Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, RonnieArtestics napisał:

My point is: Czy on podpisał kiedys nowy kontrakt z nowym zespołem? Był zawsze transferowany. Wiec co to za argument ?  Chyba tylko z Pelicans na początku kariery zadał transferu. To jest raczej lojalny typek a nie maruda.

A pamiętasz sytuacje w Rockets? Przecież Houston go wytransferowało, bo nie chciał podpisać niższego kontraktu.

Ja nie chce tutaj mówić, że Nets to no brainer, bo ta organizacja to w mojej BeGMowskiej ocenie bagno, pięć lat szorowania dna ligi, najgorsza organizacja w naszej zabawie i kolader to już chyba co najmniej dwukrotnie rzucał papierami po moich przytykach, ale umówmy się, że Pacers zrobili tu sporo, by zezłościć CP3.

8 minut temu, MarcusCamby napisał:

A pamiętasz sytuacje w Rockets? Przecież Houston go wytransferowało, bo nie chciał podpisać niższego kontraktu.

Ja nie chce tutaj mówić, że Nets to no brainer, bo ta organizacja to w mojej BeGMowskiej ocenie bagno, pięć lat szorowania dna ligi, najgorsza organizacja w naszej zabawie i kolader to już chyba co najmniej dwukrotnie rzucał papierami po moich przytykach, ale umówmy się, że Pacers zrobili tu sporo, by zezłościć CP3.

No to musisz sam wyważyć, co jest dla cp3 ważniejsze: koledzy VanVleet i Nurkic z którymi zaliczył świetny sezon, szansa na powieszenie koszulki w jakiejś hali, kontynuacja życia rodziny w Indianapolis 

czy …

aż 10% więcej dolcow w wątpliwej organizacji ;) 

Nie wiem serio co zrobiłem takiego żeby go zezloscic. 10% zniżki dla klubu z którym ma się dobre relacje i historie to jakaś obelga jest serio? Zwłaszcza ze nie wiedziałem ze aż tyle przebije kolader, a raczej wyrównalem jego pierwotna oferte. To nie powinno być absolutnie traktowane przez cp3 jako coś złego. Musi po prostu zrozumieć ze to zniżka w imię gry z KD, FVv i nurkicem w jednym zespole. Moja oferta nie wynika z braku szacunku czy checi oszczednosci. Wynika z tego ze chce stworzyć mu najlepsze możliwe warunki do mistrzostwa i daje mu ofertę po sam kurek moich obecnych możliwości. 

Edytowane przez RonnieArtestics

3 minuty temu, Reikai napisał:

@january siła obu ekip podobna?

????

???????

Ty to też dojebałeś z tymi kołkami i emerytami jak ja samych rookie mam praktycznie i spadające umowy :)

James Wiseman, Coby White, Isaac Okoro, Josh Green.

Sharife Cooper to nie liczę. @Regis pisał, że najlepsze co się przydało Pelicans w historii to prowadzenie ich przez @january. Ja uważam, że o ile sprowadzenie Okoro było bardzo dobrym ruchem ( chociaż tajemnicą poliszynela jest, że miałem w tej sprawie decydujące słowo z tylnego siedzenia ;) ) tak wybory w drafcie to chyba przejdą do legendy. Cooper chyba nie utrzyma się w lidze, Butler też wygląda bardzo słabo. Pierwszo-rundowe wybory :P

A tej narracji z odejściem Hardena zupełnie nie kupuje :)

2 minuty temu, MarcusCamby napisał:

Ty to też dojebałeś z tymi kołkami i emerytami jak ja samych rookie mam praktycznie i spadające umowy :)

James Wiseman, Coby White, Isaac Okoro, Josh Green.

Sharife Cooper to nie liczę. @Regis pisał, że najlepsze co się przydało Pelicans w historii to prowadzenie ich przez @january. Ja uważam, że o ile sprowadzenie Okoro było bardzo dobrym ruchem ( chociaż tajemnicą poliszynela jest, że miałem w tej sprawie decydujące słowo z tylnego siedzenia ;) ) tak wybory w drafcie to chyba przejdą do legendy. Cooper chyba nie utrzyma się w lidze, Butler też wygląda bardzo słabo. Pierwszo-rundowe wybory :P

A tej narracji z odejściem Hardena zupełnie nie kupuje :)

Dlaczego?Liczysz, że gosc chcący grac o mistrzostwo tu i teraz, nie za 2 lata bioracy ogromny paycut zostanie z Wisemanem i Harrellem, bo?

