Skocz do zawartości

BothTeamsPlayedHurd

Rekomendowane odpowiedzi

Sacramento Kings

Krótko przedstawię ostatnie ruchy drużyny.

Przy hard capie na nieco powyżej 153mln$ Kings mieli dość ograniczone możliwości. Po dealu Goberta priorytetem było podpisanie nowego kontraktu z DeRozanem, gdyż oczywiście Kings nie wycofują się z walki o play in - choć nie jest ona przy posiadaniu własnego picku jakoś bardzo kluczowa. Istotne było odświeżenie składu, gdyż fluber popodpisywał bardzo dobrych weteranów na teraz, ale gracze ci nie dawali żadnej nadziei na przyszłość. Obserwowanie Jareda McCaina w Summer League pozwoliło mi nabrać przeświadczenia, że będzie on przyszłością Kings, choć oczywiście w tym sezonie będzie płacił jeszcze frycowe (może nawet stanie się mężczyzną i przestanie malować te paznokcie). Chcę też dać większe minuty Benowi Sheppardowi, którego sam miałem na celowniku w drafcie rok temu do Magic. 

Zatem w wyniku postawienia na Roziera i młodych Shepparda i McCaina postanowiłem wymienić Normana Powella i Russella Westbrooka. Udało się przy wymianie obu pozyskać 2 1st picki - od Grizzlies 1st Bux'25 oraz od Wolves 1st Wolves'28. Do Kings dołączył też waleczny Jose Alvarado, który powinien być idealnym backup guardem z ławki, ponadto postanowiłem zainwestować w Saddiqa Beya, który straci zapewne większość tego sezonu z powodu kontuzji, ale jego uraz nie koliduje z planami Sacto na ten sezon i gracz może spokojnie wracać do zdrowia pod okiem sztabu medycznego Kings nie spiesząc się.

W celu przejęcia kontraktu Beya oraz w cap space kilku graczy, których chciałbym sprawdzić w tym sezonie - Orlando Robinsona oraz Amari Baileya postanowiłem zrobić stretch na kontrakcie Gordona Haywarda na 3 lata. Ostatecznie musiałem również zrobić stretch kontraktu W. Moorea Jr. Da to nieco ponad 10mln$ w dead money przez 3 sezony, ale ja tak na to nie patrzę, gdyż z drugiej strony da to gracza na draftowskim 4-letnim kontrakcie od Bux z pewnie 3 dziesiątki przyszłorocznego draftu. Ponadto stretch Haywarda dał możliwość sprawdzenia graczy o których pisałem wyżej, a także 1st pick Wolves oraz 2nd pick Bulls. 

Ruchy Kings dają 14 graczy w rosterze, zatem mogłem zrzucić cap holdy swoich FA (potrzebowałem tego ruchu, żeby uzyskać cap space). Kings mają RoomMLE, które moge jeszcze wykorzystać podczas sezonu - choć aktualnie nie ma juz za bardzo $$$ na to, gdyż Kings wydają juz blisko 150mln z możliwego sufitu 153mln do hard capu. Kings wycofali też QO dla Brandona Bostona.

Wstępna planowana rotacja to:

pg T. Rozier/J. Alvarado

sg B. Sheppard/J. McCain

sf D. DeRozan/D. Roddy/ J. Konchar

pf H. Barnes/L. Nance

c N. Vucevic/J. Landale

Do tego rehabilitację po kontuzji odbywa S. Bey i liczymy na to, że z młodych graczy ktoś zaskoczy i będzie mógł grać w rotacji. Skład zostanie jeszcze uzupełniony o graczy 2way - i jako GM Kings skoncentruję się przez resztę offseason na znalezieniu takich graczy, którzy mieliby szansę przebić się tu do rotacji.

Jest to wg mnie dość racjonalny skład - nie ma tu hard tanku, jest normalna rotacja, są weterani, jest młodzież na którą stawiamy. Na spokojnie czekamy co przyniesie reszta offseason oraz sezon i będziemy reagować na bieżąco jeżeli będzie taka potrzeba. 

edit. Zrobiłem jeszcze jedną wymianę pozyskując za Amari Baileya bardziej doświadczonego Johna Konchara, który spokojnie może grać w rotacji z ławki na sg/sf, co czyni rotacje Kings pełniejszą. Po stretchu Moorea również salary na ten sezon się jeszcze nieco zwiększyło.

To było dość pracowite okienko dla Sacramento, ale chyba już możemy w Kings rozpocząć sezon ogórkowy. Okazuje się, że poza graczami 2way, będziemy chcieli podpisać (zapewne za minimum) jeszcze jednego gracza - ale to dopiero w IV turze FA. 

Edytowane przez Alonzo

Gratulacje dla tego Pana. Czekamy na taką grę w sezonie regularnym. Pytanie dlaczego MVP załapał się na tylko drugą piątkę ligi letniej...

image.thumb.jpeg.daffedf8e3bafb9b95de8c5eec0e25e0.jpeg

Edytowane przez ozzy110

5 godzin temu, karpik napisał(a):

Thats-all-folks.jpg

Tak jak w obrazku. Dzięki wszystkim za zabawę, było fajnie, ale z mojej strony to koniec :)

Nie ma możliwości zmiany decyzji? Wszystko w porządku? Wypalenie czy o coś poszło? Po wszystkich bym się spodziewał rezygnacji, ale nie po Tobie 😐

3 minuty temu, RonnieArtestics napisał(a):

To wyjaśnij. Bo tajemniczy jesteś. 

Nie jesteś osobą, której mam zamiar się tłumaczyć ze swoich decyzji, ale jeśli pomyślałeś, że mógłbym odejść z beGM, bo nie dostałem dwóch secondrounderów oraz jakichś swapów za sto lat i się z tego powodu obraziłem, to mówi to samo za siebie :)

49 minut temu, karpik napisał(a):

Nie jesteś osobą, której mam zamiar się tłumaczyć ze swoich decyzji, ale jeśli pomyślałeś, że mógłbym odejść z beGM, bo nie dostałem dwóch secondrounderów oraz jakichś swapów za sto lat i się z tego powodu obraziłem, to mówi to samo za siebie :)

Akurat pisałem to z ironią ale sądząc po tej bucowatej odpowiedzi chyba jednak jest w tym ziarnko prawdy :) 

49 minut temu, Tecu napisał(a):

Serio, @RonnieArtestics, czasami nie masz wyczucia kiedy milczeć 😐

Jak ja odchodziłem to nie płakałeś. Wrzuć na luz. 

Odszedł to odszedł. Nie pierwszy, nie ostatni.

Dzięki @karpik za grę. Pamiętam czasy jak byłeś moim mentorem i wklejałem Ci zdjęcia ze spacerów z córką. Wydaje się jakby 100 lat minęło. Powodzenia w życiu i zapraszamy ponownie na BeGM szlak :)

Godzinę temu, MarcusCamby napisał(a):

Jak ja odchodziłem to nie płakałeś

Tak jest, z tego co pamiętam to milczałem i to chyba spójne z tym co pisałem.

Chociaż wydaje mi się, że przekonywałem Cię do przemyślenia a z pewnością nie atakowałem.

Nie płakałem, to fakt.

W dniu 29.07.2024 o 10:59, karpik napisał(a):

Thats-all-folks.jpg

Tak jak w obrazku. Dzięki wszystkim za zabawę, było fajnie, ale z mojej strony to koniec :)

Liczę że zmienisz zdanie, niemniej Mavericks i Hawks zostawiasz w środku FA, czy jeszcze chociaż (najlepiej oba, ale przynajmniej Mavericks, bo trudna sytuacja) do końca FA ich przeprowadzisz?