Skocz do zawartości

BothTeamsPlayedHurd

Rekomendowane odpowiedzi

Atlanta wita na pokładzie Bobana, Svi, Kevina i Pattyego.

Serdecznie dziękujemy Leonardowi Millerowi, Davionovi i Dalano za wkład w rozwój organizacji. Ponadto życzymy powodzenia w nowych klubach. 

🍑

Screenshot_20250303_075302_X.jpg

• 2 tygodnie później...

Marzec w Utah

Giddey: 55% FG, 40% 3p, TS 65% - def 2,3 stl+blk

Giddey-03.png

Lavine: 51% FG, 44% 3p, TS 64% - def 1,0 stl+blk

Lavine-03.png

Dort: 46% FG, 39% 3p, TS 62% - def 1,8 stl+blk

Dort-03.png

Banchero: 50% FG, 39% 3p, TS 63% - def 1,7 stl+blk

Paolo-03.png

Allen: 67% FG, TS 69% - def 2,4 stl+blk

Allen-03.png

S5 total: 97 ppg / 35 rpg / 21 apg / 9 stl+blk na 54% FG, 40% 3p, TS 64%

Fani Kings piszą, że sprowadzenie Lavine to jeden z najgorszych ruchów tej organizacji, a jak sami wiemy było ich sporo. 

Ogólnie fatalnie wyglądający duet Lavine - DeRozan w Bulls teraz robi powtórkę w Kings.

W tym samym czasie Bulls odżyli i bez tych Panów grają bardzo przyjemną koszykówkę. 

Jeszcze DeRozan na początku sezonu fajnie wyglądał, ale jak znowu sparowano go z z Lavine to totalnie siadł. 

Szczerze to nie wiem dokąd Kings zmierzają albo po powrocie Sabonisa to jakoś ruszy albo będzie trzeba ich totalnie zaorać. 

Lavine to baller z duzym skillem, ktory nie potrafi grac w kosza.

Jest tragiczny w clutch, wide open trojki zamienia na pompke i contested jumper, dobrze gra bez pilki, dlatego w ogole tego nie robi, potrafi bronic, ale robi to rzadko, jest tragiczny w offball d.

Ma gosc mega skilla, duzo potrafi i jak jest hot, to jest hot, ale przez niski bball iq nawet nie siegnal swojego potencjalu i w graniu na powaznie jest szkodnikiem.

W dniu 26.03.2025 o 19:04, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Trochę bez sensu jest przystawianie LaVina 1:1 do rosteru Jazz, gdzie nigdy nie będzie pierwszą opcją, nie mówiąc o tym, że lwia część z tego lose streaka była bez Sabonisa

W Kings tez nie jest 1 opcja, nie rozumiem tego argumentu.

A za ostatnie mecze sa 1-6 juz z Sabonisem, sam nie wiem kto jest bardziej zalosny, Kings czy Suns w tym sezonie, ktos tu za frajer dostanie 10 seed, jak bardzo by nie byl slaby I nie probowal tego spierdolic.

7 godzin temu, Reikai napisał(a):

W Kings tez nie jest 1 opcja, nie rozumiem tego argumentu.

oddaje nieznacznie mniej rzutów od Derozana, więc ciężko powiedzieć żeby był jednoznacznie drugą

7 godzin temu, Reikai napisał(a):

A za ostatnie mecze sa 1-6 juz z Sabonisem, sam nie wiem kto jest bardziej zalosny, Kings czy Suns

chłopie, chłopie... Ty pchasz się w gips, takie rzeczy o drużynie Sabonisa i superrolsa Monka pisać?

no właśnie o to chodzi, że Kings to chyba najgorzej zbudowany roster w lidze, na tle Jazz jest to kompletna przepaść, Zach w Bulls strzelecko miał przekurewsko dobry sezon, czy sprawiedliwe jest aby teraz go traktować tak surowo skoro u nas nie zmienił otoczenia i ma w Utah ustabilizowaną rolę?

• 2 tygodnie później...

Na stronach San Antonio Express News pojawiło się krótkie podsumowanie sezonu Spurs:

Witam, bez zbędnych przywitań przechodzę do meritum czyli miniony sezon, plany na przyszłość oraz kwestia draftu 2025 z perspektywy spurs.

Co by nie pisać, to cieniem na ocenę sezonu kładzie się kwestia oddanego wyboru pierwszo rundowego bo przy dalszej słabości składu, braku kotwicy i gracza który może pociągnąć klub do sukcesów w drugiej połowie lat 20 tych XXI wieku. Dosyć niewinnie wyglądająca wymiana jeszcze w poprzedniej dekadzie sprawiła, że klub skupił się na rozwoju młodzieży i z niej jest względnie zadowolony.  

Dla wnikliwego obserwatora obecnych peryferii NBA nie jest niczym niezwykłym, że nowa gwardia wkrótce będzie szturmować pozycje zajmowane przez Duranta, LBJ, Curry czy Lillarda. Nie dla każdego znajdzie się miejsce na panteonie koszykarskim a i Edwards Wemby i nadal młody Luka przecież nigdzie się nie wybierają poza samym szczytem NBA.

W najbliższym sezonie klub nadal będzie stawiał na rozwój młodzieży, poszukiwanie tak bardzo potrzebnego wzmocnienia pozycji rozgrywającego ale nie wydaje mi się aby największa bolączka klubu czyli obecność SuperStara została zaspokojona. Potencjał jaki pokazują Jalen Duren, Benedict Mathurin, Bilal Coulibaly czy nowa nadzieja klubu Zacchire Risacher to dobry prognostyk na przyszłość ale trzeba będzie tu mimo wszystko mocno pogłówkować aby zespół stał się znowu regularnym uczestnikiem PlayOffs z ambicjami większymi niż 1R na świetnym Zachodzie.

To co mnie nie martwi to najbliższy draft bo graczy obserwowanych przez wysłanników klubowych jest cała masa a jeżeli miałbym wskazać jeden element w życiu NBA będący moją mocną strona to jest to na pewno dobry wybór graczy po szkole średniej. Tu wybory z niższymi ( niż w realu) numerkami wstydu chyba nie przynosi więc i w zakresie 20-30 postaram się o niespodziankę w zbliżającym się czerwcowym drafcie. Mam już pewne typy i wcale się nie czuję źle z bardziej ograniczonymi możliwościami wyboru.

Cieniem na który nie mam natomiast wpływu jest loteria która przy odrobinie szczęścia może przysporzyć mi sporo krytyki gdyby topowe nazwisko z NCAA lub EUR powędrowało do krainy gdzie gwiazdy przychodzą za darmo.  Topowe nazwisko możliwe do brania po działaniu maszyny losującej może stać się pomostem wymiany pokoleniowej w Lakers i być zarazem wiekowym osiągnięciem GM który pochwalić się może i tak sukcesami na niespotykaną skalę.

Co śmieszne gdyby jednak los nie był tak łaskawy dla kontrahenta to potencjalny np.wybór z #8 numerem sprawa, że przy moim niezłym wyborze w tym samym drafcie 15 kolejek później biorąc pod uwagi "wcześniejsze" zyski z tej wymiany byłoby to zwycięstwo spurs. Czyli od zera do bohatera a los zadecyduje o kim będą śpiewać pieśni. No i wybory w drafcie gdy on nastąpi.

Potrzeby klubu?

Jasne, że mając sporo luk do zapełnienia - pozycja długoterminowego rozgrywającego, poszukiwanie seryjnego scorera ale i kreatora dla innych, kogoś kto będzie przełamywał linie obrony w pierwszym kroku ale i  po drugiej stronie bronił rzutów za trzy to nie pojawi się tylko jedno a 2-3 nowe nazwiska. Rynek Wolnych Agentów wydaje się dosyć trudny w lato i tu cap space sam w sobie jest tylko miłym dodatkiem. W którą stronę pójdę ostatecznie? zachowam jeszcze dla siebie. Na razie trwają prace aby optymalnie wybrać pierwszoroczniaka z bardzo utalentowanej klasy draftu, nie wykluczam powrotu do klubu Russela Westbrooka jeżeli tylko podoba mu się Texas, no i celuję jedno nazwisko z rynku aby poprawić jakość gry. Na koniec mogę wspomnieć, że praktycznie każde nazwisko planuję przedłużyć na następne lata i szykowane są solidne extensions dla walecznych i młodych ambitnych chłopaków!

A lakers życzę szczęścia w loterii i dobrych spotkań w zbliżających się rozgrywkach posezonowych.  To co może martwić to mimo wszystko zdrowie Duranta bo to jest klucz do sukcesów w dalszej przygodzie.

Korzystając z okazji pragnę przekazać uznania i podziw sezonowi jaki zagrał Nicola Jokic, Shai ale i mój wychowanek Leonard. Cichym zaskoczeniem i niezaskoczeniem jest rozwój Edwardsa który niesamowicie poprawił grę dystansową. Oj taki typ gracza jest brakującym ogniwem w spurs. Dokładnie taki!

czy takim graczem może się stać Zacchire? Oczywiście!

Edytowane przez ignazz

19 minut temu, january napisał(a):

Jaka to tam byla Twoja wieloletnia narracja @MarcusCamby o Butlerze co nie chciałby być Robinem dla gwiazd w moich Lakers 😛 ?

Czasy się zmieniają. Może zrozumiał. No i jest dużo starszy. Z wiekiem czasem rozumu przybywa. Ty miałeś innego JB. Do tego w świetle fleszy. Inna sytuacja. Jezeli korzystasz z dobrodziejstwa pobliskiej fabryki snów to trzeba wspomnieć tez o wadach tej bliskości. Blaski i cienie. Zawsze ochoczo korzystałeś z zalet. Nigdy wad tego systemu. Każdy tak by chciał. Pierdzieli na starość bo go pat ( january) pogonił. 

Ciekawe jak by na meczu dostał w papę czy tez by tak ochoczo rozmawiał z mediami. 

Był wielki trzeba mu to przyznać. Dlaczego go oddałeś nie wiem. Kładzie to cień na decyzje innych FAs w przyszłości. Nie traktuje się takich graczy tak jak to zrobiłeś. Ludzie pamiętają.  ;))))))))

Dobrze ze potrafisz się przyznać do błędu. 

I jeszcze tego przegrywa ściągnąłeś. 

Nie mam pytań ;)

31 minut temu, ignazz napisał(a):

Dlaczego go oddałeś nie wiem. Kładzie to cień na decyzje innych FAs w przyszłości. Nie traktuje się takich graczy tak jak to zrobiłeś. Ludzie pamiętają.  ;)))

Przecież ja po 2023 dostałem hardcap taki, że musiałem oddać kogoś z big3, skleroza Ignazz, skleroza;)

Uwielbiam Butlera, ale jako 3 opcję ze względu na fit to akurat obok Kury i Lebrona wolę Duranta:)

27 minut temu, january napisał(a):

Przecież ja po 2023 dostałem hardcap taki, że musiałem oddać kogoś z big3, skleroza Ignazz, skleroza;)

Uwielbiam Butlera, ale jako 3 opcję ze względu na fit to akurat obok Kury i Lebrona wolę Duranta:)

To może oddałeś nie tego co trzeba. Agenci z reszta zauważa ze niby w ramach oszczędności oddałeś gracza po czym dobrałeś za jakiś czas jeszcze droższego. Z boku wyglada to nieładnie. 

Fatalny PR a prezenty 

Dalej lecą. 

31 minut temu, ignazz napisał(a):

To może oddałeś nie tego co trzeba. Agenci z reszta zauważa ze niby w ramach oszczędności oddałeś gracza po czym dobrałeś za jakiś czas jeszcze droższego. Z boku wyglada to nieładnie. 

Fatalny PR a prezenty 

Dalej lecą. 

W sensie miałem handlować LJ lub Kurą bez powodu:)? Wymyślasz Ignazz:)

Plus no nie wiem o czym piszesz, oddałem JB bo miałem w 23/24 hardcap poniżej 150mln, teraz mi zniknął hc to mogę szaleć, tak to u nas wygląda.