Skocz do zawartości

BothTeamsPlayedHurd

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Starterów w dużej mierze wybierają kibice przecież

Niemniej Curry był wśród guardow wszędzie na 2 miejscu za SGA (głosy kibiców/zawodników/dziennikarzy).

Wemby został wydymany, no ale za to przynajmniej LaMelo nie został starterem. Zalety i wady takiego systemu głosów.

16 minut temu, january napisał(a):

Wemby został wydymany, no ale za to przynajmniej LaMelo nie został starterem. Zalety i wady takiego systemu głosów.

co tu kryć, skandal z tym LaMelo,

ale w Knicks nie płaczemy, bo przekładając real na BeGM to Mobley w s5! Nie dość, że debiut to jeszcze w s5.

Dlatego Evanie gratulujemy!!!

Mitchell-Edwards-Mobley-Wemby-Towns

Edytowane przez człowiek...morza

22 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

no brak Wembiego w s5 to skandal straszny, ale co tam, to tylko ASG, problemy niektórych graczy od tego nie znikną, tym bardziej ich realny status się od tego nie poprawi

to mówisz @january że nie podzielasz zdania Kerra o najgłębszym rosterze w jego historii na ławce? :D

Mają masę playable rolesow dzielnie walczacych z soba o dumne 10-15 mpg z ławki.

Tylko nie mają 2 i 3 opcji w ataku;) Na warunki zachodniej konferencji to zestawienie budzi śmiech jak chodzi o atak, a jeszcze urazy Draymonda i Kumingi.

Duży błąd imo z Schroederem też- zablokowało im to możliwości pewnych wymian, a typ imo kompletnie tu nie pasuje.

1 minutę temu, january napisał(a):

Mają masę playable rolesow dzielnie walczacych z soba o dumne 10-15 mpg z ławki.

Tylko nie mają 2 i 3 opcji w ataku;) Na warunki zachodniej konferencji to zestawienie budzi śmiech jak chodzi o atak, a jeszcze urazy Draymonda i Kumingi.

Duży błąd imo z Schroederem też- zablokowało im to możliwości pewnych wymian, a typ imo kompletnie tu nie pasuje.

Curry to calkiem niezla 2 opcja dla Warriors, szkoda tylko ze teraz musi ciagnac wozek jako 1 :(

a tak serio, to nie spodziewalbym sie duzych ruchow Warriors. Raz, ze Curry dosc mocno sie skurwil od roku i nie gwarantuje juz niczego jako kon pociagowy, a dwa cala trojka z Draymondem i Kerrem powtarza, ze oni chca zrobic to right way i nie chce zaorac przyszlosci organizacji dla watpliwej szansy na mistrza - stad pozorowane ruchy typu Schroeder. Niby cos robimy, ale nie oddamy mlodziezy ani pickow, Curry sprzeda troche biletow jeszcze, pozegnamy go i zaczynamy nowe, bez zaoranej przyszlosci.

Allstary 2025:

Lakers - 3 starterów 

Nuggets - 2 starterów 

Magic - 2 starterów 

Nets - 2 rezerwowych

Raptors - 2 rezerwowych 

Clippers - 2 rezerwowych 

Knicks - 2 rezerwowych 

Bucks - 2 rezerwowych 

Thunder- 1 starter

Wolves - 1 starter

Grizzlies - 1 starter

Hawks - 1 rezerwowy 

Suns - 1 rezerwowy

Pelicans  - 1 rezerwowy 

Mavericks- 1 rezerwowy

West Conf nasza - 8 starterów, 5 rezerwowych 

East Conf nasza - 2 starterów, 9 rezerwowych 

• 2 tygodnie później...

@januaryskoro nie uwzględniłeś pacers jako drużyna do przejęcia to oficjalnie wracam. Przynajmniej na jakiś czas do czasu az znowu nie zaczniecie w radzie kombinować i grać nieczysto 

wysłucham ofert za swoich graczy, tylko Podziemski i Sharpe nie do ruszenia. 

Edytowane przez RonnieArtestics

Jako, że nie udało się znaleźć nowego Gma dla Sixers, zostałem poproszony by się nimi znowu zaopiekować.

Nie robię tego z wielką satysfakcją, bardziej dla Was by nie psuć Wam gry. Nie zamierzam się z nikim kłócić, będę grał po cichu i jak znajdzie się chętny na Sixers, który będzie gwarantował jakiś poziom, to odejdę.

Suns to inna para kaloszy, tu akurat z chęcią jeszcze powybieram w drafcie i spróbuję coś z tego zbudować.

