Skocz do zawartości

beGM - Pytania do Radnych (i nie tylko radnych)

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

38 minut temu, Alonzo napisał(a):

Sami nie możemy anulować kontraktu Brandona Clarkea. Potrzebna jest Twoja oficjalna prośba jako GMa 76ers o usunięcie jego kontraktu na ten sezon z arkusza. Wystarczy jedno - dwa zdania w temacie Media Room. 

Ale ja nie chcę anulować kontraktu, bo tego kontraktu zwyczajnie nie ma.

Nie podjął opcji, bo niby jak miał to zrobić przy całym szacunku do sytuacji.

Jak nie podjął opcji to kontraktu nie ma.

5 minut temu, Tecu napisał(a):

Ale ja nie chcę anulować kontraktu, bo tego kontraktu zwyczajnie nie ma.

Nie podjął opcji, bo niby jak miał to zrobić przy całym szacunku do sytuacji.

Jak nie podjął opcji to kontraktu nie ma.

A może go podjął przed śmiercią? - miał przecież na to czas po sezonie. Możemy sobie gdybać, ale uważam że ciszej nad tą trumną.

Po prostu pro forma napisz w Media Room - Proszę o zniesienie kontraktu B. Clarkea. Wszystko.

16 minut temu, Alonzo napisał(a):

A może go podjął przed śmiercią? - miał przecież na to czas po sezonie. Możemy sobie gdybać, ale uważam że ciszej nad tą trumną.

Po prostu pro forma napisz w Media Room - Proszę o zniesienie kontraktu B. Clarkea. Wszystko.

U nas w grze, bo o tym chyba mowa, nie mylmy uniwersum, opcje podejmuje się tylko w odpowiednim dziale przez głosowanie.

Jeżeli bym napisał prośbę o zniesienie kontraktu, to potwierdziłbym, że ma kontrakt a go nie ma. Jesteś chyba legalistą, więc chyba rozumiesz.

To nie ja nad trumną zaczynam dyskusje nad sprawą oczywistą.

1 minutę temu, Tecu napisał(a):

U nas w grze, bo o tym chyba mowa, nie mylmy uniwersum, opcje podejmuje się tylko w odpowiednim dziale przez głosowanie.

Jeżeli bym napisał prośbę o zniesienie kontraktu, to potwierdziłbym, że ma kontrakt a go nie ma. Jesteś chyba legalistą, więc chyba rozumiesz.

To nie ja nad trumną zaczynam dyskusje nad sprawą oczywistą.

Tecu,

Z jednego zdania, które mógłbyś napisać robisz dyskusję w której nie zamierzam uczestniczyć.

Krótko - sami bez Twojej zgody nie możemy znieść tego kontraktu. Clarke mógł podjąć go nawet dzień po sezonie - i to od kiedy głosujemy nie ma tu znaczenia. Po prostu jest deadline na decyzje. My nawet nad nim nie głosowaliśmy. W przypadku tego rodzaju śmierci NBA raczej w porozumieniu z klubem taki kontrakt z automatu unieważnia. 

Możesz jednym zdaniem w Media Room zamknąć temat Clarkea, a możemy też założyć temat, gdzie będziemy nad nim głosowali i narobisz ludziom roboty po prostu. Na końcu nawet podjęte Player Option może być anulowane.. ale musi klub tego chcieć. 

Zamknijmy więc oficjalnie temat Brandona Clarkea, bo jesteś jedyna osoba, która może to zrobić jednym zdanie,

Tyle ode mnie. 

47 minut temu, Alonzo napisał(a):

XDDDD

A po c*** on ma to robić ? Czy ty zdajesz sobie sprawę w jakich oparach absurdu się poruszasz? pro forma k**** napisz se co chcesz sam w media roomie i na c*** kazesz tecowi się o coś prosić ?  Ty masz jakąś manie, że musisz mieć swoich podwladnych czy o co chodzi? 

Ale mi nie chodzi o to, że jestem zbyt dumny by o coś prosić tylko o absurd sytuacji.

Nie, nie mógł wcześniej podjąć opcji, bo jest to u nas tylko w ramach głosowania gdzie wczuwamy się w gracza.

Rozumiesz absurd potencjalnego głosowania?

Jak nie podjął (bo nie mógł)to kontraktu zwyczajnie nie ma, zgodnie z regulaminem.

Ale ok.

# Murem za spadkobiercami Brandona Clarke w alternatywnej rzeczywistości begm. 

Alonzo jedziesz z kolegami po drugie mistrzostwo widzę ! 🤣

5 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Morda filipiński kundlu :)

Kiedy wreszcie ostatecznie odejdziesz i przestaniesz ujadać jak pies? :)

siedź cicho w kącie jak na zlocie polski przygłupie  

W dniu 4.08.2026 o 07:35, 24kobe8 napisał(a):

oferta zawiera roczną podwyżkę 8%, zgodnie z CBA roczna podwyżka to maks 5% dla nieswojego gracza.

oferta jest zatem nieważna, proszę Radę o potwierdzenie 

23 godziny temu, Alonzo napisał(a):

Jeżeli @gizior dał 8% podwyżki Camarze, to oferta Hornets jest nieważna. 

No cóż za gapowe się płaci. Sprawdziłem kwoty kontraktu z rl, ale nie sprawdziłem o ile % rośnie kwota kontraktu. Dobra nauczka na przyszłość. Bardzo dobrze to GM Hawks wyłapał 👏

Pozostaje jedynie mieć nadzieję, że Toumani Camara mając świadomość, że może jednak w najbliższych latach zarobić zdecydowanie większe pieniądze niż pierwotna propozycja jaką dostał od swojego GMa (czy to w innym teamie czy na skutek zmobilizowania swojego GMa do przedstawienia nowej lepszej oferty bardziej adekwatnej do jakości sportowej zawodnika) weźmie to pod uwagę przy podejmowaniu decyzji o przyjęciu lub odrzuceniu propozycji Hawks w pierwszej rundzie FA 😜

• 2 tygodnie później...