Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystko rozumiem, tylko dla mnie Harden i West mają szanse być jeszcze dobrze obudowani. Może to i moje złudne spojrzenie, ale na to liczę, jeżeli nie da rady, to mea culpa, dałem za duży kredyt zaufania.

Podobnie jak Tecu wydaje mi się, że są ekipy, które też mają fajne perspektywy z maxem na FA dla jakiegoś gracza. Patrzę na np.  Lakers i 76ers i szczerze wolę grę w Phili z rożnych względów. Wszystko zależy, kto będzie wybierał, ale na dziś nie podpalałbym się z jazdą, że ktoś ma miejsce na dwa maxy i nimi skusi kogoś i zrobi rozpierduchę z miejsca.

Co do Bucks, jeżeli Giannis dalej tak będzie grał, to rzeczywiście to mocny kandydat na tu i teraz na Wschodzie. GM musi popracować, pogłówkować, ale mogą przejąć pałeczkę od Cavs na Wschodzie, pod warunkiem, że przejmą Jamesa lub James da nogę na Zachód ;)

Trochę obok tematu. Według mnie Tecu dobrze rozegrał to z Embiidem. Jeśli podpisał by go w ciemno za kwotę bliską maksa to byłoby ogromne ryzyko. Raczej zniżka tych 10-15 mln rozłożonych w latach nie byłaby tego warta. Jak się sprawdzi to najwyżej za rok podpisze pełnowymiarowa umowę wiedząc na czym stoi.

Sixers wcale nie mają za wesołej sytuacji finansowo szczerze mówiąc ;-)

Kolejny GM, który powinien intensywnie działać w sezonie raczej.

dadzą radę, jakieś dwa średnio-zjebane kontrakty tam są, ale jest zapas picków i młodych na dumpy

ale pełna zgoda - do trade deadline to tam jakieś manewry powinny się odbyc a najpóxniej do draftu

Tak teraz myśląc o FA to w sumie gdybym podpisał Lebrona i przedłużył Lopeza to miałbym

Brogdon-Middleton-Lebron-Giannis-Lopez

Imo to skład, który mógłby całkiem fajnie powalczyć z GSW, a może nawet wygrać. :)

Bardzo fajna perspektywa, ale Giannis musiałby zacząć rzucać trójki tak na pewniaka. No chyba że Curry nagle znów dostanie szklanych kostek to wtedy od razu mistrzostwo :D

Tak teraz myśląc o FA to w sumie gdybym podpisał Lebrona i przedłużył Lopeza to miałbym

Brogdon-Middleton-Lebron-Giannis-Lopez

Imo to skład, który mógłby całkiem fajnie powalczyć z GSW, a może nawet wygrać. :smile:

U mnie głosu byś nie dostał.

Obwód Warriors by Cię zniszczył, słaby spacing i dzielenie się piłką. Sam LeBron to za mało, on potrzebuje drugiego klepacza.

Wolałbym tu Hardena.

Obwód Warriors by Cię zniszczył, słaby spacing i dzielenie się piłką. Sam LeBron to za mało, on potrzebuje drugiego klepacza.

Wolałbym tu Hardena.

Jeszcze musi coś bronić w dodatku. Harden to za duża dziura bez takiej pewnej ręki jak Kyrie

A w tym powyższym jeszcze. To Lopez nie pasuje do układanki. Nie zdominuje pomalowanego, zbierać i tak by głównie mieli Lebron i Grek, ale za to jego wymiary w obronie byłyby przeszkodą do gry gdy Zaza zejdzie po 5 minutach.

Edytowane przez Tomek9248

Wolałbym tu Hardena.

A Giannis to kim jest jak nie drugim klepaczem? :D

I czemu obwód miałby mnie niszczyc? Obwód Warriors nie niszczył za bardzo Irvinga i JR Smitha, a miałby niszczyć Brogdona i Middletona, którzy są lepsi w obronie?

Nie chcę być nie miły, ale Ty oglądasz czasem Bucks? Giannis tam prawie cały czas ma gałe, a Ty pytasz kto będzie drugim klepaczem..

Harden FA będzie za dwa lata, a ja planuję w przyszłym roku uderzać.

LeBron to inna para kaloszy - tutaj bedzie potrzebny osobny temat i mega dyskusja

bo chyba nie myślicie, że pod wzgledem legacy chce skończyć w Wisconsin?

Nie mowię nie, ale w temacie LeWieśniaka jest sporo wątków do przedyskutowania 

Sixers wcale nie mają za wesołej sytuacji finansowo szczerze mówiąc ;-)

Kolejny GM, który powinien intensywnie działać w sezonie raczej.

Sądzisz, że nie ma szans na Maxa? To Policz jeszcze raz :)

Poza tym w przeciwieństwie od tego roku, teraz będzie można dawać trady warunkowe by wyczyścić salary pod Maxa, czyli teoretycznie wszyscy mają szansę by zaproponować Maxa :)

Wątpię przede wszystkim, żeby Lebron chciał połączyć się z Giannisem. Zawodnicy jednak patrzą też na fit, a ciężko sobie wyobrazić duo, które bardziej by się wykluczało od Giannis-LBJ.

A Giannis to kim jest jak nie drugim klepaczem? :grin:

Może się mylę, ale MC miał raczej na myśli, że Giannis to typowy pierwszy klepacz, a nie żaden side-kick.

Edytowane przez człowiek...morza

Wątpię przede wszystkim, żeby Lebron chciał połączyć się z Giannisem. Zawodnicy jednak patrzą też na fit, a ciężko sobie wyobrazić duo, które bardziej by się wykluczało od Giannis-LBJ.

Może się mylę, ale MC miał raczej na myśli, że Giannis to typowy pierwszy klepacz, a nie żaden side-kick do czego przez brak rzutu się nie nadaje.

Napisał, że sam Lebron to za mało tak jakby Giannis się nie nadawał do klepania. :)

Napisał, że sam Lebron to za mało tak jakby Giannis się nie nadawał do klepania. :smile:

Mam na myśli prowadzenie ataku i kreowanie kolegów. Giannis mi tutaj mając obok LeBrona nie pasuje. Wolałbym tu kogoś na obwodzie z solidnym rzutem, by to nie było zbyt schematyczne.

Dobra, wrócę do tematu jutro. Obiecuję.

Troche by to bylo intrygujace zobaczyc Giannisa z Jamesem w jednej ekipie. Ale na centrze to musialby grac ktos rzucajacy za 3 i dobrze zbierajacy. A takich ludzi chyba w to FA nie ma

Lopez dobrze rzuca za 3, a Lebron z Giannisem dobrze zbierają ;)

Mam na myśli prowadzenie ataku i kreowanie kolegów. Giannis mi tutaj mając obok LeBrona nie pasuje. Wolałbym tu kogoś na obwodzie z solidnym rzutem, by to nie było zbyt schematyczne.

Dobra, wrócę do tematu jutro. Obiecuję.

Nie musisz wracać do tematu, ja i tak jutro nie będę miał raczej czasu, a poza tym to jeszcze nie wiem czy będę dzwonił do Lebrona. ;) Jak Lebron podpiszę to wtedy podyskutujemy.

jeśli Giannis poprawi rzut a LeBron utrzyma ostatnie statsy - no wtedy gnój przez duże G

ale szansa nie jest jakaś na to spora, dlatego serio nie wiem czy nie lepszym fitem jest George zwłaszcza biorąc pod uwagę wiek i lepsze granie off-ball

jeśli Giannis poprawi rzut a LeBron utrzyma ostatnie statsy - no wtedy gnój przez duże G

ale szansa nie jest jakaś na to spora, dlatego serio nie wiem czy nie lepszym fitem jest George zwłaszcza biorąc pod uwagę wiek i lepsze granie off-ball

Ja na miejscu slaKB poszedłbym w Georga albo sezon później w Klaya. Obaj mi bardzo pasują obok Giannisa.

I obaj bronią bardzo dobrze kiedy trzeba. Lebron ma świetny powrót i timingi do bloków ale to jest raptem kilka akcji w serii, albo i jedna. Ci dwaj zdecydowanie więcej daliby w "standardowym" graniu.

Też bym chyba celował w lato w PG. Bo jednak dwa lata odkładać budowę ekipy to w NBA za dużo.