ness Opublikowano 2 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 zatrzymali go na 33% good D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek9248 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 https://twitter.com/miakhalifa/status/937760528402751488 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elwood Opublikowano 4 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 https://twitter.com/miakhalifa/status/937760528402751488Cofam wszystkie złe słowa jakie na jego temat wypowiedziałemCumstin Rivers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 6 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 póki co w meczach między konferencjami wschód prowadzi 74 do 70. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiety_76 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 nie wiem czy było - zawodnicy z największym wpływem na zwycięstwa swoich drużyn a tutaj jak to jest liczone: Dlaczego współczynniki w liczniku i mianowniku są podnoszone do potęgi 13,98 a nie np 13,97 albo 13,99 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
microlab Opublikowano 8 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 (edytowane) Zapewne przy "strojeniu" takich statów dobierają te współczynniki tak, aby jak najlepiej się zgadzały z eye testem. ;p Edytowane 8 Grudnia 2017 przez microlab Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 kilka luźnych uwag 1.nie ma już w ogóle game-jerseys z rękawkami, no nie? nie widziałem w tym roku jeszcze 2.nie ma już w ogole throwback game-jerseys, no nie? j.w. 3.Kyrie Irving gra w dwóch różnych butach celowo, czy podobnie jak mój kumpel machnął się przy ubieraniu i poszedł do pracy w dwóch różnych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
microlab Opublikowano 16 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 1. Nie ma. <3 2. Są, ale na jakieś specjalne okazje bodajże. Na razie prezentują stroje city itd. W ogóle w tym roku wychodzi niebotyczna ilość nowych strojów. Myślałem, że przy przęciu ligi, nike będzie musiało się dostosować i po prostu uszyć używane wzory w swoich fabrykach swoimi materiałami. A okazuje się, że niektórzy skorzystali i sobie przy okazji zrobili mały rembranding. xd 3. Nie no, grał po prostu w nowych butach spod jego imienia - Kyrie's 4 w wersji confetti, czyli takiej ekstrawaganckiej dosyć, ogólnie raczej nie da się tych butów ogarnąć jednym zdjęciem. [ https://images.solecollector.com/complex/images/c_fill,f_auto,fl_lossy,q_auto,w_800/cjyuxtav6coxgxi284ys/nike-kyrie-4-ep-multi-color-aj1691-900-pair Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Single year RAPM w tym roku jak na razie są dziwne bo czołówka to Eric Gordon i potem długo długo nic że tak powiem ( Eric jest w TOP7 zarówno ORAPM jak i DRAPM)\ Curry OG Anunoby Covington Ariza Harris PJ Tucker Kemba Korver Harden 15, Durant 25 a Giannis 26 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaKB Opublikowano 20 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Single year RAPM w tym roku jak na razie są dziwne bo czołówka to Eric Gordon i potem długo długo nic że tak powiem ( Eric jest w TOP7 zarówno ORAPM jak i DRAPM)\ Curry OG Anunoby Covington Ariza Harris PJ Tucker Kemba Korver Harden 15, Durant 25 a Giannis 26 A Lebron? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 20 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Single year RAPM w tym roku jak na razie są dziwne bo czołówka to Eric Gordon i potem długo długo nic że tak powiem ( Eric jest w TOP7 zarówno ORAPM jak i DRAPM)\ Curry OG Anunoby Covington Ariza Harris PJ Tucker Kemba Korver Harden 15, Durant 25 a Giannis 26 gdzie to można zobaczyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 gdzie to można zobaczyć? https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vSzp3G5rwP9xgCgluVGmR3Qj4-BMoGSYiuTKM6o_pzES6s95oQE1nQvB2CXed-4fRc_MMGgpULtDaJ_/pubhtml?gid=1825430955&single=true Sciągniete z APBRmetrics forum J.E. też pisał że Gordon jest nr 1 w jego single year więc wydaje się wiarygodne A i z tego co pamiętam to jest NPI ale prior nie widziałem nigdzie jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaKB Opublikowano 20 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Lebron na 82 miejscu wygląda mało prawdopodobnie, tym bardziej że on zawsze brylował w RAPM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Lebron na 82 miejscu wygląda mało prawdopodobnie, tym bardziej że on zawsze brylował w RAPM Niby tak ale pamiętaj że to są dane z 12 grudnia a Le Bron dwa tygodnie temu w większości zaawansowanych był poza TOP20 . On grudzień ma bardzo mocny i raptownie się poprawiał i teraz jest w TOP5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 20 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 (edytowane) https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vSzp3G5rwP9xgCgluVGmR3Qj4-BMoGSYiuTKM6o_pzES6s95oQE1nQvB2CXed-4fRc_MMGgpULtDaJ_/pubhtml?gid=1825430955&single=true Sciągniete z APBRmetrics forum J.E. też pisał że Gordon jest nr 1 w jego single year więc wydaje się wiarygodne A i z tego co pamiętam to jest NPI ale prior nie widziałem nigdzie jeszcze kto to robił? bo jeśli nie Engelmann, to ja bym sceptycznie podchodził. EDIT, już znalazłem no i nie wiem. kiedyś nawet Mike G wrzucał własny RAPM i on się sporo różnił od Engelmanna. Edytowane 20 Grudnia 2017 przez lorak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 20 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Niby tak ale pamiętaj że to są dane z 12 grudnia a Le Bron dwa tygodnie temu w większości zaawansowanych był poza TOP20 . On grudzień ma bardzo mocny i raptownie się poprawiał i teraz jest w TOP5 Cousins na 369 miejscu. Mówiłem, że puste staty notuje Holiday za to na 31 miejscu. Mocno podejrzany, LeBron nawet w gorszych miesiącach z TOP20 nie wypadał. Ale przejrzę sobie na spokojnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 kto to robił? bo jeśli nie Engelmann, to ja bym sceptycznie podchodził. EDIT, już znalazłem no i nie wiem. kiedyś nawet Mike G wrzucał własny RAPM i on się sporo różnił od Engelmanna. No ale Engelmann na swoim twiterze też podawał że w single year RAPM Eric Gordon jest nr 1 a i chyba dół tabeli jest identyczny Niemniej wszystkie NPI są zawsze dość podejrzane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
microlab Opublikowano 20 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 (edytowane) Jestem noobem jbc. Jak to jest, że jakiś typ "robi" ta statystykę?Nie ma jakiejś znormalizowanej zależności podajacej rapm tak, zebym ja czy ty mógł sobie to w excelu policzyć? Czy po prostu gość ma dostęp do jakichś niepublicznych statów drużyn/ligi/espnu? Edytowane 20 Grudnia 2017 przez microlab Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 20 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Jestem noobem jbc. Jak to jest, że jakiś typ "robi" ta statystykę? Nie ma jakiejś znormalizowanej zależności podajacej rapm tak, zebym ja czy ty mógł sobie to w excelu policzyć? Czy po prostu gość ma dostęp do jakichś niepublicznych statusów drużyn/ligi/espnu? Nie podają wzoru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
microlab Opublikowano 20 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 W takim razie skąd bierze się "wiara" w ten stat, skoro w zasadzie nie wiadomo na czym się opiera i równie dobrze gość nazwiskiem Engelman mógł wygenerować ciąg losowych liczb rzeczywistych z zakresu 1-10, przypisać mu nazwiska i nazwać to adv statem "RAPM"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi