52.8%ts nie wygl膮da 藕le - ale tak naprawd臋 poza dwoma meczami niesamowicie m臋czy艂 si臋 swoj膮 gr膮

- wygl膮da na to, 偶e top5 obrony Raptors to troch臋 overachievement w RS, bo nie s膮 tak dobrzy w defensywie, przynajmniej na bazie serii z Wiz

- chyba zagraj膮 w pe艂nym sk艂adzie od startu serii, a rolesi w g1 czy g6 baaaaardzo dali rad臋

Wnioski po serii Cavs...

- LeBron zrobi ~35-10-8 je偶eli nie padnie ze zm臋czenia

- Cavs bronili lepiej ni偶 w RS i gorzej ni偶 pokazuj膮 to statsy, wi臋c sza艂u si臋 nie spodziewam

- Kevin Love m贸wi艂, 偶e nie ma problem贸w z d艂oni膮 po g2聽- ale chyba jednak ma - a nawet je艣li nie ma, to gra w ofensywie dramatycznie i raczej w dwa dni to si臋 nie zmieni

- Clarkson czy Calderon jako secondary playmakers to nieporozumienie na tym poziomie, wi臋c je偶eli Hill wr贸ci do rotacji na sta艂e to b臋dzie to du偶e wzmocnienie - TYLE 呕E Hill gra ca艂y sezon s艂abiutko, wi臋c pomimo 艣wietnego G7 nie wiem jak on ma zbawi膰 Cavs

- odkurzenie Tristana przez LeBrona/Lue to bardzo solidne adjustment, ale to 偶aden difference maker, nawet je偶eli takowym okaza艂 si臋 w G7

- brak jakiejkolwiek sensownej, pewnej drugiej opcji w ataku Cavs powoduje, 偶e na ich atak nie da si臋 patrze膰 -聽w momencie gdy jedynym reliable strzelcem jest Korver wygl膮da to po prostu 藕le. Mo偶na pisa膰 o dominowaniu gry przez LeBrona, ale聽te wszystkie momenty gdzie akurat mia艂 5 minut przerwy od zdobywania punkt贸w gdy Pacers robili jakie艣 runy i odrabiali strat臋 nie wzi臋艂y si臋 z niczego

LeBron to dalej z艂y matchup dla Raptors (brak obro艅cy 1vs1 + brak rim protectora w艂a艣ciwie dyskwalifikuje przed zatrzymaniem LeBrona), ale Cavs s膮 tak s艂abi, 偶e Raptors maj膮 wystarczaj膮co wiele talentu, 偶eby ogra膰 ich pomimo tego.聽Realnie zrobi膰 mogli to ju偶 Pacers, ale gdy w G2-G5 kiepsko gra艂 Oladipo, to 艣wietnie grali rolesi, a gdy w G7 艣wietnie zagra艂 Oladipo, to s艂abo zagrali rolesi.聽

Jak support LeBrona zacznie gra膰 dobrze, to raczej聽wygraj膮; jak nie zacznie, to Raptors mog膮 swobodnie to wygra膰. Bardzo "odkrywcze", ale聽bardzo prawdziwe.

Problem w tym, 偶e presja na Raptors jest ogromna: dla Sixers jest by膰 mo偶e rok za wcze艣nie, Boston bez Irvinga i Haywarda, Giannis bez trenera, pok艂贸ceni Wizards,聽s艂abutcy Cavs聽- to jest OSTATNIE okienko dla Raptors, bo za rok jak LeBron p贸jdzie do Sixers i/lub Celtics b臋d膮 w pe艂nym sk艂adzie, to szanse na ECF b臋d膮 minimalne.聽To jest to samo okienko, kt贸re w 2009 roku mieli Magic dzi臋ki kontuzji Garnetta, s艂abo艣ci supportu LeBrona i braku pomocy dla Wade'a.

To, 偶e po ostatnich latach w og贸le o jakim艣 oknie dla Raptors m贸wimy, to ju偶 zas艂uga Casey'ego.

O ile typowanie przeciwko LBJ na Wschodzie to wy偶sza szko艂a jazdy, kt贸rej si臋 nie podejm臋, tak pierwszy raz w 偶yciu b臋d臋 kibicowa膰 Raptors.

