dannygd Opublikowano 22 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Milsap na waivers. Zapraszam do licytacji.Straszny ten sezon z kontuzjami, a całe 20% minęło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcos Opublikowano 28 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Straszny ten sezon z kontuzjami, a całe 20% minęło. Mój team to tylko zawyża średnią Jak tylko zaczyna wyglądać wszystko obiecująco to się musi coś wydarzyć. Batum w dniu draftu, Curry chwilę później, potem Gobert, Kanter, teraz Griffin... Who's next? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jordan20 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 co sadzicie o wiszacej wymianie? bo dla mnie sredni-keeper oladipo (41$) i saric (16) za dwoch mega grajkow to srednio uczciwy deal najlepiej jak wypowiedza sie sami zainteresowani Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikowal83 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Ciekawe jakby to wygladalo gdyby obowiazywalo salary cap... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lew Opublikowano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Rzeczywiście dziwna wymiana, ale z drugiej strony Washko już się poddał i o nić nie walczy, a Regis po tym dealu przy dobrych wiatrach może jeszcze namieszać w czołówce. Wydaje mi się, że za pakiet CP3/KD zdecydowanie lepszych keeperów można byłoby wyciągnąć, ale co ja tam wiem. Czekam na analizę Dannego bo w końcu to zamach na jego pozycję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regis Opublikowano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 najlepiej jak wypowiedza sie sami zainteresowani Cóż ja mogę powiedzieć... Chyba tylko tyle, że ofert za Sarica i Oladipo miałem kilka i były to oferty bardzo dobre, co raczej dobrze o nich świadczy jako o potencjalnych keeperach. Już oddając Middeltona nastawiłem się na walkę o wygraną kosztem kolejnego sezonu, choć na razie średnio mi to idzie z uwagi na kontuzję (mam 5 INJ w tym Harden, Dipo czy Teague) oraz słabszą formę kilku grajków (Nurkic Ibaka). I choćby jako rekompensatę za te kontuzję byłoby miło, gdyby wymiana nie została zawetowana☺ Washko sam złożył ofertę, jak widać uznał ją za korzystną dla siebie. Ja powodów dla veta nie widzę, oddaję dwóch młodych, fajnych keeperów w zamian za szansę powalczenia o podium w tym sezonie. Na tym wg mojej oceny polega format keeper. Niemniej, czekam na dannego, który niewątpliwie wyrazi swoje szczere oburzenie dla tej wymiany, podając ku temu stosowne wyliczenia☺ Bawcie się i pozwólcie bawić się innym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jordan20 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 przekonalo mnie-nie wetuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikowal83 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Ja i tak bym nie zavetowal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Rzeczywiście dziwna wymiana, ale z drugiej strony Washko już się poddał i o nić nie walczy, a Regis po tym dealu przy dobrych wiatrach może jeszcze namieszać w czołówce. Wydaje mi się, że za pakiet CP3/KD zdecydowanie lepszych keeperów można byłoby wyciągnąć, ale co ja tam wiem. Czekam na analizę Dannego bo w końcu to zamach na jego pozycję No nie tylko na moją ale i evitacre/Pablo jeśli patrzeć po średnich Powiem tak - jako bezpośrednio zainteresowany na tym etapie rozgrywek będę mocno subiektywny, ale w związku z tym, że od pewnego czasu rozmawiałem z Washko na temat identycznej paczki (ale też i samego CP3), to opiszę sytuację z mojej strony sami oceńcie... Moją propozycją było Jrue + Roco lub KAT (z kimś), Washko chciał RoCo + KAT, co oczywiście byłoby bez sensu i nieopłacalne dla mnie, skoro wcześniej szły deale: Brogdon za Horforda i Dienga (jeszcze wtedy nie wiadomo było jak rola się jego potoczy), CJ McCollum za M.Turnera i Horforda, a Middleton z paczką chipsów za Oladipo, Teagua, Nurkica i Favorsa. RoCo już po "korekcie" FG% gra za ok. 42-43$ (jak proponowałem grał za 50$) a kosztować będzie 22$ - spokojnie per value keeper na 5 lat. Jrue gra za 37-38$ a będzie keeperem za 30$, szału nie ma ale spokojnie na 2 sezony (max. 3 jeśli DMC odszedłby po sezonie i USG% by wzrosło - wtedy grał za ok. 41-42$). Trzeba też pamiętać o urazach Jrue, choć od sezonu 2015/16 jest całkiem dobrze i zagrał łącznie