Edytowane przez Reikai

2 minuty temu, Reikai napisał:

Dlaczego?Liczysz, że gosc chcący grac o mistrzostwo tu i teraz bioracy ogromny paycut zostanie z Wisemanem i Harrellem, bo?

Nie wiem co ty z tym Harrellem. Jak Harden podpisze umowę, to Harrella już nie będzie w drużynie.

A za Wisemana to byś się zdziwił jakich mocnych vetów mógłbym wyciągnąć :)

Edytowane przez MarcusCamby

2 minuty temu, january napisał:

To jest temat na dłuższą polemikę, trzeba uwzględniać rolesów, możliwości wzmocnień (ilość 1st rounderów i assetów Pels na sprzedaż) etc. Dla mnie podobny tier zespołów.

Ja niestety dziś miałem tylko 2h na przeczytanie wszystkiego, przemyślenie i zagłosowanie. Do zobaczenia za jakieś 3 tygodnie, dalej się urlopuję :) 

Mam 2 all starów, kilku rolesow, jakies 1st roundery vs Harrell, Wiseman i Coby White. To nie są podobne tiery,  tylko myślenie życzeniowe że może MarcusCamby zbliży się do tego poziomu.

4 godziny temu, MarcusCamby napisał:

Nie wiem co ty z tym Harrellem. Jak Harden podpisze umowę, to Harrella już nie będzie w drużynie.

A za Wisemana to byś się zdziwił jakich mocnych vetów mógłbym wyciągnąć :)

Jak Harden podpisze umowę(nie podpisze), to Ty będziesz na etapie "zaczynam budować zespol". On nie ma na to czasu.

A za Wisemana probuj, tylko radziłbym szybko póki jeszcze nie zagrał w NBA i ludzie nie do końca widza jakie ma słabe touches,  brak instynktow i kolkowatosc.

4 godziny temu, ozzy110 napisał:

Co najwyżej 1x1st i same swapy. Średnie to assety

Harden nie jest na etapie budowania drużyny, on musi mieć zespół dobry od teraz, nie za rok, dwa. Jeśli liczymy, że Camby zrobi z tych 1 rounderow 2 all starów Jak mam ja, czy świetnego rolesa Jak Dort,  do tego zrobi to wstrzelajac się w ostatnie 2-3sezony z dobrą produkcją Hardena to powątpiewam. Za rok tez nie mają picku Pelicans, takze bez przesady z tymi assetami, bo ani picki Wielkie, a rolesach nie wspominam. Mam nieporównywalnie lepszy zespół, a Camby nie ma czasu na kombinowanie co zrobić z jakimś pickiem i czy ktoś nabierze się na Wisemana. Poza pickami nie ma graczy, których moze wlaczyc do wymiany/dadzą jakikolwiek impact na już. Za rok Harden ucieknie i tyle z tego chomikowania picków.

Edytowane przez Reikai

4 godziny temu, january napisał:

Oddaj Moody'ego!

Przesadzasz w drugą stronę mocno. Ale niech Camby sam się broni :) 

Napisałeś że mamy podobny poziom zespołów. To jest dopiero przesada. Tak samo znaczące wyższe pieniądze w Pelicans to też mit, to jest niecałe 5 mln przez pierwsze 4 sezony, brak 5 sezonu w przypadku kontuzji, trade kicker, gdzie równie dobrze w Pelicans może polecieć za sezon- dwa w wymianie jak się okaże, że Harden wyleci. No kiepskie to argumenty tbh. Nie wspominając o ficie, skakaniu z kwiatka na kwiatek co chwile, czy zwyczajnie gorszym rosterze i wsparciu.

Chciałbyś iść za 5 baniek więcej do zespołu, gdzie zaraz możesz zostać jedynym grywalnym grajkiem, z zerową liczbą all starów? Kto w RL NBA poszedłby do takiego składu W PRIMIE,  z Hardenem jedną nogą out,  bo ktoś mu rzucił kilka baniek więcej na krótszym kontrakcie, zamiast zostać w zespole w którym został i w którym ma przyszłość na 5 lat w dobrym składzie z dwoma all starami? Argument o nie przywiązaniu do organizacji można tak samo skontrować tym, że Sabonis nie chce zmieniać co chwile zespołu, zwłaszcza że tu zostal doceniony 5 letnim kontraktem, ważną rolą w dobrym, fitującym, młodym zespole ze swoim core, z którym może budować coś teraz, a nie MOŻE zbudować jak dobrze pójdzie wymiana picków. Powinien docenić w końcu stabilizacje, plan na przyszłe lata i spokój, a nie pchać się w zespol, który nie wiadomo jak będzie wyglądał, z wątpliwym fitem, niezadowolonym superstarem itd.

Edytowane przez Reikai

40 minut temu, january napisał:

Ogólnie jest to porąbana sytuacja, bo wygląda na całkowicie nielogiczny ruch i bez dodatkowych danych zagłosowałbym bez wahania przy znikomej różnicy w kasie na Nuggets. Niemniej właściwie dokładnie taki sam nielogiczny ruch wykonał właśnie Grant w RL odchodząc z Denver do Detroit. A, że mamy się wzorować na pewnych kwestiach z RL to czuję się zobowiązany w tym przypadku na oddanie głosu na Granta do Atlanty, mimo że uważam taką decyzję gracza za bardzo, bardzo kiepską.

to było dwa lata temu i ostatecznie Grant zamiast boiskowym liderem stał się symbolem tanku Pistons i jeśli popatrzymy tylko na parkiet to te dwa lata stracił, przejście do Blazers raczej świadczy o zmianie w podejściu, zresztą nie ma co porównywać porzucenia Joka i Nuggets 1:1 zupełnie różne okoliczności, u mnie Grant na szansę grać przynajmniej 6 lat, w realu odszedł po roku gdzie przy MPJ i Murrayu mógłby być jedynie uzupełnieniem, coś w rodzaju Gordona 

zresztą odsyłam do tematu z argumentami gdzie odniosłem się szerzej 

2 minuty temu, ignazz napisał:

Mi to trochę śmierdzi próba osłabienia bezpośredniego rywala przez GM lakers. Nie uważacie? 

też o tym pomyślałem na szczęście jeden głos o niczym nie przeważa, choć powiem szczerze, że nie spodziewałem się tego argumentu, to jest robienie już z Granta jakiegoś debila dla którego coroczne HCA i sporą rola w topowej ekipie nie ma znaczenia

Myśle ze nikt się nie nabierze na mocno zakręcona logikę GM. Sam fakt ze GM mocno zajęty wakacjami znalazł czas tylko na ten anty DEN wpis jest znaczący. I bardzo podoba mi się Twoja czujność w tym temacie bo nie grzeszyłeś obecnością u nas ostatnio wiec to miłe. Gracz to widzi i nie sadze aby łaził na boki gdzie ma niezłe pod siebie skonstruowana maszynkę.  Tylko więcej się udzielaj plizz aby nie marnować prime Joka 

10 minut temu, ignazz napisał:

Tylko więcej się udzielaj plizz aby nie marnować prime Joka 

jestem dostępny bo FA jest ważne, niemniej musicie pamiętać, że ja w czasie rs+po jestem na tyle przeaktywowany, że w wakacje odpoczywam od kosza, niemniej dzięki za miłe słowa, będę zaglądał częściej

Wiem że nie gram, ale czasem zaglądam w wolnej chwili poczytać i ten Grant w Denver i CP3 w Pacers to IMO no-brainery, nie ma sensu zmiana organizacji w ich przypadku.

Trochę mi smutno, że JJJ mimo że zostanie wyrównany nawet oferty nie dostał, oby stał za tym jakiś plan.

@january i @Lucas dzięki za słowa rozsądku w sprawie cp3. 

@january natomiast co do Bookera - VanVleet zagrał w sumie sezon na bardzo podobnym poziomie :) pacers zakończyli sezon na tym samym etapie co suns w realu. W obu zespołach grał Landry Shamet i Chris Paul. Ja tam widzę wiele analogii w tych zespołach ;)

@january nie widzę Jakoś tego żeby w Heat (Middleton-less) on miał większe szanse na mistrzostwo. Tangiers chyba na pewno nie pomieści Horforda, czy innych wartościowych weteranów którzy mieli dobry sezon bo bedzie miał limit apron. Heat odpadli wcześniej niż Pacers w tym roku, w dodatku przeciwko nam w bezpośrednim starciu... VanVleet cp3 i Nurkic dają mu imo ciut większe szanse na conajmniej przejście wschodu. 

Edytowane przez RonnieArtestics