Skocz do zawartości

BothTeamsPlayedHurd

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

oj @Alonzo może dopiero teraz gdy jesteś jednym z faworytów wśród absolutnie wszystkich, uda się Tobie odnieść sukces i dopiero pojmiesz, że to nie przez sposób budowania zespołu było jak było przez te kilka lat, ale jakoś specjalnie na to nie liczę, po tym co się działo znowu przy końcu rs

napisałem jednym z faworytów jak coś, choć faktycznie powinienem uważać z tymi wszystkimi :)

41 minut temu, LAF napisał(a):

O Cię c*** , myślałem , że to będzie kwestia analizy wyboru Meksykanina a tutaj widzę już mistrz konferencji wybrany. 

Ja wybieram na mistrza konferencji Zachodu @Qcin_69 także możemy już kończyć te PO xd

to z kim te finały gramy? 

12 minut temu, bogans2 napisał(a):

A czego fluber odszedł? Odszedł, wrócił teraz znów odszedl

Grubsza sprawa xD niezwiazana z begm.

24 minuty temu, LAF napisał(a):

Jak beGM nie upadnie to powyciągam te posty tych co śmiali sie i pisali , że Scoot to bust po 5 meczach 

Nie upadnie, wystarczy ze nie bedzie zamulania :)

Managment Knicks dziękuj swoim zawodnikom za ostatni trymestr i walkę do samego końca o wejście do PO.

Wierzymy, że finish sezonu scementował relację między zawodnikami, trenerem i managmentem, co znajdzie przełożenie na najbliższej wolnej agenturze i w podobnym personelu zaczniemy kolejny sezon.

Edytowane przez człowiek...morza

• 4 tygodnie później...

Zarząd Minnesoty chciałby podziękować wszystkim za wieloletnią wspólną zabawę i wraz z końcem sezonu ogłosić, że odchodzi z piastowanego stanowiska, nie namaszczając nikogo na swojego namiestnika.

Dziekuje bardzo wszystkim co współtworzyli tę i życzymy powodzenia by beGM przetrwało jak najdłużej. 

Ja dziękuję bardzo Macowi za wiele lat wspólnego prowadzenia zespołu i wiele emocji, które ta gra u nas wywoływała :) 

Na koniec sezonu wrzucę jeszcze ostatnią wymianę z Paulem Georgem by uhonorować jego wieloletnie oddanie barwom Wilków i by też następca nie musiał zmagać się z trudnościami finansowymi. 

Powodzenia dla wszystkich i by ta gra dalej sprawiała wam radość i spełnienie.

Pozdrawiamy:) 

• 4 tygodnie później...
W dniu 4.01.2024 o 19:53, kuba2419 napisał(a):

https://www.google.com/amp/s/www.cbssports.com/nba/news/ricky-rubio-announces-retirement-from-nba-after-cavaliers-buyout-im-still-working-on-my-mental-health/amp/

Dzięki przyjacielu za to że mogłem oglądać Twoja grę przez tyle sezonów, jedyne czego żałuje to że nie było nam dane wspólnie podbić NBA tutaj w Memphis! 🥺

Obyś wrócił do zdrowia i podbijał jeszcze Europejskie parkiety.

Powodzenia w Barcelonie przyjacielu ❤️

Sacramento Kings

Drużynę przejąłem po zniknięciu z forum flubera już podczas sezonu. Nie będę ukrywał, że byłem przekonany że Kings prowadzę tymczasowo i fluber lada moment wróci. Wiemy doskonale jak to się zakończyło..

W związku z tym plan był oczywisty - kontynuowanie polityki klubowej poprzedniego GMa. Podczas sezonu pozbyłem się dead money robiąc kilka wymian i wzmocniłem się graczami pogłębiającymi Kings rotację. Zainwestowałem również w 2way graczy i przejąłem za cash młodych Brandona Bostona i Luke Samanicia chcąc dać tym młodym graczom szansę. 

Celem tych ruchów była naturalnie próba walki o playoffs. Niestety wystarczyło tylko na II rundę play in i to tylko dzięki kontuzji Jimmie Butlera. DPOTY Rudy Gobert, bardzo dobrze grający DeMar DeRozan i grupa solidnych weteranów przy sporej głębi nie pomogli. Utwierdziło mnie to tylko w przekonaniu, że aktualni Kings to drużyna na max I rundę playoffs i wyżej tego sufitu z Rudy Gobertem nie ma szans przebić.

Oczywistym stało się więc szukanie wymiany dla Rudy Goberta. Jednym z graczy, których bardzo chciałem pozyskać był Terry Rozier, który uważam właśnie powinien wchodzić w najlepsze lata swojej kariery. Całkiem solidnie scoutowałem tegoroczny draft i pozyskanie w nim picku było dla mnie również kuszącą perspektywą. Wszystko to uzupełniał Nikola Vucevic jako tymczasowe zastępstwo na pozycji centra w s5 oraz nadal ciekawy, choć pewnie nieco przepłacony Markelle Fultz. W związku z tym udało mi się porozumieć z GMem Bucks i pozyskałem tych 3 graczy oraz #19 pick i cash w zamian za Rudy Goberta, Torrey Craiga i Reggie Jacksona. Kings przejęli jeszcze w tym dealu minimalny kontrakt Kennetha Loftona. 

Zrezygnowałem z opcji gwarancji 4 roku kontraktu Brandona Bostona, przedstawiając graczowi ofertę QO i dając sobie czas do 3 tury FA na zdecydowanie czy Kings widzą przed tym graczem przyszłość w swoim klubie. 

W drafcie wybrałem Jareda McCaina, który powinien wzmocnić scoring, który zawsze w Kings kulał. To bardzo utalentowany gracz nie tylko w ofensywie, ale także w defensywie powinien wnieść sporo jakości. Do tego posiada wysokie koszykarskie IQ i uchodzi za jeden z najlepszych charakterów tym drafcie - powinien pasować idealnie pod soft przebudowę, którą planuję na najbliższy sezon. 

Nadal ciekawym graczem jest David Roddy, który bardzo prawdopodobne, że trafiłby na FA dziś wieczorem. Danie mu szansy na odbudowanie się w najbliższym sezonie za zaoferowanie swapu na korzyść 76ers future 2nd picku nie jest wg mnie zbyt wygórowaną ceną. 76ers nie tracą gracza za darmo, a Kings mają sezon na ocenę wartości Roddyego. 

Odnośnie graczy z PO - DeRozan bez niespodzianek postanowił przetestować rynek. Pozostali gracze podjęli opcję. Niejasna była sytuacja Normana Powella, ale cieszę się, że ostatecznie gracz został w Sacto. Mogłem mu zaproponować extension, ale może lepiej się stało i w najbliższym sezonie bardziej dokładnie obserwując jego grę będę mógł podjąć właściwszą decyzję. 

Nie będę ukrywał, że nadrzędnym celem podczas FA będzie zatrzymanie DeMara DeRozana przez Kings, którzy rok temu oddali za niego unprotected 1st '29 oraz 4 2nd picki. W Kings nie będzie tanku, a gra o jak najlepszy wynik - nawet gdyby na końcu miało zabraknąć nawet awansu do play in. 

Biorę pod uwagę jeszcze kilka ruchów kadrowych - jestem otwarty na propozycję innych teamów, choć części graczy nie planuję wymieniać. Zaczekam jak rozwinie się FA i czy uda mi się oraz za jaką kwotę podpisać DeRozana. Kolejne ewntualne ruchy będą związane raczej już z decyzją DeMara. 

Tyle ode mnie jako GMa prowadzącego aktualnie Kings. 

Edytowane przez Alonzo

Miami Heat

Niestety po rozczarowujacych playoffach i po porazce pomimo sporej przewagi w 4 kwarcie G7 u siebie z Sixers, Joela Embiida, druzyna z Florydy mierzy sie z bankructwem. Wieloletnie bledy w prowadzeniu tej organizacji teraz wychodza na wierzch -> Oddanie Horforda + 1st za CP3, fatalne zeszle lato gdzie utracono za darmo Portisa oraz Zubaca, a do tego niepodpisano absolutnie nikogo z FA, a to tylko ostatnie rzeczy, nie wiem co tam musialo dziac sie wczesniej, ze nie ma ani pickow ani mlodziezy. W ostatniej chwili przejalem Heat i sprobowalem ruchu po Beala za zwloki CP3 i Danielsa, sam ruch spoko, ale niestety odpadniecie w 1 rundzie z Sixers sprawilo, ze Heat czekal potezny hardcap -> 156.5 mln !! Dodam, ze trio Durant Beal Doncic kosztuje...133 mln :) takze czekalo mnie na start uzbieranie 11 graczy za 23.5 mln, fajnie nie? :)

Mam wiec jedno zadanie po tej porazce z Sixers. Sprawic, zeby Luka tak jak w RL wyladowal w przyszlym sezonie w finale NBA .Pierwszym ruchem bylo wiec zbicie troche wydatkow i pozyskanie goscia, ktory w PO spisal sie lepiej niz Beal, a do tego jest do Luki lepszym fitem. Stad wymiana Beal-> Middleton, ktora pozwolila zaoszczedzic 8 mln. Wciaz, nie bylo lekko, bo spodziewajac sie wykorzystania PO przez Bagleya, Harrisa, Troya Browna Jr. oraz Korkmaza, mamy:

Cytat

Durant 48.5
Doncic 43.0
Middleton 33.5
Harris 7.7
Bagley 5.1
Troy Brown 2.6
Korkmaz 2.8
= 143.3 mln na 7 graczy

Dalej slabo. 7 graczy trzeba podpisac, a trzeba sie zmiescic w...13 mln. Nawet minimalnymi kontraktami nie dalbym rady tego uzupelnic, a nie interesowalo mnie tez, zeby Doncic znowu mial brak rotacji, brak wsparcia i zeby odpadl w 1 rundzie PO. Celem jest final, takze dzialamy dalej.

Sprzedalem 1st Heat za pick na poczatku 2 rundy za maksymalna kwote - 7.05 mln. Zmniejszylo mi wiec to HC o polowe tej kwoty -> ostateczny hardcap Heat na 24/25 to 160 mln. Dalej wyglada to kiepsko, wiec niestety trzeba bylo spojrzec prawdzie w oczy. Nie damy rady utrzymac core tego zespolu przy takim hardcapie, takich wydatkach oraz takim absolutnie braku jakichkolwiek assetow w Heat. 0 pickow 1st i 2nd do wymian, zero mlodosci.

Od momentu odpadniecia vs Sixers dostawalem propozycje sprzedazy Doncicia. To oczywiscie nie wchodzi w gre.
Dostawalem propozycje sprzedazy Duranta, sam tez kombinowalem co tu podzialac. Durant to dalej pewnie top 15 ligi, ale:

1) Przed rozpoczeciem sezonu skonczy 36 lat
2) Ma kontrakt 1+1 PO
3)W ostatnich 3 latach dostal w RL 2x sweepa, a i w beGM nie dawal rady jako sidekick Doncicia czegokolwiek osiagnac.

Jezeli jest czas na spieniezenie Duranta, zdobycie assetow, poprawienie rotacji oraz poprawienie sytuacji finansowej Heat, to jest na to ostatni moment.

Na czym stoja Heat przed 1 tura FA?

Uwazam, ze zastalem sytuacje gowniana, a stworzylem Luce core na miare finalu w przyszlym sezonie, a jeszcze mam duzo flexibility.

-Bardzo dobry sidekick ktory fituje i do tego broni - Middleton
- Topowy 3&D  w NBA na bardzo dobrym kontrakcie - KCP
-Swietny lob threat i czolowy shotblocker w NBA na kontrakcie w tym i przyszlym sezonie 9-10 mln, a nie 25 mln jak w RL - Claxton

Oprocz tego zdobylem cos, czego Heat nie mieli od lat - picki. 4x 1st oraz dwoch graczy na poziomie startera na niskich kontraktach, ktory w dodatku swietnie fituja z Luka za 36 letniego Duranta na kontrakcie 1+1. Ciezko bylo cos tu z tego wyciagnac wiecej, zeby na tu i teraz Luka mial lepszy zespol. Cieszy zwlaszcza pick 2025 Bulls, ktorzy pozyskali co prawda Georga, ale stracili Whita, czy Middletona, Saddiq Bey wroci niewiadomo kiedy bo jest po ACL, a przed kilkoma dniami wyszlo info, ze Porzingins jest out na pol roku i pewnie w T1 nie zagra.

Co jeszcze dal Heat ten ruch? Oprocz fajnego fitu i core, Heat uzyskali w koncu luz finansowy. Na ten moment: 

Cytat

Luka 43.0
KCP 13.0
Middleton 33.5
Claxton 9.6
Lopez 10.0
Harris 7.7
Bagley 5.1
Brown Jr 2.6
Korkmaz 2.8

= 127.4 mln na 9 graczy

Co to oznacza? Udalo sie okielznac hardcap, a do tego Heat maja 13.6 mln capspace oraz ROOM MLE w wysokosci 8 mln na wydanie. Mozna podpisac startera za 13.6 mln, mozna podpisac backup PG za 8 mln, a do tego podpisac jakies dwa- trzy minimalne kontrakty i byc luzno z 15 mln ponizej hardcapu. Opcji jest wiele, ale uwazam, ze wyciagnalem maxa z kart, ktore dostalem.

Co dalej? Jak najlepsze FA, moze jeszcze jakies wymiany i w przyszlym roku final dla Luki.

Luka
KCP/Harris
Middleton/ Troy Brown Jr./ Korkmaz
Bagley
Lopez/Claxton

Golden State Warriors

Poprzedni sezon zakonczyl sie dla mnie na dobre tuz po jego rozpoczeciu - w grudniu. 3x season ending injury moich starterow w miesiac gry to chyba jakis rekord beGM :) W zwiazku z tym pozostalo mi tylko ogrywac mlodziez w zeszlym sezonie oraz czekac na draft. Ron Holland to nr 1 mojego draftu 2024 i mega ciesze sie, ze udalo sie go wybrac z 6 pickiem. Do tego Ajay Mitchell, Trentyn Flowers(mozliwy stash) oraz Antonio Reaves wybrani w 2 rundzie.

Ilosc mlodych graczy w mojej druzynie, gdzie wiekszosc z nich to obwodowi wskazuje jedno - czas Lavina w Warriors dobiegl konca. DLO po bardzo fajnym RS (i kolejnej kompromitacji w PO), Hawkins - potencjal na niesamowitego movement shootera, kazdy kto go ogladal w NCAA czy tez juz w NBA, wie o czym mowie, plus picki to imo niezly value jak na Lavina po season ending injury. Z calego serca kibicuje Jazz i Lavine'owi, mam nadzieje ze odnajdzie sie tam, bedzie zdrowy, a w RL trafi do fajnego zespolu, gdzie liga znowu go doceni.

Co mamy? Wiekszosc graczy to bardzo mlode chlopaki z potencjalem, dlatego nie zakladam tu mistrzostwa w przyszlym sezonie. Mamy swoje picki w 25 oraz 26, mamy mlode core ktore z roku na rok bedzie tylko lepsze. Postanowilem wykorzystac 3x 1st(3 netto, bo jeden odzyskalem) na najlepszy moim zdaniem kontrakt w lidze oraz na next one coming -> Coby White.

Moim zdaniem chlopak bedzie za 2-3 lata allstarem, bylem pod mega wrazeniem Cobiego juz rok temu, ale to co zagral w poprzednim sezonie White zaskoczylo nawet jego. Wygralem nawet 100 zl na cele charytatywne u Josepha zakladajac sie o jego rozwoj xD Do tego zamienilem martwy kontrakt Warrena na DFS. 

Co mamy?

Coby White/DLO/Bufkin/NSJ
DLO/Holland/Bufkin/Hawkins/NSJ
Ingram/Holland/DFS/Lewis
Kuminga/DFS
Williams/WCJ/DFS

Spokojnie sie ogrywamy, rozgladamy za opcjami, czekamy na FA bo wszelkie dalsze ruchy dalej mozliwe. Warriors za rok lub dwa beda mieli core na zajebistych kontraktach + jakies 40-50 mln na FA do wydania. Tymczasem, probujemy zrobic playoffy.