Skocz do zawartości

Sport

montana

Rekomendowane odpowiedzi

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „DONEESSIONA PROF PROFESSIONAL DARTSCORPORATION DARTSCORPORATION ION DARTS ORPORAT CANAL+ PROSTATE CANCERUK PAMTRyЖИEX PRISNY.COM 謹天 Bd boahoaMAN TARGET MAUDEV ŚWIATOWY DART NA 5 LAT W CANAL+! OGLĄDAJ 0 20 LUTEGO”

Cytat

Wszystkie turnieje telewizyjne: mistrzostwa świata, World Masters, Premier League, UK Open, World Cup of Darts, Grand Slam of Darts, World Matchplay, World Series of Darts Finals, World Grand Prix, mistrzostwa Europy, oraz PC Finals;

wszystkie turnieje World Series of Darts;

wszystkie turnieje European Touru (w tym sezonie 15).

Na mocy umowy dart pozostanie w nowym domu minimum do końca 2030 roku, a pierwszym turniejem pokazanym w Canal+ będzie Poland Darts Open w Krakowie! Transmisja z tych konkretnych zmagań pojawi się w CANAL+ SPORT 5 oraz w serwisie streamingowym.

Usłyszałem dziś w radio, że Polska ma zamiar wybudować tor bobslejowy za 120 mln w Karpaczu . Z ciekawości sprawdziłem i mamy 40 zawodników uprawiający bobsleje i skeleton.. Nie wiem czy obu płci czy tylko mężczyźni ale Polska to musi być w cholere bogaty kraj ,ze buduje tor dla 40 ludzi. Nie wiem może liczą,ze taki nowoczesny tor podwoi tę liczbę? Myślę ,że lepiej postawić jak Holendrzy na łyżwiarstwo bo tam jednak jesteśmy blisko czołówki. Z drugiej strony Włosi nie mają ani jednego krytego toru łyżwiarskiego a są chyba drugą na świecie potęgą w tym sporcie.. Taki tor bobslejowy jest bardzo drogi w utrzymaniu i potem sie okażę ,ze brakuje kasy na nowe bobsleje 

3 godziny temu, ely3 napisał(a):

Usłyszałem dziś w radio, że Polska ma zamiar wybudować tor bobslejowy za 120 mln w Karpaczu . Z ciekawości sprawdziłem i mamy 40 zawodników uprawiający bobsleje i skeleton.. Nie wiem czy obu płci czy tylko mężczyźni ale Polska to musi być w cholere bogaty kraj ,ze buduje tor dla 40 ludzi. Nie wiem może liczą,ze taki nowoczesny tor podwoi tę liczbę? Myślę ,że lepiej postawić jak Holendrzy na łyżwiarstwo bo tam jednak jesteśmy blisko czołówki. Z drugiej strony Włosi nie mają ani jednego krytego toru łyżwiarskiego a są chyba drugą na świecie potęgą w tym sporcie.. Taki tor bobslejowy jest bardzo drogi w utrzymaniu i potem sie okażę ,ze brakuje kasy na nowe bobsleje 

W innych tematach udowadniasz że jesteśmy gospodarczą potęgą a tu się wykładasz na temacie sportowym tak łatwo? To jest Polskaaaaaa. Dziewczyny mówiły że nie mają sanek za 100 tysi to się zrobi tor. Za 120. Milionów. 

Może to plan na Io 

2 godziny temu, ignazz napisał(a):

W innych tematach udowadniasz że jesteśmy gospodarczą potęgą a tu się wykładasz na temacie sportowym tak łatwo? To jest Polskaaaaaa. Dziewczyny mówiły że nie mają sanek za 100 tysi to się zrobi tor. Za 120. Milionów. 

Może to plan na Io 

To ja już wolę, żeby zbudowali 120 barów do trenowania darta 😎

4 godziny temu, ignazz napisał(a):

Dziewczyny mówiły że nie mają sanek za 100 tysi to się zrobi tor. Za 120. Milionów. 

idiotyczne to jest, sorry, dziewczyn mi szkoda oczywiście ale to że ktoś wkurwiony (co szanuje i doceniam, zależy im, spoko) wystąpił w telewizji i pojojczył to nie znaczy że na otarcie łez trzeba wyjebać 100 baniek z budżetu, kurva <mr obvious kończy pisanie>

najebać tych orlików więcej czy inne siłownie na otwartym powietrzu czy cokolwiek a nie kurva tor saneczkowo bobslejowy (btw to jeden i ten sam tor do dwóch dyscyplin, tak?), ludzie

jebać bobsleje i saneczkartstwo, niech żyjo jabłuszka!!!!!!!!!!!!!!!!! jesteśmy potęgą w jabłuszkach i ja bym był za tym żeby nacisnąć na MKOL żeby wprowdzili wyścig na jabłuszkach  na ZimIO. Albo zjad na snowboardzie na dupie na oślej łączce, też fajna dyscy.

(zmutujcie YT i puśccie sobie skądś inąd muzę z chariots of fire)

Edytowane przez rw30

4 godziny temu, ignazz napisał(a):

W innych tematach udowadniasz że jesteśmy gospodarczą potęgą a tu się wykładasz na temacie sportowym tak łatwo

A co a piernik do wiatraka... Skoro tak poteżne sportowe nacje jak Holendrzy czy Japończycy mają w pompie mieć reprezentantów w każdej dyscyplinie i nawet nie próbują udawać ,że chcą mieć saneczkarzy. Nie ma sensu udawać ,że będziemy dobrzy skoro dyscyplinę uprawia 40 osób. Niemcy jakby wystawili i z 30 ekip to wszystkie byłyby przed Polską. Japonia się skupia na snowboardzie bo to jest kraj zakochany w desce. Holandia na panczenach . No Japonia ma trochę więcej ambicji bo jeszcze skoki i ogólnie łyżwy ale pomimo organizowania Olimpiad posiadania infrastruktury to mają wywalone na bobsleje a Polska ma budować tor >

To będą zmarnowane środki a na dodatek skoro teraz związek ledwo daje radę to jak oni znajda środk na utryzmanie toru? Będzie im to zjadać 3/4 budżetu i znowu będą jeździć na 10 letnich sankach

Ale ja nie twierdzę że to nie będą zmarnowane środki. W sposób prześmiewczy na luzie pisze a Ty tu na poważnie dajesz analizy. Piernik do wiatraka ma tyle że my nie mamy logiki takich decyzji i nie zdziwi mnie nic w naszym kraju. A nawiązanie do innych dyskusji też było żartem. Coś sztywno ostatnio. 

Nasi działacze to żart którzy za sukces uznają wyjazd 5 osób z rodziny na IO 

Za kasę komitetu. 

27 minut temu, rw30 napisał(a):

pewnie sie rozejdzie po kościach to budowanie toru, tak tylko mówię zanim zrobicie dyskusję na 5 stron : )

Pewnie tak.