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Defensywa raptors jest overrated
DZNp2oBXUAQBJXF.jpg

Og贸艂em Raptors s膮 mocniejsi i to nie podlega w膮tpliwo艣ci ale te matchupy mocno mi nie pasuj膮. Jak Hill b臋dzie gra艂 to nawet w dyspozycji optymalniejszej ni偶 ta z game 7 jest upgradem nad kimkolwiek z dw贸jki Clarkson/Jose

Love swoj膮 ofensywe trzyma艂 na ostatni膮 kwarte game 7. Wierze 偶e potrafi da膰 dobr膮 seri臋 tak jest reszta supportu - je艣li zbli偶膮 si臋 do tego co grali z Raptors w tych meczach RS to LeBron dalej zrobi swoje.

O ile nie chc臋 Lebrona kt贸rego eliminuj膮c Sixers o tyle wizja DeRozana w finale jest dla mnie jeszcze gorsza. Cavs w 7 :smile:

Edytowane przez dapunk20
Odno艣nik do komentarza

Wydaje mi si臋, 偶e LeBron mocno si臋 wyeksploatowa艂 w serii z Pacers. Trzymaj膮 go przy 偶yciu ju偶 na oparach. Je艣li w ten sam spos贸b Cavs b臋d膮 gra膰 przeciwko Raptors to nie wr贸偶e im wygranej. Od pocz膮tku serii z Pacers Bron nie mia艂 wsparcia lub po prostu sam chcia艂 wykr臋ca膰 rekordy po 40+ pkt. Raps po serii z Wizadrs na pewno nabrali troszk臋 pewno艣ci, zw艂aszcza 艂awka, wr贸ci艂 Fred, 艣wietnie spisywa艂 si臋 Wright, Siakam. Du偶e znaczenie b臋dzie tak偶e mia艂a przewaga parkietu,聽 widzieli艣my ile dzisiaj to wnosi do gry. Licz臋 na spokojne 4-2 dla Raptors ze wzgl臋du na brak wsparcia Brona i jego przem臋czenie seri膮 z Indian膮.

Odno艣nik do komentarza

Je艣li Lebron rzeczywi艣cie jest tak zm臋czony to mo偶e by膰 krucho z Cavs. I uwa偶am, 偶e akurat Toronto ma personel w postaci Siakama/Anunobyego/Ibaki do znacznego ograniczenia LBJ nawet przez 48 minut je艣li b臋dzie chcia艂 tyle gra膰. Ponadto Raptors b臋dzie znacznie trudniej wyfaulowa膰 ni偶 Sabonis贸w i Turner贸w tej ligi. Wszystko w nogach, r臋kach, kciukach i plecach Hilla i Lova.

Odno艣nik do komentarza

Nie potrafi臋 uwierzy膰 w po Raptors

No po prostu nie potrafi臋

艢ciemniaj膮 od lat, rokrocznie udaj膮 faworyt贸w i trener niewiele tu dla mnie zmienia

Owszem, chce kary dla cavs za takie olewnie rywalizacji, chce kary dla jamesa za zabawy w gma i kompromitowanie trenera

Ale czy gracze z Toronto s膮 do tego zdolni?

Rozum m贸wi lebron w 6ciu

Odno艣nik do komentarza

W RS by艂o 2-1 dla Cavs, przegrana by艂a przed trade deadline, wi臋c nie do ko艅ca mo偶na to liczy膰. W drugim spotkaniu by艂o do艣膰 wyr贸wnanie, a w trzecim no w艂a艣nie. Lowry dzie艅 wcze艣niej by艂 San Antonio, aby ogl膮da膰 fina艂 NCAA, a z Cavs zagra艂 najgorsze spotkanie sezonu 5 punkt贸w. A by艂a szansa na zbudowanie jakie艣 "przewagi" psychologicznej.

Raptors dokonali w RS gigantycznej zmiany, wszystko pi臋knie, ale w po艂owie kwietnia po rozpocz臋ciu PO to gdzie艣 pryska. Wym臋czyli Wizards i kto wie czy gdyby nie kontuzja Portera to mog艂oby by膰 G7. Tak wiem Fred nie gra艂 w wi臋kszo艣ci spotka艅 tej serii, ale b膮d藕my powa偶ni troch臋 inn膮 wag臋 ma starter, a inn膮 rezerwowy nie zale偶nie jak cenny dla Raptors.

