Szulim Opublikowano 8 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2023 @ozzy110 ja osobiście nie byłem pewien więc wgryzłem się w 676stornicowy dokument dotyczący opisu nowego CBA Wynika z tego, że konwertowanie TW nadal pozostaje jak poprzednio - można podczas sezonu na normalny kontrakt z wyjątków lub SC Natomiast - w opisie wyjątku dla 2nd rounder jest zapisane, że nie ma limitu co do ilości użyć, ani ograniczenia co do czasu - czyli można również podpisać go w trakcie sezonu. I dochodzimy do najciekawszego opisu - jeśli podpiszesz 2nd round exception przed startem wolnej agentury - nie liczy się do capu w trakcie. Natomiast w trakcie sezonu od razu wpisuje się w wydatki. Idę dalej - w opisie na The Athletic jest podany przykład, gdzie zespół może przepisać swojego TW na 2nd round exception w trakcie roku - ale musi to nastąpić w 1 roku od momentu jego wydraftowania - potem to prawo przepada. No i przy okazji doczytałem, że od tego sezonu można posiadać 3x TW a nie 2 sloty - więc to też trzeba zmienić. Zaraz dopiszę to w komunikatach i do Regulaminu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba2419 Opublikowano 8 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2023 9 minut temu, Szulim napisał: @ozzy110 ja osobiście nie byłem pewien więc wgryzłem się w 676stornicowy dokument dotyczący opisu nowego CBA Wynika z tego, że konwertowanie TW nadal pozostaje jak poprzednio - można podczas sezonu na normalny kontrakt z wyjątków lub SC Natomiast - w opisie wyjątku dla 2nd rounder jest zapisane, że nie ma limitu co do ilości użyć, ani ograniczenia co do czasu - czyli można również podpisać go w trakcie sezonu. I dochodzimy do najciekawszego opisu - jeśli podpiszesz 2nd round exception przed startem wolnej agentury - nie liczy się do capu w trakcie. Natomiast w trakcie sezonu od razu wpisuje się w wydatki. Idę dalej - w opisie na The Athletic jest podany przykład, gdzie zespół może przepisać swojego TW na 2nd round exception w trakcie roku - ale musi to nastąpić w 1 roku od momentu jego wydraftowania - potem to prawo przepada. No i przy okazji doczytałem, że od tego sezonu można posiadać 3x TW a nie 2 sloty - więc to też trzeba zmienić. Zaraz dopiszę to w komunikatach i do Regulaminu Czyli jak podpisałem swojego 2rd na TW to teraz w każdym momencie mogę użyć tego 2rd exception nawet jak gracz jest TW? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szulim Opublikowano 8 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2023 Teraz, kuba2419 napisał: Czyli jak podpisałem swojego 2rd na TW to teraz w każdym momencie mogę użyć tego 2rd exception nawet jak gracz jest TW? tak, ale tylko podczas 1 sezonu od draftu - potem wedle normalnych zasad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy110 Opublikowano 8 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2023 Są są. Nawet zaktualizowałem już arkusz na 3 sloty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 8 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2023 czy dowiem się dlaczego przeszły na mnie punkty karne Lafa za poprzedni sezon? I skąd mam punkt karny z tego roku, skoro brałem udział we wszystkich głosowaniach i opisach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy110 Opublikowano 8 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2023 @Szulim jak ustalamy z tymi podpisami 2nd? Dla każdego przyjmujemy od raz najniższy pułap $1,119,563 $1,891,857 $2,221,677 $2,406,205 żeby było po równo czy dajemy indywidualnie możliwość zaoferowania większej wartości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano 8 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2023 2nd roundery teraz będą RFA po trzecim roku, dobrze rozumiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy110 Opublikowano 8 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2023 19 minut temu, Braveheart22 napisał: 2nd roundery teraz będą RFA po trzecim roku, dobrze rozumiem? Zawsze były do 3 roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano 8 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2023 4 minuty temu, ozzy110 napisał: Zawsze były do 3 roku Były po drugim, gdzie dany zespół miał early-birds. Po trzecim już był UFA. To akurat byłaby fajna zmiana, żeby 2nd roundery były RFA po trzecim roku z pełnymi prawami birda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy110 Opublikowano 8 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2023 17 minut temu, Braveheart22 napisał: Były po drugim, gdzie dany zespół miał early-birds. Po trzecim już był UFA. To akurat byłaby fajna zmiana, żeby 2nd roundery były RFA po trzecim roku z pełnymi prawami birda. No były po 2 bez użycia wyjątków, chyba, że podpisałeś ich przy użyciu full mle albo taxpayera. Wtedy byli normalnie RFA po 3 roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 9 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2023 8 godzin temu, ozzy110 napisał: @Szulim jak ustalamy z tymi podpisami 2nd? Dla każdego przyjmujemy od raz najniższy pułap $1,119,563 $1,891,857 $2,221,677 $2,406,205 żeby było po równo czy dajemy indywidualnie możliwość zaoferowania większej wartości? Tak jak w realu a jeżeli nie to na przykład gdzieś w połowie stawki? Przy okazji, czym się różni wersja 3 i 4ro letnia? W tej drugiej po czwartym nie jest RFA analogicznie jak z MLE? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogans2 Opublikowano 9 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2023 Gdzies to widzialem na forum i czytalem w cba ale nie jestem pewien.. Chodzi o RFA. Nie zaoferowalem QO Reddishowi. On bedzie do konca FA na moim capholdzie? 24mln. Jezeli tak to troche blokuje moje ruchy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy110 Opublikowano 9 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2023 39 minut temu, bogans2 napisał: Gdzies to widzialem na forum i czytalem w cba ale nie jestem pewien.. Chodzi o RFA. Nie zaoferowalem QO Reddishowi. On bedzie do konca FA na moim capholdzie? 24mln. Jezeli tak to troche blokuje moje ruchy. Zrzuciłeś jego QO więc Reddish jest UFA i nie masz wymogu podpisu z nim QO przy braku ofert. Cap hold możesz zrzucić i podpisać go ewentualnie z jakiegoś wyjątku (aktualnie posiadasz taxpayera, albo rzucić minimum. 2 godziny temu, Tecu napisał: Tak jak w realu a jeżeli nie to na przykład gdzieś w połowie stawki? Przy okazji, czym się różni wersja 3 i 4ro letnia? W tej drugiej po czwartym nie jest RFA analogicznie jak z MLE? Tak. Przy 4 latach dajesz sobie opcję 4 roku z UFA a przy 3 RFA. Dla przykładu Boston rzucił Walshowi najniższą możliwą wersję tego wyjątku a tacy Nuggets dorzucili Pickettowi jedynie 600k w 1 roku I nadal można oferować 2 i 3 rok jako non guaranteed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba2419 Opublikowano 9 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2023 22 minuty temu, january napisał: Kto w Radzie podjął skrajnie niekorzystną decyzję dla organizacji o podjęciu TO na 21 mln Dinwiddiego w Suns, blokując im możliwość rzucania maxów Zionom, Herrom, Brunsonom i innym? W razie czego dalej mieliby go na capholdzie. Za rok Suns wchodzi extension Desmonda Bane'a, teraz mają ostatnie okienko z capspace i deperacko potrzebują poważnego FA do duetu Bane-JJJ. Ta decyzja z TO Spencera powinna być cofnięta, bo pogrąża szanse Phoenix. Teoretycznie @Szulim jest przypisany ale nigdzie w temacie nie ma jego deklaracji że podejmuje w imieniu Suns opcje więc powinien polecic na FA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szulim Opublikowano 9 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2023 Z tego co kojarzę to nie było podjętej jego opcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba2419 Opublikowano 9 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2023 Teraz, Szulim napisał: Z tego co kojarzę to nie było podjętej jego opcji W temacie o TO jest TAK na podjęcie opcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy110 Opublikowano 9 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2023 29 minut temu, Szulim napisał: Z tego co kojarzę to nie było podjętej jego opcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 10 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2023 do cofniecia ten dinwiddie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regis Opublikowano 10 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2023 Mam na stashu Christiana Koloko, którego wybrałem w drugiej rundzie draftu 2022. Chcę dać mu umowę - do kiedy muszę zdecydować jaka to będzie umowa? (W sensie jakiej długości i , jakiego wwyjątku) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szulim Opublikowano 10 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2023 (edytowane) 8 minut temu, Regis napisał: Mam na stashu Christiana Koloko, którego wybrałem w drugiej rundzie draftu 2022. Chcę dać mu umowę - do kiedy muszę zdecydować jaka to będzie umowa? (W sensie jakiej długości i , jakiego wwyjątku) ? GM stashować może jedynie przez rok od startu debiutanckiego sezonu gracza w NBA - później albo go podpisuje podczas następnego FA (najpóźniej wraz z końcem 3 tury), albo musi się zrzec do niego praw. Zawodników wybranych w drugiej rundzie można podpisać na two-way lub minimum (maksymalnie na dwa sezony po czym staje się RFA) Ewentualnie - możesz podpisać go na dłuższą umowę korzystając z wyjątku typu MLE Edytowane 10 Lipca 2023 przez Szulim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi