Skocz do zawartości

Marzec w Jeziorolandi

Air

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj cięzki mecz z Wariors. Waidomo,że beda chcieli za wszelką cenę wygrać bo Denver są tylko 1 1/2 meczu za nimi. Zobaczymy jak to będzie.Jeżeli zagramy tak jak z Utah i Mavs to będzie W :D

A i nie mogę się już doczekać powrotu Bynuma :D Jeszcze "tylko"2 tygodnie. Podobno przed tą serią wyjazdową Andrew podczas treningu Lakers wyszedł na parkiet i zaliczył kilka dunków :D Więc jestem optymistą co do jego powrotu

Defens ze co?

tak mozna powiedziec o grze naszych... w obronie taka klapa ze az zal patrzec nie moge, graja strasznie brzydko naprawde boli mnie to jak to widze :/ Luke powinien wogole nie byc wpuszczany na mecze, wolny jak cholera nic nie robi. wogole w ataku za malo gry pod kosz a za duzo jumperow. warriors narzucili im styl gry a ci zamiast zwolnic to biegaja jak szaleni.

glupie straty i wogole where is d? a opcja z full court pressure byla bardzo dobrze przemyslana... :roll:

graja strasznie brzydko oby to sie zmienilo

Jest druga kwarta jest źle... nie wygląda dobrze lakers grają zle przede wszystkim w ataku.. straszna masakra już 13 strat to nieładnie wygląda ide chyba spać... może too przez to że oglądam ten mecz:).... ostatnio jak oglądałem to dowalili nam NOH.... ide więc spać... mam nadzieje że nie beda tak tracić pilek....nie no straszna masakra masakrują nas w środku masakrują nasz jump szhotami.,... raczej nic z tego nie będzie.... dzisiaj... nie wiem lakers chyba myslami są na świtach.... w ogóle jak mówią komentatorzy kompletny brak dyscypliny w ataku .... a Warriorsom wpada duzo nawet nieźle contested shots....break jakiegoś shot bnlockera pod koszem bardzo widoczny jest... ech.,,, GO lakers.. nadzieja umiera ostatnia ... może 3 kwarta i 4 coś zmieią ja ide jednak spać..

jeszcze wiele można napisać ale pewnie ktoś napisze to czego tu brakuje a i Opiszcfie jak 3 i 4 kwarta bo ja musze troche pospać....

LOS LAkers ..... dzisiaj zły LOS....:)Zajączek sie do nas nie uśmiecha...

Never stop believing. 7 point game !!!!!!! Dostajac w dupe 23 na przerwe. Bierzcie sie do roboty panowie! Nic mi na razie do glowy nie przychodzi, ide ogladac.

WE are all tied !!!!!! Kobe Play of the Day jebnal takie ze zaczalem skakac po pokoju!! Mamba + Lamar + Ronny swietny ballgame!! Do boju!!

k****... captain jack

Szacunek dla Mamby za te 2 bardzo trudne three pointery w koncowce. Szkoda ze Captain Jack odpowiadal z czystych jak lza pozycji (dzieki Luke). Jeszcze wieksze uznania dla Odoma, ktory zagral mecz sezonu w moim przekonaniu - ratowal dupe w najwazniejszych momentach co jest mila nowoscia, zawsze mi imponowal a teraz jego gra cieszy jeszcze bardziej. 26 punktowy comeback nie zdarza sie czesto, szkoda ze nie uwienczony winem. Ronny tez nie zawiodl. Musimy popracowan nad D i wynik bedzie oszalamiajacy, jezeli potrafimy grac na takim poziomie bez 3 starterow. Purple & Gold forever.

P.S. Ci co przestali ogladac po polowie - Kobe was juz nie lubi ;)

i love this game!!!!

juz chcialem isc spac zalamany(chociaz gsw to jedna z mojch ulubionych druzyn) bo jak sie patrzy na takie COŚ co grali lakersi w 1polowie to zyc sie odechciewa. ale postanowilem ze jak na koniec 3q nie zajda na maks12 pkt straty to dupa a tu nagle phil poszedl po rozum do glowy i na parkiecie prawie waltona nie bylo i doszlismy ich na 6pkt(to tylko swiadczy jak luke jest aktualnie beznadziejny a te 2 straty z 1 polowy to masakra jakas). teraz mozna tylko liczyc na W po takiej kwarcie i oby zawsze tak grali jak w tej3q :twisted:

i kolejny mecz z rzedu swietny w wykonaniu lamara. sam go juz kiedys skreslilem jak wielu zreszta a on teraz zaczyna grac na poziom kasy jaka dostaje i jak powinien ggrac zawsze :D