Cavs w ostatnich latach najtrudniejsz膮 serie na wschodzie mieli w 1 rundzie a im dalej w lat bym by艂o 艂atwiej. Pacers postawili trudne warunki i wida膰 by艂o, 偶e si臋 nie bali, czy to samo mo偶na powiedzie膰 o Raptors?

Nie wierze w Raptors, mimo ca艂ej tej zmiany bardzo szybko Wiz doprowadzili u nich do pewnego resetu, Casey zacz膮艂 komplementowa膰, 偶e Wiz to nie jest klasyczny 8 seed, wypowiedzi na alibi gdyby co艣 posz艂o nie tak. Je艣li Wiz to nie klasyczny 8 seed to co mo偶na powiedzie膰 o Cavs to klasyczny 4 seed nie do ko艅ca?

Cavs w 6, cho膰 nie zdziwi mnie kr贸tsza seria je艣li Raptors polegn膮 w G1.

Ciekawa seria, cho膰 Cavs mog膮 z艂ama膰 Raptors szybciej ni偶 Raptors Cavs.

Trafne zdanie.

Odno艣nik do komentarza

Raptors w tym sezonie maja 37-7 we w艂asnej hali - najlepszy bilans razem z Rox. W tych siedmiu pora偶kach by艂y dwa game winnery, jedna wtopa po OT i przegrana 127-125 z GSW, tak偶e je偶eli my艣l膮 o wygranej serii dwa pierwsze mecze musz膮 wygra膰 inaczej b臋dzie ci臋偶ko. A ju偶 Ci panowie postaraj膮 si臋 by by艂o jeszcze ci臋偶ej...

refs.jpg

Odno艣nik do komentarza

Nie wiem dlaczego, ale mam wra偶enie 偶e ka偶dy mecz sedziuje ten afroamerykanin (:-) ) w 艣rodku i taki ma艂y zaczesany do tylu. To mo偶e by膰 nawet ten po prawej, ale r臋ki sobie za to uci膮膰 nie dam. A ogl膮dam sporo meczy, przynajmniej jeden dziennie podczas regular season.

Odno艣nik do komentarza

Cala nadzieja Kanady w tym, ze rolesi Cavs beda rownie nierowni w tej serii:

- Hood wchodzac z lawki bedzie scinal do kosza zamiast rzucac open looki

- Clarkson bedzie soba

- Nance bedzie pudlowal layupy z point blanka

- Hill nie zagra 3 spotkan z rzedu

- TT wyjmie paszport kanadyjski z szuflady i uroni lezke + przypomni sobie o swojej rodzinie (Kim)

- Green bedzie tym samym petem i jeszcze zapomni o defensywie, tylko jakby zapomnial, ze gra w contract year.

- Love bedzie 30% non factorem bez defensywy

player to watch Jose Calderon.

Toronto nie ma nikogo na Jamesa.

ps

Seria rozpoczyna sie w Kanadzie, presja wiadomo na kim.

Edytowane przez memento1984
Odno艣nik do komentarza

Wytypowa艂em pierwotnie 4-2 dla Raps, potem zmieni艂em na 4-3 dla Cavs.

c*** wie w sumie jak b臋dzie w tej serii.

Cavs eweidentnie maj膮 kiepsk膮 pak臋, a Lebron jest ewidentnie zajechany. Raptors to Raptors, ale s膮 oni z roku na rok lepsi, bardziej ograni w PO, maj膮 HCA, a LeBron s艂abszej ekipy nie mia艂 dawno i daw艂o mie膰 nie powinien.聽

Fajnie ogl膮da si臋 jego cyfry, ale one man army nic w lidze nie wygra - szczeg贸lnie w tym wieku.

Odno艣nik do komentarza

w normalnej konferencji tak grajacy cavs byliby na rybach

ale, ze to wschod, gdzie wystarczy miec solidny team by zrobic 59W to tak grajacy cavs sa wciaz legitnym kandydatem konferencji:p

w ostatnich latach james odpoczywal w 2 pierwszych rundach. a do tego mial kyriego, ktory przejmowal mecze.

w tym roku james juz w g7 1 rundy jechal na oparach i potrzebowal magii w szatni przed 4q zeby ponownie wejsc na boisko. do tego nie ma kyrie a jego wsparcie... hm...

logika podpowiada, ze bez hca, z najlepsza lawka w lidze, raptors powinni to wygrac.

ale dopoki tego nie zrobia nikt przeciwko bronowi na wschodzie kasy nie postawi:p

jedno jest pewne. nawet jesli james wygra w tym roku wschod, w czerwcu bedzie zajechany i finaly skoncza sie w 4/5 meczach...