Jeżeli oczywiście znajdzie się choć jeden głos któremu się to nie podoba, choćby anonimowo, to oczywiście nic na siłę.

Pozdrawiam cieplutko.

Orlando Magic chcieli podziękować swoim dwóm graczom Chumie Okeke i Bryceowi McGowensowi za czas spędzony w klubie z Florydy. Raport dotyczący Okeke jest spóźniony o jeden trymestr, jednak tak naprawdę chciałem to zrobić w jednym poście, gdyż obaj nie spełnili pokładanych w nich nadziei. Ponadto do tej dwójki można w pewnym sensie doliczyć też Granta Williamsa, który opuścił Magic podobnie jak Okeke w poprzednim okienku transferowym.

Magic bardzo starannie dobierają swoje prospecty z draftu, dając graczom bardzo dużo czasu na rozwinięcie się. Nie handlujemy nimi widząc, że można uzyskać lepsze assety, jesteśmy cierpliwi i uważnie przyglądamy się rozwojowi graczy na których klub postawił w drafcie.

O Grancie Williamsie pisałem w pewnym sensie w poprzednim okienku poświęcając mu parafrazę trenu Kochanowskiego. Jak ktoś chce mnie tu jeszcze kopać - nie zamierzam się nawet bronić. Bardzo chciałem, żeby pierwszy gracz, którego wybrałem w drafcie, spędził w Orlando Magic całą karierę. Jednak Grant nie jest graczem zbyt lubianym i szanowanym, co przekładało się na słabszą ocenę jego wkładu w sukcesy drużyny. Jednak kontuzja była tu kluczowa, a możliwość pozyskania Draymonda Greena, którego widziałem w Grancie Williamsie wybierając go w drafcie zadecydowała ostatecznie o oddaniu gracza do Washington Wizards. Grant Williams został wybrany przez Orlando Magic z #22 pickiem w drafcie 2019 będąc od samego początku regularnym graczem rotacji - choć początkowo na małych minutach. Miał swoje wielkie chwile awansując z rl Boston Celtics do Finału Konferencji w g7 z Milwaukee, gdzie zdobył 27pkt. trafiając 5x3. Jednak nie zgodzenie się na nieco niższy kontrakt i odejście do Dallas okazało się dla niego złą decyzją. Gdyby został w Celtics, dziś pewnie byłby zupełnie inaczej oceniany.

Chuma Okeke został przeze mnie wybrany w tym samym drafcie 2019 na początku II rundy z #33 pickiem i wiązałem z nim również olbrzymie nadzieje, chcąc w swoim pierwszym drafcie w BeGM zapewnić sobie głębię defensywnych power forwards przy KATie. Okeke w rl poszedł do Magic z #16, a u nas osunął się do II rundy z powodu poważnej kontuzji w March Madness. Byłem święcie przekonany, że mam steal. Rok trwał jego powrót do zdrowia, później grał i to całkiem ok będąc graczem rotacyjnym. Jednak kolejne kontuzje bardzo ograniczyły jego rozwój i rl Magic nie podpisali z nim kolejnej umowy. Bardzo liczyłem na to, że Okeke dzięki swojej dobrej defensywie wykorzysta swoją szansę i podpisze kontrakt z rl Knicks, ale to się do tej pory nie stało. 76ers dali mu szanse podpisując z nim 10-dniowy kontrakt i cały czas liczę na to, że Okeke gdzies w tym sezonie dostanie jeszcze możliwość pokazania się i wróci do ligi. U nas w BeGM podpisałem z nim dłuższy kontrakt nie czekając na to, co się stanie w rl i jego umowa stała się niestety dead money i w sumie jako taka została oddana do Washington Wizards z Grantem Williamsem i I pickiem z najbliższego draftu. 

Bryce McGowens to mój pierwszorundowy wybór #29 w drafcie 2022. W tamtym drafcie postanowiłem postawić na dwóch młodych ofensywnych shooting guardów - Malaki Branhama i właśnie Brycea McGowensa ( z #54 pickiem wybrałem jeszcze Juliana Champagnie i jak na razie to on jest moim najlepszym wyborem z tamtego draftu). Zdawałem sobie sprawę, że będę musiał trochę zaczekać na rozwój McGowensa i mimo, że właśnie tego gracza wymieniłem, cały czas w niego wierzę. McGowens trafił w rl do Hornets, ale mimo że dostawał minuty, nie był jeszcze gotowy do regularnej gry. Zwolniony, podpisał po tym jak dobrze się pokazał w Summer League 2way kontrakt z Portland. Niestety w Portland do tej pory też nie dostawał minut i grał w GLeague i jako  gracz właśnie GLeague został powołany do meczu przedstawicieli GLeague z młodymi graczami z draftu. Tu miał swoje 5 minut w jednym meczu:

Mam nadzieję, że ci gracze znajdą jeszcze swoje miejsce w rl NBA i fajnie by było, jakby ktoś z nich już jako sprawdzony gracz rotacji wrócił do BeGMowych Orlando Magic.

Teraz jako GM Magic życzę tym graczom powodzenia w rl i mam nadzieję - do zobaczenia.

Może się przydać przy planowaniu Wymian. Wrzuciłem też w temat z hard capami. Przy okazji odkryłem, że moi Orlando Magic mają hard cap na 2nd apron tax bo wydałem cash na draft.

Pierwszy Tax Apron:
* Nie można pozyskać zawodnika w ramach sign-and-trade.
* Nie można korzystać z bi-annual exception.
* Można użyć tylko niższy, taxpayer mid-level exception (kontrakt co najwyżej na dwa lata zaczynający się od $5mln).
* Nie można podpisać zawodnika, który został zwolniony w trakcie sezonu jeśli jego pensja przekraczała poziom non-taxpayer mid-level exception.
Nie można przejąć w wymianie więcej pieniędzy w kontraktach niż się oddaje.
* Nie można wykorzystać wygenerowanego wcześniej trade exception (będzie można użyć tylko tych z nowych wymian).

W przypadku drugiego Tax Apron obowiązują wszystkie ograniczenia wymienione wyżej, ale niektóre są jeszcze bardziej restrykcyjne i też pojawiają się nowe:
* Nie ma do dyspozycji żadnego mid-level exception.
* Nie można połączyć dwóch lub więcej kontraktów w wymianie.
* Nie można wysłać gotówki w ramach wymiany.
* Pick w pierwszej rundzie draftu siedem lat do przodu zostaje “zamrożony” (w następnym sezonie będzie dotyczyło to draftu 2032). Nie będzie można nim handlować, a jeśli pozostanie się ponad drugim Tax Apron przez trzy z pięciu kolejnych sezonów, automatycznie zostanie przesunięty na koniec pierwszej rundy. Żeby go “odmrozić” trzeba znaleźć się poniżej drugiego Apron przez trzy sezony w okresie czterech kolejnych lat.

Ograniczenie dotyczą wszystkich drużyn, których wydatki na kolejny sezon przekraczają Apron lub w momencie, gdy dana transakcja spowoduje zwiększenie kosztów i przekroczenie któregoś progu. Równocześnie, jeśli drużyna teraz wykona ruch zabroniony dla tych znajdujących się ponad Apron, potem przez cały sezon staje się on dla nich hard capem, którego nie można przekroczyć. Przykładowo, jeśli przy okazji najbliższego draftu ktoś przehandluje w pakiecie dwóch graczy lub zapłaci gotówką za drugorundowy pick, przez cały 2024/25 nie będzie mógł wydać więcej na swoich zawodników niż poziom drugiego Tax Apron. Z drugiej strony, jeśli drużyna znajdująca się ponad tym progiem pozbędzie się jakiegoś dużego kontraktu i ograniczy wydatki, schodząc poniżej linii, od tego momentu przestają obowiązywać ją restrykcje.

Josh Hart dziękujemy za wkład w wyniki w tym sezonie i życzymy mistrzostwa z Nuggets. Indiana Pacers poraz kolejny udowadnia, że kultura organizacji jest na wysokim poziomie i że warto się z tym klubem wiązać. Pacers znani są z płacenia dobrej kasy na FA ( Nesmith czy Caleb Martin), a teraz pokazują, że potrafią też znaleźć lepszy i bardziej odpowiedni klub dla Harta. Ten zawodnik niedawno uznał, że jest w zbyt optymalnej formie by walczyć jedynie o pierwszą rundę Play offs w tym sezonie i poprosił o wymianę do contendera. Pacers spełnili jego życzenie i sprowadzili w zamian nową nadzieję w postaci Zacha Edeya.  

Dziekujemy również Bruce Brownowi, Shake Miltonowi i Saricowi, za ich wkład i życzymy powodzenia. 

witamy na pokładzie nowych graczy. Czy Malcolm Brogdon stworzy z Brandinem Podziemskim najlepszy propolski duet w NBA? Czy Zach Edey wygryzie DeAndre Aytona z pierwszej piatki w przyszłym sezonie? Dowiemy się już wkrótce. Stay tuned.