do dziś w 168 meczach (Dipo dla porównania w 172). Netto ok. 28-29$ zysku nie licząc wartości draftowych i własnych opinii. Opcji KATa nie rozwijam, bo Washko jej nie podjął jak odrzuciłem pomysł łączenia go z RoCo. Dipo gra za 58$ będzie wart 41$ więc wychodzi keeper na 4 lata, jednak tu ja mam sporą wątpliwość czy Dipo dotrwa z taką efektywnością do końca sezonu. Moim zdaniem Dipo nie jest realnie nie wart prawie 60$ (a max.50 - trochę jak Butler i PG13, a nawet ciut mniej), ale oczywiście mogę się mylić - to tylko moja subiektywna opinia oparta o tym, że po prostu nie jest on shooterem za 3p na poziome 42,5% i FG 48,5%. Saric to jeden z moich ulubionych graczy, gra za 20-21$, a wart będzie 16$. Niby keeper na 1 sezon, ale sam uważam, że on ma potencjał na rozwój powinien grać w S5, a w innej ekipie grałby jeszcze lepiej i byłby keeperem na kilka lat. Niemniej w PHI obawiam się, że po powrocie Fultza rzucą go na ławę i rolę 6th mana, gdzie efektywność mu spadnie a może i minuty - więc realnie (przy zdrowym Embiidzie i Fultzu) może być słabym keeperem. Netto ok. 21-22$ zysku nie licząc wartości draftowych i własnych opinii. Wszystko liczone na fb-ninja przy średnim budżecie 220$. Ogólnie w moim odczuciu dawałem więcej (netto ok. 7$), ale też nie twierdzę, że to dużo więcej. Bardziej mnie "boli", że Washko na dobrą sprawę nie podjął tematu jak odrzuciłem opcję KAT+RoCo za obecną paczkę, a chwilę później oddał ją za Dipo+Saric... Jeśli byłby konsekwentny to obie powinien odrzucić, bo obecny deal nie tylko jest dużo gorszy od oczekiwań (KAT+RoCo) ale też "netto" jest gorszy od mojej propozycji... Na koniec najlepsze - Regis/Emiel najwięcej w tej wymianie zyskuje w PTS, AST i BLK... gdzie ma max. zysk 1 punktu (a ale nawet bez tej wymiany by go miał) i overkilla w 3 kat.. A za m-ca ma wrócić Teague i DAR... z punktami, 3p, ast. Kuriozalnie to zabrzmi, ale nie wiem czy zrobił dobry deal i pozbył się jedynych keeperów za... drobny wzrost FT. Z jednej strony wymiana jest pod veto, z drugiej aż mnie korci ją puścić i zobaczyć co się wydarzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
washko Opublikowano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Fajnie, tylko że nie gramy w dynasty. Możliwość posiadania grajka za pięć lat nic mi nie daje, bo najpierw trzeba zagrać następny sezon, po którym może się wszystko zmienić. W związku z tym mnie zasadniczo interesuje poziom zawodnika w przyszłym sezonie i to ile na nim wówczas oszczędzę. To czy będzie grał na tym poziomie 3, 4 czy 5 lat jest mi obojętne. Innymi słowy wolę oszczędzić w przyszłym roku 20, a potem go wywalić, niż przez 4 sezony oszczędzać po 5. Przyjąłem sobie, że w przyszłym roku Oladipo nie będzie gorszy niż teraz (czyli oszczędzę 10-15), zaś istotniejszy był Saric, który za cały sezon rzeczywiście gra za 21$, ale za ostatnie 2 miesiące już za 30$, a za ostatni miesiąc już za 36. I dopiero teraz widać jego potencjał, bo mogę oszczędzić 20$, a mogę i więcej, bo póki co sky is the limit z jego charakterystyką gry. RoCo oczywiście jest atrakcyjny, ale mam do niego uraz po zeszłorocznych przebojach, a do tego psuje FG%, a ja wolę graczy w miarę dobrze rzucających. JRue to złamas ;] Kata pewnie mogłem dostać, ale wybrałem inaczej, bo dzięki temu mam dwóch Innych lepszych kiperów niż KAT i Covington, którzy byliby realni do wyjęcia, nie bardzo natomiast widzę. Bo kto to miałby być? Indiana z Butlerem dołuje, Thomasa mam ja , Atlanta z Greenem też o nic nie walczy, to po co miałaby kupować moich drogich graczy?, a Leszczur mi Portera nie sprzeda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 zaś istotniejszy był Saric, który za cały sezon rzeczywiście gra za 21$, ale (...) za ostatni miesiąc już za 36. I dopiero teraz widać jego potencjał, bo mogę oszczędzić 20$, a mogę i więcej, bo póki co sky is the limit z jego charakterystyką gry.sky to może nie, ale gdyby dodać że ost. m-cu Embiid opuścił prawię połowę meczy, Roco też, Fultz kontuzjowany to już trudno brać to za jakiś szczególny wyznacznik. W innej drużynie - zgadzam sie ma potencjał na grę za 40$ - więcej nie, bo stat def nie ma. RoCo oczywiście jest atrakcyjny, ale mam do niego uraz po zeszłorocznych przebojach, a do tego psuje FG%, a ja wolę graczy w miarę dobrze rzucających.I dlatego masz jako keeperów Beveryego i Sarica rzucających na 41% FG i nie chcesz Jrue rzucającego lepiej od IT2 i Dipo http://bkref.com/tiny/SmCQD? Aha... świetne tłumaczenie JRue to złamas ;]który w zagrał tyle samo lub więcej meczy od IT2/Dipo w ost. 2,5 roku... Tak się droczę tylko... bo czuję się trochę jak sixers rok temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
washko Opublikowano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Danny, przecież w Philly od lat cały czas ktoś jest połamany ) Bevery to taki kiper jak z koziej dupy trąba. Wziąłem, bo mi się wyświetlał na samej górze, a IT wrócił do gry A Saric po nędznym początku ostatnie dwa miesiące ma 46,7 ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regis Opublikowano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Oddam D'Angelo Russella i/lub J.Teague'a. Zapraszam. Fg,ft,reb,ste mile widziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 14 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Shevcu jakiś rekord FA ever chcesz pobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikowal83 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Ja tez sie nad tym zastanawialem...ciekawa strategia tylko nie wiem na czym ona polega i jaki jest jej cel...myslalem ze moze Shevcu stara sie nadrobic strate w meczac ale jak sie okazalo ma nadegranych mnostwo meczow wiec to odpada...moze chce duzo nadrobic bo potem na pozniejszym etapie zupelnie oleje lige do konca sezonu a nie chce ponosic konsekwencji nie dogrania wystarczajacej ilosci meczow ale to wydaje mi sie nielogiczne i absurdalne zwlaszcza ze Shevcu raczej nie posadzam o olanie ligi...moze chodzi o robienie "na zlosc" i utrudnia ie innym GMom pozyskiwanie FAsow tworzac z FAsow waiversow i tym samym blokujac ich na 2 dni a jednoczesnie prowokujac do wydawania na nich kasy...ale niektorzy a raczej wiekszosc z pobieranych przez niego FAsow raczej nie sa hot pickupami nawet patrzac przez pryzmat formatu keepera...reasumujac: nie kumam o co tu biega Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shevcu Opublikowano 14 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Ja tez sie nad tym zastanawialem...ciekawa strategia tylko nie wiem na czym ona polega i jaki jest jej cel...myslalem ze moze Shevcu stara sie nadrobic strate w meczac ale jak sie okazalo ma nadegranych mnostwo meczow wiec to odpada...moze chce duzo nadrobic bo potem na pozniejszym etapie zupelnie oleje lige do konca sezonu a nie chce ponosic konsekwencji nie dogrania wystarczajacej ilosci meczow ale to wydaje mi sie nielogiczne i absurdalne zwlaszcza ze Shevcu raczej nie posadzam o olanie ligi...moze chodzi o robienie "na zlosc" i utrudnia ie innym GMom pozyskiwanie FAsow tworzac z FAsow waiversow i tym samym blokujac ich na 2 dni a jednoczesnie prowokujac do wydawania na nich kasy...ale niektorzy a raczej wiekszosc z pobieranych przez niego FAsow raczej nie sa hot pickupami nawet patrzac przez pryzmat formatu keepera...reasumujac: nie kumam o co tu biega Kiedys w dwoch lifach mialem przekroczona liczbe gier. Teraz by tego uniknac nadgrywam w tej lidze spitkania i chce unikac grania potencjalnie najlepszymi z ewentualnej grupy keeperow. Nadal tankuje ale chce zobaczyc jak to nadgrywanie spotkan bedzie skutkowac na koniec sezonu ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikowal83 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Czyli po trochu (w bardzo malej czesci) dobrze sie domyslalem ale nie wzialem pod uwage najprostszej strategii czyli tankowania...ciekawy i mysle ze dosc skuteczny sposob na ktory jakos nie wpadlem...ciekawe jakie ostatecznie przyniesie Ci rezultaty. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 14 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Stosunkowo za dobrych FA bierzesz Shevcu jak na tank, więc ja będę obstawal że jest drugie dno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikowal83 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Jednak Dannygd ma racje...wcale takich kulawych tych FAsow, Shevcu nie pobiera... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shevcu Opublikowano 14 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Szukacie drugiego dna, nie mam czasu rano by tak ovskoczyc dwa keepery i szukac tylko graczy na 5 minut wiec biore pierwszych kepszych ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi