Skocz do zawartości

Marzec w Jeziorolandi

Air

Rekomendowane odpowiedzi

:? Daliśmy ciała i to strasznie. k****, przed czwartą kwarta miałem duze nadzieje, ale to co zagraliśmy w ostatniej części gry, nie nadaje się to komentarza.

Z resztą trudno oczekiwać wygranej, kiedy lider zespołu oddaje ponad 30 rzutów z gry, z czego trafia 33%. Kobe zagrał gorzej niż źle, on miał nas poprowadzić do wygranej, a miał baaaardzo zły dzień i według mnie nie grał tego co powinien. Przeciez widział, ze te rzuty mu po prostu nie wpadają, wiec czemu nie stwarzała swoimi penetracjami przewag, czemu nie odgrywał do partnerów, nie asystował. :?

Nie tego się spodziewałem po tym meczu, teraz przed nami jeszcze dwa wyjazdy i nie ma sie co specjalnie nastawiać na jakąś wygraną, choć możliwe, że w którymś z tych meczów Kobe odbije sobie dzisiejszy fatalny występ i wygramy.

To co dzisiaj zagraliśmy oprócz 3 kwarty, to totalne dno, łącznie z Kobem, szczególnie w końcówce. Na to co się działo w ostatnich 2 minutach, aż żal było patrzeć i to chyba wszystkim, nie tylko fanom Lakers, bo nawet jeżeli Suns byliby tam w miejsce LAL to i tak byłoby mi ich żal. Nie ma u nas wogóle chemii, jeśli ktoś się połamie. Nie wiem czemu, ale coś w nich wtedy pęka i zapominają, jak potrafią grać. Aż boję się pomyśleć co będzie w Dallas i Utah. Zrobią nam z dupy jesień średniowiecza, jak nie gorzej :cry: Już nie mogę się doczekać, kiedy wszyscy będą zdrowi, ale tego chyba się nigdy nie doczekamy :? Nad Los Angeles faktycznie chyba jakieś fatum ciąży :(

zastanawiam się czy nasi rozgrywający cierpią na jakąś nieuleczalną chorobę psychiczną, która uniemożliwia im przyswojenie podstaw defensywy :? Jackson czy Alston walą z obwodu non stop a ci debile albo w ogóle ich zostawiają albo przechodzą pod zasłoną, ja nie wiem to już od lat się w Lakers ciągnie i jak widać młode pokolenie czyli Farmar przejmuje nawyki od mistrza tego typu defensywy czyli Fishera.

aha mam nadzieję, że fani Lebrona oglądali ten mecz i teraz niektórzy zrozumieją dlaczego gadanie o wyłączeniu Bryanta przez Jamesa mnie zawsze tak strasznie bawiło jak się parę razy oglądało to co przeciwko niemu wyrabia Battier to szczęka opada. Pisałem już to w zeszłym sezonie dla mnie ten gość jest najlepszym defensorem przeciwko Bryantowi nie podstawiający nogi Bowen, nie flopujący Raja czy przereklamowany defensywnie Lebron, ale własnie Shane Battier to jak on pracuje na nogach i jak potrafi przy jumperkach Bryanta raz po razie wsadzić rękę miedzy łapy rzucającego Bryanta i to czysto jest po prostu niesamowite, uwielbiam oglądać defensywę tego gościa rozgrywającym Lakers kazałbym codziennie po kilka godzin go oglądać może czegoś by się nauczyli.

Sędziowanie było do dupy, ale gra w defensywie Battiera i brak gry w defensywie naszych rozgrywających sprawiają, że nawet sędziowanie na tak miernym poziomie schodzi u mnie na dalszy plan.

Nadzieja powróciła podczas 3 kwarty,ale niestety. Jeżeli oni nas tak na tablicach rozwalili w 1 i 2 kwarcie i myśleliśmy,że z nimi powinno być łatwiej niż z utah i mavs to..strach myśleć,co będzie.

Kobe na słaaabej skuteczności. Ile to było??11-33??Jedyny pozytyw z meczu to 3 kwarta. Ale marne to pocieszenie.

A co do Houston-zobaczymy czy będą mieli jeszcze tą serię po meczach z BOS NOH GSW i PHX.

Nie ma rady-trzeba czekać na powrót Pau.

A swoją drogą-tak wyglądała by nasza gra jeżeli by nie przyszedł Pau.Dzięki Bogu(znaczy sie Mitchowi)jest u nas

Słaby mecz. Bardzo słaba końcówka. Kobe zawiódł. Obrona nie istniała. Rockets są rzeczywiście niesamowici.

10 złotych w dupę. :]

Wygląda na to, że career season Fishera dobiegł końca. Znowu naszym problemem jest obrona na jedynce, w dodatku Derek w ostatnim czasie gra znacznie gorzej w ataku. Sasha nadal jest cienki, Farmar jeszcze daje radę, ale to za mało.

Chciałbym takiego Battiera u nas. Jakby tak latem udało się przehandlować Odoma w wymianie, w której dostalibyśmy Shane'a + jakiegoś broniącego pg, to wtedy moglibyśmy być zespołem kompletnym.

lucasso nie spinaj sie. to nie jest czat. z reguly jesli pszemy w trakcie meczow to max po poscie 1 na polowe. przynajmniej ja tak mam.

mecz z rox to dramat.

o 1 polowie juz napisalem.

w 2 widzialem w zasadzie tylko run 10-0 w poczatku 3 kwarty. na reszte stream sie posypal. byl moment kiedy mogli przejac prowadzenie i bycmoze mecz inaczej by sie potoczyl. a tak w 4 kwarcie stracili kontakt i hou przy kolejnych punktach malych sobie spokojnie odjechalo.

jezeli byla jakas szansa na zwyciestwa to dzisiaj i w nowym orleanie. do dallas i utah w tym skladzie jedziemy na wycieczke krajoznawcza. dostaniemy ostro po dupie i nawet nie ma sie co napalac na jakiekolwiek zwyciestwo. pozostaje liczyc na potkniecia innych zebysmy po tej serii L4 nie spadli za nisko.

hvjowo sie to wszystko zlozylo. zawsze gramy albo bez bynuma albo bez gasola w najwazniejszych meczach sezonu.

kobe dzis hvja gral. naprawde ciezko sie takie cos oglada i chyba dobrze ze stream mi tak siadal.

pozytyw z tego co widzialem to lamar i rony ale ronny jakis taki... bez jajeczny. kocham goscia i w ogole ale brakuje mu czasami takiej iskry zeby zdominowac strefe podkoszowa. niby fajter ale troche za mietki.

tyle w tym temacie. mam nadzieje ze za tydzien wroci gasol, podobno mihm ma tez juz wrocic. w 2 tygodniu kwietnia podobno bynum a juz zaczac trenowac i jakos na po szykowany jest ariza. bez nich nie ujedziemy dalej niz 1 runda.

rockets trzeba pogratulowac. ale wciaz uwazam ze za duzo farta mieli w tej serii.

wina za porazke w tym meczu spada na barki kb.

aha mam nadzieję, że fani Lebrona oglądali ten mecz i teraz niektórzy zrozumieją dlaczego gadanie o wyłączeniu Bryanta przez Jamesa mnie zawsze tak strasznie bawiło jak się parę razy oglądało to co przeciwko niemu wyrabia Battier to szczęka opada.

Battier nie zawsze tak gra ale dzis respekt dla niego. Rzeczywiscie gral imponujaco w defensywie przeciwko Brylantowi.

edit. Mnie to zastanawia jak Rockets, zespol ktory nie ma specjalnie jakis kosmicznych graczy, samych role playerow i gwiazdy wcale nie topowego formatu (teraz wlasciwie jedna), moga grac tak dobrze. Adelman stworzyl naprawde niesamowita maszynke do wygrywania. Wciaz jakos nie wyobrazam sobie zeby Rockets zawojowali w PO na zachodzie, ale to co robia w sezonie zasluguje na szacun.

10 złotych w dupę. :]

100 złotych w dupę

wina za porazke w tym meczu spada na barki kb.

w dużym stopniu na pewno, ale gdzie była pomoc reszty zespołu kiedy jemu nie szło ? T-Mac walił cegły cały mecz, ale jego partnerzy zrobili co do nich należało Scola z Mutombo pod koszem, Battier w defensywie i rozgrywający pod względem zdobyczy punktowych

zastanawiam się czy nasi rozgrywający cierpią na jakąś nieuleczalną chorobę psychiczną, która uniemożliwia im przyswojenie podstaw defensywy :?

i to chyba najlepiej oddaje to co działo się w Huston i co wyrabiał Alston, to była tragedia nie obrona, przecież ich nawet w poblizu nie było gdy siekał te kolejne trójki, przy takiej fatalnej postawie T-Maca w meczu byli naprawde do pchniecia ale nie z taką defensywa.

Battier faktycznie grał świetnie, sędziowie pozwalali na dużo, sporo kontaktu podkoszowego.

Atmosfera w hali super, mecz również niczego sobie.

szkoda porażki, ale fajnie że Houston ciągną swojego streaka dalej.

Mozę bedą nr1 na zachodzie hehe.

lorak musi sie przypieprzyc do wszystkiego co napisze fan la.

gdyby wygrali z hornets z westem (ile on dla nich znaczy pokazal dzisiejszy mecz z pistons), mavs z nowikiem i lakers z gasolem to napisalbym ze przepraszam za moje niedowierzanie w stosunku do tej ekipy i w ogole napisalbym ze sa och i ach. i ze naprawde moga namieszac w po i w ogole. i z sa na miare streaku 22.

tak stracili yao. ale jak widac ten zespol wielu nie docenilo. ale wciaz nie spotkali sie z kims kto mialby rzeznie pod koszami zeby mozna bylo zweryfikowac ich szanse w po. wiadomo jak sie gra w po. jak najwiecej pod kosz. to pod koszami sie wygrywa misie. poczekamy zobaczymy. ten emcz tylko pokazal ze stawianie timaka przy mvp 07/08 to troche przesada. kobe tez zawalil ale i jego partnerzy sie nie popisali.

abstrac***ac juz od meczu.

zaraz bedzie 45-23. chcac nie chcac. co to oznacza? dzieki bogu do konca miesiaca mavs maja jeszcze po nas celtics, spurs, nuggets czy warriors.

spurs maja jutro boston pozniej laatwo i mavs magic i rockets,

suns maja @blazers, rockets, @pistons, @celtics, nuggets,

hornets maja 2x boston, rockets oraz @cavs

rockets tez nie maja zabawnie celtics, @hornets, @warriors, @suns,pozniej @spurs

jazz maja latwy terminarz do konca miesiaa.

a u nas po tej serii oprocz 2xwarriors same latwe mecze wiec wniosek z tego taki ze lada dzien spadniemy i to bardzo ale beda duze szanse przy powrocie gasola i przy zwyciestwach z warriors ze damy rade jeszcze przed kwietniem wrocic na 1 seed. minimum w dywizji.

faq a mialo byc tak pieknie.

za szybko badboys zakładasz porażki z Mavs i Jazz, tak to najsilniejsze z drużyn w trakcie tej serii wyjazdowej zwłaszcza u siebie, ale równocześnie najsłabsze defensywnie i najbardziej podatne na zdominowanie przez Bryanta. Z jednymi i z drugimi ma szanse na dużą ilość fauli na nim gwizdanych i brak odpowiedniej defensywy, a to już szansa. Nie mówię, że będzie lekko bo bez Gasola na pewno nie będzie, ale przeciwko tym zespołom najbardziej prawdopodobne są świetne występy Bryanta i pozostaje liczyć, że może to wystarczy :roll:

van znasz mnie. zawsze wierze, zawsze patrze pozytywnie i w ogole.

ale wiem jakie sa realia. zarowno jazz jak i mavs sa w gazie.

wiem jak sie gra w energy i triple a bodajze. najlepsze co nas czeka to to ze bedziemy sie trzymali przez 3 kwarty i 1 kwarte dostaniemy spokojnie. najgorsze to 2 blowouty. wszyscy pamietamy co sie stalo gdy jazz grali bez boozera i okura. jak ladnie juz po 1 polowie bylo po meczu.

za duzo widzialem. i realnie oceniam ze nawet przy 50 pts kobego nie mamy szans na w w tych 2 meczach. bo:

1.nie ma wsparcia dla kb. nie zawodzi tylko odom. reszta gra 50-70% tego co potrafi

2.nie bronimy. mamy dziuury w defensywie. rozne dziury. i te dziury mavs i jazz wykorzystaja spokojnie. zobacz jakie cyferki wykrecili nam paul, chandler, alston i jackson. a nadejda kolejni jak nowik, terry czy williams czy boozer. nie bronimy na tyle dobrze zespolowo by ograniczac liderow tych ekip. a to jest problem. pytanie tylko na ile na defensywa jest w stanie sie polepszyc po powrocie bynuma, gasola i arizy.

3.krotka lawka. przez te kontuzje turiaf z radmanem trafili do s5 i 2nd unit traci strasznie. goscie ktorzy normalnie powinni byc 9-12 staja sie 6-8 i jest problem.

reasumujac. nie jestesmy w stanie wygrac z tymi jazz i z tymi mavs obecnymi. nie bez gasola. i lepiej sie z tym pogodzic. jezeli wygramy choc 1 spotkanie to uznam to za najwieksze zaskoczenie sezonu.

edit:

przypomnij sobie te spotkania kiedy swiezo stracilismy bynuma w styczniu. w krotkim okresie czasu gralismy z suns, @spurs i @mavs, teraz taki sam sklad tylko bez kwame i mecze z @noh oraz @hou. 5 bardzo podobnych spotkan. 5 przegranych spotkan, w ktorych zawalalismy zawsze minimum 1 kwarte. w tym skladzie z zespolami z wyzszej polki stac nas jedynie na 3 kwarty rownorzednej gry.

Szkoda ze Gasol wypada na dwa tygodnie. Bedzie ciezko, jednak licze na zwyciestwo z Jazz i Mavs trzeba powalczyć. Ważne by na PO wrócil Gasol i Andrew i bedzie dobrze.

BTW panowie wróciłem:)

Powiem narazie krótko - - po prostu bbbooosko :D (w świeta przygotuje obszerną relacje, teraz juz praca mnie goni)

Tego nie mozna chyba opisac w słowach... z naszej ekipy to najlepszy chyba to Roony jest przemily i zabawny, najlepiej jednak wspominam Corego McGettego (czy jak to sie pisze)- koles jest super. Sam zaczepia fanow, szczegolnie tych ktorzy kupuja jersey clippers ubrani w zolta koszulke, fioletowa czapke i plecak lakers:)))) Bynum jest tak przejebanie wysoki i dobrze zbudowany ze zwykli ludzie przy nim to mrówki. Uszy Farmara sa wieksze na zywo (: A Jax to juz zupelnie inna bajka... No nie wiem od czego zaczac opisywac, po prostu nie wiem... wiem jedno, ze nie zaluje zadnego dolara :)))

Mam 5cio godzinny film (moze skleje jakiegos mixa), zdjecia dostane pocztą to odrazu wrzuce, autografy wszystkich (dzieki Roonemu) prócz Odoma (dziwny jakis) i niestety BB2 Sashy (spoznil sie czy cos takiego) :D Mecz z Miami nudnawy choc przez caly czas trzesmy mi sie rece i wogole nie wiedzialem co i jak z podniecenia.. a mecz z Mavs - poezja 8) Ta atmosfera to wszystko piekne, po prostu - nawet nie liczylem, nie wiedzialem ze bede na tym meczu. Na samym koncu SC, gowno bylo widac ale bylo warto.. Zaliczylem tez gówniany mecz Clippersów, przybilem piatke z brandem i umarłem ze szzczescia;)

Wiecej napisze rowniez w piatek, do piatku napewno nie przysiada na dłużej:| - tak to jest jak jedzie sie na pare dni a zostaje maksymalnie dlugo jak mozna(:

ps. Tacos nic specjalnego, choć całkiem calkiem :D

Aa i jak ktos wybiera sei do LA, to ma wziasc Polska kiełbase - obiecałem(:

No witam, witam :) Jezu jak ja ci zazdroszczę :P kiedyś sam będę musiał sobie sprawwić taki prezent. Już nie mogę się doczekać tej relacji :) A tak a propos to mam już wizję mojej emerytury 8) Jakiś przytulny domek, blisko tego od KB ;P i karnecik na cały sezon w pierwszym rzędzie 8)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.