Edytowane przez badboys2
Odno艣nik do komentarza

ale, ze to wschod, gdzie wystarczy miec solidny team by zrobic 59W

Akurat w tym roku mieli艣my mniejsz膮 ni偶 zwykle r贸偶nic臋 mi臋dzy konferencjami w RS, r贸偶nica by艂a wci膮偶 du偶a (艣rednio ~2.1 SRS vs ~4.0 SRS dla playoffowych team贸w), ale w ostatnich latach chyba tylko w 2016 roku (specyficzny rok, gdzie poza top4 Zach贸d by艂 s艂aby, a z drugiej strony ekipa z dodatnim bilansem nie zrobi艂a PO na Wschodzie, za艣 6. Hornets mieli 48-34) r贸偶nica by艂a mniejsza.聽

Ocw w kontek艣cie playoff贸w to o niczym nie 艣wiadczy, ale na Zachodzie Raptors dalej mogliby mie膰 oko艂o 55W gdyby ich wstawi膰 np. do Pacific Division w miejsce Warriors, zreszt膮 mieli 19-11 z Zachodem w tym roku.

A generalnie ta r贸偶nica powinna si臋 jeszcze bardziej zmniejszy膰 w nast臋pnych latach聽je偶eli Sixers i Celtics b臋d膮 zdrowi, a LeBron zostanie na Wschodzie.

Naturalnie w playoffach nie wygl膮da to ju偶 tak dobrze. :smile:

Edytowane przez BMF
Odno艣nik do komentarza

ja wiem 偶e Raps zrobili top seed na wschodzie, wiem 偶e maj膮 wreszcei 艂awk臋 i ze s膮 mocni u siebie w domu聽

ja wiem 偶e Cavs si臋 m臋cz膮 niemi艂osiernie i James ich przepycha albo gamewinnerami albo meczami z 40+

ale....

ja nie widz臋 tego by Raptors zacz臋li od 2-0 a tym bardziej by wygrali jeden mecz w ohio

natomiast widz臋 jak James znowu jako one man army wydziera jeden mecz w Kanadzie i potem broni HCA u siebie

1-3 po pierwszych czterech meczach, tak to widze

p贸ki Kr贸l nie padnie, to ja przeciwko niemu nie stawiam

znowu zamknie wszystkim jape i przepchnie to ca艂e towarzystwo do fina艂u kofnerencji :P

Odno艣nik do komentarza

Nie wiem dlaczego, ale mam wra偶enie 偶e ka偶dy mecz sedziuje ten afroamerykanin

Bo ich jest kilku. Bracia Tony (po angielsku Tony Brothers) mog膮 s臋dziowa膰 nawet kilka spotka艅 jednego dnia.

A ma艂y zaczesany to pewnie Ken Mauer

Ken+Mauer+Los+Angeles+Clippers+v+Brookly

Edytowane przez Bogut
Odno艣nik do komentarza

ja nie widz臋 tego by Raptors zacz臋li od 2-0 a tym bardziej by wygrali jeden mecz w ohio

natomiast widz臋 jak James znowu jako one man army wydziera jeden mecz w Kanadzie i potem broni HCA u siebie

1-3 po pierwszych czterech meczach, tak to widze

Jako艣 Indiana wygra艂a w Ohio wi臋c niby czemu lepsze Toronto by nie mia艂o tego zrobi膰?

Wiadomo DeRozan wci膮z gra s艂abo w kwietniu/maju ale reszta dru偶yny wygl膮da艂a coraz lepiej .聽 艁awka si臋 powoli budzi艂a w trakcie serii z Wizards a Cavs graj膮 bardzo przewidywaln膮 ofensyw臋

Raptors w 6

Le Bron w tej serii b臋dzie pewnie broniony na zmiane przez OG, Siakama a mo偶e i Ibak臋. Poetl to ca艂kiem niez艂y rim protector

Si臋 przekonamy ale Indiana te偶 mia艂a by膰 spacerkiem dla Le Brona przed seri膮 a wygl膮da艂o jak wygl膮da艂o

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.