PS. akcja z 6 minuty 4q -poprostu majstersztyk to co zrobil kobe z obrona wojownikow :shock: to przechodiz ludzkie pojecie i jeszcze to wykonczenie ronnego and1 8) jak dla mnie akcj ktora znajdzie sie w czolowce 10 najlepszych akcji sezonu :D

no to sobie konkurs 2 panowie urzadzili ale czemu jacksona nikt nie kryl orzy obu rzutach?? :?: :x

brawa za koncowke naprawde brawa... nie wiem co Luke robil na boisku matko to jest kaleka... phil chyba nie wiedzial ze on gra ^^

Jackson dwa razy zostawiony na 3 no i koniec. co z tego ze Kobe wreszcie trafil 2 trojki. brawa za obrone.

porazka strasznie boli... co mi po takim comebacku jak w koncowce mr luke 2 metry od jacksona... naprawde madre... nie wiem jak mogli to potem przegrac...

musza wygrac w oakland inaczej bedzie niedobrze.

Jak się dowiedziałem, że Gasol raczej nie wystąpi, to zrezygnowałem z oglądania. Przecież w święta nie można być złym przez cały dzień :P A tak, teraz będę zły przez max 2 godziny, a reszta dnia minie przyjemnie (mam nadzieję) :P

Szkoda tego meczu strasznie, bo jesteśmy teraz o jedną przegraną za NOH i lepiej byłoby nie przegrać następnego meczu. Może Gasol jednak wystąpi, jak zobaczyli dzisiejszą porażkę :roll: Ale nie, lepiej niech się kuruje.

Jak popatrzyłem w statystyki, to Kobe i Lamar :shock: tylko skuteczność nie za dobra :? 36 pkt 14 zb i 8 as :o no i Lamar, któremu zabrakło jednego punktu do 20/20 :shock: Ale i tak chętnie zamieniłbym te wszystkie statystyki na win :(

No i kolejna przegrana końcówka. Waltona i Vujacica mam już serdecznie dość, nie chcę ich oglądać w przyszłym sezonie. Gwizdki w ostatnich minutach też były niezłe. Taki mecz przegrać, no nie mogę. Jutro nas pewnie Warriors zmasakrują...

btw. co w końcówce na boisku robił Walton i dlaczego Turiaf siedział na ławce?

potrzeba w końcówce defensywy a Phil trzyma na parkiecie Waltona zamiast Turiafa :?

trochę to przypominało mecz z Mavs nasz tylko tym razem to my zrobiliśmy prawie comeback

Warriors są bardzo łatwi do pokonania jak ma się wysokich, nasi wysocy niestety kontuzjowani i mamy z nimi problem

Waltona i Vujacica mam już serdecznie dość

Nie mam nic na obrone Lukasza bo w tym sezonie nie musi sie martwic o kontrakt i nie gra tak jak kiedys na full swoich umiejetnosci co mnie tez tak denerwuje ze szok. Co do Machine to przesadzasz. Typek zrobil sie swietny i dzisiaj jak i zwykle byl naprawde skoncentrowany na meczu, po przegranej caly skupiony i wkurzony - potrzeba nam takiego catch&shootera z lawy.

No i kolejna przegrana końcówka. Waltona i Vujacica mam już serdecznie dość, nie chcę ich oglądać w przyszłym sezonie. Gwizdki w ostatnich minutach też były niezłe. Taki mecz przegrać, no nie mogę. Jutro nas pewnie Warriors zmasakrują...

btw. co w końcówce na boisku robił Walton i dlaczego Turiaf siedział na ławce?

Jendras nie przesadzaj, przegraliśmy niestety, ale to nie znaczy, że mamy się pozbywać od razu Sashy czy Waltona. Jeśli chodzi o Luke'a to zgadzam się, że w takiej formie jaką prezentuje ostatnio nic nie wnosi do drużyny, ale Vujacic to w tym momencie bardzo pożyteczny gracz dla nas i kropka. niejednokrotnie już w tym sezonie bardzo pomagał nam w wygraniu meczu dzięki świetne grze w końcówce, także spokojnie.

Tak jak napisał, Van, brakuje nam teraz siły pod koszem, ale kiedy będą Gasol i Bynum albo chociaż jeden z nich, to z Warriors problemów nie powinno być żadnych.

Tak wogóle, to jednak szkoda, że dziś przegraliśmy bo świetna pogoń, no i te dwie trójki Kobego i dwie odpowiedzi Jacksona, niestety gracz Warriors był w lepszej sytuacji bo to oni prowadzili i niestety nam zabrakło czasu.

Mam nadzieję, że dziś będzie rewanż.

Graboś - Sasha jest przydatny, kiedy siedzi mu rzut. Ale kiedy nie siedzi, to gramy w czwórkę, bo on nic innego do gry nie wnosi (poza irytowaniem przeciwnika w obronie), a rzuca dalej, jest sabolubny, mało widzi, podejmuje złe decyzje na boisku, nie umie dobrze podać i rzadko grozi wejściem. Ja na miejscu Kupchaka pożegnałbym go latem, przesunął Fishera na sg, a MLE (bądź jego część) przeznaczył na rozgrywającego, który umie bronić (Duhon?).

Według mnie jesteś do niego po prostu uprzedzony. To jest typowy shooter i wcale nie siedzi mu rzut tak rzadko jak to przedstawiasz, z reszta wystarczy popatrzeć na jego statystyki z tego sezonu, wyglądają one naprawdę dobrze i co najważniejsze widać ogromny postęp w porównaniu do poprzedniego sezonu.

W tym ma z gry 45.9% a za trzy 43.3% więc wskaźniki naprawdę dobre, poza tym w tym sezonie widać w jego grze o wiele większą pewność, często decyduje się na jakieś odważniejsze wejścia, podania, po prostu jest dużo lepszy niż był w poprzednim sezonie, dlatego ja nie widzę sensu w wyrzucaniu go. trzymaliśmy go dwa lata, nie grał prawie nic, teraz zaczął wreszcie dawać coś drużynie i mamy się go pozbyć, skoro możliwe ze zrobi dalszy postęp. Dla mnie to pewniak na ławkę.

Jestem uprzedzony, bo wymieniłem jego wady? To, co o nim napisałem, to nie jest żadna nowość, żadne wymysły. My musimy szukać oszczędności, nie widzę sensu w trzymaniu gościa, który umie TYLKO rzucać i jest w tym nierówny.

Dzisiaj jego gra sporo nas kosztowała. Jesli nie siedzi, to nie rzucasz, proste. Vujacic to nie Kobe, żeby mieć zielone światło. A ta trójka w kontrze 1 na 3? Idiotyzm.

Fajnie, że zrobił postęp, ale chyba zapominasz o jednym - contract year. Cooka i Waltona też wszyscy chwalili i co? Pierwszego już nie ma, drugi jest cieniem samego siebie sprzed roku.

Mamy dość strzelców, za to brakuje nam na obwodzie obrońców. Im bardziej będziemy zbilansowani i solidni, tym większe będziemy mieli szansę na tytuł. My ciągle mamy za dużo nieatletycznych, białych strzelców.

Vujacic, mimo swojego talentu strzeleckiego, jest zbyt niepewny i szalony. Podejmuje za dużo błednych decyzji, jest nieodpowiedzialny i jego błędy nie raz kosztowały nas sporo. Nie mam zamiaru płacić mu grubej kasy w sytuacji, w której w najbliższym czasie czekają nas spore wydatki. Bynum, Turiaf, Farmar, Ariza, Vujacic - raczej nie będzie nas stać na zatrzymanie wszystkich.

z Vujacicem jest problem taki, że nie trzyma się tego co jest mocną stroną, zamiast skupić się wyłącznie na rzucaniu z czystych pozycji bierze się za jakieś rzuty po koźle przez ręce obrońców, wjazdy na kosz. Mnie u niego strasznie wkur.. jak ma piłkę w kontrze mamy przewagę a on nigdy nie poda do wolnego gracza, wiele razy były sytuacje 2na1 i np. Kobe pod koszem i Sasha zamiast odegrać woli sam skończyć i nic z tego nie wychodzi.

Ja bym go zatrzymał, ale za niezbyt wygórowaną cenę niestety zbyt wielu graczy, którzy dostawali od Mitcha nowe kontrakty pokazywało następnie, że na nie nie zasługuje Divac, McKie, Kwame, Cook, Radman, Walton. Trochę tego za dużo jak na parę sezonów, niski i krótki kontrakt jak chce zostać, a jak nie to trudno o shooterów nie jest tak trudno nawet Coby Karl może tu być tanią opcją.

Ja tam bym się do Sashy w tym sezonie nie przyczepiał. Gość się rozwinął i przez ostatnie miesiące na prawdę bardzo dobrze gra i ta jego gra też często nie jest już tak całkiem jedno wymiarowa, ale potrafi też ściąć po kosz, czy coś tam przechwycić. Co do jego obrony, to chyb kwestia jest jasna, dobrym obrońcą to on raczej nigdy nie był.

Chętnie bym go zatrzymał, ale jak już Jendras zauważył, raczej nie będzie to możliwe, bo Vujacic na tą chwilę jest najmniej piorytetowym graczem do re-sign.

P.S. Jendras dostanie ci się strasznie od bb2 jak zobaczy jak o Sashy piszesz :wink:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.