shadowy86 Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Kadry klubów NBA są już prawie pozamykane, więc myślę, że to jest dobry moment, by wytypować układ sił w nowym sezonie. Zapraszam do podawania swoich typów i prognoz. Moja kolejność jest taka: Konferencja wschodnia: Cavs Toronto Boston Washington Bucks Miami Hornets 76ers Detroit Indiana Knicks Atlanta Nets Orlando Bulls Cavs, Toronto i Boston rozstrzygną między sobą, kto zajmie pierwsze miejsce. Dalej cztery drużyny (Washington, Bucks, Miami, Hornets) które moim zdaniem mają pewne play-offy. O miejsce ósme powinna się bić Philadelphia z Pistons, Indianą i Knicks. Jeśli Embiid będzie zdrowy, to play-offy dla 76ers staną się realne. Zakładam, że z jego zdrowiem nie będzie aż tak tragicznie i wyścig o ósmą lokatę wygrają właśnie zawodnicy 76ers. Atlanta, Nets i Orlando są dla mnie w zasadzie na tym samym poziomie - bez szans na fazę play-off. Atlanta bez Millsapa będzie dużo słabsza, Russell i Crabbe nie zrobią aż takiej różnicy, a w Orlando dalej nędza. Najsłabszym teamem będą Byki, każde inne miejsce w tabeli będzie niespodzianką. Konferencja zachodnia: Warriors Houston OKC Spurs Portland Denver Clippers Minnesota Pelicans Utah Dallas Memphis Lakers Suns Kings Warriors i Houston będą z łatwością taranować kolejnych rywali. Spotkanie z Westbrookiem i PG13 nie będzie również należeć do najprzyjemniejszych. Dalej jak zawsze groźni Spurs i ofensywna paka z Portland. Z trójki: Clippers, Minnesota i Pelicans wypadnie jedna ekipa poza play-offy i wydaje mi się, że mogą być to Pelikany, które mają wprawdzie bardzo silną pierwszą piątkę, ale nie posiadają wystarczającej głębi w swoim rosterze. Utah, Dallas i Memphis będą za słabe, by skutecznie walczyć o fazę play-off. Lakers, Suns i Kings dalej będą okupować najniższe pozycje, z czego najsłabsi będą ci ostatni. Hill, Randolph i Carter przychodzą po to, by młodzi zawodnicy z Sacramento mogli chociaż czasem cieszyć się z wygranej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Rockets - Clippers w pierwszej rundzie. Epicko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Fajnie będzie sprawdzić, kto był najbliżej,a kto kompletnie sobie nie poradził z typowaniem. Moje typy: Wschód: 1. Celtics 2. Wizards 3. Cavaliers 4. Bucks 5. Raptors 6. Hornets 7. Heat 8. Pistons 9. Pacers 10. 76ers 11. Nets 12. Magic 13. Knicks 14. Hawks 15. Bulls Zachód: 1. Warriors 2. Spurs 3. Thunder 4. Rockets 5. Clippers 6. Timberwolves 7. Nuggets 8. Blazers 9. Jazz 10. Pelicans 11. Grizzlies 12. Lakers 13. Mavericks 14. Suns 15. Kings Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowy86 Opublikowano 6 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 (edytowane) Fajnie będzie sprawdzić, kto był najbliżej,a kto kompletnie sobie nie poradził z typowaniem. Toronto i Houston nie za nisko? Edytowane 6 Września 2017 przez shadowy86 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Toronto i Houston nie za nisko? Czy ja wiem? Raptors byli na 3 miejscu w ostatnim sezonie, a lepsi to już raczej nie będą. Natomiast Rockets mają bardzo wąską rotację, stracili dużo graczy do rotacji. Stawiam, że w regularnym to się będzie odbijać. Nadal mam te dwie drużyny w czołówce. Jakoś trzeba było je poustawiać. Największy znak zapytani mam przy Pacers, Pistons, Grizzlies i Mavericks. Zupełnie nie wiem, czy wejdą do play-offs, nie wejdą po walce, czy skończą na dnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baptizia Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 EAST 1. Cavaliers 2. Wizards 3. Bucks 4. Celtics 5. Raptors 6. Pistons 7. Hornets 8. Magic 9. 76ers 10. Heat 11. Bulls 12. Pacers 13. Hawks 14. Nets 15. Knicks WEST 1. Warriors 2. Thunder 3. Spurs 4. Rockets 5. Timberwolves 6. Jazz 7. Clippers 8. Blazers 9. Nuggets 10. Grizzlies 11. Lakers 12. Mavericks 13. Suns 14. Pelicans 15. Kings Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowy86 Opublikowano 6 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 (edytowane) Czy ja wiem? Raptors byli na 3 miejscu w ostatnim sezonie, a lepsi to już raczej nie będą. Natomiast Rockets mają bardzo wąską rotację, stracili dużo graczy do rotacji. Stawiam, że w regularnym to się będzie odbijać. Nadal mam te dwie drużyny w czołówce. Jakoś trzeba było je poustawiać. Największy znak zapytani mam przy Pacers, Pistons, Grizzlies i Mavericks. Zupełnie nie wiem, czy wejdą do play-offs, nie wejdą po walce, czy skończą na dnie. Z moich obliczeń wynika, że Rockets mają dziesięciu zawodników do gry, którzy coś dadzą, więc nie jest z nimi tak źle. Przejrzyj roster Ja największy znak zapytania miałem przy: 76ers, Nets i Memphis. Baptizia, grubo pojechałeś z Magic, Bulls i Pelicans Edytowane 6 Września 2017 przez shadowy86 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stryder Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 (edytowane) EAST 1. Cavaliers 2. Celtics 3. Wizards 4. Raptors 5. Pistons 6. Bucks 7. 76ers 8. Heat 9. Hornets 10. Pacers 11. Knicks 12. Nets 13. Magic 14. Hawks 15. Bulls WEST 1. Warriors 2. Rockets 3. Thunder 4. Spurs 5. Nuggets 6. Timberwolves 7. Blazers 8. Clippers 9. Jazz 10. Pelicans 11. Grizzlies 12. Lakers 13. Mavericks 14. Kings 15. Suns Edytowane 6 Września 2017 przez Stryder Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BothTeamsPlayedHurd Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 (edytowane) EAST: 1. Celtics 2. Wizards 3. Cavs 4. Bucks 5.Hornets 6.Raptors 7.Pistons 8. Heat 9. Pacers 10. Sixers 11. Magic 12. Nets 13. Hawks 14. Knicks 15. Bulls WEST: 1. Warriors 2. Spurs 3. Thunder 4. Rockets 5. Wolves 6. Nuggets 7. Jazz 8. Grizzlies 9. Clippers 10. Blazers 11. Mavs 12. Kings 13. Lakers 14. Pelicans 15. Suns Edytowane 6 Września 2017 przez BothTeamsPlayedHurd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Advaldo Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Konferencja wschodnia: Cavs Boston Toronto Washington Bucks Charlotte Miami 76ers Detroit Knicks Nets Atlanta Indiana Orlando Bulls Konferencja zachodnia: Warriors Houston Oklahoma Spurs Minnesota Denver Clippers Pelicans Portland Memphis Utah Dallas Lakers Suns Kings Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Konferencja wschodnia: Cavs Toronto Boston Bucks Washington Miami 76ers Detroit Charlotte Nets Indiana Atlanta Knicks Orlando Bulls Konferencja zachodnia: Warriors Houston Oklahoma Spurs Minnesota Denver Utah Clippers Portland Pelicans Memphis Lakers Dallas Suns Kings Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baptizia Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Z moich obliczeń wynika, że Rockets mają dziesięciu zawodników do gry, którzy coś dadzą, więc nie jest z nimi tak źle. Przejrzyj roster Ja największy znak zapytania miałem przy: 76ers, Nets i Memphis. Baptizia, grubo pojechałeś z Magic, Bulls i Pelicans Zawsze się w sezonie trafi taka ekipa, co wystrzeli mimo, że specjalnych przesłanek na to nie było chociaż z Magic chyba za ostro pojechałem, fakt Jeśli chodzi o Pelicans to liczę na odejście DMC i przy naprawdę mocnym zachodzie Pelikany mogą mieć ciężko. Bulls z kolei myślę, że paradoksalnie aż takim dnem nie będą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 EAST 1. Cavaliers 2. Celtics 3. Wizards 4. Raptors 5. Bucks 6. Hornets 7. Heat 8. Pistons 9. 76ers 10. Pacers 11. Knicks 12. Nets 13. Magic 14. Bulls 15. Hawks WEST 1. Warriors 2. Spurs 3. Rockets 4. Blazers 5. Thunder 6. Nuggets 7. Clippers 8. Timberwolves 9. Jazz 10. Pelicans 11. Grizzlies 12. Mavericks 13. Lakers 14. Suns 15. Kings Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kcp78 Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 east 1. bos 2. cle 3. mia 4. tor 5. was 6. det 7. mil 8. cha 9. phi 10. ind 11. brook 12. ny 13. chi 14. atl 15. orl west 1. gsw 2. hou 3. okc 4. den 5. lac 6. min 7. sas 8. ptb 9. no 10. lal 11. mem 12. dal 13. sac 14. pho 15. utah Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stryder Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Widze, ze malo kto wierzy w playoffy w Philly - oj zdziwicie sie:) Ciekawy jest rozrzut dotyczacy Blazers na zachodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowy86 Opublikowano 6 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Widze, ze malo kto wierzy w playoffy w Philly - oj zdziwicie sie:) Ciekawy jest rozrzut dotyczacy Blazers na zachodzie. Widzisz, problem z 76ers polega na tym, że Fultzl i Simmons rozegrają swoje pierwsze spotkania w NBA. Tak jak talentu jest tam sporo, tak doświadczenia mało i to może, ale nie musi, zaważyć o ich braku w play-offach. Osobiście skłaniam się do tego, że jednak im się uda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karwan Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 (edytowane) 1. Cavs 2. Wizards 3. Celtics 4. Raptors 5. Heat 6. Bucks 7. Hornets 8. Pacers 9. 76ers 10. Pistons 11. Knicks 12. Nets 13. Hawks 14. Magic 15. Bulls 1. GSW 2. Rockets 3. Thunder 4. Spurs 5. Blazers 6. Clippers 7. Nuggets 8. Grizzlies 9. Jazz 10. Wolves 11. Pelicans 12. Kings 13. Mavericks 14. Lakers 15. Suns Edytowane 6 Września 2017 przez Karwan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolader Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 (edytowane) 1. Celtics 2. Cavs 3. Raptors 4. Wizards 5. Bucks 6. Pistons 7. Heat 8. Hornets 9. 76ers 10. Pacers 11. Nets 12. Knicks 13. Magic 14. Hawks 15. Bulls 1. Warriors 2. Rockets 3. Thunder 4. Spurs 5. Clippers 6. Wolves 7. Blazers 8. Pelicans 9. Jazz 10. Grizzlies 11. Nuggets 12. Mavericks 13. Lakers 14. Kings 15. Suns Edytowane 6 Września 2017 przez kolader Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Czy ja wiem? Raptors byli na 3 miejscu w ostatnim sezonie, a lepsi to już raczej nie będą. Natomiast Rockets mają bardzo wąską rotację, stracili dużo graczy do rotacji. Stawiam, że w regularnym to się będzie odbijać. Nadal mam te dwie drużyny w czołówce. Jakoś trzeba było je poustawiać. Największy znak zapytani mam przy Pacers, Pistons, Grizzlies i Mavericks. Zupełnie nie wiem, czy wejdą do play-offs, nie wejdą po walce, czy skończą na dnie. Nene, Mbah a Moute, Tucker, Gordon, Black. Różnej maści szrotu już nie wymieniam. Jeśli to jest wąska rotacja, to co powiesz na rotację np. OKC: Abrines, Kanter, Felton, Singler, Grant. Nie wiem czemu wielu obstaje przy tym, że Houston ma słabą ławkę. Wg mnie jedną z najsilniejszych w lidze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeMorrison Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 (edytowane) 1.Celtics 2.Cavaliers 3.Wizards 4.Bucks 5.Toronto 6.Heat 7.Pistons 8.Hornets 9.Orlando 10.Sixers 11.Knicks 12.Nets 13.Hawks 14.Pacers 15.Bulls 1.Warriors 2.Rockets 3.Spurs 4.Nuggets 5.Thunder 6.Blazers 7.Timberwolves 8.Jazz 9.Clippers 10.Pelicans 11.Lakers 12.Grizzlies 13.Mavericks 14.Kings 15.Suns Edytowane 6 Września 2017 przez LukeMorrison Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi